Mens en Dier

Wybren van Haga haalt keihard uit naar defensieminister Ollongren: ‘Sodemieter op’

Help mee door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Defensieminister Kajsa Ollongren weet het verschil niet tussen een ananas en een handgranaat. Die weet niet wat het verschil is tussen een sergeant en een majoor. Maar ze twittert wel: we gaan 200 Stingers leveren aan Oekraïne, en daar doet ze dan een emoticon van een spierbal bij. Dat zei Tweede Kamerlid Wybren van Haga in het Ongehoord Nieuwscafé.

“Dan denk ik: als je ook maar een maand in de krijgsmacht had gezeten, dan had je dat niet gedaan. Dan snap je dat er mensen mee dood worden gemaakt. Daar gaat een Oekraïner van 18 een Rus van 18 mee doodschieten. Dat is helemaal niet iets om leuk over te doen,” benadrukte Van Haga, die zelf in dienst heeft gezeten.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het is een aanfluiting

“Ik vind het potsierlijk. Als je zo weinig van het militaire apparaat weet en je bent zo misplaatst op die positie terechtgekomen, dan zou ik zeggen: sodemieter op. Hou je gedeisd. Ga het eerste jaar een beetje luisteren en het tweede jaar misschien een beetje fluisteren.”

“Het is een aanfluiting. Het is een belediging voor al die militairen die geconfronteerd worden met een topvrouw die dit soort onzin spuit,” zei Van Haga.

Die begrijpt er verder helemaal niks van

“Dat gebrek aan respect voor expertise zie je op bijna alle departementen. We hebben ook voor het eerst in de geschiedenis een minister van Justitie die geen rechten heeft gestudeerd. We hebben een minister van Stikstof die denkt dat stikstof een stof is waar je van stikt en die begrijpt er verder helemaal niks van,” aldus het Kamerlid.

4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
105 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
9 maanden geleden

We worden geregeerd door dummies!

Hubert Schaab
Hubert Schaab
9 maanden geleden

Van Haga heeft natuurlijk gelijk. Ollongren moet maar eens in de leer gaan bij mensen die het (oorlog) meegemaakt hebben.

Wakkere
Wakkere
9 maanden geleden

Al 2 jaar keihard uithalen.
Verder gebeurt er niks in deze grote millennium aflevering van de muppetshow

Peet
Peet
9 maanden geleden

Briljant geformuleerd Wybren! Wat een verzameling nitwits!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

105
0
We lezen graag je reactie!x