Bewustzijn

Kardinaal Martini waarschuwde kerk 200 jaar achter te lopen

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een postuum gepubliceerd interview heeft de Italiaanse kardinaal Carlo Maria Martini de Rooms-katholieke Kerk gewaarschuwd ‘200 jaar achter te lopen’.

Martini overleed afgelopen vrijdag op 85-jarige leeftijd. Zaterdag brachten duizenden mensen een laatste groet aan de oud-aartsbisschop in de kathedraal van Milaan.

“De Kerk loopt 200 jaar achter. Waarom wordt ze niet wakker? Zijn we bang?” vroeg hij in zijn laatste interview met een andere jezuïet in augustus, dat zaterdag werd gepubliceerd door de Italiaanse krant Corriere della Sera. “De Kerk is vermoeid. Onze cultuur is verouderd, onze kerken zijn groot en leeg.”

Openheid

De kardinaal uitte vaker zijn mening over onderwerpen die door het Vaticaan als taboe werden beschouwd. In 2008 had hij kritiek op het verbod op voorbehoedsmiddelen, dat volgens hem heel wat mensen wegjoeg. Ook vond hij dat vrouwen een prominentere rol in de kerk moesten kunnen innemen.

Martini leed al enige jaren aan de ziekte van Parkinson en was een voorvechter van de progressieve strekking. Hij stond voor meer openheid en dialoog met de wereld.

Transformatie

“De Kerk moet haar fouten erkennen en een radicale weg van verandering inslaan, te beginnen bij de paus en de bisschoppen,” ging het interview verder. De kardinaal voegde toe dat ‘schandalen van kindermisbruik ons verplichten een reis van transformatie te ondernemen’.

Martini gold als één van de belangrijkste figuren uit de Katholieke Kerk. Hij werd in 1979 door de toenmalige paus Johannes Paulus II benoemd tot aartsbisschop van het diocees van de wereldkerk, Milaan.

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Biff
Biff
9 jaren geleden

De kerk loopt niet zozeer achter, maar is een criminele organisatie.

kennelijk was Dhr. Martini zelf niet wakker!

Peer
Peer
9 jaren geleden

De kerk loopt niet achter maar is juist ontspoord. Wanneer ik de Bijbel lees vind ik van hetgeen daarin staat juist weinig meer terug in de kerk. Kennelijk pleit deze man voor soepelere omgang met homofilie en abortus. En dat is nu juist wat God heeft verboden. Wanneer de kerk doet wat kardinaal Martini suggereert dan zijn we helemaal van God los.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Ook al had de Katholieke kerk zichzelf in een ander jasje gestoken,de daden zijn bekend en blijven bekend.Het bijbeltje kunnen ze nog niet eens begrijpen welke duidelijk vermeld:U zult zichzelf GEEN symbolen maken ter aanbidding voor mij(GOD)En roep dit één keer in zo,n kerk en alles donderd van de muren.Het is zelfs blij met het kruis het martelwerktuig van HUN vriend.Sorry maar de katholieke kerk mag van mij haar deuren sluiten evenals de kerken die het Kruis aanbidden, en dat zijn nogal wat kerkjes.Ik geloof in de rebel Jezus,(Buitenaardse) die de schriftgeleerden en Farizeérs niet kon uitstaan.En die zeker niet slaafjes van zijn volk wenste.Maar in een kerk zie je mij NEVER NOOIT niet weer komen.Goor Tuig!!Alles zogenaamd onder het mom God wil dit, en wenst dat.Bah!!Het ziekenhuis voor de zwakkeren van Geest.

Alfred
Alfred
9 jaren geleden

Ook binnen dat insituut, en zelfs in het hol van de leeuw, zijn er mensen die wakker worden en groeien in bewustzijn!
Het licht verspreidt zich!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x