Homepagina » Straling » Moeder houdt zoon meer dan half jaar van school wegens ‘ziekmakende straling’
Moeder houdt zoon meer dan half jaar van school wegens 'ziekmakende straling'

Moeder houdt zoon meer dan half jaar van school wegens ‘ziekmakende straling’

Terwijl zijn leeftijdsgenootjes doordeweeks op school zitten, zit de 13-jarige Flynn al acht maanden thuis. Zijn moeder Jay haalde hem begin dit jaar van school vanwege de ‘ziekmakende straling’. Flynn krijgt nu les van zijn moeder.

De jongen zou last hebben van EHS (elektrohypersensitiviteit), oftewel overgevoeligheid voor elektromagnetische straling. Jay zegt dat er in de Nederlandse scholen veel straling is vanwege draadloos internet en het gebruik van mobieltjes.

In het huis van de familie uit Oosterhout is de elektriciteit regelmatig uitgeschakeld, want die zorgt ook voor straling. In eerste instantie toonde de school begrip, maar nu is de maat voor de leerplichtambtenaar vol. Die maakt proces-verbaal op wegens ‘absoluut verzuim’.

“Een kind hoort op school te zitten,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “En wij als gemeente zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Moeder Jay denkt er niet aan om haar zoon weer terug naar school te sturen. “Zo’n beetje alle scholen hebben wifi en straling,” zegt ze. “Dan moet ik met Flynn naar het buitenland.”

Onverklaarbare hoofdpijn, oorsuizen en concentratieproblemen zijn enkele van de klachten die EHS met zich meebrengt. Volgens de Stichting Elektrohypersensitiviteit merkt 1 tot 2 procent van de Nederlanders de gevolgen van elektrosmog, zoals deze straling ook wel genoemd wordt.

[BN De Stem]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

5G

Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...

>