Buitenland

Plegen de door Nederland gesteunde jihadisten oorlogsmisdaden in Syrië? Zie hier het antwoord van Rutte op deze simpele vraag

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse regering heeft ruim 21 miljoen euro overgemaakt naar Syrische jihadisten. Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) wilde van premier Rutte weten of het hier gaat om leden van het Vrije Syrische Leger, omdat dat zou kunnen verklaren waarom EU-landen de oorlogsmisdaden in Afrin nog niet hebben veroordeeld.

Deze ‘rebellen’ hebben de Turken daar geholpen met operaties tegen de Koerden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Gesteund door het Westen

Rutte weigerde antwoord te geven op deze simpele vraag van Omtzigt. “Ik denk dat hij dat echt moet bespreken met de minister van Buitenlandse Zaken. Dit gaat echt mijn bevoegdheden ver te buiten,” zei de premier.

Omtzigt herhaalde vervolgens zijn vraag of de rebellen die met de Turken optrokken in Afrin zijn gesteund door het Westen.

“Ik verwijs naar het vorige antwoord,” reageerde Rutte kortaf.

Oorlogsmisdaden

Omtzigt benadrukte hierop dat er 21,4 miljoen euro Nederlands geld is uitgegeven aan rebellen in Syrië en dat in Afrin oorlogsmisdaden worden gepleegd.

“Ik wil weten of die rebellen op enig moment gesteund zijn door Nederland of andere westerse landen,” zei hij. “Het kan toch niet zo zijn dat we dat niet zouden weten.”

Surprise surprise

Journalist Harald Doornbos heeft inmiddels het antwoord op de vraag van Omtzigt. “De ook door Nederland gesteunde Syrische rebellen plunderen nu Afrin,” tweette hij.

“En surprise surprise, in de Nederlandse media zie of hoor je er (tot nu toe) niks over,” zegt hij.

Doornbos merkt op dat er slechts één keer een poging is gedaan om de Nederlandse hulp aan Syrische rebellen te staken. In april 2015 vroeg de ChristenUnie hierom in een motie, maar die werd verworpen.


Foto: Russavia Wikimedia Commons

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Het is natuurlijk allemaal te schandelijk voor woorden……en ook nog ons belasting geld…. Maar wat net zo schandelijk is dat het maar een enkeling is ( Omtzigt ) die daar op in gaat, en ja dan kom je niet ver…..de overgrote meerderheid van de tweede kamer vindt t kennelijk allemaal best……..

louis .
louis .
6 jaren geleden

Ik ben blij dat ik gisteren niet heb gestemd, kan ik op zijn minst 4 jaar tegen deze walgelijke overheid aan schoppen. Noemt zich zelf democraten een stelletje zich zelf legaliserende criminelen zijn het.

Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

@Louise,

Ik ben het wel een beetje eens met u vwb het feit dat Dhr. Omtzigt als enige reageert in de poppenkast 2e kamer genaamd echter ik vind het vele malen erger dat wij, de mensen welke hun fiat geven aan dit verachtelijke volk er helemaal NIETS AAN WILLEN doen!!!

Wat daarbij niet onbelangrijk is is het feit dat gisteren tijdens de gemeenteraadsverpoppekasting mensen zijn gekozen welke absoluut NIET GEKOZEN HADDEN MOGEN WORDEN en ook dat ziet niemand net zoals de nog meer verachtelijke Duitse Bondskanselier Verkel welke voor de 4e keer de eed heeft afgelegd en wederom gelogen heeft daar ze beloofd heeft alles te doen wat in haar macht staat als BK om het belang van “das Deutsche Volk”, wat ze nog amper uit haar smerige bek gebraakt kreeg, zo goed als mogelijk te behartigen terwijl ze gewoon verder gaat met bewezen buitengrondwettelijke maatregelen, namelijk het openstellen van de grenzen én niet mis te verstaan, mensen het land binnen te laten ZONDER GELDIG PASPOORT wat op zich elke keer weer niets minder dan een MISDRIJF is!!

Er worden in de BRD steeds meer demonstraties gehouden door boze burgers maar als ik dan zie hoe dit stoïcijnse varken in de Bondsdag de rede van Dr. Alexander Gauland aanhoort en ze gewoon te kennen geeft met haar hele porem zich hier absoluut niets van aan te trekken en ook na een motie om iets te doen aan het ongeregistreerd binnenlaten van buitenlanders én de grenzen weer te bewaken welke gewoon, want meerderheid (toch!!!, hahahahaha) wordt weggestemd!

Nee beste mensen, er rest ons nog maar 1, ik herhaal 1 oplossing en dat is het met keiharde hand verwijderen van dit soort gespuis. En hoe, daar is een oplossing voor maar wederom, niemand maar dan ook helemaal niemand durft verder te tijgeren dan zijn alom verdomde toetsenbord.

En spaar me aub de domme commentaren van dat ik een arme …..ben of zielig wat om me heen lig te schreeuwen, ik garandeer u dat we binnen NU EN 5 JAAR HIER IN NEANDERLAND geheel of in elk geval de shariawetgeving van kracht hebben, en dan niet huilie huilie komen doen, want als dat volk van donkere mannen, YEP, meest donkere van gemiddeld 2.10 meter met maatje 56 in de schoenen door de straten komt rennen met machetes en vuurwapens en onze huizen binnenstormen en deze in bezit nemen, onze winkels leegplunderen en onze vrouwen en dochters MASSAAL verkrachten dan denk nog maar eens aan die Gladiator die jullie hiervoor gewaarschuwd heeft.

Ik kan mijn boontjes doppen, wie nog van jullie buiten een hele enkeling!!

Vragen, shoot me…..

Gladiator

Louise
Louise
6 jaren geleden

@ Gladiator , het probleem van die tweede kamer is dat zij er voor zichzelf zitten, leuk inkomen ook als je eruit stapt , inkomen verzekerd voor de komende tijd……of het tij nog te keren is ik weet t niet…. Ik had niet voorzien dat groen.links zo groot zou worden, dat is toch de nieuwe generatie en die vinden alles zielig …..Dus je kan waarschuwen zoveel je wilt……men luistert niet, dan maar ervaring is de beste leermeester…… laten wij nou nog maar wat leuks doen de rest van ons leven….. Uiteindelijk weten we niet wat er uit de hoge hoed komt…… ik heb al zoveel onheils voorspellingen gelezen voor de komende jaren dat ik het leven maar laat komen…….ik ben in ieder geval zelfredzaam dus dat komt wel goed, ……….groet Louise

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x