Gezondheid

Zo ziet een hamburger van McDonald’s er na 5 jaar uit

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De hoofdredacteur van een Amerikaanse krant heeft jarenlang een hamburger van McDonald’s in zijn bureaula bewaard. De burger is in al die tijd nauwelijks veranderd. Marshall V. King uit de staat Indiana, hoofdredacteur van de krant The Elkhart Truth, zei dat hij de burger op 2 juli 2009 in zijn bureau heeft gelegd.

King wilde altijd al zijn eigen experiment doen, zo schreef hij in een column. Genoeg mensen gingen hem al voor. “De burger werd kleiner, het broodje droogde uit, maar er kwam geen schimmel op,” zei hij. “Vijf jaar later ziet de hamburger er nog net zo uit als een paar weken nadat ik hem had gekocht: als een hockeypuk met een uitgedroogd broodje.”

Tijdens het experiment werd op een bepaald moment een Holiday Pie van McDonald’s aan de collectie toegevoegd. Ook deze lekkernij is in jaren nagenoeg niets veranderd. Verhalen over hamburgers van McDonald’s die jaren goed blijven voordat ze gaan rotten worden vaak geciteerd als bewijs dat fastfood tjokvol conserveermiddelen zit.

McDonald’s heeft zelf een andere verklaring voor het feit dat een burger er na jaren nog hetzelfde uitziet:

Elk product dat luchtdicht onder droge omstandigheden wordt bewaard, is lang houdbaar. Al onze producten worden echter geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie. Daarom bevat de hamburger, met uizondering van de augurk op de hamburger, geen kunstmatige conserveermiddelen. Een eventuele kruisbesmettng wordt hiermee op het laagst mogelijke niveau gehouden.

[Business Insider]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Meestaliserweleenverklaring
Meestaliserweleenverklaring
7 jaren geleden

“Verhalen over hamburgers van McDonald’s die jaren goed blijven voordat ze gaan rotten worden vaak geciteerd als bewijs dat fastfood tjokvol conserveermiddelen zit.”
“Al onze producten worden echter geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie. Daarom bevat de hamburger, met uitzondering van de augurk op de hamburger, geen kunstmatige conserveermiddelen.”

Lijkt me een kleine moeite om in een lab te onderzoeken of er wel of geen conserveringsmiddelen in zitten.

Een ding is zeker, je wordt niet ziek van een McDonalds hamburger vanwege eventuele bacteriën of schimmels want die blijken er dus niet in te zitten. Dat is dan toch weer positief.

Dolex
Dolex
7 jaren geleden

Boordevol anti-oxidanten? 😉

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Zou het niet zo kunnen zijn dat Mc Donalds het beste verkoopt wat er op deze planeet aan fast food te koop is?

Zou het zomaar kunnen zijn dat wij al vele jaren in de maling genomen worden en dat zij al jaren hamburgers en vlees verkopen wat uit het Laboratorium komt. Het moet dan dus gemaakt vlees zijn wat zeer diervriendelijk moet zijn en waar geen giftige stoffen in zitten.

Ik ben al enige tijd gaan inzien dat alles wat zeer negatief in de media komt dat het een zeer positief iets is net als Monsanto.

Helaas kunnen vele die manier van denken nog niet bereiken en denken nog steeds in die gemanipuleerde gemaakte vorm.

Het is mijn manier van denken en ik wens jullie succes met die van jullie.

hilda
hilda
7 jaren geleden

Ook wij hebben een broodje hamburger bewaard om te zien wat er gebeurde na vijf en half jaar het broodje in orginele verpakking te bewaren in de keukenkast gewoon op plankje was er niets veranderd wel uitgedroogd en het broodje brak in twee stukken voor de rest geen schimmelgroei of niets hoezo een chemisch broodje?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

34
0
We lezen graag je reactie!x