Buitenaards

Vaticaan bereidt verklaring over buitenaards leven voor

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Al decennialang denkt het Vaticaan na over de mogelijkheid van buitenaards leven en de publieke bekendmaking namens de Rooms-katholieke Kerk zodra het bestaan van buitenaardsen wordt bevestigd.

Vele wetenschappers zeggen op basis van de ontwikkelingen in de astronomie dat we niet ver verwijderd zijn van ‘First Contact’. Daarom wil het Vaticaan, als het moment daar is, een verklaring klaar hebben liggen. Het zal niet makkelijk zijn voor de kerk om de bijbel te interpreteren als er leven op andere planeten wordt gevonden dat niet is geschapen in het evenbeeld van God.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Afgelopen maart hielden de Vaticaanse Sterrenwacht en de Universiteit van Arizona in Tucson een conferentie over de zoektocht naar buitenaards leven. In rap tempo worden er nieuwe planeten ontdekt en blijkt leven op veel meer plaatsen mogelijk te zijn dan gedacht. Er worden steeds meer nieuwe technologieën ontwikkeld die gericht zijn op het zoeken naar leven op exoplaneten.

Eerder deze maand kreeg de jezuïtische priester en astronoom van de paus Guy Consolmagno de Carl Sagan-medaille voor zijn onderzoek. De Vaticaanse Sterrenwacht is één van de oudste astronomische instituten ter wereld en bevindt zich in het pauselijk zomerveblijf Castel Gandolfo. In 1981 werd ook een onderzoekscentrum van de Vaticaanse Sterrenwacht geopend in het Amerikaanse Tucson.

In 2009 zei directeur van de Pauselijke Sterrenwacht pater José Funes tijdens een interview met L’Osservatore Romano, de staatskrant van het Vaticaan, dat het bestaan van buitenaards leven niet in strijd is met de katholieke theologie.

Is de officiële ontdekking van buitenaards leven aanstaande? En zo ja, wat zal de Rooms-katholieke Kerk erover zeggen? Het is niet bekend wat er precies in de verklaring van het Vaticaan staat.

[Voxxi]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
van Eijk
van Eijk
9 jaren geleden

De naam van de sterrenwacht zou de mensen aan het denken moeten zetten…

max
max
9 jaren geleden

nu is het nog de vraag of ze uit deze dimensie komen of dat ze uit een andere dimensie komen of zelfs uit een andere dimensieversum en of dat het een vriendelijk contact gaat worden of een vijandelijk contact laten we hopen dat het het eerste is

michael
michael
9 jaren geleden

De god die het vaticaan beschrijft is te klein. Als hun god werkelijk zo groot is als het vaticaan zegt waarom is het dan een gevaar. God is heeft alles gemaakt zeggen ze. waarom dan niet het buitenaardse en andere planeten?

wysiwyg
wysiwyg
9 jaren geleden

“We niet ver verwijderd zijn van ‘First Contact’.” ..LOL elke dag is een stap achteruit, dat dit soort nonsens nog gepubliceerd wordt is beyond me, whats next : een artikel dat de komst van draadloze telefonie aankondigt ? De Amerikanen werken al sinds de jaren 40 nauw samen met verschillende buitenaardse rassen, intergalactic reizen worden al sinds de jaren 40 gemaakt op basis van technologie die de nazi’s hebben ontwikkeld, de maan, mars, jupiter .. overallll heeft de mens basissen en over de omstandigheden van de de ons bekende planeten wordt continu gelogen, Mars is geen rode desolaat verlaten stuk dorre woestijn, de Maan is geen kleurloze zandbak etc. Who cares dat de Kerk een uitspraak gaat doen over buitenaards leven begot, we zijn 2014, niet 1884 he

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x