BuitenlandCorona

Coronavaccin: Proefpersoon AstraZeneca spant rechtszaak aan na ‘extreme bijwerkingen’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Indiase man die meedeed aan het vaccinonderzoek van AstraZeneca beweert dat hij na het nemen van het coronavaccin last heeft gekregen van extreme bijwerkingen, schrijft RT. De 40-jarige man uit Madras heeft een rechtszaak aangespannen en eist een schadevergoeding van omgerekend 564.000 euro.

De proefpersoon zegt dat hij ‘ernstige neurologische’ schade heeft opgelopen nadat hij had deelgenomen aan het fase 3-onderzoek van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford. De man deed mee aan het project omdat hij te horen had gekregen dat het vaccin veilig was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij eist daarnaast dat de vaccinonderzoeken van de ontwikkelaars, waar op dit moment zo’n 1600 vrijwilligers bij betrokken zijn, per direct worden stilgelegd.

Tien dagen nadat hij was ingeënt, kreeg hij last van hevige hoofdpijn en ook moest hij overgeven. De man was aan bed gekluisterd en belandde uiteindelijk op de spoedeisende hulp. Het ziekenhuis concludeerde dat de medische problemen ‘niet gelinkt waren aan het vaccin’.

Nog niet hersteld

Artsen stelden ‘acute encefalopathie’ bij hem vast. Hij zou ook een tekort aan vitamine B12 en vitamine D hebben gehad. Hoewel het ziekenhuis zegt dat de man aan de beterende hand is, beweert zijn vrouw dat hij nog niet hersteld is en dat zijn werk eronder lijdt.

In september zijn de klinische onderzoeken naar het vaccin van AstraZeneca in India korte tijd stilgelegd nadat een proefpersoon ziek was geworden. India is onder vuur komen te liggen omdat het land niet transparant is over de coronavaccintests. Zo weigert het Serum Institute of India, dat de onderzoeken overziet, haar richtlijnen openbaar te maken.

In juni dit jaar sloot Nederland een deal met AstraZeneca voor honderden miljoenen coronavaccins.

[RT, Reuters]

4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Liz
Liz
3 jaren geleden

Is dat Indiase bedrijf ook niet gelinkt aan Bill Gates? Dus naar mijn mening dan onbetrouwbaar

Exegese
Exegese
3 jaren geleden

Iedereen die verder kijkt dan zijn neus lang is moet nu toch weten dat vaccins verre van veilig zijn . Een ieder die zich vrijwillig leent als proefkonijn bij een nieuw ontwikkeld vaccin moet derhalve ontoerekeningsvatbaar zijn. Dat is precies wat ze bij deze machtsgreep nodig hebben : bruikbare idioten .

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Medisch proefkonijn zijn gaat toch op vrijwillige basis met eigen risico? en men krijgt een financiële tegemoetkoming. Menig student leent zich hiervoor om wat bij te verdienen. Wel slim dat deze meneer nu een schadevergoeding vraagt van meer dan een half miljoen euro. Ga ik ook proberen maar denk dat ik geen schadevergoeding kan verhalen.

mee 2
mee 2
3 jaren geleden

laat eerst politici zich vaccineren en na 6 mnd neem ik vaccine niet eerder

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x