Buitenland

Zieke kinderen blijven binnenstromen op spoedeisende hulpafdelingen in Canada: ‘Net een horrorfilm’

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!

Op de kinder-SEH’s in de Canadese stad Montreal blijven de zieke kinderen binnenstromen. Elke dag worden er vele honderden binnengebracht. Ze zijn vaak zo ziek dat ze moeten worden opgenomen.

Ouders overnachten bij het ziekenhuis en wachten tot wel 24 uur voordat ze hun kinderen kunnen zien. De gangen liggen vol stretchers. Medewerkers werken het klokje rond om voor steeds meer zieke kinderen te zorgen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Nog nooit eerder zo druk

Spoedarts Suzanne Vaillancourt zei tegen de Montreal Gazette dat ze dit nog nooit eerder heeft meegemaakt. “Het is in de afgelopen 20 jaar dat ik in het Montreal Children’s Hospital werk nog nooit eerder zo druk geweest.”

Overal in de provincie Quebec puilen de spoedeisende hulpafdelingen uit. De bezettingsgraad van het ziekenhuis waar Vaillancourt werkt, bedraagt maar liefst 250 procent. Het Centre hospitalier universitaire (CHU) Sainte-Justine heeft een nog hogere bezettingsgraad: 300 procent.

Op één dag 300 patiënten

“We zien ongeveer 10 keer zoveel patiënten met het respiratoir syncytieelvirus (RSV) als vóór de pandemie,” zei Vaillancourt. “Het probleem is dat heel veel patiënten wachten om te worden opgenomen in het ziekenhuis, maar dat we tegelijkertijd alle andere patiënten behandelen die binnenkomen. Het is moeilijk om ouders te zien die in sommige gevallen 16 tot 20 uur hebben gewacht.”

In het CHU Sainte-Justine zag hoofd van de spoedeisende hulp Antonio D’Angelo op één dag 300 patiënten binnenkomen. Om iedereen te kunnen behandelen, werken verpleegkundigen over en draaien artsen vaker nachtdiensten.

“Het is net een horrorfilm,” zei de spoedarts.

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hoogste vaccinatiegraad dank zij WEF slaafje Trudeau!

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Immuunsysteem is waarschijnlijk kapot gespoten.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Reality. The worst nightmare of all !

Anna
Anna
1 jaar geleden

gedwongen, om niet anderen besmetten, (jouw grootouders), op school, sommige ouderen kunnen de jab overleven, bij de kinderen immuunsysteem is nog niet 100% volgroeit, dus…. agenda gaat perfect door….komende 8 jaar zullen we nog meer zulk horror zien… afschuwelijk, en je kan je nergens beklagen ….

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x