Binnenland

Wybren van Haga wil hertelling: ‘Verontrustende signalen over grote wanordelijkheden’

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!

BVNL roept de provincie en het Waterschap Limburg op om de stemmen die vorige week zijn uitgebracht opnieuw te tellen. Door een foute telling zijn 30.000 stemmen bij verkeerde partijen terechtgekomen.

“Dit vereist een hertelling,” zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga. Zijn partij is ruim 2000 stemmen kwijt. “Dat is precies het verschil tussen wél en geen zetel.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Van onze lijsttrekkers Imke Emons (provincie) en Michael Muijres (waterschap) hoor ik verontrustende signalen over de grote wanordelijkheden bij de verkiezingen in Limburg,” aldus Van Haga.

Meerdere onjuistheden

“We hebben meerdere onjuistheden geconstateerd doordat stemmers hun stem gefotografeerd hebben, maar wij hebben deze niet teruggevonden bij de stembureaus waar gestemd is,” voegt Emons toe.

“Bij alle gemeenten waar we dit gemeld hebben, zijn we in het gelijk gesteld en vond rectificatie plaats. We nemen ons verlies, maar wél op een eerlijke manier,” zegt ze.

Te bizar voor woorden

BVNL vindt het verder te bizar voor woorden dat het dood en begraven CDA via ‘cat fishing’ stemmen vergaart. De partij heeft negen (!) ‘lokale partijen’, alle beginnend met waterbelang, opgericht met als doel de kiezer te misleiden om zo toch de stemmen naar het CDA te laten gaan.

“Dit moet aan banden worden gelegd. Eigenlijk verdient Limburg een herstemming, zeker voor het Waterschap Limburg,” vindt Van Haga, die Kamervragen heeft gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken.

4.9 120 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Als D666 weer manipuleert, blijft de uitslag hetzelfde en zolang zij niet verwijderd worden kan je blijven hertellen tot je een ons weegt.

Greet Resist
Greet Resist
10 maanden geleden

ik ook, fraude is contractbreuk

gerritje
gerritje
10 maanden geleden

mjah we zakken al mooi af naar een land waarvan iedereen weet dat het corrupt is maar er maar schouderophalend naar kijkt , en dat laatste maakt dat het heel erg lang gaat duren voor het ooit weer anders gaat worden

Marijke
Marijke
10 maanden geleden

Tellingen en hertellingen… gooi maar in mijn pet. Geen vertrouwen in deze rekenwonders!

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x