Homepagina » Binnenland » Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld’
Wat iedere Nederlander zou moeten weten: Nederland was 'wreedste natie ter wereld'

Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld’

Journalist en tv-presentator Adriaan van Dis zei tijdens de Europaspecial van DWDD dat Nederland in de afgelopen eeuw een slechte naam heeft opgebouwd in de rest van de wereld.

De welvaart die we in de 19e eeuw en eerder vergaarden werd geroofd bij andere volkeren en dat ging gepaard met vaak zeer bloedige onderdrukking. Hij citeert uit het nieuwe boek Roofstaat van Ewald Vanvugt (72) met als ondertitel ‘wat iedere Nederlander moet weten’.

Tot op de dag van vandaag worden historische figuren kritiekloos vereerd in Nederland, terwijl ze enorme misdaden hebben begaan. In de 17e eeuw werd Nederland niet voor niets ‘de wreedste natie ter wereld’ genoemd, aldus Van Dis.

Beschermheer van de slavenhandel

Roofstaat begint in het jaar 1050. Alle grote namen komen aan bod – van Hugo de Groot tot Erasmus tot Jan Dircksz Lam. Mannen van wie bekend is dat het geen lieverdjes waren, maar die desondanks nog altijd geëerd worden.

Michiel de Ruyter, de oprichter van ons huidige Korps Mariniers, was bijvoorbeeld de beschermheer van de slavenhandel. Hij zorgde ervoor dat de Nederlandse slavenhandel soepel verliep.

Opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis

Roofstaat is een aaneenschakeling van Nederlandse kruistochten, veldslagen, uitbuiting en verraad. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlands-Indië ruim 60 jaar geleden.

Vanvugt schrijft uitgebreid over de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de West-Indische Compagnie (WIC), de eeuwen van kaapvaart en piraterij, de massale mensenhandel en Pax Neerlandica en de vele Nederlandse aanvalsoorlogen.

Hij gaat ook in op de staatsinkomsten uit opium in Nederlandsch-Indië, het geroofde exotische cultuurgoed uit Azië en Afrika in onze rijksmusea en het opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis.

Boekentip: Roofstaat

[Joop]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob ter Horst schreef:

  Tja, als je je uitsluitend beperkt tot Nederland, maar gemakshalve de rest van de geschiedenis vergeet, dan is het zo. Maar juist opvallend is dat bepaalde mensen het alléén over Nederland willen hebben, omdat hun verhaal dan behoorlijk begint te verwateren, al je er Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, de Arabieren (de grootste slavenhandelaren en slavendrijvers, welke ook vele honderdduizenden blanke slaven hielden en verhandelden). En niet te vergeten de diverse Afrikaanse stammen, die de Nederlanders graag hielpen hun concurerende stam te vangen, en uit te leveren.

  En dan zou je nog bijna vergeten dat slavernij al millennia bestond voor de Nederlanders, en nu nog steeds, ook in landen en bij volkeren die Nederland zo lopen te beschuldigen van slavernij…

  Ik noem het selectieve geschiedenis ofwel discriminatie, want discriminatie is géén exclusief blank iets.
  Het is jammer dat slavernij is gebeurt, en nog steeds gebeurt, maar alleen met de vinger wijzen naar de blanke Nederlander vindt ik juist discriminatie…

  63 likes
  • Solaris schreef:

   Zo denk ik er ook over. Natuurlijk waren die lui geen lieverdjes. Maar dat geldt voor wel wat meer ‘helden’ in alle landen over de hele wereld. Dit is gewoon weer een doorzichtig opzetje om ‘de Nederlander’ een calvinistisch schuldcomplex aan te praten. Trap er niet in, jij bent niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor wat sommige van je voorvaderen eeuwen geleden hebben gedaan. Laat de idioterie van de erfzonde maar aan religieuze nutwhacks over. Het pleit voor Nederland dat die Van Vugt zijn boek gewoon vrijelijk kan publiceren. Het zegt ook veel dat dat in veel andere landen tot grote problemen zal leiden. Van Vugt gaat echt niet in Turkije een dergelijk boek over de Armeense Genocide maken om maar eens wat te noemen.

