Blog

Zo kies je een broker om bij te beleggen

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je hoort het steeds vaker: mensen die gaan beleggen. En dat is niet zo gek, want beleggen kan je een boel geld opleveren. Beleggen is daarom erg aantrekkelijk en wellicht zit jij er ook aan te denken om te gaan beginnen met beleggen.

Maar voordat je je in de beleggerswereld gaat begeven, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een broker. Hieronder zetten we een aantal punten op een rij hoe jij het beste een broker kunt kiezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Een broker: wat is dat?

Om te kunnen beleggen heb je een broker nodig. Een broker is een platform dat beleggingen aanbiedt; dat kunnen aandelen, obligaties, ETF’s en meer zijn. Een broker is dus simpel gezegd een platform waar je jouw beleggingen kunt kopen en verkopen.

Zonder broker kun je als particulier niet beleggen – tenzij je er natuurlijk voor kiest om bij een bank te beleggen. Het is dus van groot belang om op zoek te gaan naar een broker die op jouw wensen aansluit.

1. Check de betrouwbaarheid

Allereerst wil je natuurlijk dat je op een veilige en betrouwbare manier kunt handelen. Je gaat jouw geld ergens instoppen en je wil natuurlijk voorkomen dat hiermee wordt gesjoemeld. De betrouwbaarheid van een broker kan dus veel verklappen.

Maar, hoe kun je die betrouwbaarheid achterhalen? Allereerst moet een broker onder toezicht staan. Wanneer een broker onder toezicht staat van de AFM, betekent het dat de broker aan strenge voorwaarden moet voldoen.

2. Kijk hoe groot het aanbod is

Als je je een beetje hebt verdiept in de beleggerswereld, weet je waarschijnlijk wel waar je in wil beleggen. Wellicht zijn dat aandelen, maar misschien ook wel obligaties. Het is belangrijk om te kijken of de broker die jij voor ogen hebt, deze opties ook aanbiedt.

Daarnaast is het ook goed om te kijken wat de broker nog meer aanbiedt. Wellicht zitten er wel andere interessante opties voor jou tussen. Zo hoef je niet gebruik te maken van verschillende brokers, maar heb je gewoon alles op één platform. Lees bijvoorbeeld de Etoro review door en ontdek hoe groot hier het aanbod is.

3. De tarieven van de broker

Het is belangrijk om brokers te vergelijken op basis van de tarieven. Sommige brokers vragen namelijk om een tarief om bij hen te kunnen beleggen. Denk daarbij aan transactiekosten, servicekosten en zogenoemde fees.

Wellicht liggen deze percentages niet heel hoog, je betaalt er overigens wel voor. En deze kosten kunnen hoog oplopen, vooral wanneer je op de lange termijn belegt. Lees daarom de kleine lettertjes door en check vooral welke kosten de broker in rekening brengt.

4. Reviews van andere beleggers

Het doornemen van reviews is altijd een goed idee. Of je nou een nieuwe wasmachine wil kopen, een vakantie wil boeken of wil gaan starten met beleggen: andermans meningen doen er altijd toe. Lees daarom ook altijd reviews door van verschillende brokers, zoals de DEGIRO review.

Een mening van iemand anders kan je wellicht weerhouden, maar misschien ook juist wel over de streep trekken. Vaak kun je in reviews teruglezen hoe de klantenservice is, hoe groot het aanbod is en of het platform makkelijk te bedienen is. Wel zo handig om te weten, natuurlijk.

5. Gebruiksvriendelijkheid

Ben je van plan om actief te gaan beleggen, en hier meerdere uurtjes per maand in te gaan steken? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een broker die gebruiksvriendelijk is. Zo is het prettig dat de app eenvoudig te begrijpen is en dat jij gauw wegwijs bent in het platform.

Daarnaast is het ook fijn als een app snel te bedienen is, voor het geval je snelle beslissingen moet maken. Ook kun je checken hoe het zit met de betaalmogelijkheden. Je wil natuurlijk snel, effectief en zonder moeite geld kunnen storten en laten uitbetalen.

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x