Homepagina » Mens en Dier » De Jonge over ongevaccineerden: ‘We weten waar ze wonen’
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

De Jonge over ongevaccineerden: ‘We weten waar ze wonen’

Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdag in de Eerste Kamer dat ongeveer 11 procent niet is gevaccineerd. Senator Henk Otten vroeg of hij enigszins kon aangeven waar die groep zit ‘die zo enorm in de ontkenning zit’ en ‘die de hele dag bezig is om mensen van het vaccineren af te houden’.

“Is dat een bepaald cohort? Is het een bepaalde leeftijd?” vroeg Otten.

De Jonge antwoordde: “Ik kan iets zeggen over de kenmerken. We weten namelijk inmiddels vrij goed en vrij precies per postcode waar ze wonen. We weten ook vrij goed wat de redenen zijn waarom ze zich niet laten vaccineren. Ik zal proberen dat goed en genuanceerd te schetsen.”

Hij voegde toe dat het met name gaat om de grote steden – Amsterdam, Rotterdam en Den Haag – en de Biblebelt-gemeenten.


Vrijdag zei de minister tijdens de coronapersconferentie: “Overal waar de vaccinatiegraad omhoog moet, zetten we alles op alles om de twijfels en de drempels weg te nemen. Wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm.”

Haatzaaien

De Jonge beweerde in de Eerste Kamer ook dat ongevaccineerden zich minder goed aan de regels houden dan gevaccineerden. Huisarts Els van Veen haalt hard uit naar de minister. “Dit is haatzaaien tegen een hele bevolkingsgroep,” schrijft ze. “En daar is nog nooit in de geschiedenis iets goeds uit voortgekomen. Haat is gif. Ik roep mensen op in vrede samen te leven en andermans vaccinatiestatus met rust te laten.”

4.8 117 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
472 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Theo
Theo
1 maand geleden

Mooi zal ik de koffie klaar zetten
Jezus zegt heb uw vijanden lief

Marcel
Marcel
1 maand geleden

Volgens mij is Hugo de J. strafbaar wegens volksopruïing?

Loire
Loire
1 maand geleden

Hugo heeft alleen nog maar onzin gekakeld de afgelopen jaren. Wanneer verhuist die man nu eens naar de EBI, samen met alle politieke voorstanders. Daar zitten ze goed.

Richy
Richy
1 maand geleden

Aan zijn hele lichaamstaal kun je al aflezen dat hij het uit zijn duim zuigt en vol in glorie glashard aan het liegen is.

Maar op de manier hoe hij de uitspraak doet dat hij weet waar de ongevaccineerde wonen, kan dat niet als een dreigement worden gezien en aangifte tegen gedaan worden?

x

Check Also

antiva

Olympisch turnkampioen en ‘antivaxer’ overleden aan corona (maar hij was gevaccineerd)

De Britse nieuwszender Sky News berichtte dinsdag ...

canada

Tot wel 10.000 trucks verwacht bij parlement Canada: ‘Ik heb nog nooit zo’n enorm konvooi gezien’

Vanuit heel Canada zijn truckers onderweg naar ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

472
0
We lezen graag je reactie!x