   27 likes
   • koen schreef:

    het gaat hier om de nederlandse koloniale tijd ,heeft niets te maken met de Turkse genocide in armenie ,dus waarom zou van vugt daar een boek over moeten schrijven moeten de Turkse schrijvers zelf maar doen ,en als zijn boek in andere landen tot een probleem zal leiden is dat de betreffende landen hun probleem

    3 likes
    • Solaris schreef:

     Dat is nou juist het punt wat ik probeerde te maken Koen. Dat in Nederland je zo’n boek vrijelijk kunt schrijven, terwijl je in talloze landen grote problemen daarmee zult krijgen. Over die landen kun je echter vergelijkbare boeken schrijven. Ik laat me in ieder geval geen schuldgevoel aanpraten door Van Vugt, Van Dis en dat soort types.

     3 likes
     • koen schreef:

      ben ik met je eens solaris ,ik laat me ook geen schuld gevoel aanpraten ,maar heel deze nederlandse koloniale tijd kun je niet afdoen met ze zijn geen lieverdjes geweest ,en ik blijf van mening dat de nederlandse kolonien zijn leeg geroofd en dat ze berooid zijn achter gelaten ,het gaat mij hier om de nederlandse kolonien ,nederlanders hebben nog al eens de gewoonte om er anderen bij te halen die het zelfde hebben gedaan zo als het de engelse franse spaanse ppotugese kolonien betreft ,maar dat is hun probleem .

      2 likes
  • Zonnemax schreef:

   Zo is dat. En als mensen er zoveel moeite mee hebben dan emigreren ze maar naar een land waar ze het beter hebben. Net zoals alles van wanttoknow.nl . Veel stof geen wol.

   3 likes
   • koen schreef:

    emigreren ? dat is woordengebrek ,nederland moet maar eens goed op hoogte worden gebracht wat zich in de kolonien heeft afgespeeld ,en het niet afdoen met we zijn geen lieverdjes geweest ,we zijn een rijk land en dat komt om dat we de kolonien leeg geroofd hebben ,en geld maakt geld ,dus wij zijn rijk en de kolonien zijn nog steeds arm

    3 likes
    • Solaris schreef:

     Nee dus. Wie is ‘we’. Zijn jij en ik verantwoordelijk voor wat sommige Nederlanders eeuwen geleden hebben gedaan? NEEN. En hou alsjeblieft op met die onzin dat we rijk zijn omdat we koloniën hebben leeggeroofd. Alle landen die bezet worden door andere landen worden leeggeroofd, daar een koloniaal sausje overheen leggen is een langspeelplaat die allang is blijven steken.

     De werkelijke reden waarom sommige landen rijk zijn en andere niet, is een hele andere: rijke landen zijn rijker omdat ze meer produceren. Afrika heeft geen automerken, ze maken geen computers, smartphones, 3d-printers, koelkasten en wat dies meer zijn. Ze vinden weinig uit, doen nauwelijks aan onderzoek en ontwikkeling, hebben geen goed werkend kadaster, patentbureau en rechtsstaat, doen onvoldoende aan onderhoud en zo kunnen we nog héél lang doorgaan. Tja, dan is het logisch dat je arm blijft.

     Vergelijk dat eens met de Oost-Aziaten (met name Japan, Taiwan en Zuid-Korea) waar men dat allemaal wél doet en zie het verschil. En hetzelfde geldt natuurlijk ook gewoon voor Europa. Want dit continent lag in 1945 natuurlijk ook gewoon in puin. Het is geen toeval dat de Marshallhulp in West-Europa wel werkte en Afrika na ruim een biljard dollar aan ontwikkelingshulp nog steeds niet ontwikkeld is. En dat heeft niets met ‘roven’ te maken.

     12 likes
  • Gerechtigheid schreef:

   De Nederlanders wouden niet stoppen met de slavenhandel. Hun weigerde te stoppen en waren de laatste slavendrijvers

   8 likes
  • S. C. Hijnheil schreef:

   “Tja, als je je uitsluitend beperkt tot Nederland”
   …En laat dit nou exact het onderwerp wezen.
   Het zijn historische feiten. Is dat moeilijk om te accepteren “Rob ter Horst + 63 likes”?

   Je wilt historische feiten over Nederland nuanceren door naar andere partijen binnen de geschiedenis te wijzen, vervolgens zaken aan komen merken als discriminatie terwijl feitelijk verwezen wordt naar Nederland in het algemeen toendertijden.

