CoronaMens en Dier

Harde uithaal naar Jaap van Dissel: ‘Hij is niet gestoord, maar dubbel gestoord’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

OMT-voorzitter Jaap van Dissel zegt dat dubbel testen op corona verstandig is bij aanhoudende klachten. “Doe zo’n zelftest desnoods twee keer. Je hoort wel dat de nieuwe variant BA5 niet bij de eerste, maar – bij aanhoudende klachten – wel bij de tweede test aangetroffen wordt,” aldus Van Dissel in een interview met het AD.

“Dus bind de kat niet op het spek, volg de regels, het kan geen kwaad dubbel te testen met enkele dagen ertussen,” adviseert Van Dissel in de krant. Twee keer testen zorgt dat het coronavirus beter wordt opgepikt, omdat sneltesten ‘minder gevoelig zijn dan een PCR-test’, zegt ook OMT-lid Marion Koopmans.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
Niet één, maar twee mondkapjes

Van Dissel vindt het overigens nog te vroeg om te zeggen of extra maatregelen nodig zijn. Wel zegt hij rekening te houden met ‘een serieuze opleving’ van het virus in het najaar en met nieuwe vaccinatierondes.

Twee keer testen dus. Dit doet denken aan de oproep van zijn beroemde Amerikaanse evenknie Anthony Fauci om niet één, maar twee mondkapjes te gebruiken tegen Covid-19.

Ze maken zich zorgen

Het Zeeuwse Statenlid Martin Bos (FVD) trekt fel van leer tegen de OMT-baas. “Van Dissel is niet gestoord, maar dubbel gestoord. Hij wil mensen die negatief testen op het coronavirus blijven testen tot het moment dat ze wel positief testen. Te beginnen met dubbel testen.”

“Ze maken zich zorgen dat anders de ‘besmettingen’ te klein in aantal blijven,” stelt Bos.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

172 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
F.P
F.P
2 jaren geleden

Tja ik had lange tijd het idee dat deze meneer “gedwongen”” werd om mee te doen of dat het kabinet hem misbruikte maar het moment van “ik wist het niet” is al heel lang voorbij Japie.
Ontzettend jammer want het leek mij altijd een redelijk aardige man.
Een mens kan zich goed vergissen en ook dit is iemand waardoor ik geen respect meer heb voor wetenschappers.

Annette
Annette
2 jaren geleden

KNETTERGEK, die Jaap van Dissel. Iets anders kan ik er niet van maken.

Maar…. weet je wie ik OOK knettergek vind? Dat zijn ALLE mensen, die nog überhaupt naar die lapzwans kijken en luisteren.

Zolang er nog zoveel mensen zijn, die de woorden van Jaap van Dissel als een soort van nieuwe waarheid geloven, zolang zal dit halvegare circus doorgaan.

Waar hebben wij het eigenlijk over?

Al méér dan TWEE jaar zijn onderzoekers bezig om dat zogenaamde coronavirus te isoleren. Daarvoor is een fiks geldbedrag uitgeloofd. Ik heb inmiddels geen idee meer hoe HOOG dat bedrag is, maar het zal vast wel substantieel zijn.

ALS er ook maar iets van waarheid in zou schuilen, DAN waren de wetenschappers, die het konden isoleren, al lang gevonden.

CONCLUSIE: het bestaat dus niet!

En om die conclusie te trekken, hoef je dus helemaal niet gestudeerd te hebben, maar alleen je boeren- of boerinnenverstand te gebruiken.

Maar ondertussen is het natuurlijk diep triest, dat er wéér zoveel mensen in die smerige leugens trappen. EN wordt er weer onnodig angst gezaaid.

En die angst: DAAR leven dat zootje smeerlappen van. EN ze worden er nog eens dik en dik voor betaald.

Ik zal hier maar niet neertypen wat ik dit soort figuren toewens, want dat zou dan beschouwd kunnen worden als bedreigen.

Het gekke is, dat tegenwoordig zowat iedereen bedreigd mag worden, maar kom NIET aan al die “heiligen”, want dat zal je opbreken.

Ik heb maar één hoop en dat is, dat het gros van de Nederlanders EINDELIJK eens wakker gaat worden uit hun boze droom en de dingen gaan zien, zoals WIJ het zien.

Deze valse figuren floreren op onze angst. Iets anders is het niet.

IK heb in ieder geval een verrassing voor deze misbaksels: IK ga niet één keer testen, geen twee keer, maar helemaal NIET. En daarnaast ga ik niet met één mondkapje lopen en zeker niet met twee! Ik hoop dat velen dit voorbeeld zullen volgen.

Even off topic, maar het is belangrijk om toch ook iedere dag te kunnen lachen.

Bij Lidl kun je nu Hopper krekelgehaktballetjes kopen. In een reactie hierop schreef iemand: “Die springen zomaar van je bord af.” Ik weet dat het natuurlijk dom is, maar ik heb me rot gelachen.

Tweede item:

Ik heb toch maar besloten om een zomervakantie te boeken van drie weken. De reis gaat naar de Gallemiezen. Ik had eigenlijk een voorkeur voor de Filistijnen, maar die was helaas uitverkocht.

Ik wens jullie allemaal een prettige zondag toe.

Schaap in Wolfskleren
Schaap in Wolfskleren
2 jaren geleden

En als die twee testen niet positief zijn doe dan ook een booster-test en desnoods nog één.

Schaap in Wolfskleren
Schaap in Wolfskleren
2 jaren geleden

Als u negatief blijft testen doe dan een IQ-test.

Back to top button
172
0
We lezen graag je reactie!x