Homepagina » Mens en Dier » Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’
bill gates
Foto: World Economic Forum CC BY 2.0

Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde Staten klimaatverandering op dezelfde manier gaan aanpakken als Covid-19. De economische ellende die is veroorzaakt door deze pandemie zal een terugkerend fenomeen worden als we de CO2-uitstoot niet volledig terugdringen, schreef hij dinsdag op zijn blog.

Gates schat dat klimaatverandering tegen het jaar 2060 net zoveel slachtoffers heeft geëist als de pandemie. Dit aantal zal in 2100 zijn vervijfvoudigd, voegde hij toe. En de economische impact van klimaatverandering is mogelijk net zo groot als ‘een coronapandemie die zich elke 10 jaar voordoet’.

Hij vindt het bovendien opmerkelijk dat de CO2-uitstoot tijdens de lockdowns nauwelijks is gedaald. De miljardair zei dat dergelijke tijdelijke beperkingen bij lange na niet genoeg zullen zijn om de stijgende uitstoot aan te pakken.

10.000 keer meer

Gates riep dan ook op tot drastische veranderingen en merkte op dat minder vliegen of rijden niet genoeg zal zijn.

“We hebben dus niet alleen behoefte aan nieuwe tests, behandelingen en vaccins voor het nieuwe coronavirus, maar ook aan nieuwe tools om klimaatverandering te bestrijden,” zei hij.

We moeten klimaatverandering dus stoppen, want anders volgt rampspoed, net als tijdens de pandemie, aldus Gates. Keer op keer. Overigens produceert Bill Gates 10.000 keer meer CO2 door vliegreizen dan de gemiddelde mens, zo becijferde de Zweedse wetenschapper Stefan Gossling van de Universiteit van Lund. De miljardair was in 2017 goed voor 1600 ton CO2-uitstoot.

Brede grijns

Waarom luisteren we naar een steenrijke man die zegt dat we minder moeten vliegen en rijden om de CO2-uitstoot terug te dringen, terwijl hij zelf 10.000 keer meer CO2 uitstoot dan de gemiddelde mens?

Waarom luisteren we naar een softwaremiljardair die volgens de Amerikaanse arts Jay Gordon investeert in bedrijven die talloze doden op hun geweten hebben?

En waarom staan we toe dat iemand die geen medische achtergrond heeft en die met een brede grijns op zijn gezicht zegt dat iedereen binnen moet blijven, ons vertelt hoe wij het beste een virus kunnen bestrijden?

[Fox News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • John schreef:

  CO2 komt eerder van de mond kapjes die Dé mens uitblaast .hij zal wel een eiland tot zijn beschikking hebben met Kleine proef Kinderen .vieze pedo.

  0 likes
 • het liegtijdperk schreef:

  Die vent is gek, een rasechte en zuivere gek. Niets meer en niets anders dan een gek! En, wie deze gek serieus neemt is nog gekker.

  0 likes
 • salvar schreef:

  wat maakt hij zich druk mr. leipo?
  ze willen ons toch kapot hebben dus laat gaan die banaan.
  kom op met dat virus ik ben meer bang voor jullie dan voor het virus.

  0 likes
 • Dick schreef:

  Laat hij het goede voorbeeld geven en stoppen met ademen, dat scheelt weer een hoop CO2

  0 likes
 • salvar schreef:

  de volgende idioot komt vanavond om weer in het gareel te krijgen????
  wat voor gareel?
  ik doe wat ik doe .
  ik loop waar ik wil.
  ik doe op wat ik wil en geen enkele joker kan mij daarvan afhouden.
  de andere helhond heeft ook al verstand van het klimaat.
  ze verzinnen steeds weer wat anders en het goedgelovige volk zal overal in blijven trappen.
  je zou bijna gaan denken dat een hele hoop mensen graag gepijnigd willen worden.

  0 likes
 • Mitch schreef:

  Waarom we luisteren omdat als we dat niet doen eindigen we in de bak en dat ook veranderd niks..

  0 likes
 • Tony schreef:

  Hierbij een verhaal met een moraal.

  Een man wil een auto kopen en gaat naar een autodealer en vraagt of de auto van zijn keuze betrouwbaar is. Nou zegt de verkoper met een lach op zijn gezicht, er kunnen kleine problemen optreden, maar dat is bij dit model normaal. Die problemen kunnen verholpen worden en dat doen wij graag en dat kost u niets. Dat is dus helemaal geen probleem. Daarvoor krijgt u van ons, en van de importeur, garantie. De man zegt tegen de verkoper er nog even over na te willen denken en vertrekt.

