Homepagina » Buitenland » “Turkije helpt Islamitische Staat bij werving van jihadisten”
"Turkije helpt Islamitische Staat bij werving van jihadisten"

“Turkije helpt Islamitische Staat bij werving van jihadisten”

De Russische ambassadeur bij de VN Vitali Tsjoerkin zegt dat Turkije terreurbeweging IS helpt bij het rekruteren van jihadisten uit de Kaukasus en Centraal-Azië.

In een brief aan de VN-Veiligheidsraad schreef hij dat IS-ronselaars een netwerk zouden hebben gevormd in de Turkse stad Antalya. Dat meldt AFP.

1000 militanten

Een Rus genaamd Ruslan Rastyamovich Khaibullov, die in Antalya woont, leidt het netwerk volgens de brief. Tsjoerkin merkte verder op dat afgelopen september 1000 IS-militanten uit Europa en Centraal-Azië via Turkije Syrië zijn binnengekomen.

De Turkse inlichtingendienst zou IS-extremisten helpen om vanuit Syrië via Turkije naar Jemen te gaan. De terroristen zouden worden vervoerd door de Turkse luchtmacht of per boot naar havenstad Aden.

Ankara wordt beschuldigd van het trainen en bewapenen van terroristen en het opkopen van gesmokkelde olie afkomstig uit gebieden die in handen zijn van Islamitische Staat.

Twee extremistische groepen

Selahattin Demirtas, voorman van de Turkse Democratische Volkspartij, zei tegenover de Griekse krant Efimerida ton Syntakton dat het Turkse leger samenwerkt met twee extremistische groepen en militanten van onder meer het al-Nusra Front in Syrië beschermt.

“De groepen sturen in samenwerking met de Turkse autoriteiten strijders en wapens de grens over,” zei hij tegen de krant.

[Arutz Sheva]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. En nu zwijgen de VN, de zogenaamd tegen terreur zijnde VS en de EU in alle talen en geen sancties tegen Turkije. Nu is het steunen van terrorisme door een NAVO land schijnbaar wel geoorloofd.

  Schande!!!!!!

  19 likes
  • Een NAVO zonder Turkije is ondenkbaar. Over een sanctie of uitzetting is geen sprake. De eer en macht van de NAVO is gered door Turkije door een russische gevechtsvliegtuig neer te halen! Welke andere NAVO land had dat gedurft om een russische gevechtsliegtuig neer te halen? Waar blijft Putin met zijn black box van de SU-24 die is neergeschoten?

   4 likes
  • Zou Turkije na sancties en isolering uit de EU zich misschien wat meer gedeisd houden?

   2 likes
  • De Eu en de VS en Israël en Groot Brittannië, zijn eigenaar van van terreur. Turkijë is een NATO vriend, dus zij doen het zelfde.
   Verder is het hun spelletje om zoveel mogelijk terreur te maken, Tot dat mensen zich niet meer laten verdelen en tegen elkaar laten opzetten.
   Dan moet de vrede, waar de oorlogmakers bang voor zijn, wel uitbreken.!

   1 likes
 2. Nu komt er echter een bericht naar buiten dat het Italiaans Openbaar Ministerie een onderzoek is gestart naar witwaspraktijken van in eerste instantie Bilal Erdogan en wie weet ook andere leden van deze mafiafamilie.

  Het schijnt dat Bilal sinds oktober vorig jaar in de Italiaanse stad Bologna woont, formeel om daar een of andere studie af te ronden. Hij wordt nu beschuldigd van het illegaal het land binnen smokkelen van miljoenen Dollars in contanten.

  Onderdeel van het bewijsmateriaal schijnt een afgetapt telefoongesprek te zijn tussen Erdogan senior en zijn zoons over hoe ze het beste de grote sommen contant geld konden veiligstellen. Dit gesprek vond klaarblijkelijk al plaats in december 2013.

  4 likes
  • Hahaha ! Jullie zijn echt ongelooflijk! Dat afgetapt telefoon gesprek is oud en achterhaald nieuws slimmerd!