   “Rob ter Horst + 63 likes”, is je schrijven uiting van zelfmedelijden? Toon eens ruggengraat en hou het bij de feiten. Als Hollander loop ik toch ook niet te jankenbalken.
   Deze mentaliteit van je is nou precies wat het hierzo verneukt.

   Je zou prima in de politiek passen of oliebollen testen voor het AD zal je ook niet misstaan. Slappe vaatdoek

   1 likes
 • Loki schreef:

  Leve de geschiedvervalsing der Elite. Hoera hoera hoera.
  Daar wordt geen woord over gesproken in geschiedenislessen op scholen. In ieder geval niet toen ik vroeger nog op school zat.

  43 likes
  • luna schreef:

   klopt.. een stenen geboortebeker van lex toendertijd, en geleerd zwaaien met vlaggetjes.. nou NOOIT MEER dus
   toen wist je niet beter, je dacht dat het ” was ” om die kliek te aanbidden.. tijden zijn, en gaan gelukkig veranderen met oog op deze poppenkast die we niet nodig hebben, maar een goede volksvertegenwoordiger die het DURFT aan te gaan met de chaos die er is en we met liefde en licht voor alles een oplossing kunnen vinden!
   Ben sinds 5 jaar goed w a k k e r geworden en doorzie gelijk wat wel of niet een reptieliaans gedrocht is, zo ook de false vlag aanslagen en gebeurtenissen.. doorspekt met leugens en doofpotten

   Mijn voorouders waren slaven in suriname, de oranje koorts op de antillen en suriname is nog steeds heel groot.. daar gaan ze ook wakker worden denk ik zo, ze gaan nu de vieze spelletjes ook door krijgen van die man die president is maar ook tegelijk een drugsbaron.. hij heeft het voorbeeld gekregen van een ooit heersend konikrijk der nederlanden vrees ik..

   Wat elke nederlander moet weten is dat het eens afgelopen moet zijn met elkaar te onderwerpen en te minachten en te haten, ongezien ras, geloof en allerlei andere zooi. Er is maar 1 mensheid, dat ZIJN WE ALLEN SAMEN

   9 likes
 • Johan schreef:

  Als ik het goed begrijp, zal men bij het koninklijk hyuis moeten aankloppen voor vergoeding van nakomeling van slachtoffers uit deze tijd.

  Wel de lusten (zie de inkomsten hierboven), niet de lasten (vergoeding van nakomelingen).

  Dit sprookje gaat niet meer op, heb antilliaanse buren, heb hen duidelijk gemaakt dat ik en mijn familie niets te maken hebben met de schande uit het verleden.

  Zij moeten aankloppen bij het koninklijk huis en consorten!

  37 likes
  • Profiler schreef:

   Ben het hier gedeeltelijk mee eens, het is inderdaad een cabal die het initieert en zich verschuilt achter natie staten en zich verheven voelt boven het volk.

   Maar door te stemmen en belasting af te dragen geef je toestemming om dit beleid uit te voeren, dus indirect zijn we medeschuldig. Wij het volk dienen een tegenwicht te bieden aan ‘the power that be’.

   6 likes
  • Rini schreef:

   Dus de gene die toe heeft gestaandat deze standbeelden heeft toegelaten en nu nog laten staan op te sluiten of kiel halen net als vroeger en dan levenslang opsluiten,dus weg met het koningshuis,dat zijn de grote viezeriken van de hele wereld.
   Het is schaamteloos,gewoon langs de beesten af,en nog staan de beelden in Nl,dus men eert nu nog mensen die beesten waren,aThnx NL!!!!!!!

   1 likes
 • Lehcim schreef:

  Sinds de komst van de belastingdienst is het leegroven in landen sterk afgenomen.

  19 likes
  • Paradox schreef:

   Ja idd! Nu eigen volk leeg roven is de manier

   14 likes
  • Martijn1205 schreef:

   Grootst mogelijke kul Lehcim. Sinds de belastingdienst er is, stroom welvaart extreem veel sneller naar de exorbitant rijke 1%. Zij maken voor die 1% dealtjes die gunstig uitpakken, zij maken met de grote corporaties mooie dealtjes zodat rijke aandeelhouders weer meer verdienen.

