Buitenland

“Turkije helpt Islamitische Staat bij werving van jihadisten”

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische ambassadeur bij de VN Vitali Tsjoerkin zegt dat Turkije terreurbeweging IS helpt bij het rekruteren van jihadisten uit de Kaukasus en Centraal-Azië.

In een brief aan de VN-Veiligheidsraad schreef hij dat IS-ronselaars een netwerk zouden hebben gevormd in de Turkse stad Antalya. Dat meldt AFP.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
1000 militanten

Een Rus genaamd Ruslan Rastyamovich Khaibullov, die in Antalya woont, leidt het netwerk volgens de brief. Tsjoerkin merkte verder op dat afgelopen september 1000 IS-militanten uit Europa en Centraal-Azië via Turkije Syrië zijn binnengekomen.

De Turkse inlichtingendienst zou IS-extremisten helpen om vanuit Syrië via Turkije naar Jemen te gaan. De terroristen zouden worden vervoerd door de Turkse luchtmacht of per boot naar havenstad Aden.

Ankara wordt beschuldigd van het trainen en bewapenen van terroristen en het opkopen van gesmokkelde olie afkomstig uit gebieden die in handen zijn van Islamitische Staat.

Twee extremistische groepen

Selahattin Demirtas, voorman van de Turkse Democratische Volkspartij, zei tegenover de Griekse krant Efimerida ton Syntakton dat het Turkse leger samenwerkt met twee extremistische groepen en militanten van onder meer het al-Nusra Front in Syrië beschermt.

“De groepen sturen in samenwerking met de Turkse autoriteiten strijders en wapens de grens over,” zei hij tegen de krant.

[Arutz Sheva]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
8 jaren geleden

En nu zwijgen de VN, de zogenaamd tegen terreur zijnde VS en de EU in alle talen en geen sancties tegen Turkije. Nu is het steunen van terrorisme door een NAVO land schijnbaar wel geoorloofd.

Schande!!!!!!

Stef Kraa
Stef Kraa
8 jaren geleden

Tijd om Turkije keihard aan te pakken, hoop dat Rusland snel met de juiste oplossing komt.

Rick
Rick
8 jaren geleden

Wanneer gaan we nou gewoon eens schoon schip beginnen daar in het midden oosten?
Gewoon een Tsar bomba gooien op IS. Geeft wel een puinhoop, maar soms moet je gewoon drastische middelen gebruiken.

corbison
corbison
8 jaren geleden

De Turken zijn het bagger van Euro Azië , en niet een EU lid praat over de slachting van 1 miljoen Armeniërs door deze Turken . DE heer H.Hitler had een goede leermeester ( De Turk ) vandaar dat turken met Hitler mee vochten in hun bezetting drift, en de groot moefti bij Adolf op bezoek was van wege het Joden probleem te bespreken.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x