   Diegenen die dat zogenaamde gesprek op tv uitvoerig hebben behandeld en gebruikt zijn de aanhangers van fetulah gulen ! Als ik het mij goed herinner, was het exacte datum 16 december, op die datum was Erdogan in Konya en dat zelfde tv zender (samanyolu haber) deed LIVE verslag van de speech van erdogan!

   Een tijd later, kwam deze samanyolu haber, met deze zogenaamde, afgetapte gesprekken van Erdogan en zijn zoon en dochter!! (zijn dochter zat notabene in de zaal op betreffende dag en tijdstip, waar Erdogan een speech hield dat LIVE werd uitgezonden door deze tv zender).

   Hoe ik dat zo goed weet?

   Deze stumperds hebben simpelweg niet goed opgelet bij het in elkaar frutselen van deze afgetapte gesprekken en hebben zichzelf belachelijk gemaakt en hun leugens openbaar gemaakt, door hun eigen LIVE uitzending!!!

   HOE KAN ERDOGAN, TERWIJL HIJ LIVE OP HUN TV AAN HET SPREKEN IS VOOR EEN VOLLE ZAAL, WAAR ZIJN DOCHTER OOK AANWEZIG IS, TEGELIJKERTIJD AAN DE TELEFOON ZIJN MET ZIJN ZOON EN ZIJN DOCHTER DIE NOG STEEDS IN DE ZAAL ZIT ?? 🙂 🙂

   4 likes
   • Dit plijt deze moordende dictator dan ook gelijk helemaal vrij !!

    1 likes
    • Als jij, uitgaande van de moordenaars van de Nederlanders in de MH17, Turkije beschuldigd van allerlei dingen, dan pleit dit zeer zeker Erdogan vrij!

     Door de Russen serieus te nemen, gaan jullie naar bed met jullie moordenaars!

     je hebt het erover dat Erdogan een moordenaar is!

     Laten wij eens allemaal barricades opstellen in de nauwe straatjes van Amsterdam en zo en daarvandaan de politie aanvallen diverse wapens, kijken wat de Nederlandse regering dan doet!

     Of met brandbommen richting het Torentje lopen met maskers op! Schrijf iets waar enig waarheid en verstand in zit of zwijg en maak jezelf niet belachelijk!

     Als de Koerden in Zuid-Oost Turkije vermoord worden door Turkije, waarom gaan deze vluchtende Koerden dan niet naar Iraaks Koerdistan of naar Kobane, maar gaan zij naar het westen van Turkije, waar veel minder Koerden, maar vele malen meer Turken wonen??? Mijn advies is; gebruik eerst jullie hersenen voordat jullie Turkije beschuldigen van iets, waar jullie westen een professor in zijn!

     Voorbeelden?

     Kijk maar naar Amerika, miljoenen Indianen uitgemoord!
     Vietnam
     Algerije
     Libië
     Palestina
     Bosnië (De NL VN soldaten, weet je nog?!)

     Zo kan ik er wel honderden noemen!

     3 likes
     • Armenië?

      Ach wij Hollanders weten genoeg over Turkije.
      Jammer dat de Turken die hier nog wonen niet gaan vechen tegen Koerden met hun grote mond.
      Maar ach ze staan bekend als een laf volk.
      Veel blabla maar geen daden.

      Daarom proberen hier ook zoveel Turken onder hun verplichte diensttijd uit te komen.

      2 likes
  • Je kunt op youtube de tapes luisteren, nadat je geluisterd hebt zul je beseffen dat het nep is 😉 verdiep je meer voordat je onzin verteld

   3 likes
  • Miljoenen dollars die aan de elite behoren, maar naar Turkije gaan? Dat moet zeer zeker onderzocht worden!

   2 likes
 3. Tijd om Turkije keihard aan te pakken, hoop dat Rusland snel met de juiste oplossing komt.

  14 likes
 4. De Turken zijn het bagger van Euro Azië , en niet een EU lid praat over de slachting van 1 miljoen Armeniërs door deze Turken . DE heer H.Hitler had een goede leermeester ( De Turk ) vandaar dat turken met Hitler mee vochten in hun bezetting drift, en de groot moefti bij Adolf op bezoek was van wege het Joden probleem te bespreken.

