Financieel

Er is geen verschil tussen belasting en roof. Waarom de overheid eigenlijk nog erger is dan een roversbende

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is geen principieel verschil tussen belasting en roof. Dat zegt belastingadviseur Toine Manders.

“Je spreekt van diefstal als je eigendom je wordt afgenomen,” zegt hij in gesprek met Novini. “Je spreekt van roof als dat gebeurt onder bedreiging van geweld.”

“Er is geen verschil tussen belasting en roof. Want wat gebeurt er als de staat belasting heft? Dan wordt je eigendom van je afgenomen,” vervolgt hij.

Steeds dreigender

Hij beschrijft de manier waarop de staat aan haar geld komt: je krijgt eerst een brief waarin je wordt bevolen je geld af te staan. Reageer je daar niet op, dan krijg je brieven die steeds dreigender worden.

Als je daar niet op reageert, komt er iemand langs om je spullen af te nemen. Als je die niet binnenlaat, dan komt hij terug met mensen die pistolen dragen.

Dan wordt er ingebroken in je huis en worden jouw spullen tegen je wil meegenomen. Als je je daartegen verzet, ben je strafbaar en wordt je opgesloten in een hok, aldus Manders.

Razend en ziedend

Hij merkt op dat de gemiddelde Nederlander weinig merkt van de hoge belastingdruk in Nederland, omdat vrijwel alle belastingen worden geheven via de ondernemer, die dat moet doorberekenen in lagere lonen en hogere prijzen.

“Ik voorspel dat er een belastingopstand zou uitbreken als belastingen die nu via de ondernemer worden geheven, van het ene op het andere jaar rechtstreeks werden geheven bij de burger zelf,” zegt hij.

“Mensen zouden razend en ziedend worden,” klinkt het.

Noodzakelijk kwaad

De meeste mensen denken dat belastingheffing een noodzakelijk kwaad is. Dat komt volgens hem door al die met belastinggeld gesubsidieerde scholen, universiteiten en media die ons dingen inprenten.

Manders herinnert ons eraan hoe belastingheffing is ontstaan. Roversbendes trokken door een gebied, de roverhoofdman werd koning en besloot belasting te heffen.

Nog erger

Mannen met zwaarden gingen langs de burgers om belasting te innen. “Zo is de staat ontstaan,” zegt hij. “Op basis van roof.”

De staat is eigenlijk nog erger dan de rovers die jou beroven. De rovers laten je met rust nadat ze je hebben beroofd. Ze schrijven je niet de wet voor.

[Novini]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Het verschil tussen belastingontwijking en belastingontduiking is zo dik als een gevangenismuur en het verschil tussen relatieve armoede en extreme rijkdom.

Havana
Havana
3 jaren geleden

Vandaar de naam ‘Roverheid’ 🙂

Rikk
Rikk
3 jaren geleden

Zelf ben ik voor het recht van de sterkste dus hebben we inderdaad geen staat nodig. En die sterkste zal dan wel regelen dat er wegen komen, een beejte geordende stedenbouw en dat ieder mens zorg en eten krijgt als dat nodig is. En dat jongens worden onderwezen en meisjes niet want dat wil de sterkste niet en dat we drie keer per dag bidden naar het oosten, want dat is nu eenmaal de wil die de sterkste aan de anderen op heeft gelegd.

Belasting is dan ook volstrekt overbodig. De sterkste heeft alles, de rest heeft niets-
Lijkt me logisch.

ster
ster
3 jaren geleden

Ga op deze link loeren en je valt van je stoel af,,, copieren en dan plakken en dan gaan je ogen pas echt open.

https://www.kvk.nl/zoeken/?source=all&q=ministerie&start=0&site=kvk2014

De overheid is een bedrijf dat wetten maakt,, en jouw vast zet als je niet braaf bent.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x