Buitenland

Zo legden Franse boeren het land plat: ‘De revolutie verspreidt zich’

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Vrijdag betoogden boeren in heel Frankrijk tegen het regeringsbeleid met blokkades en andere acties. Onder meer de verbinding tussen Lyon en de Spaanse grens over de snelwegen A7 en A9 werd geblokkeerd. Deze route was over 400 kilometer vrijwel onbruikbaar. Er ontstonden enorme files van vrachtauto’s die Frankrijk niet in konden rijden.

Daarnaast werd de A1 bezet, die Parijs verbindt met het noorden van Europa, wat leidde tot grote files.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Woensdag blokkeerden honderden Franse boeren de A35 richting Straatsburg en snelwegen in de regio Drôme. Ze hadden onder meer tenten, toiletten en grote barbecues bij zich.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Voor zo lang als nodig is

De boeren zijn fel tegen de zeer strenge Europese milieueisen en ook vinden ze dat er veel te veel bureaucratie is. Ze zijn boos over de hoge kosten voor de landbouwsector. Frankrijk is de grootste producent van landbouwproducten binnen de EU.

Ze willen vaker gaan actievoeren uit protest tegen de regering. De leider van de grootste boerenvakbond zei op de Franse radio dat ze ‘voor zo lang als nodig is’ blijven demonstreren.

Prachtig om te zien

“De revolutie verspreidt zich,” zegt politiek commentator Eva Vlaardingerbroek. Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt toe: “Na de Nederlandse en Duitse boeren komen ook de Franse boeren massaal in verzet tegen het globalistische afbraakbeleid. Prachtig om te zien, ze verdienen al onze steun!”

Ook in Duitsland gaan de boerenprotesten door. Vrijdag protesteerden honderden boeren voor de hoofdkantoren van de drie Duitse regeringspartijen in Berlijn. De betogingen ‘laten zien dat de beroepsgroep één lijn trekt en dat er een omslagpunt is bereikt waardoor het vat overloopt’,  zeggen de boze boeren.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 166 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wat is de geschiedenis van Schwab??
Wat is de geschiedenis van Schwab??
2 maanden geleden

Vohouden nu, de aanhouder wint atijd.

De hele bevolking staat er achter en zal zich er zeker bij aansluiten.

Robert
Robert
2 maanden geleden

Tijd voor de griep variant opgegraven door Johan Hultin en gemodificeerd door Ron Fouchier

Annette
Annette
2 maanden geleden

INDERDAAD! Fantastisch om te zien hoe in meerdere Europese landen, met natuurlijk de Duitsers en de Fransen in de voorste linie, korte metten maken met het desastreuze beleid van de EU-fanaten.

Grote landen, niet alleen qua inwonerstal, maar ook qua vierkante kilometers, laten zien HOE je, sowieso met een zéér goede organisatie, een heel land plat kan leggen.

En als je dan daartegenover de Nederlandse boeren gaat bekijken, dan springen, letterlijk, de tranen in je ogen.

Wat twee jaar geleden nog heel aardig begon, niet alleen vanuit de boeren, maar ook de burgers, waaronder ondergetekende, met boerenzakdoeken, grote spandoeken en noem maar op, is TOTAAL niets van over. Helemaal doodgebloed.

En WAT is daar de oorzaak van? Of kan ik beter zeggen: WIE is daar de oorzaak van?

Jullie kennen natuurlijk allemaal het antwoord: Caroline van der Plas, DE wolvin in schaapskleren.

Oh, oh, oh, wat hebben “ze” dat super geraffineerd aangepakt.

Zij is voorgesteld als de GROTE REDDER van de hele boerenstand. EN de boeren zijn er, helaas, massaal ingetrapt.

Inmiddels worden er op grote schaal boeren uitgekocht. Ik heb toevallig vorige week (keek eventjes naar NPO, want het is ook belangrijk om te zien en te horen wat de vijand allemaal bekokstooft), waar interviews werden gehouden met boeren.

Het was in drie woorden OM TE JANKEN.

Dus aan de ene kant zullen de boeren gaan verdwijnen, terwijl er aan de andere kant NU in sneltreinvaart op grote schaal fabrieken worden gebouwd om KWEEKVLEES te gaan produceren.

En als je je gaat verdiepen in HOE dat kweekvlees ontstaat, dan moet je wel een absolute halvegare zijn om dat OOIT tot je te nemen.

Ze gebruiken daarvoor materiaal van ECHTE dieren en dat wordt dan gedeeld en gedeeld en gedeeld. Ik ben helaas niet technisch genoeg om het beter te formuleren.

Eén ding is mij wel duidelijk: Voor iedereen die denkt dat het NU al erg is met alle turbo kankers: DAN zal het pas echt losgaan.

Erik
Erik
2 maanden geleden

Wat gaat er nu veranderen?

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x