Wetenschap

Verborgen dimensies binnen handbereik. Zit het heelal heel anders in elkaar dan gedacht?

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers van het Max Planck Institute for Gravitational Physics in Duitsland hebben ontdekt dat verborgen dimensies zwaartekrachtgolven kunnen beïnvloeden.

In een paper beschrijven ze de invloed van extra dimensies op deze rimpelingen in de ruimtetijd en voorspellen ze of deze effecten kunnen worden waargenomen vanaf de aarde.

“De zwaartekracht is in vergelijking met andere fundamentele krachten zoals elektromagnetisme extreem zwak,” legde dr. David Andriot uit.

Klein

De reden hiervoor kan zijn dat de zwaartekracht wordt beïnvloed door meer dan de vier bekende dimensies (ruimte plus tijd) die onderdeel uitmaken van ons dagelijks leven.

Extra dimensies zijn verborgen omdat ze zo klein zijn.

“Natuurkundigen zoeken met de Large Hadron Collider van het Europees Centrum voor Kernonderzoek (CERN) naar extra dimensies, maar tot dusver heeft die zoektocht niets opgeleverd,” zei dr. Gustavo Lucena Gomez.

Verandering

“Maar instrumenten waarmee zwaartekrachtgolven worden gedetecteerd kunnen daar verandering in brengen,” voegde hij toe.

De onderzoekers hebben ontdekt dat extra dimensies twee verschillende effecten zouden moeten hebben op zwaartekrachtgolven.

Ze zouden de normale zwaartekrachtgolven veranderen en extra golven voortbrengen bij hoge frequenties, hoger dan 1000 Hz.

Hoger

Bestaande instrumenten waarmee we zwaartekrachtgolven kunnen detecteren zijn bij zulke hoge frequenties echter niet gevoelig genoeg.

Eind 2018/begin 2019 worden meerdere zwaartekrachtgolvendetectoren gecombineerd, de Italiaanse Virgo en de Amerikaanse LIGO.

De onderzoekers schatten hun kansen dan hoger in.

[MPG]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
zevenenergie
zevenenergie
5 jaren geleden

Zwaartekracht heeft een aangrijppunt nodig.
Als het zwaarte punt bijvoorbeeld wantrouwen is, dan zie je dat de zwaarte kracht daarop aangrijpt.
Steeds meer dingen worden dan zwaar en onverteerbaar. En word je zwaar op de hand en zwaar moedig.
Als je denkt dat de wereld slecht is, dan heb je het zwaarte punt over het hooft gezien.
Vertrouwen, is het zelfde als naar binnen gaan.
En wie naar binnen gaat wordt licht en stijgt op.

Dus ga naar binnen, in plaats van te wijzen op wat er fout is in de wereld.
We hebben wijzen mensen nodig en geen wijzers.

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ik kan alleen maar vanuit m’n bewustzijn zien……..en als ik contact maak met entiteiten heb ik dat binnen een seconde, ik geloof niet in tijd en ruimte zoals het ons geleerd wordt………en ik heb ook nooit geloofd in een oerknal……..volgens mij zover ik het heelal kan zien in zn totaliteit vloeit alles steeds in elkaar over, wat de mens noemt verschillende werelden….. en dat gaat soms heel gestaag en soms sneller…… Maar ja dit gelooft toch niemand omdat het niet te bewijzen valt……..Maar zoals er nu naar het heelal gekeken wordt komen we niet veel verder ……het uitgangspunt blijft hetzelfde een aardse manier van kijken ,wetenschappelijk benaderd op korte termijn zonder bewustzijn ……

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

God schiep de Aarde en maakte er een uitspansel over en noemde die “Hemel”. Een universum dus. Maar de Bijbel spreekt ook “van de 7 hemelen; 7 universa die mogelijk in elkaar grijpen/overlappen. Het getal 7 staat in de Bijbel ook vaak voor veel, heel veel. Het kunnen er dus ook oneindig veel universa zijn

Johan
Johan
5 jaren geleden

Jaaa wij zijn multi dimensionale zielen wezens van het licht! know thyself and you Will know the universe!
Wij zijn letterlijk & figuurlijk de manifestatie van het licht! Op een hoger niveau (dimensie) zijn wij allemaal een unieke oneindige universum ondenkbaar powerfull zijn wij!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x