Homepagina » Buitenaards » Vaticaan bereidt verklaring over buitenaards leven voor
Vaticaan bereidt verklaring over buitenaards leven voor

Vaticaan bereidt verklaring over buitenaards leven voor

Al decennialang denkt het Vaticaan na over de mogelijkheid van buitenaards leven en de publieke bekendmaking namens de Rooms-katholieke Kerk zodra het bestaan van buitenaardsen wordt bevestigd.

Vele wetenschappers zeggen op basis van de ontwikkelingen in de astronomie dat we niet ver verwijderd zijn van ‘First Contact’. Daarom wil het Vaticaan, als het moment daar is, een verklaring klaar hebben liggen. Het zal niet makkelijk zijn voor de kerk om de bijbel te interpreteren als er leven op andere planeten wordt gevonden dat niet is geschapen in het evenbeeld van God.

Afgelopen maart hielden de Vaticaanse Sterrenwacht en de Universiteit van Arizona in Tucson een conferentie over de zoektocht naar buitenaards leven. In rap tempo worden er nieuwe planeten ontdekt en blijkt leven op veel meer plaatsen mogelijk te zijn dan gedacht. Er worden steeds meer nieuwe technologieën ontwikkeld die gericht zijn op het zoeken naar leven op exoplaneten.

Eerder deze maand kreeg de jezuïtische priester en astronoom van de paus Guy Consolmagno de Carl Sagan-medaille voor zijn onderzoek. De Vaticaanse Sterrenwacht is één van de oudste astronomische instituten ter wereld en bevindt zich in het pauselijk zomerveblijf Castel Gandolfo. In 1981 werd ook een onderzoekscentrum van de Vaticaanse Sterrenwacht geopend in het Amerikaanse Tucson.

In 2009 zei directeur van de Pauselijke Sterrenwacht pater José Funes tijdens een interview met L’Osservatore Romano, de staatskrant van het Vaticaan, dat het bestaan van buitenaards leven niet in strijd is met de katholieke theologie.

Is de officiële ontdekking van buitenaards leven aanstaande? En zo ja, wat zal de Rooms-katholieke Kerk erover zeggen? Het is niet bekend wat er precies in de verklaring van het Vaticaan staat.

[Voxxi]


Vind je dit belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. In de koran staat dat er meerdere levensvormen zijn in het heelal
  En dat de antichrist van een andere planeet komt bij ons heet hij de djal een dwerg
  En op aarde land en samenwerkt met de duivelaanbidders

  De moslims worden gewaarschuwd als hij hier is zie je overal het teken en het teken is het 1 OOG

  10 likes
  • Kan je me een link geven naar deze bewering? Ik ben de moslims niet gunstig gezind (ben eerlijk) aangezien (sommige) ze het martelaarschap aanhangen wat het hoogste is wat men kan bereiken. Denk dat niet erg veel moslims hierin zich kunnen vinden. Wat me enorm tergt is dat men stil is binnen de gemeenschap over pure misdaden gedaan in de naam van…. Wat is dat? De christelijke wereld heeft dit lang achter zich gelaten (inquisitie, kruistochten enz.) Wat drijft iemand om naar een conflict gebied af te reizen en zijn leven te geven om?….. Die 72 maagden die belooft worden? Is dit niet manipulatie van de eerste orde?

   14 likes
   • Het is maar goed dat je jezelf al tegen spreekt; (“Ik ben de moslims niet gunstig gezind aangezien sommige…”)
    Realiseer jezelf alstublieft dat u hier een extreme grote groep mensen over 1 kam scheert vanwege de gemindfuckte minderheid die iets extreem idioots doet. Dit aantal is zelfs vele malen kleiner dan 1%. Atheisten en andere religies hebben ook dezelfde idioten onder hen die (wellicht op een andere manier) ook mensen dood maken.