  5 likes
  • O ja en jij stond zeker vlak achter Hitler toen dat gebeurde? Leer de geschiedenis goed voordat je met je bagger informatie de waarheid vertroebeld. Voormalige Ottomaanse rijk gaf joden een paspoort en ontving ze in Turkije net zoals dat het geval is nu met de Syrische vluchtelingen!

   4 likes
  • Haha je hoort iets en je gelooft het meteen… Hitler met de mufti was een goeie zeg..

   4 likes
 5. In Israëlische media wordt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan inmiddels openlijk vergeleken met Adolf Hitler. Erdogans megalomane plannen voor een hersteld Ottomaans Rijk, zijn agressieve houding tegen Rusland, Syrië en Israël, zijn nauwelijks verhulde alliantie met ISIS, zijn uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, en zeker ook het zwijgen en zelfs de medewerking van Europa daarbij, doen op huiveringwekkende wijze denken aan hoe de wereld in de jaren ’30 het gevaar van Nazi Duitsland bagatelliseerde, wat binnen enkele jaren dezelfde fatale gevolgen dreigt te hebben.

  2 likes
  • Jullie hebben het toch over Erdogan die 3 miljoen vluchtelingen heeft opgenomen? Of is er nog een Erdogan?

   Jullie worden door de mediakanaal zo gebombardeerd met desinformatie dat jullie het gaan geloven! Sinds wanneer is de media betrouwbaar. Vergeet niet wie de media onder controle heeft.

   Erdogan voert een oorlog tegen ongerechtigheid! Welke leider durfde tegen Israel te zeggen dat ze onschuldige mensen aan het vermoorden waren met de bombardementen in de Gaza?

   Erdogan tegen de illuminati!

   3 likes
   • Erdogan is verre van democratisch, hij laat elke journalist oppakken die verslag doet over de oorlog tegen de Koerden. Dit is zelfs bij wet geregeld. Mij zegt dit genoeg over die dictator in zijn veeeeeeeel te dure paleis.

    3 likes
    • Armenië !?

     Heb je daar veel over na moeten denken? Als je nog kan denken tenminste?

     Armenihttp://www.human.gov.az/?sehife=etrafli&sid=MTIzMzEyMTA4MTIzNjc5Mg==&dil=enërs? Kijk maar als je lef hebt!

     2 likes
     • De Turkse propaganda strekt ver haha.
      Het zijn ook zulke lievertjes!

      Als het er zo goed was waren die miljoenen Turken wel in hun eigen land gebleven waar ze thuis horen.
      In mijn ogen zijn ze ook gewoon gelukzoekers en als ze de kans krijgen grijpen ze de macht
      En van integreren hebben ze nog nooit gehoord, dus lekker opzouten naar dat mooie en lieve Turkije !
      Die cultuur mag niet van ons vrije landje een kopie maken van Turkije.
      Geen Nederlander zal ze missen.

      1 likes
  • Er zijn allemaal landen,naties en volkeren in de Syrische regio die verschillende belangen hebben, ik herinner mij Poetin die een oproep deed om net als in de 2e Wereldoorlog gezamenlijk het nieuwe fascisme te bestrijden en op zijn oproep bleef het stil, hij doet het dus samen met de mensen van Assad, diverse hebben bloed aan de handen,Rusland ook natuurlijk, maar dat ISIS verslagen moet worden en vergeleken word met fascisme daar ben ik het mee eens.
   In Vrij Nederland heeft een heel lang en interessant artikel gestaan over Erdogan, de vergelijkingen met Hitler zijn inderdaad opvallend, een gevaarlijke man met hele enge gedachtes en inderdaad laat het Westen hem zijn gang gaan, m.b.t. ISIS, tegen de Koerden, het is een groot wespennest, maar zie toch wel duidelijk wie het goede wenst en wie niet!!!

   0 likes
 6. Wanneer gaan we nou gewoon eens schoon schip beginnen daar in het midden oosten?
  Gewoon een Tsar bomba gooien op IS. Geeft wel een puinhoop, maar soms moet je gewoon drastische middelen gebruiken.

  3 likes
 7. Dit moet uitgezocht worden. Dus niet klakkeloos alles direct aannemen als waarheid.

