Homepagina » Buitenland » Coronavaccin: Proefpersoon AstraZeneca spant rechtszaak aan na ‘extreme bijwerkingen’
astrazeneca
Foto: CC0

Coronavaccin: Proefpersoon AstraZeneca spant rechtszaak aan na ‘extreme bijwerkingen’

Een Indiase man die meedeed aan het vaccinonderzoek van AstraZeneca beweert dat hij na het nemen van het coronavaccin last heeft gekregen van extreme bijwerkingen, schrijft RT. De 40-jarige man uit Madras heeft een rechtszaak aangespannen en eist een schadevergoeding van omgerekend 564.000 euro.

De proefpersoon zegt dat hij ‘ernstige neurologische’ schade heeft opgelopen nadat hij had deelgenomen aan het fase 3-onderzoek van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford. De man deed mee aan het project omdat hij te horen had gekregen dat het vaccin veilig was.

Hij eist daarnaast dat de vaccinonderzoeken van de ontwikkelaars, waar op dit moment zo’n 1600 vrijwilligers bij betrokken zijn, per direct worden stilgelegd.

Tien dagen nadat hij was ingeënt, kreeg hij last van hevige hoofdpijn en ook moest hij overgeven. De man was aan bed gekluisterd en belandde uiteindelijk op de spoedeisende hulp. Het ziekenhuis concludeerde dat de medische problemen ‘niet gelinkt waren aan het vaccin’.

Nog niet hersteld

Artsen stelden ‘acute encefalopathie’ bij hem vast. Hij zou ook een tekort aan vitamine B12 en vitamine D hebben gehad. Hoewel het ziekenhuis zegt dat de man aan de beterende hand is, beweert zijn vrouw dat hij nog niet hersteld is en dat zijn werk eronder lijdt.

In september zijn de klinische onderzoeken naar het vaccin van AstraZeneca in India korte tijd stilgelegd nadat een proefpersoon ziek was geworden. India is onder vuur komen te liggen omdat het land niet transparant is over de coronavaccintests. Zo weigert het Serum Institute of India, dat de onderzoeken overziet, haar richtlijnen openbaar te maken.

In juni dit jaar sloot Nederland een deal met AstraZeneca voor honderden miljoenen coronavaccins.

[RT, Reuters]
4.8 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Liz
Liz
1 maand geleden

Is dat Indiase bedrijf ook niet gelinkt aan Bill Gates? Dus naar mijn mening dan onbetrouwbaar

Ikke
Ikke
Reactie op  Liz
1 maand geleden

Alles wat met criminaliteit, pedofilie en psychopatie te maken heeft is met Bill Gates gelinkt… LOL

Wim
Wim
Reactie op  Liz
1 maand geleden
Beppy
Beppy
Reactie op  Wim
1 maand geleden

Goed vervolg van de interview op wellschmerz met Peter Borger
“The shit will hit the fan!” Soon 🙂

Ferdi
Ferdi
Reactie op  Liz
1 maand geleden

Voormalig VWS minister Schippers heeft het Nederlandse Vaccin Instituut (toen onderdeel van het RIVM) verkocht aan dit Indiase bedrijf.
Dat zit nog steeds in Bilthoven in hetzelfde gebouw als het RIVM.
alt het kwartje al?

Exegese
Exegese
1 maand geleden

Iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is moet nu toch weten dat vaccins verre van veilig zijn . Een ieder die zich vrijwillig leent als proefkonijn bij een nieuw ontwikkeld vaccin moet derhalve ontoerekeningsvatbaar zijn. Dat is precies wat ze bij deze machtsgreep nodig hebben : bruikbare idioten .

Ikke
Ikke
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Ontoerekeningsvatbaar, haha, mooi geformuleerd!

noortje
noortje
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

Zo jij hebt duidelijk punt gemaakt. Het zijn idd. stelletjes idioten die meegaan met de stroom. Dat is precies het gevaar, omdat ze nog steeds aan het slapen zijn..

Solo
Solo
Reactie op  noortje
1 maand geleden

Helaas je beschrijft zowat iedereen die Ik ken
Erg eenzame weg.

