Homepagina » Financieel » Er is geen verschil tussen belasting en roof. Waarom de overheid eigenlijk nog erger is dan een roversbende
Er is geen verschil tussen belasting en roof. Waarom de overheid eigenlijk nog erger is dan een roversbende

Er is geen verschil tussen belasting en roof. Waarom de overheid eigenlijk nog erger is dan een roversbende

Er is geen principieel verschil tussen belasting en roof. Dat zegt belastingadviseur Toine Manders.

“Je spreekt van diefstal als je eigendom je wordt afgenomen,” zegt hij in gesprek met Novini. “Je spreekt van roof als dat gebeurt onder bedreiging van geweld.”

“Er is geen verschil tussen belasting en roof. Want wat gebeurt er als de staat belasting heft? Dan wordt je eigendom van je afgenomen,” vervolgt hij.

Steeds dreigender

Hij beschrijft de manier waarop de staat aan haar geld komt: je krijgt eerst een brief waarin je wordt bevolen je geld af te staan. Reageer je daar niet op, dan krijg je brieven die steeds dreigender worden.

Als je daar niet op reageert, komt er iemand langs om je spullen af te nemen. Als je die niet binnenlaat, dan komt hij terug met mensen die pistolen dragen.

Dan wordt er ingebroken in je huis en worden jouw spullen tegen je wil meegenomen. Als je je daartegen verzet, ben je strafbaar en wordt je opgesloten in een hok, aldus Manders.

Razend en ziedend

Hij merkt op dat de gemiddelde Nederlander weinig merkt van de hoge belastingdruk in Nederland, omdat vrijwel alle belastingen worden geheven via de ondernemer, die dat moet doorberekenen in lagere lonen en hogere prijzen.

“Ik voorspel dat er een belastingopstand zou uitbreken als belastingen die nu via de ondernemer worden geheven, van het ene op het andere jaar rechtstreeks werden geheven bij de burger zelf,” zegt hij.

“Mensen zouden razend en ziedend worden,” klinkt het.

Noodzakelijk kwaad

De meeste mensen denken dat belastingheffing een noodzakelijk kwaad is. Dat komt volgens hem door al die met belastinggeld gesubsidieerde scholen, universiteiten en media die ons dingen inprenten.

Manders herinnert ons eraan hoe belastingheffing is ontstaan. Roversbendes trokken door een gebied, de roverhoofdman werd koning en besloot belasting te heffen.

Nog erger

Mannen met zwaarden gingen langs de burgers om belasting te innen. “Zo is de staat ontstaan,” zegt hij. “Op basis van roof.”

De staat is eigenlijk nog erger dan de rovers die jou beroven. De rovers laten je met rust nadat ze je hebben beroofd. Ze schrijven je niet de wet voor.

[Novini]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
2 jaren geleden

Het verschil tussen belastingontwijking en belastingontduiking is zo dik als een gevangenismuur en het verschil tussen relatieve armoede en extreme rijkdom.

onbekend
onbekend
Reactie op  Eksegese
2 jaren geleden

belastingontwijking = het niet nuttig en duur vinden van dorpsplein-herinrichtingen en herbestratingen = de moderne pest-pandemie

Eksegese
Eksegese
Reactie op  onbekend
2 jaren geleden

Belastingontwijking is een voorrecht voor de superrijken. De rest moet onevenredig veel betalen om het enigszins weer recht te breien. Dat is de grootste pestpandemie als je het mij vraagt, en heeft weinig van doen met vernieuwde dorpspkeintjes.

Havana
Havana
2 jaren geleden

Vandaar de naam ‘Roverheid’ 🙂

Rikk
Rikk
2 jaren geleden

Zelf ben ik voor het recht van de sterkste dus hebben we inderdaad geen staat nodig. En die sterkste zal dan wel regelen dat er wegen komen, een beejte geordende stedenbouw en dat ieder mens zorg en eten krijgt als dat nodig is. En dat jongens worden onderwezen en meisjes niet want dat wil de sterkste niet en dat we drie keer per dag bidden naar het oosten, want dat is nu eenmaal de wil die de sterkste aan de anderen op heeft gelegd.

Belasting is dan ook volstrekt overbodig. De sterkste heeft alles, de rest heeft niets-
Lijkt me logisch.

Frans2
Frans2
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Mooi sarcastisch stukje, er zal inderdaad altijd een sterke opstaan die rijker wordt door anderen af te persen en wie niets heeft zal ook niets krijgen.

