Homepagina » Buitenland » Plegen de door Nederland gesteunde jihadisten oorlogsmisdaden in Syrië? Zie hier het antwoord van Rutte op deze simpele vraag
Plegen de door Nederland gesteunde jihadisten oorlogsmisdaden in Syrië? Zie hier het antwoord van Rutte op deze simpele vraag

Plegen de door Nederland gesteunde jihadisten oorlogsmisdaden in Syrië? Zie hier het antwoord van Rutte op deze simpele vraag

De Nederlandse regering heeft ruim 21 miljoen euro overgemaakt naar Syrische jihadisten. Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) wilde van premier Rutte weten of het hier gaat om leden van het Vrije Syrische Leger, omdat dat zou kunnen verklaren waarom EU-landen de oorlogsmisdaden in Afrin nog niet hebben veroordeeld.

Deze ‘rebellen’ hebben de Turken daar geholpen met operaties tegen de Koerden.

Gesteund door het Westen

Rutte weigerde antwoord te geven op deze simpele vraag van Omtzigt. “Ik denk dat hij dat echt moet bespreken met de minister van Buitenlandse Zaken. Dit gaat echt mijn bevoegdheden ver te buiten,” zei de premier.

Omtzigt herhaalde vervolgens zijn vraag of de rebellen die met de Turken optrokken in Afrin zijn gesteund door het Westen.

“Ik verwijs naar het vorige antwoord,” reageerde Rutte kortaf.

Oorlogsmisdaden

Omtzigt benadrukte hierop dat er 21,4 miljoen euro Nederlands geld is uitgegeven aan rebellen in Syrië en dat in Afrin oorlogsmisdaden worden gepleegd.

“Ik wil weten of die rebellen op enig moment gesteund zijn door Nederland of andere westerse landen,” zei hij. “Het kan toch niet zo zijn dat we dat niet zouden weten.”

Surprise surprise

Journalist Harald Doornbos heeft inmiddels het antwoord op de vraag van Omtzigt. “De ook door Nederland gesteunde Syrische rebellen plunderen nu Afrin,” tweette hij.

“En surprise surprise, in de Nederlandse media zie of hoor je er (tot nu toe) niks over,” zegt hij.

Doornbos merkt op dat er slechts één keer een poging is gedaan om de Nederlandse hulp aan Syrische rebellen te staken. In april 2015 vroeg de ChristenUnie hierom in een motie, maar die werd verworpen.


Foto: Russavia Wikimedia Commons

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
2 jaren geleden

Het is natuurlijk allemaal te schandelijk voor woorden……en ook nog ons belasting geld…. Maar wat net zo schandelijk is dat het maar een enkeling is ( Omtzigt ) die daar op in gaat, en ja dan kom je niet ver…..de overgrote meerderheid van de tweede kamer vindt t kennelijk allemaal best……..

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Dit heet willens en wetens medeplichtig zijn aan oorlogsmisdaden , niet alleen op onze kosten maar ook in onze naam omdat gepleegd als ” democratisch” gekozen volksvertegenwoordiger. Dit heb je dus op je geweten als brave stembusganger waarbij gekozen is op bewezen misdadigers.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

Zeer zeker, eksegese! Bij veel van die mensen die op zulke partijen stemmen is gewoon louter om het geld te doen. Het is dan ook de wortel van alle kwaad, waar velen zich laten door verleiden.

Namaste

H.J.
H.J.
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Deze Rutte is ook weer de beste vriend, van / met een persoon, die alle Nederlanders Nazi’s noemde.
Dus deze Rutte heeft een elastieken moraal.
Hoofddoel Brussel.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Wil iedereen dit verhaal naar Alle kranten sture aub?

