Homepagina » Innovatie » VIDEO: Eenvoudig schoon drinkwater maken met een zonne-oven
VIDEO: Eenvoudig schoon drinkwater maken met een zonne-oven

VIDEO: Eenvoudig schoon drinkwater maken met een zonne-oven

De Italiaanse ontwerper Gabriele Diamanti heeft een zonne-oven gemaakt waarmee je zout water kunt omzetten in drinkwater. Ideaal voor arme landen waar water en energie schaars zijn.

De oven levert iedere dag vijf liter drinkwater, zonder dat je elektriciteit of filters nodig hebt. Hoe werkt de oven? Je giet zout zeewater in het bovenste deel, de boiler, draait vervolgens de schroefdop erop en laat het acht uur staan.

Door de bijzondere vormgeving krijgt de oven de hele dag door de maximale hoeveelheid zonlicht. Door de warmte van de zon verandert het water in stoom, dat condenseert en in een kom wordt opgevangen als schoon drinkwater.

Gabriele heeft zijn ontwerp vrijgegeven zodat mensen in ontwikkelingslanden de oven zelf kunnen maken. De oven kan worden gemaakt van duurzame materialen zoals klei en gerecycled staal. Door het eenvoudige design is de uitvinding ook makkelijk te onderhouden of te repareren. Als gezinnen in arme landen zo’n zonne-oven kunnen maken, hoeven ze niet langer uren te lopen voor schoon water.

[Treehugger]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zeg maar Daniel
Zeg maar Daniel
6 jaren geleden

Wauw! zeer bijzonder

VN Moet dit gewoon in grote maten leveren aan getroffen landen waar ze deze hulp goed kunnen gebruiken.

Zal wel niet uiteindelijk …

Stefan
Stefan
6 jaren geleden

Kan dit niet gewoon door iedereen gefundeerd worden?

Marc
Marc
Reactie op  Stefan
6 jaren geleden

Crowd funding, ik doe wel mee…

densie
densie
6 jaren geleden

prachtige creatieve vinding!
alleen komt er een vraag in me op, in hoeverre is dit water dan zuiver? Behalve zout… ook geen milieu vervuilende stoffen er in?
dan is dit een mondiale oplossing toch? Behalve als de zon niet schijnt…lang niet…!

Bibian
Bibian
6 jaren geleden

Mooi, alleen als niet dichtbij de zee woont heb je er niks aan.

Ronny
Ronny
6 jaren geleden

Zal aan mij liggen maar is dit niet gewoon een distilleer proces? Zoals de “mooshiners” alcohol maken ? Wel mooi dat het voor de armere landen met bestaande, daar aanwezige materialen kan worden gemaakt.
Al jaren worden miljarden dollars en euro’s in de bodemloze put Afrika gestort waar vervolgens de meeste oorlogen worden gefinancierd. Geef ze een schep en leer ze graven, een hengel en leer ze vissen………….

Adriano
Adriano
Reactie op  Ronny
6 jaren geleden

Het is inderdaad een destillatieproces. Dit is wat men demiwater noemt. Te gebruiken voor strijkijzers en accu’s en voor processen in de chemische industrie waarbij er geen verontreinigingen in het water aanwezig mogen zijn.
Dit houdt tevens in dat het niet gezond is om te drinken. Op deze manier is het water ontdaan van alle elementen en mineralen. Het is dood water geworden.

Wim
Wim
6 jaren geleden

Ik ga ééntje kopen.

frano
frano
Reactie op  Wim
6 jaren geleden

en waar dan? handig en en mooi en goed design

M. Brandenburg
M. Brandenburg
6 jaren geleden

Whahahahaa jaaaaaaaa de VN Moet…. want de VN werkt zo goed en efficiënt….. Er zijn al tientallen jaren simpele oplossingen om water te krijgen, zo zijn er bijvoorbeeld plastic gesloten bakken die uit de lucht water trekken in de vorm van condens, deze bakken leveren ook 3 tot vijf liter water op per dag. De oplossingen zijn er al jaren, echter de VN is een log orgaan zonder daadkracht en is niet meer dan een bureaucratische papieren tijger. Honger hoeft er lang niet meer te bestaan, maar waarom de problemen oplossen. indien je effectief problemen oplost heb je heel veel figuren die draaien op de zieligheid industrie niet meer nodig.

Daarnaast kan je van alles bedenken, echter de problemen in deze gebieden zijn geen problemen in vrije democratieën, of het zijn diehard socialisten aan de macht(Mughabi) of het zijn de islamitische dictatoren die het geloof van de vrede aanhangen en niet zo begaan zijn met het lot van de burgers, een ieder is in beide gevallen vooral gelijk in complete armoe en uitzichtloosheid. Daarom zijn al die miljarden ontwikkelingshulp ook weggegooid geld, de links Mensch kan zich op de borst slaan met zoveel aandacht voor de mede mans, en het ontvangend land zet het geld vooral op de rekening van de leiders. Je krijgt er als buitenstaander geen voet aan de grond, wil je zaken omdraaien, dan moet je van die socialistische machthebbers en dictatoren af, maar ja dan moeten we weer andere ongewenste beslissingen nemen, dus blijven we miljarden sturen zodat het lijkt alsof we wat doen, en laten we de problemen enkel om over te praten, maar honger en dorst is iets dat al hel wat jaren verleden tijd had kunnen zijn.

Jointje
Jointje
6 jaren geleden

Kunnen we ook niet een Zonne-Oven bedenken om zuurpruimen om te toveren in humoristen?

Fu Kiu
Fu Kiu
6 jaren geleden

Op zich s dit natuurlijk niets nieuws. Het is gewoon ditileren. Op zich een goed idee maar er zit wel een MAAR aan.
Drinkwater (niet perse dat vloeibare spul dat uit de kraan komt) bevat naast H2O ook belangrijke mineralen en sporen elementen die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. Het ontbreken daarvan kan op termijn ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Maar ja, als je niets hebt moet je toch wat nietwaar.

x

Check Also

kraanwater

Kraanwater niet zo veilig als gedacht: vele duizenden kankergevallen in de EU. Loopt u gevaar?

Een chemische stof in kraanwater veroorzaakt in ...

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de 'complotdenkers' al die tijd gelijk gehad?

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de ‘complotdenkers’ al die tijd gelijk gehad?

Een invloedrijk medisch tijdschrift heeft een studie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x