UFO

Vijf redenen waarom UFO’s bestaan

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zoals de meeste ufologen kunnen beamen is het lastig om te bewijzen dat buitenaardse ruimteschepen onze planeet hebben bezocht.

Want wat is bewijs? Zoals Edward J. Ruppelt, leider van het geheime onderzoek van de Amerikaanse luchtmacht naar UFO’s in de vijftiger jaren, schreef: “Moet een UFO eerst landen bij de ingang van het Pentagon?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Of is het bewijs als een radarstation een UFO detecteert, er een gevechtstoestel op af stuurt, de piloot het object ziet en vastlegt op zijn radar en de UFO uiteindelijk met ontzagwekkende snelheid wegschiet? Is het bewijs als een gevechtspiloot een UFO ziet en bij zijn verhaal blijft, zelfs als hij daardoor voor de krijgsraad kan worden gesleept? Is dit bewijs?”

Onderzoeksjournalist Leslie Keen, auteur van het boek UFOs: Generals, Pilots and Government Officials Go on the Record, merkt op dat vijf tot 10 procent van alle waarnemingen niet gemakkelijk kan worden verklaard. De hypothese dat UFO’s bezoekers zijn van andere werelden ‘is rationeel en moet gegeven de data die voorhanden zijn in ogenschouw worden genomen’.

Het meest overtuigende bewijs:

De lange, goed gedocumenteerde geschiedenis van waarnemingen. UFO’s waren er al nog voordat mensen het luchtruim begonnen te verkennen. De eerste UFO-waarneming in Amerika dateert van 1639 toen gouverneur van Massachusetts John Winthrop in zijn dagboek schreef dat ene James Everell, ‘een nuchtere en bescheiden man’, en twee andere getuigen twee tot drie uur lang een lichtgevend object op en neer zagen vliegen boven de Muddy River bij Charlestown.

Er zijn gedocumenteerde sightings uit het begin van de 19e eeuw van wat toen ‘luchtschepen’ werden genoemd. In juli 1884 werd een Saturnusvormige UFO (een bol omgeven door een ring) gezien in Norwood in de staat New York. In 1897 werd een snel bewegend object waargenomen dat korte tijd boven de geschokte inwoners van Everest in Kansas bleef hangen.

Veel moderne waarnemingen zijn gedaan door geloofwaardige, goed getrainde professionele getuigen. In het boek The Report on Unidentified Flying Objects van Ruppelt omschrijft hij waarnemingen die zijn gedaan door militairen, piloten, wetenschappers en andere geloofwaardige vakmensen.

Ruppelt noemt de ervaring van de piloot van een F-86 gevechtsvliegtuig die een UFO moest volgen en tot op 1000 meter van het schotelvormige object kwam. Hij kreeg opdracht te vuren waarop het schip abrupt wegvloog. Hij beschrijft ook hoe twee piloten in 1948 op 200 meter afstand een UFO zagen met twee rijen ramen en heldere lichten.

Veel beschrijvingen van vermeende buitenaardse schepen vertonen overeenkomsten. De omschrijvingen die getuigen geven van UFO’s komen opvallend vaak met elkaar overeen. In 1949 identificeerden de auteurs van een rapport voor Project Sign, één van de eerste militaire studies naar UFO’s, vier soorten objecten: vliegende schijven of schotels, sigaar- of torpedovormige schepen zonder vleugels of vinnen, bol- of ballonvormige objecten die stil in de lucht konden zweven of zich met enorme snelheid konden voortbewegen en lichtbollen zonder aanwijsbare fysieke vorm.

Een kwart eeuw later ontdekte men tijdens een Franse studie onder leiding van Claude Poher van het Franse nationaal centrum voor ruimteonderzoek gelijksoortige patronen na het bestuderen van meer dan 1000 meldingen uit Frankrijk en verschillende andere landen.

De afgelopen jaren wordt ook melding gedaan van objecten die enigszins lijken op de nieuwste aardse militaire vliegtuigen.

Mogelijk fysiek bewijs voor ontmoetingen met buitenaardse ruimteschepen. In het rapport van de Universiteit van Colorado uit 1968 door een team onder leiding van James Condon zijn diverse gevallen gedocumenteerd waarbij bodemmateriaal, gras en andere vegetatie door een UFO was platgedrukt, verbrand of weggeblazen.

Een rapport van astrofysicus Peter Sturrock van de Stanford-universiteit omschrijft monsters van planten die na een vermeende UFO-landing zijn genomen in 1981. In de negentiger jaren leidde hij een wetenschappelijke studie naar het fysieke bewijs voor UFO’s. Franse onderzoekers ontdekten dat de planten ongewone chemische veranderingen hadden ondergaan die waren veroorzaakt door krachtige microgolven. Die bleken niet eenvoudig te verklaren aangezien ze geen spoor van radioactiviteit in het gebied aantroffen.

Gedocumenteerde fysiologische effecten op getuigen. Het Sturrock-rapport beschrijft ook tot in detail de eventuele symptomen die zijn gemeld door mensen die UFO’s hebben gezien.

Bron: Nationalgeographic.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
11 jaren geleden

Als met ufo’s, aliens worden bedoeld dan weet ik er nog wel een paar nl:
1. Bouwwerken en Nascalines in Peru.
2. Piramides wereldwijd.
3. 90 % van alle Graancirkels.
Deze creaties kunnen onmogelijk door mensen zijn gemaakt. (we kunnen het nog steeds niet).

Eden
Eden
11 jaren geleden

Helaas zijn zulke bewijzen voor sommige mensen nog steeds niet genoeg. Die kijken je dan vervreemd aan en denken nog steeds dat je gek bent geworden. 😛 Een heugelijke dag wordt het als ze niet meer onder de werkelijkheid uit kunnen en ze het wel MOETEN geloven/accepteren!

Whatshenneping
Whatshenneping
11 jaren geleden

geef mij maar 1 rede waarom het niet zou bestaan….

primitieve gedoe dat homosapien zo geweldig is.

besides “al het goede komt van boven,,,” 😀
en ik zie geen trap….

Peace

Timber
Timber
11 jaren geleden

Wat dacht je van astronauten!
Gordon Cooper, Donald Slayton, Robert White, Neil Armstrong, Edwin “Buzz” Aldrin etc. Hebben allemaal ufo’s gespot.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x