Binnenland

Zembla belt aan bij Twitteraars die politici ‘bedreigen’: ‘Dit zijn Noord-Koreaanse praktijken’

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Zembla heeft meerdere Twitteraars geconfronteerd die ‘haat- en dreigberichten’ hebben gestuurd naar politici.

Zembla-journalist Vincent Verweij belde onder meer aan bij ene Anja. “Ik vroeg me af waarom u politici bedreigt,” zei hij. Waarop Anja reageerde: “Ik bedreig helemaal geen politici.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“U zegt dat D66’ers op de brandstapel moeten,” vervolgde Verweij.


Hij confronteerde ook een Twitteraar die met een anoniem account wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans ‘bedreigde’.

“Ik vroeg me af waarom u Maarten Keulemans op Twitter bedreigt,” zei hij tegen ene Daemyan. “Bedreigen? Helemaal niet,” luidde het antwoord.

“Ik hoop dat je je testament al klaar hebt, leugenachtig stuk vreten,” citeerde Verweij Daemyan. “U vindt dat geen bedreiging?”

“Nee,” zei Daemyan.

Dit zijn Noord-Koreaanse praktijken

De manier waarop Zembla te werk gaat, stuit veel mensen tegen de borst. “Is Zembla al aangeklaagd voor schending van privacy?” vraagt oud-politieagent en raadslid Haseena Bakhtali. “Een (onderzoeks)journalist heeft geen opsporingsbevoegdheden. Alleen de politie heeft die en kan die pas inzetten nadat er aangifte is gedaan. Moet de Autoriteit Persoonsgegevens niet optreden? Dit zijn Noord-Koreaanse praktijken.”

Volgens rechtsfilosoof Raisa Blommestijn is de recente aandacht voor ‘dreigtweets’ niets meer dan een verkapte poging om de digitale identiteit op sociale media in te voeren.

“Als de overheid iets zou geven om online bedreigingen zou zij de klassenjustitie aanpakken en ook bedreigers van Van Haga, Wilders, et cetera vervolgen,” merkt ze op.

Waarom bel je alleen aan bij ‘rechtse’ dreigers?

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix voegt toe: “Als Ongehoord Nederland met draaiende camera’s zou aanbellen bij linkse Twitteraars was het land te klein.”

“Ongetwijfeld tonen ze in deze uitzending slechts één kant van het verhaal. Dat ze het zo neerzetten alsof wangedrag maar van één kant komt. Dit gaat niet om aandacht vragen voor dreigementen, maar om de macht als fatsoenlijk af te zetten tegenover onfatsoenlijke oppositie,” reageert Milan Schenk, fractievoorzitter van FVD in Teylingen.

Journalist Eva Munnik vraagt aan Verweij: “Waarom bel je alleen aan bij ‘rechtse’ dreigers?”

4.8 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne Schotanus.
Anne Schotanus.
9 maanden geleden

En wat doet dit kartelkabinet, dreigen met vaccinaties toch Hugo de Leugenaar en jij wist waar ze wonen die vaccinatie weigeraars, jij wist ze te vinden van deur tot deur en van arm tot arm!
Is dat geen bedreiging?
Mensen opsluiten in hun huizen, is dat geen bedreiging?
Mensen de zorg ontnemen, is dat geen bedreiging voor ernstig zieke mensen?

H.J.
H.J.
9 maanden geleden

Inderdaad, Zembla toont met deze actie, de verrotte cultuur in media land aan.

C.J.van der Nagel
C.J.van der Nagel
9 maanden geleden

HELP ZE KOMEN VOOR JE VRIJHEID…hier gaat het fake-nieuws goed op zijn plaat DIT MOET MEN KUNNEN DOORZIEN…..ja NK toestanden kunnen we alvast wennen aan de Tirannie..Als we niet opstaan en de goede partij kiezen,Ze beloven bergen maar presteren nooit.

Vrijheid is ver te zoeken
Vrijheid is ver te zoeken
9 maanden geleden

Bel hier maar aan, dan hebben ze meteen een uitzending met mooie kijkcijfers…. Maar daar kijken ze vast voor uit, ze kiezen natuurlijk wel makkelijke slachtoffers.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x