Homepagina » Gezondheid » Zo ziet een hamburger van McDonald’s er na 5 jaar uit
Zo ziet een hamburger van McDonald's er na 5 jaar uit

Zo ziet een hamburger van McDonald’s er na 5 jaar uit

De hoofdredacteur van een Amerikaanse krant heeft jarenlang een hamburger van McDonald’s in zijn bureaula bewaard. De burger is in al die tijd nauwelijks veranderd. Marshall V. King uit de staat Indiana, hoofdredacteur van de krant The Elkhart Truth, zei dat hij de burger op 2 juli 2009 in zijn bureau heeft gelegd.

King wilde altijd al zijn eigen experiment doen, zo schreef hij in een column. Genoeg mensen gingen hem al voor. “De burger werd kleiner, het broodje droogde uit, maar er kwam geen schimmel op,” zei hij. “Vijf jaar later ziet de hamburger er nog net zo uit als een paar weken nadat ik hem had gekocht: als een hockeypuk met een uitgedroogd broodje.”

Tijdens het experiment werd op een bepaald moment een Holiday Pie van McDonald’s aan de collectie toegevoegd. Ook deze lekkernij is in jaren nagenoeg niets veranderd. Verhalen over hamburgers van McDonald’s die jaren goed blijven voordat ze gaan rotten worden vaak geciteerd als bewijs dat fastfood tjokvol conserveermiddelen zit.

McDonald’s heeft zelf een andere verklaring voor het feit dat een burger er na jaren nog hetzelfde uitziet:

Elk product dat luchtdicht onder droge omstandigheden wordt bewaard, is lang houdbaar. Al onze producten worden echter geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie. Daarom bevat de hamburger, met uizondering van de augurk op de hamburger, geen kunstmatige conserveermiddelen. Een eventuele kruisbesmettng wordt hiermee op het laagst mogelijke niveau gehouden.

[Business Insider]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • san schreef:

  leugenaars bij Mc Donalds, verbazingwekkend dat ze echt denken dat we er in trappen. Niet te vreten en blijkbaar ook niet te verteren…

  7 likes
  • Pascal schreef:

   Beste San,

   Ik wens jou ook veel succes in het gemanipuleerde geheel.

   Het lijkt wel of jullie allemaal aan de vleeslijn hebben gestaan voor onderzoek. Het lezen van deze reacties is een film van te maken. Afvalvlees, vol conserveringstroep, jullie maken er een attractie van.

   5 likes
   • Edwin schreef:

    Echt veel medemenselijkheid is niet uit deze reactie op te maken.
    Pascal, het valt me op dat je regelmatig mensen benadert op een manier van
    “jij weet niet wat ik weet”
    Er is een hele boel troep gaande Pascal, dat weet ik zelf ook wel…
    Maar om zo denigrerend richting een ander te doen alsof JIj bewuster bent dan
    degene die je probeert terecht te wijzen, vindt ik te ver gaan…
    een beetje meer medemenselijkheid Pascal, en alsjeblieft niet zo’n hautaine houding alsof je zo super-bewust bent van alles…

    Iedereen is gelijk hier, en niet beter of bewuster dan een ander….
    of was je je dit nog niet bewust?

    22 likes
    • pleiadian schreef:

     Mijn bescheiden mening, na vele jaren in het “alternatieve circuit” gezeten te hebben:

     De mensen die zich “wakker” noemen zijn net zo beinvloedbaar als degenen die zij graag als “slapers” afschilderen. Het enige verschil is dat de “wakkeren” alles geloven in wat in het alternatieve nieuws is en de zogenaamde “slapers” wat in het main stream nieuws is.

     In het alternatieve nieuws is er echter nog véééél meer onzin dat in het msn. Zodra het anti-msn is wordt het namelijk geloofd en dat maakt de “wakkeren” zeer beinvloedbaar.

