Buitenland

‘Staatsbanditisme’: Amerika rooft grote hoeveelheden olie in Syrië. Deze satellietfoto’s bewijzen het (en zoveel levert het op)

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben de Amerikaanse troepen in Syrië zich schuldig gemaakt aan de diefstal van grote hoeveelheden olie.

De Amerikanen hebben de olie naar andere landen gesmokkeld, zo zegt generaal-majoor Igor Konasjenkov, de woordvoerder van Defensie.

Moskou heeft ook satellietfoto’s gepubliceerd, waaruit zou blijken dat er een grootschalige smokkel van Syrische olie plaatsvond.

Private militaire bedrijven

Op de foto’s is te zien hoe onder het toeziend oog van Amerikaanse soldaten de olie via tankwagens naar het buitenland wordt gebracht. Er worden ook private militaire bedrijven ingezet.

De Verenigde Staten hadden eerder gezegd dat ze een beperkte militaire aanwezigheid in Syrië voorzien, om de jihadistische groep Islamitische Staat (IS) en ‘andere destabiliserende actoren’ de toegang tot olie-inkomsten te ontzeggen.

Volgens Amerikaanse mediaberichten beschouwt Washington ook de Syrische regering als een ‘destabiliserende actor’.

Staatsbanditisme

Rusland ziet het regime in Damascus als een bondgenoot en spreekt over Amerikaans ‘staatsbanditisme’.

De bodemrijkdommen achterhouden voor het Syrische volk, gaat in tegen het Amerikaanse en het internationale recht, zegt Konasjenkov.

30 miljoen

Hij beklemtoont ook dat de oliewinning ingaat tegen de sancties die de VS zelf aan Syrië hebben opgelegd.

Volgens Konasjenkov levert de ‘illegale handel’ de VS elke maand ongeveer 30 miljoen dollar op.

[PressTV, Sputniknews, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Tja, die dikke V12’s moeten wel blijven rijden natuurlijk….

Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Eeerst vol trots verkondigen dat de leider van IS als een hond om het leven kwam (de leider en terreurorganisatie die ze zelf in het leven geroepen hebben en overal steunen ) en dan nu dit weer. Alles gaat altijd nog precies volgens plan !!!!!

salvar
salvar
2 jaren geleden

leider IS is niet dood en zal zxijn baard wel hebben afgeschoren.
kan gaan keuvelen met bin laden.
wat is amerika toch een leugenachtig en dievenbenden geworden het lijkt wel nl.

Matt
Matt
2 jaren geleden

Met 30 miljoen per maand heeft (of in dit geval: zou hebben) Assad voldoende geld om zijn kapotgeschoten land weer op te bouwen. En westerse bedrijven zijn hier niet welkom omdat ze hebben bijgedragen aan de vernietiging. Daarentegen goed voor de Russische economie.
Er is bijna geen enkel bijvoeglijk naamwoord meer te bedenken voor de Amerikanen die hier aan meedoen: moordenaars, dieven, samenzweerders, chanteurs en kl..tzakken.
Eerder hadden de Russen toch dergelijke konvooien beschoten die richting Turkije gingen, toen de zoon van Erdogan nog de meester dief was van de Syrische olie. Wat houd Rusland nu tegen om op de Amerikanen te schieten? Rusland kan hiervoor nooit veroordeeld worden door de VN. En voor Syria geldt het dat ze die olie toch kwijt zijn, maar volgende transporten wel richting Damascus gaan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x