Gezondheid

Vooraanstaande hartchirurg ontdekt echte reden achter hartziekte. Big Pharma wil niet dat u dit weet

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dwight Lundell werkte jarenlang als hartchirurg. Hij heeft in 25 jaar tijd meer dan 5000 openhartoperaties uitgevoerd.

Recentelijk erkende dr. Lundell dat cholesterolverlagende statines niet werken en zelfs het risico op diabetes en obesitas verhogen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Wij artsen – met al onze training, kennis en autoriteit – geven niet graag toe dat we ernaast zitten. Ik geef nu toe dat ik ernaast zat,” zei hij.

Werken niet

“Jarenlang zeiden wij dat hartziekte het gevolg is van verhoogd cholesterol,” vervolgde hij. “De enige geaccepteerde behandeling was het voorschrijven van medicijnen en een vetarm dieet.”

Artsen die hiervan afweken werden gezien als ketters en konden zelfs in de problemen komen, aldus Lundell.

“Ze werken niet!” benadrukte de chirurg. “Deze richtlijnen zijn niet langer wetenschappelijk en moreel verdedigbaar.”

Lundell zorgde met zijn uitspraken voor de nodige ophef. Dat was met name omdat medicijnmakers grof geld verdienen met statines.

Meer dan ooit

Alleen al in de Verenigde Staten slikt een kwart van de bevolking statines. Naar schatting gaat er jaarlijks zo’n 30 miljard dollar om in deze markt.

Toch sterven in de VS meer mensen dan ooit aan de gevolgen van hartziektes.

“De ontdekking enkele jaren geleden dat ontsteking van de aderwand de echte oorzaak is van hartziekte, leidt langzaam maar zeker tot een paradigmaverschuiving,” ging Lundell verder.

“De voedingsrichtlijnen die lange tijd zijn aanbevolen, hebben geleid tot een obesitas- en diabetesepidemie,” zei hij.

Kwakzalver

Het bewerkte voedsel dat wij eten beschadigt onze bloedvaten, stelt Lundell. Hierdoor gaan ze ontsteken en dat leidt uiteindelijk tot hartziektes.

“Zonder ontstekingen kan cholesterol onmogelijk in de aderwand samenklonteren. Zonder ontstekingen beweegt cholesterol vrij door het lichaam, zoals de natuur het bedoeld heeft.”

Lundell werd in de media afgeschilderd als een kwakzalver en daarnaast werd zijn dokterslicentie ingetrokken, hoewel hij al met pensioen was.

[Waking Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Eindelijk een gerenommeerd hartchirurg die lef genoeg heeft aan de bel te trekken. Ben nu benieuwd wat er mee gaat gebeuren. Of de bal gaat misschien rollen of hij wordt weer voor gek verklaard.

thomass30
thomass30
5 jaren geleden

Groene thee drinken, bevat krachtige antioxidanten, goed voor de bloedvaten. De wanden worden er flexibeler en sterker van. Vitamine C voor herstel van de vaatwand en Omega-3. Ananas doet ook wonderen.

Delilah
Delilah
5 jaren geleden

Zelf elke dag eten koken zoveel mogelijk onbewerkt, vroeger at men meer dan nu, en dan bedoel ik 30 jaar geleden en daarvoor, er waren toen niet zoveel mensen dik, maar nu worden zelfs jongeren al dik als ze naar voedsel kijken. Al gezien hoeveel palmolie overal in zit?

Rob
Rob
5 jaren geleden

Als je bewust wordt dan is niemand in deze wereld rijk. De meeste mensen hebben niet genoeg, de 1% heeft nooit genoeg. Als je nooit genoeg hebt (ook al bezit je zoveel dat de halve wereld er van kan leven) ben je net zo armoedig als de rest van de wereld. Dat is de duisternis, de wereld van macht en controle. Dat is niet het leven, het vernietigt het leven. Dus kom je nooit achter de waarde van wat werkelijk waardevol is: het leven. Wil dat echter tastbaar worden dan is dat door het bewustzijn (van de ziel). De farmaceutische industrie heeft dan ook niets te maken met het leven. Als de mens werkelijk bewust (en dus gezond) zou zijn dan hadden we geen ziekenhuizen. Dat gaat over ziekte, niet over gezondheid. Ziekenhuizen houden mensen alleen maar overeind in een zieke wereld. Ze zijn daar ook niet met de mens bezig, ze zijn alleen maar met het lichaam bezig. De hele huidige zogenaamde gezondheidszorg zou er niet zijn als de mens bewust zou zijn. Dan nam ook geen mens meer medicijnen want dat verandert helemaal niets. Het werk dat nu gedaan wordt zijn ook alleen maar functies is de wereld van macht en controle.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x