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Mikkie
2 jaren geleden

Door hier je mening te ventileren verandert er nog niks…

Adam
Adam
Reactie op  Mikkie
2 jaren geleden

ja wat wil je, als je dit naar redacties stuurt van dagbladen word het toch niet overgenomen.

louis .
louis .
2 jaren geleden

Ik ben blij dat ik gisteren niet heb gestemd, kan ik op zijn minst 4 jaar tegen deze walgelijke overheid aan schoppen. Noemt zich zelf democraten een stelletje zich zelf legaliserende criminelen zijn het.

Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

@Louise,

Ik ben het wel een beetje eens met u vwb het feit dat Dhr. Omtzigt als enige reageert in de poppenkast 2e kamer genaamd echter ik vind het vele malen erger dat wij, de mensen welke hun fiat geven aan dit verachtelijke volk er helemaal NIETS AAN WILLEN doen!!!

Wat daarbij niet onbelangrijk is is het feit dat gisteren tijdens de gemeenteraadsverpoppekasting mensen zijn gekozen welke absoluut NIET GEKOZEN HADDEN MOGEN WORDEN en ook dat ziet niemand net zoals de nog meer verachtelijke Duitse Bondskanselier Verkel welke voor de 4e keer de eed heeft afgelegd en wederom gelogen heeft daar ze beloofd heeft alles te doen wat in haar macht staat als BK om het belang van “das Deutsche Volk”, wat ze nog amper uit haar smerige bek gebraakt kreeg, zo goed als mogelijk te behartigen terwijl ze gewoon verder gaat met bewezen buitengrondwettelijke maatregelen, namelijk het openstellen van de grenzen én niet mis te verstaan, mensen het land binnen te laten ZONDER GELDIG PASPOORT wat op zich elke keer weer niets minder dan een MISDRIJF is!!

Er worden in de BRD steeds meer demonstraties gehouden door boze burgers maar als ik dan zie hoe dit stoïcijnse varken in de Bondsdag de rede van Dr. Alexander Gauland aanhoort en ze gewoon te kennen geeft met haar hele porem zich hier absoluut niets van aan te trekken en ook na een motie om iets te doen aan het ongeregistreerd binnenlaten van buitenlanders én de grenzen weer te bewaken welke gewoon, want meerderheid (toch!!!, hahahahaha) wordt weggestemd!

Nee beste mensen, er rest ons nog maar 1, ik herhaal 1 oplossing en dat is het met keiharde hand verwijderen van dit soort gespuis. En hoe, daar is een oplossing voor maar wederom, niemand maar dan ook helemaal niemand durft verder te tijgeren dan zijn alom verdomde toetsenbord.

En spaar me aub de domme commentaren van dat ik een arme …..ben of zielig wat om me heen lig te schreeuwen, ik garandeer u dat we binnen NU EN 5 JAAR HIER IN NEANDERLAND geheel of in elk geval de shariawetgeving van kracht hebben, en dan niet huilie huilie komen doen, want als dat volk van donkere mannen, YEP, meest donkere van gemiddeld 2.10 meter met maatje 56 in de schoenen door de straten komt rennen met machetes en vuurwapens en onze huizen binnenstormen en deze in bezit nemen, onze winkels leegplunderen en onze vrouwen en dochters MASSAAL verkrachten dan denk nog maar eens aan die Gladiator die jullie hiervoor gewaarschuwd heeft.

Ik kan mijn boontjes doppen, wie nog van jullie buiten een hele enkeling!!

Vragen, shoot me…..

Gladiator

AlbertV
AlbertV
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Ik hoop, beste Gladiator, dat je beseft dat die invasie uit het Midden Oosten niet uit het niets is ontstaan. Sinds 911 heeft zo’n beetje de hele westerse wereld onder leiding van de VS en het zionistisch gespuis het hele Midden Oosten naar het stenen tijdperk gebombardeerd. Miljoenen doden, voornamelijk burgers, en een veelvoud aan gewonden en vluchtelingen.
Onze Amerikaanse vrienden hebben welbewust Gaddafi vermoord om zodoende een snelweg voor vluchtelingen naar Europa te creëren. Gaddafi heeft hiervoor gewaarschuwd toen ze hem aan het opjagen waren.
Naast echte vluchtelingen voor het barbaarse geweld in die regio, stroomt Europa nu ook vol met terreurbendes die hier de samenleving destabiliseren. Zeer gunstig voor de VS die daarmee niet meer bang hoeft te zijn voor een al te sterk Europa. Daarbij krijgt de (Amerikaanse) wapenindustrie een flinke boost.

