Bewustzijn

Believers verzamelen zich bij ‘buitenaardse piramide met magische krachten’

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Duizenden mensen reizen af naar de Servische berg Rtanj waar ze denken het einde van de wereld te kunnen overleven.

Hoteleigenaren in de omgeving van de berg worden overspoeld met reserveringen. Volgens de ‘believers’ zal de piramidevormige berg in het oosten van Servië bescherming bieden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Ook zou de berg beschikken over mysterieuze krachten. Sommigen geloven dat in de 1500 meter hoge berg, die onderdeel vormt van de Karpaten, een piramide schuilt. Dit bouwwerk zou duizenden jaren geleden door buitenaardse bezoekers zijn achtergelaten, weet de Britse Daily Telegraph.

Navel

Obrad Blecic, eigenaar van een hotel aan de voet van de berg, kreeg op één dag liefst 500 reserveringen van mensen die hun hele familie wilden meenemen.

De aanhangers van de Maya-apocalyps stellen dat Rtanj een unieke energie uitstraalt die beschermt op het moment dat de wereld eindigt.

De Britse sciencefictionschrijver Arthur C. Clarke omschreef Rtanj als ‘de navel van de wereld’. Volgens hem is het een plaats met een speciale energie.

Rtanj wordt al langer geassocieerd met mystieke krachten. Volgens een legende leefde op de top van de berg ooit een tovenaar die er een schat bewaakte. Het kasteel is afgebroken en vandaag de dag staat er een kapel van Sint-Joris, de beschermheilige van Engeland.

Bonenkruid

Daarnaast is de berg bekend vanwege zijn Rtanj-thee, die wordt gemaakt van bonenkruid en helpt tegen chronische winderigheid.

Rtanj is niet de enige berg die wordt aangedaan door doemdenkers. In Frankrijk worden de berg Pic de Bugarach en het gelijknamige dorpje op last van de lokale autoriteiten op 21 december afgesloten van de buitenwereld.

De burgemeester heeft van drie dagen voor tot twee dagen na 21 december 2012 een samenscholingsverbod afgekondigd. Op die bewuste dag wordt een massa mensen verwacht die meent dat de berg open zal gaan voor andere werelden en dat buitenaardsen zullen verschijnen.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yes
Yes
11 jaren geleden

Ik begrijp dat de nesen vooral boeken in verband met klachten betreffende flatulentie?

biff
biff
11 jaren geleden

Ik blijf gewoon lekker thuis de 21e

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

21 december heb ik met mijn werk kerstfeest. Ik ga me dus helemaal vol vreten. ik zal later hartelijk lachen als ik de filmpjes van deze figuren op youtube bekijk.

Van der Velden
Van der Velden
11 jaren geleden

[quote name=”Yes”]Ik begrijp dat de nesen vooral boeken in verband met klachten betreffende flatulentie?[/quote]

Als je het zou begrijpen had je dit niet in vraagstelling gezet. HA! pak aan, nozem!

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x