Mens en DierCorona

Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde Staten klimaatverandering op dezelfde manier gaan aanpakken als Covid-19. De economische ellende die is veroorzaakt door deze pandemie zal een terugkerend fenomeen worden als we de CO2-uitstoot niet volledig terugdringen, schreef hij dinsdag op zijn blog.

Gates schat dat klimaatverandering tegen het jaar 2060 net zoveel slachtoffers heeft geëist als de pandemie. Dit aantal zal in 2100 zijn vervijfvoudigd, voegde hij toe. En de economische impact van klimaatverandering is mogelijk net zo groot als ‘een coronapandemie die zich elke 10 jaar voordoet’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij vindt het bovendien opmerkelijk dat de CO2-uitstoot tijdens de lockdowns nauwelijks is gedaald. De miljardair zei dat dergelijke tijdelijke beperkingen bij lange na niet genoeg zullen zijn om de stijgende uitstoot aan te pakken.

10.000 keer meer

Gates riep dan ook op tot drastische veranderingen en merkte op dat minder vliegen of rijden niet genoeg zal zijn.

“We hebben dus niet alleen behoefte aan nieuwe tests, behandelingen en vaccins voor het nieuwe coronavirus, maar ook aan nieuwe tools om klimaatverandering te bestrijden,” zei hij.

We moeten klimaatverandering dus stoppen, want anders volgt rampspoed, net als tijdens de pandemie, aldus Gates. Keer op keer. Overigens produceert Bill Gates 10.000 keer meer CO2 door vliegreizen dan de gemiddelde mens, zo becijferde de Zweedse wetenschapper Stefan Gossling van de Universiteit van Lund. De miljardair was in 2017 goed voor 1600 ton CO2-uitstoot.

Brede grijns

Waarom luisteren we naar een steenrijke man die zegt dat we minder moeten vliegen en rijden om de CO2-uitstoot terug te dringen, terwijl hij zelf 10.000 keer meer CO2 uitstoot dan de gemiddelde mens?

Waarom luisteren we naar een softwaremiljardair die volgens de Amerikaanse arts Jay Gordon investeert in bedrijven die talloze doden op hun geweten hebben?

En waarom staan we toe dat iemand die geen medische achtergrond heeft en die met een brede grijns op zijn gezicht zegt dat iedereen binnen moet blijven, ons vertelt hoe wij het beste een virus kunnen bestrijden?

[Fox News]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John
John
3 jaren geleden

CO2 komt eerder van de mond kapjes die Dé mens uitblaast .hij zal wel een eiland tot zijn beschikking hebben met Kleine proef Kinderen .vieze pedo.

het liegtijdperk
het liegtijdperk
3 jaren geleden

Die vent is gek, een rasechte en zuivere gek. Niets meer en niets anders dan een gek! En, wie deze gek serieus neemt is nog gekker.

salvar
salvar
3 jaren geleden

wat maakt hij zich druk mr. leipo?
ze willen ons toch kapot hebben dus laat gaan die banaan.
kom op met dat virus ik ben meer bang voor jullie dan voor het virus.

Dick
Dick
3 jaren geleden

Laat hij het goede voorbeeld geven en stoppen met ademen, dat scheelt weer een hoop CO2

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x