Ik hoop nog steeds dat er iemand is die een beeld kan schetsen hoe het mogelijk is een staat netjes in te richten met scholen en wegen en dijken en politie, voor iedereen gelijk beschikbaar en toch zonder belasting te heffen.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

@Frans2

Sarcasme is mooi? Dat geeft al aan op welk waardeloze niveau de gemiddelde Nederlander zit met z’n simpele verstand.

Het niveau is zo waardeloos dat je niet eens kunt bedenken dat belasting kan worden gereduceerd tot een niveau waar het voor is bedoeld. Dat belasting op dit moment het doel voorbij schiet waar het ooit voor was bedoeld gaat bij sommige proleten niet in de kop. Werkelijk, ik bid dat er moment komt dat jullie soort geen stuiver zal overhouden en een overheid je het vel over de oren trekt. Dergelijk waardeloos gespuis verdient niet beter.

Frans2
Frans2
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

[ jullie soort … Dergelijk waardeloos gespuis ]

Als iemand meteen met die woorden mijn stamcafé binnenkomt neem ik hem absoluut niet meer serieus. Die geeft direct aan dat hij in argumenten niet geïnteresseerd is en liever gaat schelden. Bye.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

@Franss2

En krijg de pleuris met je stamcafé erbij. Tuig van de riggel en drek van deze planeet is iedereen die corruptie en moord verdedigt. De tijd van zalven is voorbij, het is tijd om spijkers met koppen te slaan en eens recht in het snerige smoelwerk de waarheid gezegd te krijgen.

Naast mijn Rusdische invloed, zal ‘t mijn kleine beetje Friese bloed wel zijn wat begint te kieperen bij het eeuwige schurken langs de zogenaamde deugdzaamheid van sommige huigelaars die hier het judassmoelwerk van de staat en politiek verdedigen.

Mei ik jo wat freegje, doge jo wol!!

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
2 jaren geleden

Lieve WMO,

Een kwade Fries is een mooie Fries.
Ik ben meer benieuwd naar je argumenten, eerlijk gezegd.

ster
ster
2 jaren geleden

Ga op deze link loeren en je valt van je stoel af,,, copieren en dan plakken en dan gaan je ogen pas echt open.

https://www.kvk.nl/zoeken/?source=all&q=ministerie&start=0&site=kvk2014

De overheid is een bedrijf dat wetten maakt,, en jouw vast zet als je niet braaf bent.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Belasting heffen is gelijk aan afpersing.
Wanneer je niet betaalt legt de Belastingdienst een boete op.
Of ze leggen beslag op je bezittingen.
In het ergste geval ontneemt de Overheid je vrijheid om je onder druk te zetten.
Je belant dan in een cel.
Georganiseerde misdaad heet dat.

weg met ons
weg met ons
2 jaren geleden

Goede voorbeelden van extreme roof zijn vermogens(rendements)heffingen en erfbelasting (lijkentax) of schenkbelasting (nalatenschap aan bloedeigen kind). Dit is belasting heffen over geld waar reeds belasting over is betaald.

Ook als men voor de zoveelste maal reeds heeft betaald, word je met BTW, BPM, milieubelasting of accijnzen nog eens genaaid, van achteren, wel te verstaan.

En belasting heffen op bloed, zweet en tranen, wie heeft dat ooit in zijn rotte hoofd uitgedacht. Het hadden de nazi’s kunnen zijn.

Hoe harder men z’n best doet, hoe meer er wordt geroofd. Neemt niet weg dat ook degene met kleine inkomens altijd nog gedwongen worden geld af te staan aan de afpersers, geld waar men zelf leuke dingen van had kunnen doen.

Feitelijk is zelfs de premie voor de ziektekosten en het eigen risico ook een behoorlijke belastingpremie.

