Homepagina » Gezondheid » Het bewijs is definitief geleverd: suiker is giftig
Het bewijs is definitief geleverd: suiker is giftig

Het bewijs is definitief geleverd: suiker is giftig

De Amerikaanse wetenschapper en suikerdeskundige Robert Lustig onderzocht het eetpatroon van kinderen en concludeert dat suiker de grootste bedreiging voor onze gezondheid is.

Uit nieuw onderzoek van de hoogleraar pediatrische endocrinologie aan de Universiteit van Californië – San Francisco blijkt dat het verkleinen van de inname van suiker voor kinderen grote gezondheidswinst oplevert.

‘Sterkste bewijs tot nu toe’

Nadat ze 10 dagen minder suiker hadden geconsumeerd was de gezondheid van een groep van 43 kinderen met het zogeheten metabool syndroom sterk verbeterd. Het normale dieet van kinderen bestond voor 28 procent uit suiker. Tijdens de studie werd de suikerconsumptie beperkt tot 10 procent.

Vrijwel alle symptomen van het metabool syndroom, een voorstadium van diabetes, verdwenen tijdens het onderzoek. “De studie toont definitief aan dat suiker schadelijk is.” zei Lustig. “Het onderzoek wijst erop dat suiker bijdraagt aan metabool syndroom. Dit is ook het sterkste bewijs tot nu toe dat de negatieve effecten van suiker niet te maken hebben met calorieën of obesitas.”

Hartziekten

Metabool syndroom gaat gepaard met hoge bloeddruk, hoog cholesterol en een hoge bloedsuikerspiegel. De symptomen verhogen de kans op hartziekten, beroerte en diabetes.

De suikerhoudende producten – waaronder ontbijtgranen, gebakjes en gezoete yoghurt – werden tijdens de studie vervangen door typisch ‘kindervoedsel’ zoals hotdogs, chips en pizza. De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift Obesity.

[Time]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

verpleegkundige

Verpleegkundige maakt gehakt van Hubert Bruls: ‘Wij zijn niet overbelast door een virus’

Werkgevers moeten de mogelijkheid krijgen om personeel ...

1-3 pond per week afvallen

Afvallen? 7 dingen die je nooit mag doen

In onze hedendaagse samenleving maken wij ons ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x