   Belastingdienst is voor mij niets anders dan de oude ‘heerlijke rechten’ van de adel. Het enige verschil is dat die rijke 1% niet komt om seks te hebben met een vrouw voordat deze trouwt.

   9 likes
 • Roeland schreef:

  Het waren ook gewoon andere tijden… Nu, vinden we slavenhandel super erg… maar toen niet. Dat is hetzelfde dat ze over 500 jaar jou kwaadaardig noemen, omdat je hamburgers at. “Hij was ook geen lieverdje, want hij nam deel aan het massaal martelen en slachten van levende wezens!”

  Voel jij je kwaadaardig omdat je vlees eet? Ik niet, iedereen doet het… Het is super normaal… Ook al begrijp ik wel dat een vegetarische gemeenschap ons ooit barbaars en bloeddorstig zou kunnen noemen. En dat iedere grote man die in onze tijd leeft wordt onteerd omdat hij dieren op at…

  Punt is, dat het oneerlijk is om iemand uit een andere tijd te beoordelen met de normen en waarden uit jouw tijd.

  27 likes
 • Freba schreef:

  Door J.Pz.Coen werden op de Molukken 10.000 inlanders onthoofd/vermoord omdat zij de nootmuskaat niet voor een lagere prijs wilden verkopen aan de NL’ers. Vervolgens werden na de dood van de Molukkers bewoners van omliggende eilanden onder dwang tewerkgesteld, uiteraard deed JPz C dit met de Gereformeerde Bijbel in zijn hand. Populair gezegd: Christenterroristen zijn nog erger dan Moslimterroristen. In de recente wereldoorlogen zowel I als II was er bijna geen soldaat die niet onder invloed verkeerde van respectievelijk coke in WWI en XTC in WWII. Dit verklaart ook het misbruik door de soldaten gepleegd. De hoogst vertegenwoordigde in de handel, was de familie Oranje, oprichters van de 1e cocaïnefabriek in NL rond 1890. Zolang het Judaïsme, dat het Jodendom, Christendom en de Islam voortbracht nog bestaat, blijft de ellende bestaan. Die godsdiensten komen voort uit Bedoeïenculturen; Schaapherders, waarbij het voortbestaan als voornaamste doel geldt. Geld en Familie dient bij elkaar te blijven. En omdat ze arm zijn beloof je ze via hun geloof een betere toekomst na de dood. En zet vooral in de boeken dat je tot de Uitverkorenen behoort, indien je die boeken serieus neemt. Dan begint de ellende. Dan gaan mensen zich superieur vinden en dat vindt het Ego zo aangenaam.Met alle gevolgen van dien.

  23 likes
 • Bataaf schreef:

  Veel halve waarheden in ‘artikel’.
  Een land eert hen die goed doen voor het land.
  Multi culti maakt dat men nu zaken anders gaat beschouwen waar dat in een homogene samenleving echt niet gebeurd.Met andere woorden, het is onnatuurlijk je eigen soort, land en volk te demoniseren.Biologie is dat.Ik geloof in de rassenleer wat binnen biologie valt en dan is de hele geschiedenis en zeker wat er UITSLUITEND in het westen gebeurd op dit moment een duidelijke samenzwering onze identiteit volledig te doen verdwijnen.Laat u niet in de maling nemen Nederlanders, jullie zijn in staat van beleg.Nog geen 10% van de wereld is blank waar dat 80 jaar geleden nog 39% was.Geen een land in de wereld is nog een homogene blanke natie.De haat is groot de kennis zo klein.Vergeet klassieke muziek, vergeet de renaissance, vergeet magna carta, mensenrechten, het afschaffen van slavernij, stedenbouw, kunst, vrijheid van religie.En zo kan ik nog wel duizend zaken benoemen.

  STOP CULTUREEL MARXISME!

  5 likes
  • Oskaar schreef:

   U houd er misselijkmakende ideëen op na
   En het is een regelrecht kulverhaal wat u daar oplepelt.

