Straling

Moeder houdt zoon meer dan half jaar van school wegens ‘ziekmakende straling’

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl zijn leeftijdsgenootjes doordeweeks op school zitten, zit de 13-jarige Flynn al acht maanden thuis. Zijn moeder Jay haalde hem begin dit jaar van school vanwege de ‘ziekmakende straling’. Flynn krijgt nu les van zijn moeder.

De jongen zou last hebben van EHS (elektrohypersensitiviteit), oftewel overgevoeligheid voor elektromagnetische straling. Jay zegt dat er in de Nederlandse scholen veel straling is vanwege draadloos internet en het gebruik van mobieltjes.

In het huis van de familie uit Oosterhout is de elektriciteit regelmatig uitgeschakeld, want die zorgt ook voor straling. In eerste instantie toonde de school begrip, maar nu is de maat voor de leerplichtambtenaar vol. Die maakt proces-verbaal op wegens ‘absoluut verzuim’.

“Een kind hoort op school te zitten,” zegt een woordvoerder van de gemeente. “En wij als gemeente zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”

Moeder Jay denkt er niet aan om haar zoon weer terug naar school te sturen. “Zo’n beetje alle scholen hebben wifi en straling,” zegt ze. “Dan moet ik met Flynn naar het buitenland.”

Onverklaarbare hoofdpijn, oorsuizen en concentratieproblemen zijn enkele van de klachten die EHS met zich meebrengt. Volgens de Stichting Elektrohypersensitiviteit merkt 1 tot 2 procent van de Nederlanders de gevolgen van elektrosmog, zoals deze straling ook wel genoemd wordt.

[BN De Stem]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x