Maar ja, belasting afdragen is belangrijker dan ooit tevoren, want daarmee kun je bijv. huurmoordenaars in Syrië financieren en degene die daardoor moet vluchten uit deze regio’s, kun je in Nederland weer voorzien van gratis uitkering, huizen, boodschappen, telefoons, tv’s, wasmachines enz. enz….Een bijkomend effect daarvan is dat iedereen met een vreemde cultuur of kleur kan tegenwoordig een beroep doen op een vluchtelingenstatus.

elisabethje
elisabethje
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Schandalig ja, belastingen betalen als je doodgaat! Of als je iets ‘geeft’, zelfs aan je kids!
Vraag me al lang af… wanneer komt het zo ver dat we als pasgeborene een belasting gaan krijgen, misschien in de vorm van een puntensysteem dat je gedurende je leven moet zien weg te werken… 🙂

weg met ons
weg met ons
Reactie op  elisabethje
2 jaren geleden

@elisabethje

Je kunt het zo gek niet bedenken of de overheid vind altijd wel een manier om ergens nog geld weg te peuteren. Zonnepanelen op dak? Dan meer onroerendgoedbelasting. Om maar wat te noemen. Het wordt de burger onmogelijk gemaakt om ook maar iets belastingvrij te doen. Een onderneming starten? Hup, onmiddellijk ontmoedigen met een bombardement aan rekeningen en heffingen. Afschaffing dividend belasting? De burger hoest het wel op. We hebben duidelijk een corporatistische regering aan de macht die totaal over iedereen heen walst en doet wat de multinationals afdwingen.

Ooit had de politiek de moed te praten over minder regels, minder belasting in de vorm van vlaktaks, maar dit kon geen doorgang vinden omdat het verplicht binnenlaten van honderdduizenden non-productieve buitenlanders (zionistisch plan) zo zwaar op de financiën drukt dat een gezonde bedrijfsvoering bij de overheid compleet ontspoorde en de kosten niet meer in de hand zijn te houden. Vandaar ook stijgende belastingen en heffingen.

Misschien komt de overheid binnenkort wel met een reïncarnatie belasting. Belasting heffen op mensen die nog niet eens zijn gemaakt. De overheid en politiek zijn tot alles in staat en denderen maar voort. Het wordt echt tijd voor een volksopstand, alleen als ik kijk naar het belabberde geestelijk niveau van de doorsnee Nederlander dan vrees ik dat zoiets niet gaat lukken en Nederland als verloren mag worden beschouwd.

salvar
salvar
2 jaren geleden

daarom zijn we ook slaven.

El Trueporino
El Trueporino
2 jaren geleden

Waarom zou een ander jouw niet mogen belasten?

Als er brand is bij jouw zou je dat nooit kunnen herstellen als je 10 euro per maand spaart, Een verzekering is een gemeenschaps- goed.

Belasting is dat ook, je bent daar door altijd verzekerd van een inkomen of je verzekerd een ander dat hij altijd een inkomen heeft.
Zo worden er nog een aantal dingen betaalt van uit het belasting- stelsel.

Ik bedoel er word niet meer van ons geroofd. Dat is juist het mooie van onze samenleving. Wil je niet in zo,n samenleving wonen als dat van ons, ga eens in een warm land wonen. Daar word je niet alleen door de lokale maffia berooft, maar ook door de politie, door de ambtenaren en door iedereen die sterker gemener en slimmer is dan jij.

Nou dan weet ik het wel, ik betaal graag die 21 % en er zijn nu eenmaal voorwaarden. We leven tenslotte op aarde.

elisabethje
elisabethje
Reactie op  El Trueporino
2 jaren geleden

Ja El T, belasting betalen is ok, als het maar niet overdreven veel wordt, en als de rijke ondernemers maar evenveel zouden betalen als de kleine man. Mensen betalen veel te veel belasting, het blijft zeker niet bij 21% 🙂
En ja… België spendeerde ongeveer 51% van het BNP. Waar gaat die andere 49% dan heen, vraag ik me af? Nergens maar dan ook nergens, vind ik hier een antwoord op! Eigenlijk is er dan 49% van het BNP overschot, neem ik aan… en wat doet de staat daar dan mee? Dat weet niemand…. We zouden dus gerust een héél pak minder kunnen betalen, toch?!

weg met ons
weg met ons
Reactie op  El Trueporino
2 jaren geleden

@El Trueporino

Nog zo’n proleet die waarschijnlijk voor de staat werkt en het artikel duidelijk niet heeft gelezen.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Hoop vooral dat dit soort crepeert van het afdragen. Ook weer, het vel over de oren trekken tot ze letterlijk in de onderbroek op straat staan en dan eens zien hoe de zo volprezen overheid voor ze gaat zorgen. De enige die dan voor ze gaat zorgen is misschien het Leger des Heils, dit zijn dan misschien nog de organisaties waar je met je door de staat aangerichte ellende terecht kan.