   5 likes
   • Bataaf schreef:

    Integendeel.U bent het er niet mee eens.U heeft hier dan ook duidelijk geen kennis van genomen.En dat alles kan en mag u vinden maar het is wel degelijk waar wat ik schrijf.Links gaat graag om feiten heen, herschrijft geschiedenis en hersenspoelt de massa.Bij u een flink stuk cognitieve dissonantie.Ziet u mij daar tegen ageren?Nee, inderdaad.Dat is uw KEUS.
    Ik vind het misselijkmakend dat u mij in ‘mijn huis’ gaat vertellen hoe ik wel en niet mag denken.Ja, het fascisme van links is niet van gisteren.

    7 likes
   • Solaris schreef:

    Geen argumenten, maar wel op de man spelen. Zo kennen we de gutmenschen weer. Vergeet het maar Oskaar: dit debattrucje werkt niet meer.

    3 likes
    • Bataaf schreef:

     Valt mij vaak op dat mensen die tegen BEPAALDE waarheden zijn inderdaad geen argumenten kunnen noemen.
     Niets zou beter zijn dan open eerlijke discussies waar argumenten en onderbouwing een pre zijn.Onmogelijk met hen die (zonder het vaak zelf door te hebben) een politieke agenda hebben.Zij die waarheid echt zoeken zullen het ook vinden.Dan en alleen dan leren we van elkaar.
     ‘Links’ valt door de mand omdat zij de waarheid niet kan hun kant hebben.

     1 likes
     • Rob ter Horst schreef:

      Je hebt geen BEPAALDE waarheden. Je hebt waarheid of niet…

      Je zet ALLE feiten op een rij, en daaruit vloeit DE waarheid.

      Een bepaalde waarheid impliceert het weglaten van bepaalde feiten.

      Links heeft ZIJN waarheid.
      Rechts heeft ook ZIJN waarheid.

      Maar de FEITEN bepalen wie gelijk heeft, beiden, de een meer dan de ander, of geen van beiden.

      Daarom EERLIJKHEID over de feiten, zoals ik al eerder schreef.

      1 likes
 • Elske schreef:

  Het kwaad zit in een ieder van ons, indien we getergd worden, misleid worden (NAZI Duitsland), met de groep mee doen, etc… Vaak ontstaat kwaad door (voor)oordelen en geld en macht. Het gaat er om dat we het herkennen, maar bovenal ALTIJD zelfstandig nadenken en ons niet verschuilen achter de grote massa. Nadenken over goed en kwaad (de meeste van de 10 geboden zijn zo slecht nog niet!), wat gij niet wil dat u geschiedt doet dat ook een ander niet, goed zijn voor elkander, eerlijk zijn, etc… dan zijn we al een eind op weg. Kortom: we kunnen alleen van de geschiedenis leren en in het heden het goede doen door zelf te gaan nadenken en tot goede actie over te gaan! Begin vandaag eens bij je buurman, zwart of wit, gelovig of ongelovig en maak een praatje met hem, misschien kan je hem ergens mee helpen. De duivels en rijken der aarden die nu nog steeds plunderen, moorden, stelen van armen, ons willen overhalen tot het doen van slechte dingen (zie de media die bol staat van drugs, crime, sex, etc..) zullen daar misschien ooit verantwoording voor moeten afleggen (hopen we dan maar!). Ieder van ons zal zelf voor een betere wereld moeten zorgen. Begin vandaag bij uzelf! Niet wijzen naar een ander…

  10 likes
  • Willie schreef:

