Homepagina » Gezondheid » Vooraanstaande hartchirurg ontdekt echte reden achter hartziekte. Big Pharma wil niet dat u dit weet
Vooraanstaande hartchirurg ontdekt echte reden achter hartziekte. Big Pharma wil niet dat u dit weet

Vooraanstaande hartchirurg ontdekt echte reden achter hartziekte. Big Pharma wil niet dat u dit weet

Dwight Lundell werkte jarenlang als hartchirurg. Hij heeft in 25 jaar tijd meer dan 5000 openhartoperaties uitgevoerd.

Recentelijk erkende dr. Lundell dat cholesterolverlagende statines niet werken en zelfs het risico op diabetes en obesitas verhogen.

“Wij artsen – met al onze training, kennis en autoriteit – geven niet graag toe dat we ernaast zitten. Ik geef nu toe dat ik ernaast zat,” zei hij.

Werken niet

“Jarenlang zeiden wij dat hartziekte het gevolg is van verhoogd cholesterol,” vervolgde hij. “De enige geaccepteerde behandeling was het voorschrijven van medicijnen en een vetarm dieet.”

Artsen die hiervan afweken werden gezien als ketters en konden zelfs in de problemen komen, aldus Lundell.

“Ze werken niet!” benadrukte de chirurg. “Deze richtlijnen zijn niet langer wetenschappelijk en moreel verdedigbaar.”

Lundell zorgde met zijn uitspraken voor de nodige ophef. Dat was met name omdat medicijnmakers grof geld verdienen met statines.

Meer dan ooit

Alleen al in de Verenigde Staten slikt een kwart van de bevolking statines. Naar schatting gaat er jaarlijks zo’n 30 miljard dollar om in deze markt.

Toch sterven in de VS meer mensen dan ooit aan de gevolgen van hartziektes.

“De ontdekking enkele jaren geleden dat ontsteking van de aderwand de echte oorzaak is van hartziekte, leidt langzaam maar zeker tot een paradigmaverschuiving,” ging Lundell verder.

“De voedingsrichtlijnen die lange tijd zijn aanbevolen, hebben geleid tot een obesitas- en diabetesepidemie,” zei hij.

Kwakzalver

Het bewerkte voedsel dat wij eten beschadigt onze bloedvaten, stelt Lundell. Hierdoor gaan ze ontsteken en dat leidt uiteindelijk tot hartziektes.

“Zonder ontstekingen kan cholesterol onmogelijk in de aderwand samenklonteren. Zonder ontstekingen beweegt cholesterol vrij door het lichaam, zoals de natuur het bedoeld heeft.”

Lundell werd in de media afgeschilderd als een kwakzalver en daarnaast werd zijn dokterslicentie ingetrokken, hoewel hij al met pensioen was.

[Waking Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Eindelijk een gerenommeerd hartchirurg die lef genoeg heeft aan de bel te trekken. Ben nu benieuwd wat er mee gaat gebeuren. Of de bal gaat misschien rollen of hij wordt weer voor gek verklaard.

  26 likes
 • thomass30 schreef:

  Groene thee drinken, bevat krachtige antioxidanten, goed voor de bloedvaten. De wanden worden er flexibeler en sterker van. Vitamine C voor herstel van de vaatwand en Omega-3. Ananas doet ook wonderen.

  16 likes
 • Rob schreef:

  Als je bewust wordt dan is niemand in deze wereld rijk. De meeste mensen hebben niet genoeg, de 1% heeft nooit genoeg. Als je nooit genoeg hebt (ook al bezit je zoveel dat de halve wereld er van kan leven) ben je net zo armoedig als de rest van de wereld. Dat is de duisternis, de wereld van macht en controle. Dat is niet het leven, het vernietigt het leven. Dus kom je nooit achter de waarde van wat werkelijk waardevol is: het leven. Wil dat echter tastbaar worden dan is dat door het bewustzijn (van de ziel). De farmaceutische industrie heeft dan ook niets te maken met het leven. Als de mens werkelijk bewust (en dus gezond) zou zijn dan hadden we geen ziekenhuizen. Dat gaat over ziekte, niet over gezondheid. Ziekenhuizen houden mensen alleen maar overeind in een zieke wereld. Ze zijn daar ook niet met de mens bezig, ze zijn alleen maar met het lichaam bezig. De hele huidige zogenaamde gezondheidszorg zou er niet zijn als de mens bewust zou zijn. Dan nam ook geen mens meer medicijnen want dat verandert helemaal niets. Het werk dat nu gedaan wordt zijn ook alleen maar functies is de wereld van macht en controle.