Mijn hoop ligt in het oosten, Rusland, het enige land dat momenteel in staat is om de Amerikaanse barbaren een lesje te leren. Lavrov heeft de VS gewaarschuwd dat als zij Damascus gaan bombarderen (na een false flag gifgas aanslag) Rusland niet op de handen blijft zitten maar een directe confrontatie met het Amerikaanse leger aangaat.
http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2018/03/us-planning-terrorist-false-flag.html
De staatsgodsdienst van Rusland is gebaseerd op het christendom en staat dus dicht bij onze cultuur, en zij hebben ervaring met de kwaadaardigheid van islamitisch extremisme.

Het is dus wachten op de geplande gifgas aanval, waarbij de terreurbende ‘witte helmen’ weer volop in het nieuws komt, en wat daarna gaat gebeuren. De kans is groot dat de Russische Beer dan echt los gaat.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  AlbertV
2 jaren geleden

@AlbertV

Helemaal eens en zo is het precies en niet anders!

Ik ben van niemand een fan, maar heb grote bewondering voor Lavrov, die in tegenstelling tot slappe types en judassen met bloed aan de handen, zoals Rutte, Macron, May, Merkel een echt mens en mag de man gtaag zien.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

@weg met ons,

Ook ik moet me helaas volledig bij u en AlbertV aansluiten.

Het is te erg voor woorden dat we het met steeds meer personen weten en dat we er niets maar dan ook niets aan kunnen doen.

Ben me oprecht aan het beraden om dit land te verlaten!!!

Gladiator

Louise
Louise
2 jaren geleden

@ Gladiator , het probleem van die tweede kamer is dat zij er voor zichzelf zitten, leuk inkomen ook als je eruit stapt , inkomen verzekerd voor de komende tijd……of het tij nog te keren is ik weet t niet…. Ik had niet voorzien dat groen.links zo groot zou worden, dat is toch de nieuwe generatie en die vinden alles zielig …..Dus je kan waarschuwen zoveel je wilt……men luistert niet, dan maar ervaring is de beste leermeester…… laten wij nou nog maar wat leuks doen de rest van ons leven….. Uiteindelijk weten we niet wat er uit de hoge hoed komt…… ik heb al zoveel onheils voorspellingen gelezen voor de komende jaren dat ik het leven maar laat komen…….ik ben in ieder geval zelfredzaam dus dat komt wel goed, ……….groet Louise

Willie
Willie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Inderdaad: zij dienen het land/het volk niet, zij dienen zichzelf deze psychopatische narcistische leugenaars/raddraaiers. Ze zijn schaamteloos, maar ja: onbezield!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Complete parrijkartel heeft Nederland om zeep geholpen. Rutten kan alleen maar liegen.

trackback
Diverse Nieuwsfeiten, verzamel door Nico Talma in vervanging van Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
2 jaren geleden
Mark
Mark
2 jaren geleden

Er moet uit een ander vaatje getapt worden hier, Rutte moet een flink pak rammel krijgen.
Luister, hoe kan me niet schelen ik wil antwoord op die vraag en daar heeft het Nederlandse Volk heeft recht op dus zoek het uit dat is jou taak.
Dus voor volgende week Donderdag Meneer Rutte heb ik een antwoord, iS DAT DUIDELIJK MARK RUTTE !!!