   Bewustzijnsstaat is levensstaat en een ieder kan niet anders handelen dan zijn bewustzijnsstaat toelaat. Oké, hij kan een tijdje toneelspelen en “de mensen voor het lapje houden”, maar iemand die zijn ogen open heeft doorziet dat. Iedereen heeft een GE-WETEN. Alle mensen zijn in eerste instantie met hetzelfde sop overgoten. Mensen die handelen naar hun ge-weten maken keuzes. Zet je je ge-weten opzij (hetzij voor persoonlijk gewin etc., hetzij uit lafheid) dan zul je je altijd verontschuldigen en achter een of ander isme, blind geloof of filosofie verschuilen die dergelijke handelingen goed praten. EGO’s botsen, dat is een eigenschap van ego’s, kunnen dus niet anders. Stammen, volkeren, natie’s hebben ook een ego of noemt het een (collectief geschapen) Eoon of Fantoom waardoor zij worden beheerst, wat particulier alleen te doorbreken is door bewust-zijn, zelfverantwoording en distantie te nemen. Daarom worden mensen die wakker worden en niet meer mee willen doen met het gekke spel dat “samendoding” maar in de volksmond “samenleving” heet, vaak uitgelachen, dwars gezeten en in het ergste geval gemarteld en gedood omdat het nu eenmaal zo is dat je dan een bedreiging vorm voor de elite die graag wil dat de onderdanen in hun greep (slapend) blijven. ls je je bewust wordt van het gekkenhuis waar je in zit en er min of meer van vrij komt wil je anderen ook graag vrij wilt zien maar mensen proberen bewust te maken is een enorme klus is omdat de meesten sterk geïndoctrineerd van geboorte af aan, van welke richting uit dan ook, zich comfortabel voelen in hun gevangenis, zodat het bij wijze van spreken vele levens zal vullen eer dat er sprake zal zijn van een doorbraak in bewustzijn. Alle volkeren in allerlei tijden hebben een duister verleden, het ene volk misschien meer gewelddadiger dan het andere maar niemand is er vrij van want in elk mens huist jaloezie, hebzucht, nijd, ego- en egocentrisme en waan-zin. Er is niet een mens op aarde die daar vrij van is. Een bewust en verantwoordelijk mens weet dat, maar dit doorziende maakt hij/zij keuzes al naar gelang zijn inzicht. Zo’n mens mint de vrede en gemoedsrust. Dat gebakkelei over Nederland was het wreedst, misschien waar misschien ook niet, wat maakt het uit, weer iets om over te ruziën. Een ieder heeft zijn Waterloo, zo ook dus volkeren en naties; zo in het klein, zo in het groot. En natuurlijk heb ook ik particulier niet direct schuld aan wat anderen (“gezaghebbers”) in het verleden en heden bekokstoven en uitvoeren (ik stem niet), maar ik heb wel indirect aan alles schuld omdat de mensheid nu eenmaal in elkaar zit zoals ie in elkaar zit, ook ik. Hert is goed dat ~Nederland in zichzelf blikt en dat geldt dus ook voor iedereen. Daar ligt de oplossing. Zucht……….

   3 likes
   • koen schreef:

    heb er niets aan toe te voegen willie ,ik wil dit nog wel zeggen ,ik beperk me alleen tot de staat der nederlanden ,dat er in het verleden een boemerang is gegooit ,en die boemerang komt terug zo als hij gegooit is ,dit zijn natuur wetten ,en ook daar komt nederland niet onder uit ,er moet een schuld vereffend worden ( reincarnatie )

    0 likes
  • Bataaf schreef:

   Het probleem is echter dat diezelfde media ons doen geloven dat wij allemaal hetzelfde zijn.En dat is pertinent fout en het omzeilen van de feiten.Cultureel marxisme noemen we dat.
   Dus niet iedereen denkt zo als jij.Homogene samenlevingen hebben het altijd goed gedaan juist omdat zij homogeen waren.Elk volk en ras leefde zo tot marx en zijn communistisch gif de (westerse) wereld vervuilde.Je hebt een mooie zienswijze echter vind ik het wel wat naïef.

   2 likes
 • Alfred schreef:

  Feit is dat de gekleurde medemens wordt voorgetrokken in onze maatschappij, en om te voorkomen dat wij in opstand komen gaan ze dit doen. Dit is gewoon medelijden kweken voor mensen die al lang niet meer leven en waarvan we allemaal vandaag de dag de vruchten plukken.

  Ik ontken de geschiedenis niet, maar in Afrika leven ze nog 500jaar terug in de tijd. Wat wij toen deden doen ze daar vandaag de dag. De mensen die nu klagen zouden dáár wat aan moeten doen ipv naar onze geschiedenis wijzen.

  13 likes
  • mr XYZ schreef:

   De buitenlanders die nu hier zijn hebben we zelf hierheen gehaald. En dan hypokriet klagen nu ook de EU grenzen opengaan en we onze eigen id verliezen.

   Als er nu 10.000 NLers in Syrie zouden moeten wonen en wennen aan hun gebruiken loopt het gauw mis.