    Er zijn echt te veel zogenaamd “wakkere” mensen die het “mainstream nieuws”, blijkbaar zogenaamd niet vertrouwen, terwijl hier het ultieme voorbeeld wordt gegeven dat deze mensen de gek zijn. Aangezien hun mening bepaald wordt door de feiten die gegeven worden door mainstream nieuws.

    Wilde nou wakker worden of wa?

    2 likes
    • Wees gerust. Ik weet dat een minderheid uit de naam van… misdaden pleegt. Zeg zo’n 2%. Wat ik dan niet snap; als het aanhangen van de moslim geloof een en al liefde is (volgens sommigen) waarom de overige 98% zo stil is…. Ik scheer niemand over 1 kam. Maar het is wel zo dat deze 2% de overige 98% behoorlijk overschreeuwt in gruwelijkheden (ISIS) en daden. Waarom is dat? Ik zie een verslag van lokale ISIS aanhangers de joden (in het algemeen) dood wensen. Dit hier in Nederland… (Met onze eigen WOII wetenschap.. gaskamers enzo) Niemand greep in… Niemand (buiten de joodse gemeenschap) sprak haar afschuw uit. Die 98% was weer stil. Waarom is dat? Als je je religie zo ten schande wordt gemaakt, is het dan niet je plicht om moord en brand te schreeuwen? Nee. Men is weer stil. Angst voor die 2%? Of iets fundamenteler in hun geloof. De Kuffar (ongelovige hond) dusdanig te misleiden door steeds lachend voor je te staan, terwijl een ander een mes in je rug drukt? Ik scheer niemand over 1 kam. Ik zie en analyseer. Ik zie steeds moslim gerelateerde conflicten over de gehele wereld. Geen enkele christen-conflict, alleen maar moslims die christenen over de gehele wereld een kopje kleiner slash intimideren willen, en ze uit het desbetreffende land willen jagen…. Wie is hier wakker? Hij diegene die zonder eigen belang een eigen mening vormt over de rotzooi in de wereld om ons heen. Heb mensen van die 98% ervan om me heen, geen probleem met hun persoonlijk, maar wel moeite met het geloof wat erachter zit. Die dualisme die er achter zit…. Niet dat de buren me morgen een mes in de rug steken…. Wat zit er achter die iemand die hier opgegroeid is kan afreizen… om.. Ik val in herhalingen….

     2 likes
     • Natuurlijk hoor je de 98% niet. Voor het nieuws zijn deze niet interessant. Ten tweede is oordelen volgens de meeste religies niet goed, dit kan een reden zijn dat je een aantal van deze mensen niet hoort. En hiernaast zullen er ook genoeg zijn die hun stem wel laten horen in hun dichte omgeving.

      En 1 heel belangrijk punt; je scheert wel deze hele religie over 1 kam. Aangezien jij ze als 1 groep ziet. Die mensen die andere vermoorden zijn heel anders als de normale moslim. De normale moslim associeert zich ook niet met die radicalen.

      Zovelen doen dit hoor, maar genoeg mensen vinden dit een slecht eigenschap (waaronder ik), ik neem aan jij ook, onbewust doen velen dit.

      Ohja ter verduidelijking over dat wakker worden;
      Wie is hier wakker? Hij die bewust is van zijn minpunten en hier aan wilt werken. Hij die steeds meer bewust wordt van zijn goede en slechte punten heeft een “hoger bewustzijn”, helaas gebruiken te veel mensen worden als ascensie en hogere dimensies waardoor mensen vergeten waar het echt om gaat, ontwikkeling van jezelf ter verbetering van de wereld.

      2 likes
  • jullie weten niks

   de islam is de antichrist zelf en dat weet jij heel goed.

   11 likes
  • Helaas ken je de koran slecht.

   3 likes
  • Uuuuuh?……..Hou toch op………meen je dat nou?……….ga toch weg………..serieus?

