Universum

‘WTF’: Mysterieus ruimteobject stevent af op de aarde

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een mysterieus stuk ruimtepuin zal op 13 november inslaan op aarde. Wetenschappers weten niet precies wat het is, maar vermoeden dat het door mensen is gemaakt. Het object heeft de naam WT1190F (kortweg WTF) gekregen.

Het object zal volgens NASA neerkomen in de Indische Oceaan, ongeveer 65 kilometer van het zuidelijkste puntje van Sri Lanka.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het stuk ruimtepuin is ontdekt door de Universiteit van Tucson. Onderzoekers stonden in eerste instantie voor een raadsel. Pas toen astronomen het archief doorzochten, bleek dat het object ook in 2012 is waargenomen.


Ze berekenden vervolgens de omloopbaan van het stuk ruimtepuin en kwamen tot de conclusie dat het waarschijnlijk gaat om een door mensen gemaakt object. “Dit museumstuk komt terug om ons schrik aan te jagen,” vertelde Jonathan McDowell van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics aan Nature.

Astrofysici menen dat het object zelfs afkomstig zou kunnen zijn van één van de Apollomissies. Misschien gaan we er nooit achter komen wat het was, aangezien WT1190F grotendeels in de atmosfeer zal verbranden en vervolgens zal neerplonzen in zee.

Verschillende laboratoria gaan het stuk ruimteschroot de komende dagen volgen. Er draaien nog 86 andere onbekende objecten rond de aarde. Voor het grootste deel gaat het om maansondes of onderdelen van raketten. Er zwerven ook tientallen kunstmatige objecten door de ruimte, waarvan er ongeveer 20 vanaf de aarde worden gevolgd.

[Nature]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x