   Ode aan Hitler en Pim, tegen Churchill tegen de US, tegen NL en veel andere monarchien, tegen Khazaren (de gasten die het jodendom hebben aangenomen uit oost-europa/azie) die elk land wel zijn uitgegooid de afgelopen 2000 jaar en tegen skinheads. Voor de joden uit Somalie, de moslimnaties in Azie en tegen de moslims in afrika waar eerst natuurgeloven waren. Tegen de kolonisten en wat ze met Amerikaanse continent hebben gedaan. Voor Self-sufficient landen en communities.

   1 likes
 • Oskaar schreef:

  Je hoeft echt niet gestudeerd te hebben om te weten dat de huidige nederlandse welvaart te danken is aan moordpartijen , diefstal onderdrukking en schenden van andere mensenrechten.
  Dat is dan ook de reden dat NL daar nu zo de mond van vol heeft en anderen graag de maat neemt in dezen .
  Straatje schoonveegpolitiek.

  6 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Noem één land, volk, huidskleur, religie of ideologie wat niet zijn “welvaart te danken heeft aan”, moordpartijen , diefstal onderdrukking en schenden van andere mensenrechten, in heden en verleden…

   4 likes
  • Bataaf schreef:

   Over kul verhalen gesproken.
   Duidelijk geval van cultureel marxisme.

   3 likes
 • Arwijn schreef:

  Als mini landje tussen de veel oudere en grotere buren, moest Nederland harder en wreder zijn om overeind en zelfstandig te kunnen blijven, dus dit verbaasd me niks. Bedenkt dat Nederland praktisch bijna in z’n eentje een religieuze oorlog voerde tegen het hele Rooms Katholieke apparaat dat toen zwaar overheerste. Wat betreft het Kolonialisme was Nederland helemaal niet de wreedste, in tegendeel! Nederland stond bekend als een handelsstaat waar andere landen de boel enkel kwamen leeg plunderen. Nu was dat niet overal zo, en het ene land gingen we aardiger mee om dan de andere, maar overal viel het ongelooflijk mee in vergelijking tot bijvoorbeeld de Spanjaarden.

  11 likes
 • jolo schreef:

  De Arabische cultuur doet er anders ook niet voor onder?

  6 likes
  • Bataaf schreef:

   Exact.Zo benoemd dit artikel de kruistochten bijvoorbeeld.Actie reactie verhaal.Gevolg van arabisch expansionisme/imperialisme.
   En dan benoemen we niet eens specifiek de slavernij.Officieel pas gestopt na oorlog tussen moslim mogendheden en Europese mogendheden.En daar bovenop heeft saoudi arabie slavernij “afgeschaft” in 1963 of ’68.Dit terwijl iedereen weet hoe kamermeisjes behandeld worden aldaar.De bouwvakkers etc. Ja, de arabieren kennen geen slavernij.Dit ‘boek’ is een perfect voorbeeld van het nog steeds niet voldoende bekende fenomeen dat cultureel marxisme heet.

   3 likes
 • Lana schreef:

  Tuurlijk, geef de blanke mens maar weer de schuld..

  8 likes
 • Johan schreef:

  Dit boek is duidelijk in het uitleggen van de ruilvoetverslechtering tussen noord en zuid.

  De dissertatie van prof. dr. Peer Vries, getiteld dat abnormale westen, laat duidelijk zien hoe het komt dat wij in het westen een groot gevaar zijn voor de hele wereld.

  3 likes
  • Solaris schreef:

   Oh, vandaar dat vluchtelingen zo graag massaal naar het westen verhuizen. Dit geldt ook voor zwarten: als ze de vrijheid hebben te reizen naar waar ze willen, hebben ze een duidelijke voorkeur voor ‘blanke’ gebieden. Die ‘professor’ lult maar een end weg: zonder het westen was de hele wereld arm, chaotisch en dictatoriaal. Inderdaad: zoals Afrika.

   3 likes
 • Kalki schreef:

  Nederlanders hebben op een wrede manier het werk (project) van de Christus van de Nieuwe Tijd vernietigd.

  4 likes
 • Aluhoedje schreef:

  Blabla, ze kunnen het gewoon niet hebben da t we er beter in waren. Over de hele wereld werd in slaven gehandeld, maar oh oh nederland, wat was je slecht. Tot dat straks al die zwarte hier staan met het handje op, tot die dag wens ik alle feministen en faggots veel plezier met het neerhalen van onze staat. Wel zelf de rommel opruimen hè?