Marc
Marc
Reactie op  Exegese
1 maand geleden

@Exegese: als je rond je kijkt en luistert dan besef je hoe verschrikkelijk dom en kortzichtig de meeste mensen zijn. Hopelijk sterven al diegene die zich laten vaccineren, dan is tenminste het domste gedeelte van de mensheid al opgeruimd.

Beppy
Beppy
Reactie op  Marc
1 maand geleden

Ja het is wel zo……Jammer voor de familie leden.

Gezinusk
Gezinusk
1 maand geleden

Medisch proefkonijn zijn gaat toch op vrijwillige basis met eigen risico? en men krijgt een financiële tegemoetkoming. Menig student leent zich hiervoor om wat bij te verdienen. Wel slim dat deze meneer nu een schadevergoeding vraagt van meer dan een half miljoen euro. Ga ik ook proberen maar denk dat ik geen schadevergoeding kan verhalen.

Rob
Rob
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Stel jezelf voor als iemand die geen idee heeft hoe de wereld werkt. Iemand zegt tegen jou dat het vaccin veilig is en wanneer jij je laat inenten blijkt het helemaal niet veilig te zijn. Dan ben je dus voorgelogen en dan wil je genoegdoening, juist omdat er tegen je gelogen is. En dan liegen ze ook nog dat het probleem niet gerelateerd is aan het vaccin. Dat terwijl het wel opvallend is dat de effecten alleen optreden na de vaccinatie en niet op andere momenten. Een wakker iemand snapt dat maar niet iedereen is wakker.

mee 2
mee 2
1 maand geleden

laat eerst politici zich vaccineren en na 6 mnd neem ik vaccine niet eerder

Petrus
Petrus
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Slaap lekker.

Ikke
Ikke
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Ik zou als ik jou was wat langer wachten, zo’n 10 jaar. Ik hoorde van een wetenschapper dat het 10 jaar kan duren voordat de lange termijn bijwerkingen op komen. Je DNA wordt gewijzigd, beter is om dit vaccin helemaal niet te pakken. Covid is maar een griepje, zet je leven niet op het spel.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Elk vaccin en of medicijn kan bijwerkingen met zich meebrengen, maar in de meeste gevallen niet. In zoverre werd er al tijden goed getest zo lang het volgens bepaalde procedures gaat. En dat was niet altijd het geval. Bleken de onderzoekskosten dermate hoog dat ze een medicijn die niet goed aan de eisen voldeed, toch op de markt brachten. Crimineel dus. Gelukkig komt dit niet veel voor en wat Covid-19 betreft, alleen AstraZeneca viel door de mand met het aftesten. Zij moeten overnieuw beginnen.

Dat er binnen het jaar zo snel een vaccin is ontwikkeld tegen Covid-19 is op zich ongekend. Maar als de hele wereld enorme schade oploopt, zowel in gezondheid als economisch, zijn we kennelijk tot veel toe in staat. Meer dan 250 gerenommeerde laboratoria werkte wereldwijd mee om Covid-19 te bestrijden.

Voor de rest is het ieder voor zich. Je hebt het recht om je niet te laten vaccineren, of wel. Net zoals we het recht hebben om onze kinderen te laten inenten met een DKTP prik en of BMR.

De ouders van een oud oom van mij wilde er niks van weten. Die prikken waren gevaarlijk, onzin. Hun overtuiging zat hem meer in de kerk en de bijbel.

Totdat bij de kleine jongen op 11 jarige leeftijd polio werd geconstateerd. Kinderverlamming waardoor hij rond zijn 15e voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde. Afhankelijk werd van anderen.

John
John
Reactie op  Gezinusk
1 maand geleden

Het virus is niet erger dan een griepje.
Waarom dan zo dat vaccin opdringen?
Er moet iets anders achter zitten.
Volgens mij hadden ze dat vaccin al langer klaar.
Het volk was alleen nog niet genoeg angst aangejaagd om het te accepteren.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Fout

Juiste antwoord: voed je witte bloedcellen met de aangewezen vitamines/gezonde voeding en vertrouw op je eigen T-cel immuniteit.

