Gezondheid

Het bewijs is definitief geleverd: suiker is giftig

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse wetenschapper en suikerdeskundige Robert Lustig onderzocht het eetpatroon van kinderen en concludeert dat suiker de grootste bedreiging voor onze gezondheid is.

Uit nieuw onderzoek van de hoogleraar pediatrische endocrinologie aan de Universiteit van Californië – San Francisco blijkt dat het verkleinen van de inname van suiker voor kinderen grote gezondheidswinst oplevert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
‘Sterkste bewijs tot nu toe’

Nadat ze 10 dagen minder suiker hadden geconsumeerd was de gezondheid van een groep van 43 kinderen met het zogeheten metabool syndroom sterk verbeterd. Het normale dieet van kinderen bestond voor 28 procent uit suiker. Tijdens de studie werd de suikerconsumptie beperkt tot 10 procent.

Vrijwel alle symptomen van het metabool syndroom, een voorstadium van diabetes, verdwenen tijdens het onderzoek. “De studie toont definitief aan dat suiker schadelijk is.” zei Lustig. “Het onderzoek wijst erop dat suiker bijdraagt aan metabool syndroom. Dit is ook het sterkste bewijs tot nu toe dat de negatieve effecten van suiker niet te maken hebben met calorieën of obesitas.”

Hartziekten

Metabool syndroom gaat gepaard met hoge bloeddruk, hoog cholesterol en een hoge bloedsuikerspiegel. De symptomen verhogen de kans op hartziekten, beroerte en diabetes.

De suikerhoudende producten – waaronder ontbijtgranen, gebakjes en gezoete yoghurt – werden tijdens de studie vervangen door typisch ‘kindervoedsel’ zoals hotdogs, chips en pizza. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

[Time]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x