Jeeses, wat een volslagen idioten lopen er op deze planeet rond.

El Trueporino
El Trueporino
Reactie op  weg met ons
2 jaren geleden

Ik ben 2 jaar dakloos geweest. Sommige keuzes werken gewoon niet in ons systeem. En dan weet dat je er echt, alleen voor staat. En dat je blij moet zijn met alles wat je aangereikt word. Niets is vanzelf sprekend.
Je hebt geen rechten, dat is een fabeltje.

En het gaat echt niet over slachtoffer zijn van een systeem. Het gaat over, kan je er vrij van zijn, door het te accepteren.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  El Trueporino
2 jaren geleden

@El Trueporino

Als ik je goed begrijp leg jij je lot in handen van anderen en noemt ‘ons’ systeem als de reden voor het mislukken van jouw keuzes? De overheid is niet degene om je lot aan toe te vertrouwen en is zeker niet een vriend van de burger. Het systeem is corrupt en ziek, daarom krijgt het gros van de mensen ook niks bijzonders voorelkaar en noemt daarom het mislukken een slechte keus of een eigen faal.. Jij bent niet mislukt maar het systeem wat corrupt is sluit niet aan bij mensen die bijv. niet over lijken gaan of niet doortrapt zijn.

ster
ster
Reactie op  El Trueporino
2 jaren geleden

Ik heb in Belgie gewoon in Laakdal daar was vroeger zo dat je voor brand en vele andere zaken je niet hoefde te verzekeren omdat men met de pet rond ging. Ons huis was door 1 van de vorige bewoners tot de grond toe afgefikt en men ging met de pet rond en hun huis kon daardoor geheel opgebouwd worden en ze hebben hele mooie meubels daarna en hele mooie kleren enz enz. Ze waren daarna beter af als van te voren en dat werd ze gegunt na die ellende. Dus zo kan het ook.
In een plaatsje in Brabant waar ik ook gewoont heb daar als iemand uit je straat steft dan komt heel die straat in actie om de kosten te drukken. Mensen helpen met de kist dragen en de andere graaft het gat en de dames helpen mee met de koffietafel enz. Dit in overleg met de familie. Verzekeringen zijn niet altijd nodig als de mens voorelkaar klaar wilt staan.

Onno
Onno
2 jaren geleden

Manders herinnert ons eraan hoe belastingheffing is ontstaan. Roversbendes trokken door een gebied, de roverhoofdman werd koning en besloot belasting te heffen.
—————————-
Normaliter (!) niet, maar wel in het UITZONDERLIJKE totaal bizarre (!) geval van “Oranje” Nassi. De oorspronkelijke “Van Laurenberg” (later zelf verzonnen “Van Nassau”) lijn, waar Willem de Zwijger nog toe behoorde, werd in haar oorsprong inderdaad gevormd door een “roversbende van vader op zoon”, waarvan de hoofdman, kennelijk in een tot mislukken gedoemd plan om het moorden en roven -door deze (eertijds volkomen onbekende en dus ook -zoals nu vaak nog- onherkende!) KRANKZINNIG VREESLOZE, door 100% begeerte en narcisme gedreven ANTI-sociaal gestoorden ofwel psychopaten- te doen ophouden, rond het jaar (a.D.) 1000 door de landheer, de prins-bisschop van Münster (die een sticht beheerde met daarin keizerlijke landerijen ter ondersteuning/versterking van de kerk in afwachting van de wederkomst van Christus op aarde), ILLEGAAL (want niet wettig of uit concubinaat behorend tot de adellijke lijnen) werd aangesteld als (aan het Sticht “Münster” onderhorig) ambtenaar-“graaf” (dit is in stand iets totaal anders en onmetelijk lager dan bijv. een paltsgraaf, met name als die WETTIG en soeverein als erfgenaam aan de Keizer verwant was, zoals het geslacht Van Lotharingen of Lorraine, waaruit hier te Lande wettige takken en takken uit concubinaat met namen als Van Grevenbroeck, Van Arckel, Van Dongen, Van Berg, Van Altena, Van Noordeloos en nog enige anderen).

Normaliter werden de leiders de meest intelligente en bekwame NORMALE mannen van de stam, die hun leiderschap (van vader op zoon) keer op keer bewezen hadden tegenover vijandige stammen en “normaal criminele” (niet psychopathisch volkomen doortrapt en duivels opererende) roversbendes.