   1 likes
 2. “We niet ver verwijderd zijn van ‘First Contact’.” ..LOL elke dag is een stap achteruit, dat dit soort nonsens nog gepubliceerd wordt is beyond me, whats next : een artikel dat de komst van draadloze telefonie aankondigt ? De Amerikanen werken al sinds de jaren 40 nauw samen met verschillende buitenaardse rassen, intergalactic reizen worden al sinds de jaren 40 gemaakt op basis van technologie die de nazi’s hebben ontwikkeld, de maan, mars, jupiter .. overallll heeft de mens basissen en over de omstandigheden van de de ons bekende planeten wordt continu gelogen, Mars is geen rode desolaat verlaten stuk dorre woestijn, de Maan is geen kleurloze zandbak etc. Who cares dat de Kerk een uitspraak gaat doen over buitenaards leven begot, we zijn 2014, niet 1884 he

  30 likes
 3. De god die het vaticaan beschrijft is te klein. Als hun god werkelijk zo groot is als het vaticaan zegt waarom is het dan een gevaar. God is heeft alles gemaakt zeggen ze. waarom dan niet het buitenaardse en andere planeten?

  8 likes
  • Christus heeft verteld dat de God als schepper van hemel en aarde,niet de God van het heelal is. Dus de God van de Christenen is een lokaal Godje zeg maar.

   6 likes
   • heb je een vers en boek van die uitspraak van JC voor mij? Ik heb al lang geleden bedacht voor mijzelf dat de bijbel over meerdere goden sprak aangezien god zichzelf zo vaak tegenspreekt. De heer, God, YHYW Ook dat voornamelijk het oude testament spreekt over een wrekende god. Deze goden speelden landje pak met de aarde en zijn misschien verantwoordelijk voor onze evolutie maar hoogstwaarschijnlijk niet de god van onvoorwaardelijke liefde waar JC op doelde.

    1 likes
   • Ja, Jezus Christus vertelde dat aan de mensen die het nog niet konden begrijpen. Heelal? De aarde was nog plat.
    Maar hij zei ook tot hen en, dit is een zeer markante uitspraak:

    “Ik heb jullie nog veel meer te zeggen, maar jullie kunnen het nog niet verdragen.
    De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat.”
    Johannes 16, 12-13

    0 likes
 4. Eerlijk waar, ik word deze om de pot draaiende wereld echt wel beu! Het is alsof we 1 groot menselijk lab zijn waar er gretig getest kan worden, zin en onzin uitgevonden worden, geloof en ongeloof tegen mekaar wordt uitgespeeld . Constant zitten we in een dualiteit. Mij moet je niet overtuigen van ‘het ongeziene’ als je het al gezien hebt. Mij maak je enkel nog blij door open en duidelijk te zijn. Wie nu nog denkt dat we ‘alleen’ zijn in dit universum, leeft volgens mij enkel voor zichzelf en in zichzelf

  11 likes
 5. Stel, engelen bestaan… Dan zijn dit in feite buitenaardse wezens. Hoe zullen ze verschijnen? In ruimteschepen? Ik denk nog altijd dat de meeste UFO’s die wij zien vliegen gewoon uit een fabriek komen hier op aarde. Soms een Drone of soms een UFO met piloot. En stel, er bestaan engelen, dan zal het verhaal van de gevallen engelen misschien ook wel waar zijn en zij kunnen zich ook voordoen als UFO achtige objecten of gewoon als the Grey. Waarom? Omdat er een NWO moet komen natuurlijk! De elite zorgt dat het hele financiële systeem crashed, er komt wereldwijd oorlog en mensen zullen uiteindelijk smeken om een RFID chip. Ik zal het uitleggen! Ook de gevallen engelen die zich voordoen als aliens van andere planeten spelen hierin een grote rol. Maar ook moet ik denken aan Ronald Reagan die in 1987 in een speech (staat op youtube) zei dat de mensheid misschien een buitenaardse bedreiging nodig heeft om de handen ineen te slaan zodat alle mensen op aarde weer een eenheid worden en alle mensen op aarde nog maar 1 vijand kennen en dat zijn de aliens. Moeten we de aliens nog wel even verslaan natuurlijk, maar aangezien het toch allemaal bij het plan hoort, wint de mensheid.