  10 likes
  • eksegese schreef:

   Klopt als een bus @Rob. De wetenschap heeft niets met de ziel, de echte basis van onze gezondheid. Sterker nog ze ontkennen liefst het bestaan ervan ! Dat zegt genoeg. Dat maakt in feite kwakzalvers van hen allen. Gezondheid kent immers 4 belangrijke hoekstenen Het Spirituele aspect, het fysieke aspect, het emotionele aspect en het mentale aspect. Het spirituele aspect wordt helemaal genegeerd en de rest wordt puur individueel beken en behandeld, liefst met zelf in elkaar geprutste chemische middeltjes waar je alleen maar kwalen tijdelijk mee weg kunt drukken. Een holistische aanpak is de enige die kan leiden naar echte genezing of verbetering. Iedereen zou zijn hart moeten volgen, dat klopt altijd !
   Ludieke woordspeling vind ik dat.

   5 likes
 • Delilah schreef:

  Zelf elke dag eten koken zoveel mogelijk onbewerkt, vroeger at men meer dan nu, en dan bedoel ik 30 jaar geleden en daarvoor, er waren toen niet zoveel mensen dik, maar nu worden zelfs jongeren al dik als ze naar voedsel kijken. Al gezien hoeveel palmolie overal in zit?

  7 likes
  • Weesje schreef:

   Gaat niet om de hoeveelheid maar om de hormoonhuishouding, die verstoord raakt als je maaltijden niet in balans zijn, zoals teveel suikers, te weinig eiwit en gezond vet. Koolhydraten zonder eiwit, vet een vezels ontregelt je bloedsuikerspiegel.

   0 likes
 • G.Hoffenkamp schreef:

  Ik eet al een half jaartje ketogeen ( oftewel: geen koolhydraten) en bevalt supergoed. Het is geen dieet, maar een life-style change. Veel fitter, veel scherper ( de ketonen zijn een betere voeding voor je hersenen en nemen de ‘brain-fog’ weg) Geen honger meer en lekker en veel eten. Nu al 17 kilo afgevallen en het gaat maaar door. als ik ga sporten gaat het nog sneller. Supergezond, maar als iedereen dit doet, stort de suikerindustrie in, dus men wil dit liever niet bekendmaken. Zoek maar op : ketogeen leven.

  5 likes
  • Marie schreef:

   Uit vele onderzoeken blijkt dat een koolhydraatarm dieet op korte termijn wel werkt maar op de langere termijn schade kan aanrichten aan het lichaam! Bij een onvolledige vetverbranding zonder glucose (omzetting van koolhydraten) komen ketonen vrij die giftig zijn voor je lichaam. De hersenen (en bloed- en zenuwcellen) kunnen bovendien alleen glucose als brandstof gebruiken. Let er dus op dat je voldoende goede koolhydraten binnenkrijgt in de vorm van bijvoorbeeld zilvervliesrijst, fruit of roggebrood.

   2 likes
 • Elles schreef:

  De mensen die ik ken en een hartkwaal hebben zijn eerder te mager dan te dik.

  1 likes
 • Pjoter schreef:

  Beste @ Eksegese en Rob, in de loop der tijd ben ik n.a.v. uw reacties en mededelingen onbewust een “forser” geworden, Ik wou het zelf zien en controleren, dank hiervoor.
  Om een lang verhaal kort te houden. Ben ik hier uit gekomen.
  Alle besproken rubrieken door ons, worden o.a. hier verklaard, in mijn beleving.

  https://www.youtube.com/watch?v=RcKIBgg-eQM,

  1.30.29 minuten

  Beste vriendschappelijke groet,
  Pjoter

  0 likes
 • x

  Check Also

  corona

  99% van de mensen die stierven aan corona leed al aan andere ziektes, zegt Italië

  Meer dan 99 procent van de Italianen ...

  Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

  Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

  Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

  >