Homepagina » Buitenland » Israël net zo erg als nazi-Duitsland. De persoonlijke mening van deze Israëlische hoogleraar gaat nog verder dan de schokkende feiten
Israël net zo erg als nazi-Duitsland. De persoonlijke mening van deze Israëlische hoogleraar gaat nog verder dan de schokkende feiten

Israël net zo erg als nazi-Duitsland. De persoonlijke mening van deze Israëlische hoogleraar gaat nog verder dan de schokkende feiten

Recente Israëlische wetten zijn vergelijkbaar met het Derde Rijk in nazi-Duitsland. Dat zei hoogleraar Ofer Cassif van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem.

“Dit is een kwestie van feiten, niet van meningen,” zei hij. “Mijn mening over deze zaak gaat nog veel verder.”

Zo is een wetsvoorstel over het statuut van de Israëlische natiestaat volgens hem vergelijkbaar met de manier waarop in Duitsland in de jaren dertig burgers werden onderverdeeld.

Huizen

De hoogleraar was ook buitengewoon kritisch over wetten die de bouw van duizenden huizen in koloniale nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever goedkeuren.

“Deze wetten stellen Joden in staat land van de Palestijnen in te nemen, net zoals de Ariërs in Duitsland toestemming kregen om Joden uit hun huizen te verdrijven,” zei Cassif.

Hij ging ook in op een recent voorstel van Netanyahu om de financiering van buitenlandse ngo’s te verbieden.

Debat

Dr. Cassif legde uit dat dit wetsvoorstel doet denken aan wetten die in nazi-Duitsland werden aangenomen om organisaties die het regime bekritiseerden aan banden te leggen.

Hij wilde met zijn uitspraken naar eigen zeggen een debat op gang brengen. Hij pleit al enkele jaren voor een beëindiging van de bezetting.

Verbieden

In 2015 noemde de professor minister van Justitie Ayelet Shaked een ‘smerige neonazi’.

Minister van Onderwijs Naftali Bennett is van plan om professoren te verbieden tijdens de les hun politieke standpunten te verkondigen.

Bennett en Shaked richtten in 2010 Mijn Israël op, een rechtse beweging die het zionisme wil bevorderen.

[De Wereld Morgen via The Jerusalem Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Als de de “Joden”die nu in Israël wonen Khazar joden zijn, wat is dan eigenlijk de staat Israël?

  De christenen in de wereld zouden dit eens moeten begrijpen en als de financiële stromen naar Israël nu eens werden afgesneden, zou dit land eens in positieve zin opdrogen denk ik.

  12 likes
  • 1 de joden die in israel wonen zijn niet alleen maar khazaren.
   er is een grote anti-zionistische beweging in israel. van gewone mensen. ook.
   israel is het 3 religiepunt in de levant.
   dat is al erg lang aan de gang.
   afgezien van de muzelmannen ong 2000 jaar.
   en daarvoor.
   wie waren sem, cham en jafet?

   2 hahaha. wie denk je dat israel van poen voorziet?

   enjoy the view
   we blijven allemaal mensen…etc

   2 likes
  • Nelson Mandela, die ik als mens erg hoog heb zitten, vergeleek de situatie van de Palestijnen met de apartheid van zijn volk onder de blanke Afrikaanders, ik noem de woorden niet die de hoogleraar zegt maar ben het voor de volle 100% eens met wat Mandela heeft gezegd, ik ben voor de Joodse staat maar ook voor een Palestijnse staat naast die Joodse staat en die Palestijnse staat die er gelijk zou komen met Israel is er nooit gekomen, een groot onrecht en ieder land en volk kijkt weg van dit volk, een groot ONRECHT!!!

   0 likes
 2. Netanyahu mist nog enkel een snorretje.

  11 likes
 3. Tja, het Nazisme is een instrument gecreëerd door Asjkenazische joden om “aantallen te ruimen”. Deze Talmud zieke Zionisten hebben maar een doel voor ogen; NWO!
  En ALLES wat door voor “geruimd” moet worden gebeurd…

  De creatie van Commando Centrum Israel na de 2e wereld oorlog, was een van de doelen destijds. Maar de zieke Elite Zionisten hebben Israel met nog een doel neer gestampt!
  Om het in de toekomst weer volledig (ZELF) te vernietigen en dan oa. Iran de schuld te kunnen geven.

  Het nieuwe “beloofde” land zijn ze alweer veilig aan het stellen, dat is namelijk de Krim in Oekraine. Dat is de reden dat dit land is binnengevallen door de EU en VS Vazallen!
  De Krim is namelijk het vroegere Chazarie en dan valt alles op zijn plek!

