Wetenschap

Wetenschappers ontdekken hoe ze wormgaten kunnen maken om door de ruimte te reizen

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Britse wetenschappers hebben ontdekt hoe ze wormgaten kunnen maken die ons mogelijk op een dag in staat stellen om door de kosmos te reizen. Onderzoekers van de Universiteit van Bristol hebben een ‘verbluffend experiment’ voorgesteld om het eerste bereisbare wormgat te maken.

Iemand die zo’n wormgat binnengaat, wordt van de ene kant van de ruimte naar de andere kant geteleporteerd. Het onderzoeksteam, geleid door natuurkundige Hatim Salih, spreekt echter niet van ‘teleportatie’. In plaats daarvan wordt de term ‘contraportatie’ gebruikt, een samentrekking van de woorden ‘contrafeitelijk’ en ‘transportatie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

‘Contrafeitelijk’ verwijst naar ‘contrafeitelijke communicatie’, een manier om boodschappen tussen twee punten te versturen zonder deeltjes uit te wisselen.

Waarschuwingslampje

Je kunt het zien als een waarschuwingslampje op het dashboard van je auto dat niet brandt. Het zendt niets uit, maar geeft wel informatie door, namelijk dat de motor in orde is. Dat is contrafeitelijke communicatie.

Om informatie door de ruimte en tijd te sturen, zouden de onderzoekers eerst licht door een kwantumsysteem sturen. Daarbij wordt informatie verstuurd zonder dat er deeltjes van de ene naar de andere plek worden verplaatst.

Het doet denken aan de soort teleportatie waar we bekend mee zijn, waarbij voorwerpen op de ene plek lijken te verdwijnen en op een andere plek weer lijken te verschijnen.

Bereisbaar wormgat

Salih doet hier al meer dan 10 jaar onderzoek naar. Het onderzoeksteam heeft in het lab aangetoond dat het werkt. Een team wetenschappers uit China heeft daarnaast een afbeelding van de ene plek naar de andere verstuurd zonder de uitwisseling van deeltjes.

Vervolgens kan de nieuwe generatie kwantumcomputers worden gebruikt om met behulp van contraportatie een bereisbaar wormgat te maken. Verwacht niet dat je meteen door de ruimte kunt reizen, aangezien contraportatie veel minder snel gaat dan de lichtsnelheid.

Onderzoekers zouden bijvoorbeeld signalen of voorwerpen door de ruimtetijd kunnen versturen. Ook zouden ze een kijkje kunnen nemen in een heus wormgat.

[Jalopnik]

4.5 61 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

doet mij denken aan de film ‘deja vu’ met Denzel Washington

Avax
Avax
1 jaar geleden

Ik wens hem veel succes met dat als eerste te doen.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ken nog wel wat mensen van de VVD, D’66 en CDA die ik met plezier neer zal zetten in een wormgat.

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ojee, als tjeerd de Groot daar maar niet tegen in actie komt, wormgaten zijn voor die zielige beestjes van cruciaal belang om niet gestrest te geraken. Dus pas maar op voordat Tjeerd weer boos wordt, want kom niet aan zijn wormpjes.

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x