  Dus een mooi scenario: Er komen inderdaad aliens de aarde lastig vallen. Echter zijn dit ruimteschepen gebouwd op aarde in het geheim en de aliens zijn de gevallen engelen. De gevallen engelen werken natuurlijk mee aan het NWO plan. Er komt dus oorlog en ellende. Wij winnen maar net de oorlog, het is een puinhoop, dus mensen willen een chip en de NWO is dan wel heel erg dichtbij. In de oorlog is minimaal 80% van de wereldbevolking omgekomen terwijl een groot deel van de elite lekker ondergronds zaten te kaarten met een glas whisky en een sigaar. Jaja, de westerse bevolking is tegenwoordig wel erg afhankelijk geworden van luxe.. Denk aan elektriciteit, de supermarkt, ziekenhuizen, etc. etc. Als dit ineens allemaal wegvalt door een geplande oorlog om de NWO te stichten, dan gaan er sowieso al heel veel mensen dood (waaronder ikzelf). Dus ze moeten een beetje geduld hebben die elite voor ze het NWO plan helemaal kunnen uitwerken….

  Wanneer gaat dit gebeuren…?? Natuurlijk alleen in films, boeken en computergames! 😉

  7 likes
 6. Dit is toch geen nieuws? Jaren geleden gaf het Vaticaan toe dat als God in staat was om leven hier op aarde te “scheppen” het ook in staat was om dat op andere planeten ook te doen. Dat was (voor de kerk) een fundamentele verschuiving in de kijk op dingen. Noem het God, noem het evolutie…. Het een sluit het andere niet uit. Het heelal is het leven nu eenmaal gunstig gezind, daarom zou het idioot zijn te beweren dat leven niet op andere planeten zich zou ontwikkelen. Een conclusie die net zo fundamenteel is als toe te geven dat de aarde rond om de zon draait, en niet andersom. Deze geruchten liggen in het verlengde van de vorige verklaring. De kerk had een lange tijd het “eigendom” waar de mens vandaan kwam. Nu komen de wetenschappers met (hoogst waarschijnlijk) bewijs dat er ook leven op andere planeten zou kunnen ontstaan. De kerk nam na velen jaren ook dat standpunt in, die gunstig voor hun was. (win-win) Nu dit. We weten allemaal dat het bewijs gevonden zal worden, het is alleen een kwestie van tijd. Volg een tijdje het disclosure project, maar tot nu toe…. nog niks. Alle partijen bereiden zich voor…. De kerk volgt nu ook deze trend… Ook de kerk is een macht.

  3 likes
 7. Als gelovige zeggen dat de er geen alliens bestaan, dan zeggen ze infeitelijk dat hun god niet instaat is om ander leven te creeren in het universum??

  3 likes
 8. nu is het nog de vraag of ze uit deze dimensie komen of dat ze uit een andere dimensie komen of zelfs uit een andere dimensieversum en of dat het een vriendelijk contact gaat worden of een vijandelijk contact laten we hopen dat het het eerste is

  2 likes
 9. Profetische tijden:

  Vliegtuigen lazeren naar beneden met regelmaat van de klok en niets is wat je dacht.

  2 likes
 10. Het ‘ Het bestaan van buitenaardsen moet eerst worden bevestigd. ‘ voordat het Vaticaan ermee naar buiten treed; is dat dan niet een beetje achteraf van het Vaticaan?

  2 likes
  • Maar dat is er toch al. Alleen wil de overheid het niet toegeven.. Iedereen weet dat er meer is dan ons. Of het nou bacteriën zijn of wezens of goden er is wel degelijk iets anders

   0 likes
 11. Waarom weer wachten op een officiële antwoord. Beetje logisch nadenken en niet denken door je ego, dat wij alleen zijn in het universum. Na mijn mening moet je heel arrogant zijn om te denken dat wij alleen zijn in dit universum/multiversum.

