Great ResetBuitenland

BlackRock: Er is een ‘Nieuwe Wereldorde’ aangebroken

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Er is een nieuwe wereldorde aangebroken, schrijft Tom Donilon, voorzitter van het BlackRock Investment Institute, in de 2023 Global Outlook. BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld met een belegd vermogen van bijna negen biljoen dollar.

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er nooit zoveel spanningen geweest als nu, aldus Donilon. We laten het post-Koude Oorlog tijdperk achter ons.

World Economic Forum

Geopolitieke samenwerking en globalisering leiden tot een gefragmenteerde wereld met concurrerende blokken, voegt hij toe.

Volgens hem gaat de vorming van machtsblokken – met name de Verenigde Staten, Rusland en China – ten koste van economische efficiëntie. Deze geopolitieke fragmentatie zal waarschijnlijk leiden tot grotere volatiliteit en een hogere inflatie, aldus BlackRock, dat nauw samenwerkt met het World Economic Forum.

blackrock
Foto: President Obama en Donilon (The White House CC0)
Machtiger dan welke president of premier ook ter wereld

Europarlementariër Mislav Kolakusic wees er eerder op dat BlackRock en andere vermogensbeheerders als Vanguard en State Street tot de grootste aandeelhouders van veel bedrijven behoren.

Deze vermogensbeheerders hebben belangen in alle grote farmaceuten, media, wapenfabrikanten en banken. Ze beheren niet alleen vrijwel alle grote bedrijven, maar ook de wereldeconomie, aldus het Europarlementslid.

“Dit maakt ze machtiger dan welke president of premier ook ter wereld. Het feit dat we kampen met torenhoge inflatie, die gewone burgers nog het meest treft, is geen economisch fenomeen, maar het gevolg van de onverzadigbare hebzucht van de eigenaars van deze vermogensbeheerders.”

“Het moge duidelijk zijn wie de wereld regeren en wie alle belangrijkste besluiten nemen, van oorlogen tot pandemieën,” zei Kolakusic.

4.8 107 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

55 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
9 maanden geleden

in zekere zin wordt dat ook overdreven.

mensen moeten ook hun stem laten horen als ze deelbewijzen hebben in fondsen beheerd door blackrock. het probleem is vooral de véél te ongelijke vermogensverdeling.

in de eerste plaats is dat een democratisch en moreel probleem. op de tweede plaats ook een stoffelijk probleem want een vrij gelijke vermogensverdeling heeft vele voordelen op stoffelijk vlak en is welvaartsstuwend.

T,A
T,A
9 maanden geleden

WAT ZOU HET EEN DROON ZIJN ALS GELD NIET BESTOND.

IEDEREEN MET WERK KON BETALEN OVER EN WEER GEZAMELIJK MET FAMILY.

DEZE MENSEN ZOUDEN NIETS MEER VOORSTELLEN ZONDER GELD.

Victor Hugo
Victor Hugo
9 maanden geleden

Om geld en om de kont draait de hele wereld rond. Hebzucht en lust, de ondergang van gelijk welke beschaving<<<<<<<;

Ikke
Ikke
9 maanden geleden

Ja maar dat gaat afgelopen zijn. Ze denken dat ze de macht hebben ja maar de werkelijke macht ligt bij ons. Veel geld hebben maakt je echt niet machtiger hoor. Bovendien is de grondwet leading en daar heeft nog altijd IEDEREEN zich aan te houden. Bovendien hoor ik dat ze failliet zijn of toch ver.

Back to top button
55
0
We lezen graag je reactie!x