     Ik dacht dat ik wakker was, maar het bleek toch weer een droom 😉

     19 likes
     • Roy schreef:

      Ik ben ook iemand die als slaper wordt afgeschilderd 🙂
      Nu is het zo dat ik zeker niet alles geloof van de MSM, maar nog veel meer niet van de alternatieve media.
      Maar het moet gezegd worden dat ik het nieuws op de alternatieve media vaak wel vermakelijker vind om te lezen.
      Ontstaan uit de gedachtegoed van een creatief brein zeg maar. Op de momenten dat je mensen bang gaat maken met je nieuws vind ik het te ver gaan en helaas gebeurt dit ook nog steeds en zijn er ook mensen die er nog intrappen.

      Mijn advies is altijd zorg dat je de bronnen goed checkt en duik eens wat dieper in het onderwerp zelf, dan gaat er een wereld voor je open. Helaas valt mij wel vaak op dat de zogenaamde wakkeren dit nooit nodig vinden.

      Dat allemaal gezegd hebbende. Is Mc Donalds gezond? Nee zeker niet, maar als jij eens in de paar weken een lekkere Big Mac menu of iets dergelijks haalt is er niet aan de hand. Het wordt wat anders als je dagelijks Maccie Dees naar binnen gaat werken..

      10 likes
     • Edwin schreef:

      Zo te zien denken we zo’n beetje hetzelfde hierover.
      Ik heb zelf ook jaren in het “alternatieve circuit” gezeten,
      filosofeer graag, ben veel in de natuur etc…
      Ben liever met kunst en natuur (en dus ook mensen) bezig, dan dat ik achter dure dingetjes aanjaag.
      Maar goed…
      Helaas lijkt hier het spreekwoord “de pot verwijt de ketel” vaak te gelden, wanneer de zogenaamde “wakkeren” de zogenaamde “slapers” betichten van kortzichtigheid, of van “onder invloed staan van”, “gemanipuleerd of ge-brainwashed” door” etcetera.

      Soms best wel leuk om te lezen eigenlijk.

      4 likes
    • Pascal schreef:

     Je heb wel een beetje gelijk Edwin maar ik irriteer me vaak mateloos aan mensen die alles al weten of ze het vlees of vis zelf ontwikkeld hebben.

     Juist die mensen die alle macht denken in hun hand te hebben laat ik dan graag op een Directe wijze even weten dat het ook anders kan zijn.

     Als ik mijn denken over een product geef zet ik er altijd bij dat het mijn denken is en dat ik jullie succes wens met andere hun denkwijze.

     Ik denk niets mis mee!

     1 likes
   • Rolling Stone schreef:

    Pascal… even een vraagje. Wat verdiend dat nou om de boel te baschen?
    Je veroordeeld iemand met een mening. Die mag hier, net zoals iedereen, reageren. Het valt wel op, dat jij het bent, die altijd commentaar op iemand anders heeft. Wel eens van zelfkritiek gehoord? Wel zo gezond en je laat iemand in zijn of haar waarde, ook nog. Gelukkig leven we nog in een land met recht op je eigen mening. Sommige zouden ook dat liever de nek om draaien. En ja, die hamburgers bij McDonalds zijn inderdaad niet te vreten. Maar dat is mijn bescheiden mening.
    Dat jou dat niet zint, is dan jouw probleem.

    5 likes
    • Pascal schreef:

     Hoi Rolling Stone,

     Ik verdien er niets mee maar ik merk wel dat iedereen of heel veel al de kennis in macht hebben of ze het vlees van de MC zelf gesneden hebben van die zieke dieren die vol zitten met hormonen.

     Dan mag ik me toch heel realisaties afvragen waarom iedereen al die bedorven meningen heeft terwijl ze alles op het net of krant gelezen hebben. Vele weten dat de manipulatie molen op volle toeren draait en dan vraag ik me wel eens af of mensen de werkelijkheid nu eens gaan inzien dat ze vol met die manipulatiemolen “meelopen”!!

