Buitenland

Tijdreiziger in film uit 1938? (video)

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is ophef ontstaan over een YouTube-filmpje waarin een vrouw belt met een mobiele telefoon. Daar lijkt op zich niets mis mee, ware het niet dat de beelden dateren uit de jaren dertig.

Volgens sommigen zijn de zwart-witbeelden bewijs voor het bestaan van tijdreizen. 

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een YouTube-gebruiker beweert nu dat de vrouw in de video zijn overgrootmoeder is. De gebruiker zegt dat de vrouw inderdaad een mobieltje gebruikt, maar dat het gaat om een vooroorlogs prototype dat werd ontwikkeld door een bedrijf in Leominster in de staat Massachusetts.

Testen

De vrouw lijkt in een apparaat te spreken dat ze dicht bij haar oor houdt. Terwijl ze haar arm omlaag brengt is te zien dat het apparaat dezelfde vorm en omvang heeft als een moderne mobiele telefoon.

Het beeldmateriaal is naar verluidt gemaakt bij een fabriek die eigendom was van het Amerikaanse bedrijf DuPont. Het bedrijf is één van de 50 grootste industriële ondernemingen ter wereld. De video verscheen een jaar geleden voor het eerst online en trok al snel de aandacht van diverse blogs.

De YouTube-gebruiker zei het volgende: “De vrouw die je ziet is mijn overgrootmoeder Gertrude Jones. Ze was toen 17 jaar oud. Ik vroeg haar naar deze video en ze herinnert het zich nog redelijk goed. Ze zei dat DuPont in de fabriek een afdeling had voor telefooncommunicatie. Ze experimenteerden met mobiele telefoons. Gertrude en vijf andere vrouwen mochten deze mobieltjes een week lang testen.”

Graftombe

Het is de tweede keer dat een video opduikt waarin een mobiele telefoon te zien zou zijn voordat de technologie officieel werd uitgevonden. In 2010 kwam een fragment uit een film met Charlie Chaplin uit 1928 bovendrijven, waarin een vrouw te zien was die leek te bellen met een mobiele telefoon. Er werd toen gespeculeerd dat ze een tijdreiziger was.

Archeologen stuitten tijdens opgravingen in een oude graftombe in Guangxi in China op een stuk metaal, dat gevormd was als een exacte kopie van een modern Zwitsers horloge. De tijd stond stil op 10.06 uur.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronni0
Ronni0
11 jaren geleden

Wat een onzin, is gewoon klein tasje of iets dergelijk, is ook wel moeilijk telefoneren als er geen zendmasten zijn waar de verbinding tot stand word gebracht. Broodje aap ten top

Pablo
Pablo
11 jaren geleden

Gut ja, maar de satellieten , de antennes, de hele infrastructuur bestond gewoon niet.
Dit kan een gehoor apparaat zijn.
Kijk… http://www.roger-russell.com/sonopg/sonoha.htm

S0M30N3
S0M30N3
11 jaren geleden

kwou net zeggen, zag het al op youtube.. 1 April grap

Blup
Blup
11 jaren geleden

Die vrouw was toen 17, nu overgrootmoeder. Als ze nu nog steeds 17 zou zijn, dan begint het misschien wat in de buurt te komen van tijdreizen.

Als ik foto’s laat zien van toen ik twee was, ben ik dan ook een tijdreiziger als ik nu laat weten dat ik me dat nog herinner?

Wat Pablo zegt, gehoorapparaat.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x