Louise
Louise
2 jaren geleden

Voorlopig is de tweede kamer in shock las ik omdat een verwarde man een zelfmoord poging had ondernomen in die tweede kamer, buitengewoon treurig hoor als het zover moet komen om gehoord te woorden….. De man zat al geruime tijd voor de deur las ik…..dan vraag ik me af…heeft iemand wel eens een poging ondernomen om met die man te praten?? Is maar een idee hoor als iemand op zo’n manier aandacht vraagt….. maar goed,het wordt natuurlijk afgedaan als incident ,en ach verwarde man….. Op menselijk vlak zakken we steeds verder af……..

Bullandcrap
Bullandcrap
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Hij heet hans kamperman en staat daar al 40 dagen omdat hij schuldig is bevonden aan 5 wietplanten omdat hij dat voor zijn zieke medemens olie maakte. En nu kan hans niet naar zijn goedlopend bedrijf in Canada.
Legalisering cannabis

mikkie
mikkie
Reactie op  Bullandcrap
2 jaren geleden

En ‘t schijnt dat (een poging tot )zelfmoord ook strafbaar is…..hilarisch!

koloth
koloth
2 jaren geleden

Ja mensen ik ben blij dat jullie zo wakker zijn of worden, maar wat kunnen we doen ? weinig, alleen een revolutie is de oplossing. Maar wij zijn in de minderheid houd daar rekening mee, de meeste Nederlanders vinden het allemaal wel best en stemmen gewoon op Rutte. Maar dat was vroeger ook al zo tijdens de Duitse bezetting, hoeveel nederlanders waren er overlopers (NSBers) ach ontelbaar. Nederlanders gaan alleen voor het geld en principes hebben ze niet, maar nu krijgen we dan eindelijk het deksel op onze neus. Iets met Karma of zo.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  koloth
2 jaren geleden

@Koloth,

“maar nu krijgen we dan eindelijk het deksel op onze neus. Iets met Karma of zo.”,

IK wil niet het deksel op MIJN neus krijgen want IK wil er al heeeeeel langggggg iets aan doen, maar alleen is ook maar alleen, en mijn idee is naar mijn mening top, makkelijk uitvoerbaar en met relatief weinig mensen,

Heb het al heel vaak naar voren gebracht en krijg uitsluitend wat domme opmerkingen welke naar mijn mening alleen maar ervoor zijn om maar geen positief commentaar te willen geven.

Mensen zijn bij me thuis geweest, ben het land in geweest maar nee hoor, allemaal LAFFE piepkuikens welke alleen maar toetsenbordtijger willen BLIJVEN spelen en dan dus maar liever blijven klagen over Rutte en zijn 40 rovers.

Laat me duidelijk zijn….Rutte met zijn overige psychopaten zijn voor mij een absoluut gepasseerd station.

Fijne avond verder en met een beetje geluk krijgen alle toetsenbordtijgers binnen NU EN 5 JAAR de shariawetgeving door hun edele neusjes geboord en dan heet het LUISTEREN of AFGESLACHT worden, en nee, dat gaat in Neanderland met all you zombies natuurlijk niet gebeuren toch…???!!! Oei, dat dachten de autochtone Zweden ook maar…….lezen mensen, lezen én leren ervan maar ja….

Gladiator

deze
deze
2 jaren geleden

Omtzigt is een geweldige goede politicus ! Hij is een van de weinige die zich in de horrorfilm van de mh17 durfde vast te bijten! Tot hij werd geframed .. zelfs door zijn eigen partijleider.. U weet wel, die stoffige kerkdeur met een garage er naast..
jammer dat Omtzigt nog geen eigen partij heeft opgericht.. en dan LOS VAN GOD, LOS VAN het see dee (j??)a
ik zou geheid gaan voor hem als president !

x

Check Also

rutte

Rutte staat torenhoog in de peilingen, maar Nederland is klaar met hem

Of het nu gaat om het faciliteren ...

rutte

Campagnefilmpje Rutte valt niet in goede aarde

Demissionair premier Rutte plaatste gisteren een campagnefilmpje ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x