Homepagina » Binnenland » Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld’
Wat iedere Nederlander zou moeten weten: Nederland was 'wreedste natie ter wereld'

Wat iedere Nederlander moet weten: Nederland was ‘wreedste natie ter wereld’

Journalist en tv-presentator Adriaan van Dis zei tijdens de Europaspecial van DWDD dat Nederland in de afgelopen eeuw een slechte naam heeft opgebouwd in de rest van de wereld.

De welvaart die we in de 19e eeuw en eerder vergaarden werd geroofd bij andere volkeren en dat ging gepaard met vaak zeer bloedige onderdrukking. Hij citeert uit het nieuwe boek Roofstaat van Ewald Vanvugt (72) met als ondertitel ‘wat iedere Nederlander moet weten’.

Tot op de dag van vandaag worden historische figuren kritiekloos vereerd in Nederland, terwijl ze enorme misdaden hebben begaan. In de 17e eeuw werd Nederland niet voor niets ‘de wreedste natie ter wereld’ genoemd, aldus Van Dis.

Beschermheer van de slavenhandel

Roofstaat begint in het jaar 1050. Alle grote namen komen aan bod – van Hugo de Groot tot Erasmus tot Jan Dircksz Lam. Mannen van wie bekend is dat het geen lieverdjes waren, maar die desondanks nog altijd geëerd worden.

Michiel de Ruyter, de oprichter van ons huidige Korps Mariniers, was bijvoorbeeld de beschermheer van de slavenhandel. Hij zorgde ervoor dat de Nederlandse slavenhandel soepel verliep.

Opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis

Roofstaat is een aaneenschakeling van Nederlandse kruistochten, veldslagen, uitbuiting en verraad. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlands-Indië ruim 60 jaar geleden.

Vanvugt schrijft uitgebreid over de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), de West-Indische Compagnie (WIC), de eeuwen van kaapvaart en piraterij, de massale mensenhandel en Pax Neerlandica en de vele Nederlandse aanvalsoorlogen.

Hij gaat ook in op de staatsinkomsten uit opium in Nederlandsch-Indië, het geroofde exotische cultuurgoed uit Azië en Afrika in onze rijksmusea en het opiumfortuin van het Nederlandse koningshuis.

Boekentip: Roofstaat

[Joop]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
5 jaren geleden

Als ik het goed begrijp, zal men bij het koninklijk hyuis moeten aankloppen voor vergoeding van nakomeling van slachtoffers uit deze tijd.

Wel de lusten (zie de inkomsten hierboven), niet de lasten (vergoeding van nakomelingen).

Dit sprookje gaat niet meer op, heb antilliaanse buren, heb hen duidelijk gemaakt dat ik en mijn familie niets te maken hebben met de schande uit het verleden.

Zij moeten aankloppen bij het koninklijk huis en consorten!

Loki
Loki
5 jaren geleden

Leve de geschiedvervalsing der Elite. Hoera hoera hoera.
Daar wordt geen woord over gesproken in geschiedenislessen op scholen. In ieder geval niet toen ik vroeger nog op school zat.

Rob ter Horst
Rob ter Horst
5 jaren geleden

Tja, als je je uitsluitend beperkt tot Nederland, maar gemakshalve de rest van de geschiedenis vergeet, dan is het zo. Maar juist opvallend is dat bepaalde mensen het alléén over Nederland willen hebben, omdat hun verhaal dan behoorlijk begint te verwateren, al je er Amerika, Engeland, Frankrijk, Duitsland, de Arabieren (de grootste slavenhandelaren en slavendrijvers, welke ook vele honderdduizenden blanke slaven hielden en verhandelden). En niet te vergeten de diverse Afrikaanse stammen, die de Nederlanders graag hielpen hun concurerende stam te vangen, en uit te leveren.

En dan zou je nog bijna vergeten dat slavernij al millennia bestond voor de Nederlanders, en nu nog steeds, ook in landen en bij volkeren die Nederland zo lopen te beschuldigen van slavernij…

Ik noem het selectieve geschiedenis ofwel discriminatie, want discriminatie is géén exclusief blank iets.
Het is jammer dat slavernij is gebeurt, en nog steeds gebeurt, maar alleen met de vinger wijzen naar de blanke Nederlander vindt ik juist discriminatie…

Lehcim
Lehcim
5 jaren geleden

Sinds de komst van de belastingdienst is het leegroven in landen sterk afgenomen.

x

Check Also

belgi

Onbegrip over dreigend ontslag voor 50.000 Belgische zorgmedewerkers: ‘De wereld is knettergek geworden’

Voor zo’n 50.000 Belgische zorgmedewerkers dreigt ontslag ...

minister

Fleur Agema zet nieuwe minister van Langdurige Zorg op haar plek: ‘Zou een toontje lager zingen’

Het wordt een grote uitdaging voor Nederland ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

66
0
We lezen graag je reactie!x