UFO

Strikt geheim: Prominente Amerikaanse senator ziet twee vliegende schotels opstijgen

Help door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit vrijgegeven overheidsstukken blijkt dat een Amerikaanse senator en twee van zijn medewerkers twee vliegende schotels hebben zien opstijgen. Senator Russell bevond zich op het moment van de waarneming, bijna 60 jaar geleden, in een trein op weg naar Rusland.

Russell was één van Amerika’s meest invloedrijke senatoren tot hij in 1971 kwam te overlijden. Uit documenten waar het Fund for UFO Research (FUFOR) de hand op heeft weten te leggen blijkt dat senator Russell zich op 4 oktober 1955 in Transkaukasië bevond toen het incident zich voordeed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij zat naar verluidt uit het raam te kijken en zag twee schijfvormige UFO’s die ‘opstegen’ vanaf een plek in de buurt van het treinspoor. In de documenten valt te lezen dat de senator gelijk zijn twee medewerkers – luitenant-kolonel Hathaway en tolk Ruben Efron – riep. Ook zij zagen de twee vaartuigen opstijgen.

Betrouwbare waarnemers

Toen het drietal een bezoek bracht aan de Amerikaanse ambassade in Praag, werden de Amerikaanse luchtmacht en veiligheidsdiensten op de hoogte gebracht van de waarneming. De sighting werd echter strikt geheim gehouden.

Luitenant-kolonel Thomas Ryan, een medewerker van de ambassade, schreef in zijn rapport dat ‘drie zeer betrouwbare waarnemers uit de Verenigde Staten een onconventioneel vaartuig hadden zien opstijgen’.

Eén van de schijven steeg bijna verticaal op tot een hoogte van zo’n 2000 meter, versnelde en vloog richting het noorden. Het tweede object deed een minuut later hetzelfde. De UFO’s vlogen geluidloos door de lucht en lieten geen sporen achter.

Koepel

De drie mannen werden evenals een anonieme vierde getuige geïnterviewd door CIA-agenten. De vierde getuige zei dat bovenop één van de UFO’s een ‘koepel’ en een ‘wit licht’ was te zien. De schijf was omgeven door een wit-roze gloed.

John Foster Dulles, indertijd de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, werd op 18 oktober 1955 ingelicht over de waarneming en op 4 november 1955 schreef de FBI dat de getuigenverklaring van Hathaway ondersteunend bewijs vormde voor het bestaan van vliegende schotels.

Russell vertelde aan de Los Angeles Examiner dat de betrokken overheidsagentschappen het onverstandig vonden om de waarneming met de rest van de wereld te delen. De stukken werden pas in 1985 vrijgegeven.

“Deze documenten bewijzen dat UFO’s bestaan,” zei voorzitter van FUFOR dr. Bruce Maccabee. “Het unieke is dat de CIA deze zaak serieus nam.”

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Het gebeurde in 1955, dus 60 jaar geleden. Niet meer interessant dus. Ik wil iets dat NU gebeurt!

marcelleke
marcelleke
9 jaren geleden

Bij zulke verhalen – pardon – “gebeurtenissen …” – zoek ik altijd naar iets onwaarschijnlijks. In dit geval: die dingen stegen op tot een hoogte van 2000 meter : HOE KAN MEN DIE HOOGTE BEPALEN ZONDER GEGEVENS !!! Om te sluiten met een grapje : die piloten zullen nu toch al wel met pensioen zijn, veronderstel ik .

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x