  Dan gaat de man naar een andere autodealer en vraagt of de auto van zijn keuze betrouwbaar is. De autoverkoper zegt dat het in principe een goede auto is, maar omdat deze nog maar net op de markt is hij dat niet met 100% zekerheid kan zeggen. Maar dat is voor ons geen probleem zegt de autoverkoper, wij staan achter ons product en de importeur staat garant voor evt. problemen. Wanneer er problemen zijn lossen wij die op. Wederom was er bij de verkoper een grote lach op zijn gezicht. De man was nog niet helemaal overtuigd en ging weg.

  Zo gaat de man weer naar een andere autodealer en stelt dezelfde vragen. De verkoper zegt dat het een heel goede auto is en dat de man zich daar op kan verlaten. In het begin waren er wat aanloopproblemen, maar die zijn nu opgelost. Wij als autohandelaren wilden graag dat deze auto op de markt kwam, want het is eigenlijk een superauto. Beter is er op dit moment niet en het is de auto van de toekomst. Het was zo belangrijk dat de importeurs en zelfs overheden en wereldwijde organisaties geld hebben bijgedragen om deze auto op de markt te krijgen. Zij allen zijn van mening dat deze auto zal bijdragen aan en betere wereld met minder vervuiling. Er zal wereldwijd vraag naar komen. Nou zegt de man, dan moet het wel een heel bijzondere auto zijn. Ja knikt de autoverkoper en zegt met een grijns op zijn gezicht, dat is ook zo. Dat zult u wel ervaren, maar daarvoor moet u er eerst 1 aanschaffen. Wanneer de auto niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u de auto, ongeacht de gereden kilometers en staat omruilen voor een nieuwe. Dat klinkt goed zegt de man, dat is bijna niet te geloven. Hij wil er toch nog even over nadenken en gaat naar huis.

  Thuis dacht de man er nog eens goed over na. De autoverkopers hadden hem van alles beloofd en telkens weer veel moeite gedaan om hem te overtuigen. Eigenlijk was de man een beetje huiverig geworden en had geen vertrouwen in de verhalen en beloftes van de autoverkopers. Telkens weer die achterbakse lach op het gezicht van de verkopers, zij wilden alleen maar geld verdienen. De man nam het wijze besluit om maar geen nieuwe auto aan te schaffen en meer te gaan lopen en fietsen. Dan duurt het allemaal maar wat langer en is beter voor het milieu.

  Moraal van het verhaal. De fabrikanten van auto’s zijn de producenten van vaccins. De importeurs zijn in werkelijkheid artsen en doctoren, die vaccins promoten en onder toezicht staan van landelijke gezondheidsorganisaties, die op hun beurt weer de belangen van het WHO uitdragen. Telkens weer is de autoverkoper die onzinverhalen verteld: Bill Gates.

  0 likes
  • Gea Breuker schreef:

   Hier nog een ander moraal verhaal met auto’s..

   Een arrogante egoistische man raast in zijn auto door de woestijn, en passeert een trage oude man in een oude pick-up, hem in een stofwolk achterlatend.
   De auto van de arrogante man gaat kapot, en de man is buiten zinnen, schelden, woest. Er is niets aan te doen, hij moet gaan lopen in de hitte.
   Na een paar uur lopen komt ook de oude man tuffend voorbij, maar de boze man weigert een lift, in een oude barrel bij zo’n vieze oude man, bekijk het even.
   De oude man rijdt rustig door, maar een hobbel doet een eind verderop een oude olielamp van de wagen stuiteren.
   De boze man denkt, hey, dat verhaal ken ik maar het zal toch niet, en nog steeds woest wrijft hij over de lamp en voila, waarempel, een geest!
   Hij mag één wens doen. De boze man denkt niet na, en schreeuwt ‘ik wil mijn auto!’…
   De geest grinnikt en poef, daar verschijnt de kapotte auto..

   Bezint eer ge begint…

   0 likes
 • PREDATOR schreef:

  Oh , hebben ze Gates nu opgetrommeld om te liegen over opwarming??
  Wat mensen met macht al allemaal niet doen he..Ja , macht maakt gek..Voorbeelden genoeg heden daags..Jongens , ga toch leven man..