Billy
Billy
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Waarmee denk je dat politici zich laten vaccineren?? Ik denk met een vitamine shot!!!!!

Beppy
Beppy
Reactie op  Billy
1 maand geleden

Of met een saline injectie.

John
John
Reactie op  Billy
1 maand geleden

Verwisselen met bleek.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

De Britten starten maandag 7 december al met vaccineren omdat ze sinds de Brexit Brussel niet meer nodig hebben om op groen licht te wachten. In de tussentijd kunnen wij zien hoeveel Britten door het vaccin omvallen of hoe snel corona van het eiland word weggeblazen. Duitsland en Spanje zullen ogenschijnlijk i het verloop van december volgen met vaccineren. Ook daarmee kunnen we eerst de kat uit de boom kijken.

John
John
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Waarom? Voor een griepje neem je dat risico?

walter
walter
1 maand geleden

veel plezier met het vaccin

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Braziliaanse president Jair Bolsonaro zegt dat hij geen coronavirusvaccin zal nemen en jij ook niet..
Hij heeft al besloten om een ​​toekomstig Chinese coronavirusvaccin te weigeren.

“Ik zeg je, ik ga NIET toelaten. Het is mijn recht, ‘zei hij.

Ook is hij tegen dragen van maskers !!

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Tja noem eens eentje, Jair Messias Bolsonaro. Ik vraag me nog steeds af welke maffia clans deze crack-cocaïne verslaafde man aan de macht hebben geholpen. De lijntjes lopen ogenschijnlijk richting Ecuador en Colombia. Ik vind deze president een gevaarlijke gek.

Ikke
Ikke
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Jammer alleen dat Braziliaanse burgemeesters hem compleet negeren en die waanzin regels alsnog verplichten voor hun stad.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

De braziliaanse president Jair Bolsonaro wordt door de andere regeringen even onder handen genomen, even goed op hem ingepraat met waar hij wel niet mee bezig denkt te zijn?, en enkele dreigementen toegepast. Kortom, ergens volgende week spreekt hij zijn landgenoten toe, dat hij zich toch heeft vergist, en dat het toch wel heel belangrijk is dat een ieder zich laat inenten. Lafbekken zijn het, een stelletje losers dit soort politici en wat er om heen hangt.

Ikke
Ikke
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Jensen voor president, die laat niet met zich sollen!!!!

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Dat risico loop je als betaalde proefpersoon.
Lekker bijdehand!!!!!

Ikke
Ikke
1 maand geleden

Onzin dat dit een B12 tekort is. Een heel zwaar B12 tekort geeft idd neurologische problemen, maar dan ga je heeeeel langzaam achteruit, dat is niet van vandaag op morgen. Dan praat je over 10 jaar waarop je heel langzaam achteruit gaat omdat je B12 voorraad in je cellen heel langzaam afnemen. Komt gewoon door het vaccin, die criminelen willen het nu van zich afschuiven.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
1 maand geleden

Begin dit jaar werden hier in Nederland ook proefpersonen gezocht, aldus een vriend van mijn zoon. Hij deed er maar al te graag aan mee, want er was een “beloning” mee gemoeid van € 4700,- Ik ben bang dat er veel jongeren hieraan mee hebben gewerkt. Enkel en alleen om het geld. Mijn zoon heeft hem niet weer gezien. Gelukkig is mijn zoon hier niet in getrapt, die weet wat er speelt.

Ikke
Ikke
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Jammer dat uw zoon hem niet meer gezien heeft, ik ben namelijk zeer benieuwd naar de ervaringen van deze vriend.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Ikke
1 maand geleden

Ja ik ook, Ikke.

Petrus
Petrus
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Verstandige gozer, die zoon van jou!

Charlotte
Charlotte
1 maand geleden

Astra_zenica staat niet best bekend, veroordelingen en nalatigheid.. Snap niet dat ze zoveel besteld hebben in Nederland!..

x

Check Also

coronavaccin

Het gaat hard: 55 Amerikanen overleden na coronavaccins

In de Verenigde Staten zijn 55 mensen ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x