  3 likes
  • koen schreef:

   mag toch hopen dat je er niet trots op ben dat WE er beter in waren ,en men moet eens ophouden met de hele wereld en of andere landen er bij te halen ,is een slechte nederlandse gewoonte ,het gaat hier om nederland ,en ik vind de opmerking ; nederland wat was je slecht nog al minnetjes het is een inkt zwarte periode in de nederlandse geschiedenis ,en dan jou opmerking dat zo als jij dat zegt ” dat straks die zwarten hier staan met het handje op ” dat is dan misschien wel zo logies ,want zij komen het achter stallig loon halen van hun voor vaderen die voor een appel en een ei op de katoen plantage’s hebben gewerkt ,en denk nou niet dat ik lid ben van de linkse kerk en van de geite wolle sokke club ,daar wil ik niets mee vandoen hebben ,maar de feiten moeten benoemd kunnen worden ,want er zijn nogal wat mensen die wat het verleden betreft hun hooft omdraaien als het niet in hun straatje past .

   0 likes
 • ferrimassi schreef:

  De nederlanders zijn efficiënter maar niet erger dan andere volken. Een zelfhatende marxist bij de partij van de arbeid draait door zal je dat niet vertellen. Vergeleken bij bijv de azteken en britten stellen wij geen bal voor qua wreedheid. Zie dit dan ook in het kader van het afbreken van onze identiteit en welvaart. Alles is gestolen en we hebben niks opgebouwd.. toch? De goede daden van onze voorouders worden onder het tapijt geveegd en de foute worden onder een vergrootglas gelegd.

  3 likes
 • Wim schreef:

  Het is gewoon oorlogsbuit, normaal.

  2 likes
 • Martin schreef:

  Nederlanders waren in de middeleeuwen de ergste maar elk land heb zo zijn tijd gehad dus l*l er niet over het verleden is het verleden en de toekomst is de toekomst we kunnen bijde niet beïnvloeden

  0 likes
 • Jeff schreef:

  Toen de slavernij werd afgeschaft, werden we dat allemaal en daar waar je vroeger de zweep kreeg, zeggen ze nu; dank u wel

  1 likes
 • Jankertje schreef:

  Het heeft zeker een hele belangrijke rol gespeelt in de toekomst en het verleden dus het heeft zo moeten zijn.

  1 likes
 • Nea schreef:

  Misschien wordt het eens tijd om onze huidige maatschappij in een nieuwe gouden eeuw te brengen. We praten elkaar een collectief trauma aan op deze manier. (Ook dus de mensen in dit draadje.) Zie de mensheid als een kind dat moet leren van zijn fouten. En het wellicht nog 20x fout moet doen.

  Wijzen naar elkaar heeft toch geen zin? We moeten het samen oplossen uiteindelijk.

  1 likes
 • […] Bron: Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld’ – Nin… […]

 • Orlando schreef:

  Tja. In België dachten we 30 jaar geleden ook dat Leopold II goed was en dat hij de Congolezen ‘beschaafder maakte’ en dat alles fantastisch was en dat we moesten trots zijn hierop. Nu rest ons schaamte, als je sommige top 10’s op youtube bekijkt over de ergste personen dan staat Leopold II er niet zelden op.

  Voor mensen die niet weten wat er zo erg is aan hem: http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/misstanden-in-congo-onder-het-bewind-van-leopold-ii/ is hier een goed artikel.

  0 likes
 • Michael Jacobs schreef:

  Net als zijn tafelgenoten die driftig meeknikken snapt Adriaan van Dis er helemaal niets van. Hij suggereert dat het beter is dat er moskeeën in Nederland staan waarin ‘Dóód de heidenen, waar je ze maar kunt vinden’ gepredikt wordt dan dat er destijds kerken in Nederlands-Indië stonden, die de boodschap ‘Heb uw naaste lief zoals u zelf’ uitdragen. Denkt hij echt dat zijn hoofd gespaard zal worden wanneer DENK en consorten hier aan de macht komen? Wat een suïcidale sukkels, die socialisten. 🙁

  0 likes
 • […] geen verschillen zijn genoteerd van vervoerde, en gearriveerde slaven. Toch blijft het een hardnekkige stelling, dat de Nederlanders de ergste mensenhandelaren waren van het […]

 • x

  Check Also

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  >