In Europa heb je dan nog de unieke (!) Keizer Karel de Grote, die (met ongelooflijke inspanningen en vermoeienissen) zijn keizerrijk niet VOOR HEMZELF heeft gesticht gedreven door ego, narcisme en begeerte, maar uit geloof aan en ter voorbereiding van de wederkomst van Christus…….hetgeen bij psychopaten, die immers GEEN normale religieuze of anders normale psychische integratie kúnnen kennen en deze normaliteit (!) = ANTI-sociaal, PROACTIEF AGRESSIEF afwijzen en bij anderen met krankzinnige energie (niet belast door geweten, empathie, schaamte, mededogen en de rest van de NORMALE emotionele wereld) zullen trachten te vertrappen en te perverteren.

We moeten dus niet gaan doen, of “Van roverhoofdman tot koning” de NORMALE gang van zaken is!

Onno
Onno
Reactie op  Onno
2 jaren geleden

Excuseer typo , moet zijn Van Laurenburg.
Burg (Duits) in de zin van burcht, waar vanuit het gebied van de prins-bisschop werd bestuurd en verdedigd.

De naamloze rovers (het, overigens en zeker t.o.v. ANTI-sociale standgenoten veelal fatsoenlijke, gewone volk had geen “achternaam” en hun naam, bijv. Odo, werd ter precisering wel met een bijnaam aangevuld, zoals bijv. Odo de Oude of de Jonge of de Rode of Odo met de bult….e.d.) namen onmiddellijk na hun ILLEGALE “belening” met een klein goed (mogelijk -ten einde raad- om ze zonder militair ingrijpen te breidelen) door de (militair zwakke) prins-bisschop van het Sticht Münster de naam “Van Laurenburg” aan (als een soort -ook nog onregelmatig/illegaal beleende- ambtelijke burggraafjes van de prins-bisschop).
De steevast erfenis-sluipende (!) huwelijken, die later door o.a. de oorspronkelijke lijn “Van Nassau” Dillenburg met adellijke erfdochters werden gesloten, berusten dus op het ijskoud (!) bewust verstrekken van valse informatie/gesponnen mistige mythe over de (in werkelijkheid NIET adellijke of zelfs maar uit vorstelijk concubinaat) afstamming van de mannelijke lijn “Van Nassau” aan de familie van de adellijke bruid (w.o. hier te lande de uitgezocht steenrijke Johanna van Polanen, vrouwe van -groot conglomeraat van leengoederen en onderleengoederen…..van o.a. de soevereine Hertog van Brabant of van het Sticht Utrecht via de Graven van Holland e.d.- Breda), verstrekt door (voor psychopaten kenmerkend) i.c. adel “ECHTER DAN ECHT” acterende aartsbedriegers…….en zijn dus ONGELDIG en geven NERGENS (legitiem!) recht op.

Eksegese
Eksegese
Reactie op  Onno
2 jaren geleden

In Dordrecht komen mensen in opstand tegen een nieuw te plaatsen standbeeld van Willem de Zwijger. Echte Dordrechtenaren vinden Dordrecht van oudsher de stad van gebroeders de Wit, welke ritueel geslacht zijn door toedoen van de nazaten van Willem de Zwijger. Er zijn dus gelukkig nog mensen die willen en durven begrijpen hoe smerig dat Oranje huis aan de macht kwam en bleef, geheel ten onrechte, en op basis van list en bedrog.

Onno
Onno
2 jaren geleden

Overigens zien we, behalve bij de belastingen in de sedert de verholen ILLEGALE machtsovername in 1945 door (verzwegen levenslang ingezworen SS/SA Mann en speciale Abwehr V-Mann en hoogverrader van de Staat der Nederlanden) “Prins” Bernhard, in “broederlijke en onderdanige samenwerking” met de dito psychopathisch ijskoude gruwelmoordenaars van overstromend vluchtelingenkamp Dresden, de US/GB, ook hier (bij het C.J.I.B.) de moorddadige roofzucht als etter uit een steenpuist barsten:

https://m.youtube.com/watch?v=oRvhQAUkEFs

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Onno
2 jaren geleden

@Onno

Heldere en onverholen reacties, gelukkig zijn er nog mensen met gezond verstand. Daarvoor mijn dank.

x

Check Also

EU

EU wil geen ministerie van waarheid, maar eigenlijk ook weer wel

Volgens de Europese Commissie is nepnieuws een ...

koning

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x