  2 likes
  • Adam geloofde wat de fluisteraar hem vertelde en werd verbannen. Hij gaf zijn zoon Seth deze gouden tip: Geloof niet alles wat je wordt verteld! In waarheid zit heil (heilig)

   3 likes
 8. Zoals ik al dacht !

  Niets in te brengen als argument of een onderbouwde antwoord!

  Alleen maar valse beschuldigingen die nergens op baseren, totaal geen kennis van eigen geschiedenis!

  Echt een voorbeeld van een domme racist, die totaal kennis van zaken heeft.

  Integreren is geen enkel probleem voor ons, dat hebben wij ook laten zien! Wat jij en de jouwen willen is dat Turken zich laten assimileren! (als je tenminste weet wat dat betekend) .
  Mocht je niet weten wat dat inhoud, schuw en schaam je niet en vraag het aan deze geïntegreerde Turk, ik zal het je precies uitleggen!

  1 likes
 9. Florac Bosch (@FloracBosch)

  Migrantenprobleem. Erdogan jaagt nu ook de Koerden van Turkije!

  Over de rug van migranten chanteert Turkije zich de EU in. En over een paar maanden kunnen de Turken massaal EU bestormen met alle jihadisten..

  Erdogan ontmaskerd:” Uit naam van Allah is een daad van islam, Jihad is geen terrorisme…”. (Turken dictator Erdogan). Door de Turkse Jihad tegen de Koerden, zijn er meer dan 1.3 Miljoen Koerden op de vlucht! Turkije is dus niet beter dan de Syrie of Irak! Deze Turkije lost de migrantencrisis niet, maakt juist nog groter!
  Als wij de Turkse dictator Erdogan moeten geloven dan kleeft er heel veel bloed aan de handen van EU leiders en de rest van alle corrupte politici!
  De haat van de Turkse president Erdogan richting europa!
  De islam komt hier als een dief in de nacht. Turkse islamitische macht als de Moslimbroederschap aan de basis van de politieke islam en wel van alle hedendaagse terroristische organisaties van islamitische signatuur. Turks Ottomaanse jihad (strijd) is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor islamitisch-fundamentalistische terreurorganisaties als Hamas, MoslimBroeders, al-Qaida en IS.

  15 Koerdische steden veranderd in ‘ware oorlogszone’ !
  Turkije gebruikt Jihadisten tegen de Koerden!!
  Turkije zet Jihad-groepen in tegen de Koerden…Nog meer koerden vluchten naar Europa:migratiecrisis erger!
  Binnen Turkije is er juist nog een grotere burgeroorlog gaande…. Veel steden en dorpen zijn veranderd in spooksteden, waar nu een strikte avondklok is ingesteld. turkije heeft binnen 4 maanden 271 Koerdische dorpen met de grond gelijk gemaakt!
  Dientengevolge zijn honderden duizenden Koerden gedwongen om hun huizen te ontvluchten. Turkije zelf is de grote oorzaak van de migrantencrisis! Turkije jaagt de Koerden, 1.3 Miljoen Koerden op de vlucht!
  In werkelijkheid zijn de Turkse “post-moderne islamitische” leiders gewoon islamisten, verpakt in een mooiere cadeauverpakking.

  270.000 Turkse soldaten, gesteund door tanks, straaljagers en raketten tegen de Koerden..
  In Turkije is er een regionale burgeroorlog tegen de Koerden begonnen. Miljoenen Koerden worden verjaagd richting Europa…
  Turkije vernietigd Koerdische dorpen en jaagt de bevolking! Erger nog, het conflict heeft de potentie om te leiden tot geweld in Europa, verspreid over grote steden.

  EU heeft aan dictator Erdogan feitelijk een vrijbrief heeft gegeven om met grote militaire macht de Koerden te verpletteren. Ankara gebruikt de € 6 miljard die het van Brussel kreeg om de migrantenstroom naar Europa in te dammen in werkelijkheid om de uitroeiingoorlog tegen de Koerden te financieren.
  Buiten haar grenzen drijft Turkije ook op een zee van chaos. Het land is in een steeds gevaarlijker proxy-oorlog gewikkeld tegen de Koerden…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...