  0 likes
  • Tony schreef:

   Wanneer Bill Gates van blijdschap gaat leven en echt moet lachen, i.p.v. een grijns op zijn gezicht, krijgt hij ter plekke een hartaanval. Dat zijn emoties, die kun je niet programmeren en die komen in de digitale wereld niet voor.

   Bill ga dus maar zo snel mogelijk echt lachen om je eigen grappen, die eigenlijk helemaal niet leuk zijn!

   Dan kun je jezelf doodlachen en heeft de wereld een zorg minder.

   0 likes
 • Jan V schreef:

  Kan iemand die Gates niet een overdosis geven van zijn eigen vaccins? Een simpel lesje biologie leert dat CO2 opgenomen wordt door de bomen/planten en deze afgeeft aan mensen/dieren middels de fotosynthese, die het weer omzetten in CO2. Dus hoe meer CO2, des te meer zuurstof, wat alleen maar goed is voor het leven in het algemeen tenzij alle bomen gekapt worden om 5G te realiseren. Dat hele CO2 gezwets is de grootste kul ooit verzonnen.

  https://www.plantsome.nl/blogs/blog/76140549-hoe-produceren-planten-zuurstof

  0 likes
  • Tony schreef:

   Ik ben dan ook benieuwd wat het volgende onzin verhaal van Bill Gates zal zijn. Het erge van alle kwesties is dat er vele mensen zijn die zijn onzinverhalen geloven. Bill is voor veel mensen heilig en je mag geen kwaad woord over hem zeggen. Het is toch zo’n goede man, zeggen ze dan. Kijk maar wat hij met de wereld heeft gedaan.

   Ja, niet veel goeds dus, daar zitten wij nu midden in. De ondergang is dichterbij dan een hoopvolle toekomst. Maar dat hebben vele mensen nog niet door.

   In dit geval is het niet alleen Bill Gates, maar ook al die nep wetenschappers die de opwarming van de aarde wijten aan luchtvervuiling. Zou hij al die nep wetenschappers dan ook gefinancierd en omgekocht hebben?

   Dit is dus gewoon weer een nieuw verdienmodel, een “back-up” plan, voor het geval Bill’s inentingsprogramma mislukt. Want dan is al zijn geinvesteerd geld in de farmaceutische industrie voor niets geweest en heeft hij een andere manier nodig om alsnog de rijkste man van de wereld te worden.

   0 likes
 • G vanpeet schreef:

  Wil je meer weten kijk je af en toe op klimaatgek.nl en wintergek.nl om te zien of de noordpool al gesmolten is. Bij de maximale lockdown bleef het CO2 gehalte in de atmosfeer gewoon stijgen. Ons deel in de CO2 is namelijk nogal klein…
  En de temperatuur: kijk bij dr Roy Spencer.. metingen uit de ruimte. Getallen van NASA, grafiek van hem. Niks aan de hand…
  Maar geld gaat het je kosten!

  0 likes
 • Ron schreef:

  Hoe meer geld je hebt hoe meer onzin je mag verkopen.
  Er is maar één probleem zo gezegde experten en politici die deze onzin geloven. Laat je niet in de maling nemen. Kijk eens naar hun voetafdruk. Het enige wat ze ons aanpraten is schuld terwijl zij dood en verderf zaaien en al lang in de gevangenis moesten zitten.Wat is er echt aan de hand? De zon heeft ongeveer een 12000 jarige cyclus en deze begint zich nu te ontrollen.De veranderingen zijn voorzien door de reeds ingewijden en beginnen zich te versnellen.De sterren gaan één voor één in mini nova cyclus verbonden met het elektrisch veld in ons melkwegstelsel de current sheet. De zon is de volgende in het rijtje die door dit elektrisch veld gaat.en onze planeten vertonen reeds de veranderingen Pluto bijvoorbeeld verloor reeds 20 % van zijn dampkring.
  Kijk naar het gedrag van de bliksems, de toegenomen aardbevingen en vulkanische activiteit.