  De financier van het neerhalen van MH17 is overigens ook zo’n zieke Zionist. Ihor Kolomoyskyi is de man. Multimiljardair en Oligarch. Tevens eigenaar van zijn prive neo-nazi leger, het AZOV Bataljon.

  Ook de eigenaars van de Twin Towers waren Zionisten die enkele weken ervoor de verzekeringswaarde van de Towers omhoog geschroeft hebben. Oh nee, is zeker toeval 😉

  Helaas weten zeer veel Joden hoe het zit en doen ze net of hun neus bloeit…..

  Beware an Awaken before it’s to late!!

  8 likes
 4. Minister van Onderwijs Naftali Bennett is van plan om professoren te verbieden tijdens de les hun politieke standpunten te verkondigen.
  je mag je mening (persoonlijk) niet opdringen aan een ander.
  maar wat Naftali Bennett doet is op een nette manier je mond snoeren.

  7 likes
 5. Het probleem is dat de moslims de joden nog steeds de zee in willen drijven. Waarom mogen de joden zich dan niet verdedigen in hun eigen land? Probleem met moslims is dat ze echt iedereen willen wegdrijven en hun landen inpikken. Verdediging hiertegen is helemaal gerechtvaaridgd.

  1 likes
  • Dat is wat zij jou dagelijks wijs proberen te maken. Heb je er wel eens aan gedacht wat WIJ in al die moslimlanden doen? Democratie brengen? Laat me niet lachen.

   0 likes
   • Nee hoor. De Iraniers en Palestijnen roepen te pas en te onpas dat ze de Joden de zee gaan indrijven en vernietiigen en hun land overnemen. Niet de Amerikanen roepen dit maar de moslims. Jammer dat mensen dit ontkennen.

    1 likes
  • Vele mensen pleiten al heel lang voor die 2 Staten naast elkaar, dat was de afspraak toen de Joodse staat is gesticht, die afspraak is niet nagekomen, er is een wereld te winnen, voor de Joodse staat met vrede,veiligheid,toerisme,handel krijgen kansen als men tot een eerlijkere verdeling komt van dat Palestijnse zelfbeschikkingsrecht, ik steun Israel maar ook dat zelfbeschikkingsrecht van het Palestijnse volk, ik geloof als men dit zou bereiken dat er veel minder terrorisme zou zijn op de aardkloot, want veel mensen zien wel dat er met 2 maten word gemeten als het om het beloofde land gaat.

   0 likes
 6. ………Hij pleit al enkele jaren voor een beëindiging van de bezetting……….
  Dit geeft aan uit welke hoek de wind waait.
  Israël bezet niets. Het gehele gebied inclusief de West Bank is door de Volkerenbond en de UNO aan Israël toegewezen. Ook Nederland heeft wetten die het mogelijk maken om grond te onteigenen en ik denk dat elk land dat heeft en ook daar is niks mis mee.

  1 likes
 7. Voorop: geen kwaad woord over Joden.
  oké 94news, dit is wel relevant. Voor alle Europeanen, anno nu.
  Moedige professor, goed mens.
  Ook omdat recentelijk – bij tegenvallend anti-semitisme – de lobby de definitie van dat woord heeft opgerekt, en in EU-wetgeving is opgenomen. We zijn praktisch monddood gemaakt.

  Zodoende zijn alle BDS-sympatisanten nu vogelvrij verklaard+ kritiek tegen de staat cq. het regime van Zionisme valt nu ook onder de definitie . . .
  En het EU Parlement stemt er nog (vrijwel unaniem) mee in. Bewijst wie daar aan de touwtjes trekken!meer: http://mondoweiss.net/2016/12/definition-semitism-demonizes/

  De Hasbara, en erger, leest hier wel zeker mee. Met die lui kun je geen redelijke discussie voeren. Alles is oorlog voor die gasten. Hysterische terreur op de man spelen, en mensen brandmerken met het label anti-semiet. (Zionisten zijn in de geschiedenis n.b. de grootste kampbewaarders van Joden gebleken.)

  De professor kent kennelijk de geschiedenis, en de vele – gecultiveerde – waanideeën/leugens daarover beter dan de gemiddelde politici – de nuttelozen: niet alles, doch iets van de essentie:

  This today, this New World Order, is the rise of the Fourth Reich.
  http://whale.to/b/nazi_allopathy.html

  Abraham Foxman’s Anti-Defamation League of B’nai B’rith to deliberately put down Jewish resistance to Hitler in America, while the Warburgs financed and protected Hitler.
  And please keep in mind as well, how the Sulzberger-owned New York Times covered up the massacre of ten million Ukrainians by starvation in 1932 via the services of their Pulitzer Prize-winning reporter, Walter Duranty, who collaborated with Communist Josef Stalin.

  Now we can finally see the purpose of the term “anti-Semitism:” it’s not created by Foxman’s ADL of B’nai B’rith to protect Jews from discrimination, but rather to protect Jewish organized crime in the form of Zionism.

