Natuur en Milieu

Monsterachtige supervulkaan in Italië staat op uitbarsten. Kunnen we een herhaling van Pompeii verwachten?

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kans dat de Italiaanse supervulkaan Campi Flegrei uitbarst neemt steeds verder toe, schrijven vulkanologen in Nature Communications.

Nieuwe aardbevingen verzwakken de aardkorst steeds verder, totdat een uitbarsting onvermijdelijk is.

De supervulkaan is gelegen ten westen van Napels. Een uitbarsting kan verwoestende gevolgen hebben, aangezien er 500.000 mensen in de omgeving van de vulkaan wonen.

Vulkanische winter

Na aardbevingen in de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig kwam de grond rond Campi Flegrei omhoog. Vijf tot 10 meter is genoeg voor de volgende uitbarsting, aldus de wetenschappers.

De supervulkaan barstte in 1538 voor het laatst uit. De eerste uitbarsting, zo’n 200.000 jaar geleden, veroorzaakte een vulkanische winter.

De tweede uitbarsting vond 39.000 jaar geleden plaats en was zo zwaar dat hij volgens sommigen heeft bijgedragen aan het uitsterven van de neanderthalers.

Kritiek stadium

De onderzoekers hebben de bodem rond Campi Flegrei bestudeerd en denken dat we een kritiek stadium naderen waarin de kans op een uitbarsting toeneemt.

“Het is van groot belang dat de autoriteiten hierop voorbereid zijn,” zei hoofdonderzoeker Christopher Kilburn in een verklaring.

Hele planeet

Het is onmogelijk om te voorspellen wanneer de supervulkaan precies uitbarst. Om die reden is het belangrijk dat onderzoekers de vulkaan nauwgezet in de gaten houden.

Een uitbarsting heeft de potentie om de hele planeet te beïnvloeden.

[MNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maurice Pepels
Maurice Pepels
5 jaren geleden

Zou het niet zo kunnen zijn dat deze vulkaanuitbarsting in de hand gewerkt door walgelijke praktijken als het toepassen van Chemtrails icm HAARP-technologie (btw Angels don’t play HAARP 🙂 ) ?

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Volgens Michio Kaku ķunnen aliens dit soort rampen voorkomen.

Joke Jansen
Joke Jansen
5 jaren geleden

Onder de zee nabij Napels ligt er ook 1 en als die klapt dan is langs heel de mioddenlandse zee kust 1 groot ramp gebied, veelkans tot Turkijen toe.

rob
rob
5 jaren geleden

Monsterachtige vulkaan ? Uitbarsting…aardbevingen rampen is gewoon een prachtig natuurverschijnsel die bij deze aarde behoort . daar is niks verkeert mee,alleen mensen kunnen dit invullen in met monsterachtig , is het wel monsterachtig? Weet wel dat mensen monsterachtige dingen kunnen doen .maar de natuur nee die zit zo niet in elkaar…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x