  0 likes
  • GEEN Schaap schreef:

   Een precessie cyclus duurt iets van 22.000 jaar. Toen, was Atlantis vergaan. En iedere 3600 jaar een poolverschuiving. De laatste keer ten tijde van Mozes. Er zit er weer 1 aan te komen…

   0 likes
   • Gea Breuker schreef:

    Bijna goed. Het is niet gegarandeerd dat er iedere precessie of een x-aantal precessie periodes een poolverschuiving komt (trouwens, de magnetische pool is altijd in beweging, je bedoelt omkering), het hangt af van de positie van het zonnestelsel ten opzichte van de hemellichamen om ons heen. De beweging die het zonnestelsel makt in de arm van de Melkweg en de afstand tot objecten die onze positie en status beinvloeden is nog niet geheel ‘berekenbaar’.
    Dat er om de 3600 jaar ‘iets’ gebeurd op aarde, hetzij een Planet X of Nemesis de zon-zuster of wellicht Niburu die de volgende keer Wormwood op aarde doet storten; het is lastig met zekerheid te voorspellen. Het zou voor de mensheid wel beter zijn zich op de periode van 3600 give-or-take a few voor te bereiden.
    Of wacht, misschien is dat ook wel zo voor ‘de happy-few 0.1%”…? Elon, mag ik met je mee naar Mars, want ik vertrouw die ondergrondse doodskist bunkers niet helemaal…

    0 likes
  • Tony schreef:

   De aarde draait wel rond, maar niet meer zoals voorheen. Zowel de noord-zuid-as als de oost-west-as zijn anders dan voorheen. Dit is een natuurlijk proces. Ook de zon heeft zijn eigen draaibewegingen, soms is de aarde dichter bij de zon en dan weer niet en andersom ook.

   Dat verklaart waarom temperaturen zowel in de zomer als winter aan schommelingen onderhevig zijn en dat zal altijd wel zo blijven. Wij zijn op weg naar een nieuwe ijstijd en daar hoort bij dat de aarde in de periode daarvoor, zo’n 300 a 350 jaar, gaat opwarmen voor het echt gaat afkoelen. Daar niemand het zeker weet, zou het zo maar kunnen dat het proces van afkoeling van de aarde al begonnen is en de volgende ijstijd dichterbij is dan gedacht. Dan is er minder voedsel ter beschikking en komen er vanzelf minder mensen op aarde. Waar maakt Bill Gates zich dan nog druk over!

   Mensen moeten maar eens gaan kijken, bijv. achter hun huis, en kunnen zelf zien dat de zon meer in het noorden ondergaat, dan voorheen het geval was. Dat betekent dat de zon tegenwoordig ook meer richting het zuiden opkomt.

   Doordat de aarde ronddraait is er sprake van uitvliegende krachten. Dus wanneer de aarde anders ronddraait dan voor heen, komen de aardkosten ook in beweging. Zij bevinden zich immers op een hete vloeiende massa en drijven daar op. Vandaar de vele aardbevingen en tsunami’s in het laatste decennia. Dat heeft ook tot gevolg dat er meer vulkaanuitbarstingen en andere natuurrampen zullen komen.

   Aangezien Bill Gates een geleerde is zou hij dit moeten weten. Hij doet dus maar alsof. Oftewel, hij lult uit zijn nek. Deze man kun je niet serieus nemen. Het is een grote clown, maar niet goed genoeg om bij een circus in dienst te worden genomen en heeft daarom zijn eigen circus; de Bill en Melinda Gates Show. Ze zouden hem en zijn vrouw dan ook om een andere reden uitlachen. Dat zouden zij beide niet leuk vinden en zou wel eens heel deprimerend voor beide kunnen zijn. In feite is hij niets anders dan een oplichter met wereldwijd vele medeplichtigen, die ook onderdeel van het circus uitmaken. En om niet uitgelachen te worden, gaan ook hun volgelingen gewoon op de ingeslagen weg door. Zij hebben dus net als Bill en Melinda Gates een bord voor hun kop.

   0 likes
 • GEEN Schaap schreef:

  CO2 opgeslagen in de oceanen…. Als de temperatuur van het water stijgt, komt er meer CO2 in de atmosfeer. Wat is datgene waardoor de watertemperatuur stijgt ? De opwarming van de kern van de aarde. En dat komt door … ?

  0 likes
 • Gea Breuker schreef:

  Opmerkelijk dat de CO2 uitstoot niet is gedaald? Hoezo, in China en India en alle oost Azie landen is de produktie gewoon door gezet na een korte periode van ‘rust’ (of in het geval van China de jaarlijkse vakantie periode, duurde iets langer maar toch) en daarbuiten hebben ook de US en Australie gewoon de grondstoffen door gewonnen en getransporteerd naar China (op flightradar24 was het rustig in de lucht, maar op vesselfinder was nauwelijks iets anders dan ‘normaal’ te zien).
  Maar goed, Bill spreekt de nog-slapenden toe, de zombies, de ‘Hans, heb je de Tesla wel ingeplugd’ types, en die vinden het vast interessant.