  The American Jewish Committee and the B’nai B’rith (mother of the Anti-Defamation League) continued with this hard-line,
  no-attack-on-Hitler stance all through the 1930s, blunting the fight mounted by many Jews and other anti-fascists.
  http://www.thepriceofliberty.org/04/06/16/lang.htm
  Ted Lang is a political analyst and a freelance writer; ‘The Hitler Project’

  an open letter to The New York Times on 4 December 1948.
  The letter condemned Herut as “akin to Nazi and Fascist parties” and as a “Terrorist party”. It was signed by over twenty prominent Jewish intellectuals, including Albert Einstein, Hannah Arendt, Zellig Harris and Sidney Hook.

  Among the most disturbing political phenomena of our times is the emergence in the newly created state of Israel of the “Freedom Party” (Tnuat Haherut),
  a political party closely akin in its organization, methods, political philosophy and social appeal to the Nazi and Fascist parties.
  It was formed out of the membership and following of the former Irgun Zvai Leumi, a terrorist, right-wing, chauvinist organization in Palestine …
  https://en.wikipedia.org/wiki/Herut

  Het is triest te zien hoe de Joden weer door hun leiders als menselijk schild worden gebruikt.

  Bovendien is het een fabel dat de Staat noodzakelijk was voor de veiligheid van de Joden na WO2. Het plan voor een eigen staat (´het Zionistische Programma´) dateert al van het Eerste Zionistische Congres in Bazel in 1897 dat werd aangenomen.

  Ver voor het Kanzlerambt werd gekocht voor A.H. in D., net als voor Macron nu in Fr., heeft de lobby listig middels de Balfort-declaratie de eigen staat binnengesleept. juni 1917, onderhandelde Chaim Weizmann, de toenmalige leider van de Zionistische Beweging , met Balfour.

  Probleem bleek – de animo onder Joden in Europa (Duitsland zeker ook) om naar de zandbak te verkassen was nabij NUL. De oplossing die de machtige lobby hiervoor vond was een akkoord hierover de sluiten met n.b. de Fùhrer.
  “De aanbidding van Hitler stelt ons in staat alle Joden tot het Zionisme te bekeren”
  (Nahum Sokolow, Zionistisch leider, 1933).

  “The Zionists saw this agreement as a way of attracting Jews to Palestine.
  For a time the Nazi program of making Germany Judenrein and the Zionist policy of seeking olim coincided.”
  http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_0008_0_08075.html
  “In yet another example of the Jewish lobby’s control over UK politics: Hitler did support Zionism.
  He personally approved the “Transfer Agreement” with the World Zionist movement to expedite the transfer of Jews from Germany to Palestine –
  and Himmler’s SS also enthusiastically supported the Zionist project.”

  De lobby nu, blijft krampachtig de verzwegen delen van de geschiedenis bewaken.

  Zo werd het plan doorgevoerd±
  “Menachem Begin was leider van de Jewish “Irgun Zvai Leumi” terrorist gang die the British High Commission in Jerusalem opblies in 1946, 91 mensen doodde onder wie 15 Joden …
  Begin werd Prime Minister of Israel.
  A History of Deception
  Destijds waren de grondleggers van Israel de meest geweldadige misdadigers op de planeet.
  De voormalige M.P.-en, Yitzhak Shamir en Menachem Begin, waren leiders van de Joodse terroristische militia’s die een medogenloze terreur voerden tegen de autochtone Arabieren van Palestina, alsmede tegen de het Britse koloniale gezag in de jaren ’40. “

  Hitler was a Rothschild
  Adolf’s father, Alois Hitler, was the illegitimate son of Maria Anna Schicklgruber and Baron Rothschild.
  zie: jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_

  Om dit af te ronden nog dit:
  De geschiedenis loopt rechtstreeks door in het heden:
  According to Israel Shamir:
  Palestine is not the ultimate goal of the Jews, the world is.
  zie: en.wikipedia.org/wiki/Israel_Shamir\l “Views”

  De-spiritualized and uprooted, homeless and lonely, yesterday’s Masters of the World [WASPs] will become slaves in all but name http://www.amazon.com/Cabbala-Power-Israel-Shamir/dp/1419692429/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1228021600&sr=1-1

  Inmiddels is de exploitatie van de moeder aller leugens uitgemond in het afpersen van een eeuwigdurende schuldbekentenis van de hele EU, voor de Shoah, aan n.b. de lobby. Liegen loont. Big time. WO3 begon al op 9-11. Het einddoel komt al in zicht. Baas over de hele wereld. Meer zeg ik er niet over.

  1 likes
 8. ‘Kissinger said Israel won’t exist in 10 years’
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=5907

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...