  2 likes
 12. mensen moeten altijd iets kunnen verklaren, mensen en het heelal kunnen niet uit zich zelf zijn ontstaan dat moet door iets of iemand gemaakt worden.
  Hoe is god dan ontstaan wie heeft hem dan gemaakt? het geloof op zich is het kwaad ik zeg weg ermee.
  is het echt zoveel makkelijker om te geloven dat alles door iets of iemand is gemaakt en niet uit zich zelf kan zijn ontstaan maar dat iets of iemand die kan toveren wel uit zich zelf kan ontstaan.
  hou toch op.

  2 likes
 13. De naam van de sterrenwacht zou de mensen aan het denken moeten zetten…

  1 likes
 14. goh,ze liegen al zolang t geloof bestaat,en nu nog zo een stom bericht,denken ze nu echt dat we daar intrappen.Er is al zoveel bewijs en al duizenden jaren oud,kom op zeg,waarom hebben ze immers een sterrewacht?Of denken ze dat ze God aan kunnen zien komen vliegen of zo,.
  Ik denk dat ze wakker geschud moeten worden in t vaticaan,ze zitten al te lang opgesloten daar met ouwe bijbel verhaaltjes die uit elkaar zijn gerukt om de mensen in de macht te houden.Tis nu 2014 hoor,mensen zijn ook geevolueerd,en iedereen heeft TV,en kijkt naar science en history.
  Ik begrijp wel waarom sommige religies de tv proberen te verbannen,maar helaas word dat een probleem in deze mediaworld waar ook de scholen niet omheen kunnen.love and peace

  1 likes
 15. Vaticaan gaat dat nooit toegeven. Als het van daar moet komen kunnen wij wachten tot in de eeuwigheid.

  1 likes
 16. 6 paragrafen / 15 cm tekst om NIETS te zeggen !

  1 likes
 17. Wel ietwat vreemd dat het Vaticaan dit doet.

  Beetje genesis lezen en je weet het al.

  In den beginne schiep God den hemel en de aarde.

  Wanneer de aarde geschapen werd, zal die God buiten de aarde moeten zijn geweest.
  Als die dood was kon die het niet doen.

  De RK kerk gelooft sowieso in buitenaards leven!

  1 likes
  • Ja, je hebt theoretisch helemaal gelijk. Alleen wist men in het begin van de beschaving niet dat er andere planeten zouden konden zijn buiten ons eigen zonnestelsel. Daar beginnen we nu onszelf pas te beseffen met de hedendaagse wetenschap. Deze wetenschap kan je niet zomaar terug projecteren in het verleden. Men wist het gewoon niet. Er is geen “achteraf gezien” verleden.

   0 likes
 18. zitten tussen deze buiten aardse wezens ook goa’uld zo ja dan weet ik niet of ik wel blij ben met het buiten aardse leven en is de kans groot dat de stargate ook bestaat en dat bewijst dan weer op meerdere planeten met leven maar ja dan zitten we nog steeds met het goa’uld probleem en al dat andere gespuis dat daar ergens in het universum aanwezig is dus 🙁 ik hoop er het beste maar van

  0 likes
 19. Geen zorgen jongens,toen er 2000 jaar geleden iemand voor het laatst over water liep is er verder niet veel bijzonders meer gebeurd, ik denk dat het de aankomende 2000 jaar niet veel anders zal zijn.

  En dan nog voor de Moslims, jongens doe toch normaal er bestaat helemaal geen Allah, stop met meisjes stenigen en koppen snijden en laat eindelijk de joden eens met rust, ik wil nu wel eens een keer wat anders horen als ik het nieuws aanzet!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

En u dacht dat u als stemgerechtigde burger de baas was in dit land. Wat u (waarschijnlijk) nog niet wist over koningen en banken

Door zakenmagnaat, financier en filantroop Hugo Salinas ...

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

De Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick misbruikte minderjarigen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.