  En uberhaupt, waarom zou die CO2 uitstoot moeten dalen? Oh ja, om de rijken het ‘recht’ te geven om omissies te gaan verhandelen, dom zeg van mij..

  0 likes
 • Petrus schreef:

  Daar heeft hij zeker ook al verstand van, de hangjas!

  0 likes
 • Sjazon schreef:

  Waarom zou de mensheid op Aarde koste wat het kost moeten blijven bestaan. Als een klimaatopwarming rampzalig is, dan zij het zo. Eens waren wij er niet en eens zullen wij er niet meer zijn. Vanwaar dan die paniek en angst.

  0 likes
 • Philip schreef:

  Opgepast voor de valse profeten, zij zijn wolven gehuld in een schapenvacht!!

  Bil Gates is zo iemand, uiteindelijk gaat het hem over de macht die hij heeft verworven, daardoor zijn wil wilt opleggen aan de anderen (wij dus)

  0 likes
 • Tony schreef:

  Heeft iemand een idee, hoeveel kinderen/mensen er wereldwijd door zijn inentingsprogramma’s ziek zijn geworden, verlamd zijn of overleden zijn?

  0 likes
  • Gea Breuker schreef:

   In ieder geval 26000 in India aan foutieve anti-polio injecties, enkele duizenen in Congo en Nigeria aan testen met een anti-ebola injectie, natuurlijk 100den in anglo-saxische landen vanwege gardasil.
   Dus een idee hebben we met z’n allen al.
   ‘Beter’ zou zijn om in de ‘rijke’ landen het bedrag wat is gereserveerd voor vaccinatie-ongelukjes te delen met het uitgekeerde bedrag, dan komt er zeker en vast een extra ‘idee’ van het aantal uit. Dat getal pro-rata dan maar extrapoleren op de wereld, en helaas komt er dan een redelijke maar erg treurige aanname van de aantallen uit…

   0 likes
 • Dushi schreef:

  De arrogantie om ook maar te veronderstellen dat ‘wij’, de mensheid, invloed hebben op klimaatverandering. Invloed op vervuiling van onze leefomgeving wel, maar da’s een heel ander verhaal.

  Iedereen heeft bij biologieles op school geleerd dat planten CO2 opnemen en O2 afgeven. Dus reduceren van CO2 is een (1) utopie en (2) uithongeren van het plantenleven op aarde. Gevolg? Tja, wat doet het leven zonder zuurstof op aarde…?

  De gekte is al zover dat ‘men’ zich afvraagt of het hernieuwd aanplanten van bomen wel CO2 neutraal kan.

  En ja, in het ene klimaat komen andere ziekten voor dan in het andere. Dat is een gegeven. Wat ook een feit is, is dat de mens (trouwens ieder levend organisme) zich in het algemeen aanpast aan veranderende omstandigheden.

  “Life always finds a way…” (citaat uit Jurassic Park).

  0 likes
 • Ron Swart schreef:

  Wanneer wordt deze vaccinfetisjist, niet-medicus en bezoeker van Jeffrey Epsteins pedo-eiland Little Saint James in de boeien geslagen?

  0 likes
 • frans schreef:

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’.

  Als we niet gehoorzamen bedoelt hij ook.

  0 likes
 • jenne schreef:

  Wat niemand weet dat bill Gates zijn overgrootmoeder een Zwarte Slaaf was, gebruikt cq misbruikt door één van zijn voorouders, dat zijn moeder een Briljante Joodse dame, in wezen het internet Imperium heeft opgezet, samen met Bill en zijn vriend, zij was een geschoolde universitair opgeleide Dame, Bill leidt aan grootheids waanzin, hij zal dan ook eindigen in een gesticht, vreemd of liever gezegt bissar is dat alle grote internet ondernemingen in Joodse handen zijn, het zijn geboren manipulateurs deze uit Anatolië stammende Turkse stam de Khazaren, wel is waar Joods geworden, maar dit steld niets voor, want je kunt niet Jood worden, als je niet als zodanig geboren bent, staat in de Talmoed ! geschreven !

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  defensie

  Oh jee: Defensie betrokken bij bestrijding van ‘desinformatie’ over corona

  In de Militaire Spectator, het tijdschrift voor ...

  >