     Het zou dus zomaar kunnen dat de MC het beste vlees van de wereld verkoopt. Het zou zomaar kunnen dat wij al jaren Laboratorium vlees eten zonder het zelf te weten en dat wellicht de reden is dat het zo lang goed blijft. Misschien is het goed om eens te vragen waarom dat vlees werkelijk zo lang goed blijft in plaats van het BASCHEN van de MC of de FASTFOOD in het algemeen.

     Beetje dieper denken en vragen stellen is toch niet zo moeilijk of in jou woorden je moet die gehele keten maar baschen!!

     Dat je MC niet lekker vind lig ik algeheel niet wakker van, ik ben ook geen MC eter maar ik denk wel anders.

     0 likes
     • Rolling Stone schreef:

      Het zou, het zou het zou zo maar kunnen, schrijf je, maar je hebt hier zelf geen enkel bewijs voor, dat dit het beste vlees van de wereld is. En ook al zou het zo zijn, dat we vlees eten waar we jaren niet van weten, dan nog worden wij immers al jaren besodemieterd? Wat veranderd er dan in het manipuleren, van het eten van deze gemanipuleerde rommel? Omdat je anders denkt, schrijf je… waar ik het over heb, is een ander zijn of haar mening eens wat meer te respecteren.

      2 likes
 • hamburger man schreef:

  na het lezen van dit bericht kreeg ik hele erge trek in hamburgers!
  Heb me fiets gepakt en ben naar de dichtstbijzijnde macdonalds gefietst (9kilometer)
  Ik heb daar 4 hamburgers heerlijk zitten opsmikkelen.
  Ze waren heel erg lekker en het was heel erg druk in de zaak……..

  4 likes
  • Rolling Stone schreef:

   Beroerde terugweg dan zeker. Lag het niet als een steen op je maag?

   3 likes
   • hamburger man schreef:

    nee hoor!!!
    en verteren was ook geen probleem.
    dat die hamburger er na 5 jaar zo uitziet is omdat het weinig vocht bevat wat essentieel is voor schimmel.
    is al eeuwen oude methode om eten te drogen.

    nog ff en ze hebben in de kippenkwekerij bij KFC kippen met 6 poten….
    heb weleens zo’n filmpje gezien.
    om je kapot te lachen!

    oja en de bedrijfslogo’s hebben verborgen boodschappen he…….
    LOL

    2 likes
    • Rolling Stone schreef:

     Ja inderdaad… logo’ s hebben een verborgen boodschap. Kijk maar eens naar dat logo van Unilever. Lekker gezond joh
     Je lacht je te barsten, maar ik denk maar zo, wie het laatst lacht, eet, in dit geval, het best. Er gaat niets boven biologische natuurproducten. Eet jij je maar vol met dat industrieele vlees, wat, zoals je zelf al schreef zo droog is, dat je het haast niet door je strot krijgt. o sorry.. ik bedoel niet eens de kans krijgt, om te schimmelen 😉

     4 likes
     • hamburger man schreef:

      van, bedoel ik in ander berichtje
      maar als je gaat knippen en plakken valt van elk logo wel iets te maken hoor

      0 likes
 • Meestaliserweleenverklaring schreef:

  “Verhalen over hamburgers van McDonald’s die jaren goed blijven voordat ze gaan rotten worden vaak geciteerd als bewijs dat fastfood tjokvol conserveermiddelen zit.”
  “Al onze producten worden echter geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie. Daarom bevat de hamburger, met uitzondering van de augurk op de hamburger, geen kunstmatige conserveermiddelen.”

  Lijkt me een kleine moeite om in een lab te onderzoeken of er wel of geen conserveringsmiddelen in zitten.

  Een ding is zeker, je wordt niet ziek van een McDonalds hamburger vanwege eventuele bacteriën of schimmels want die blijken er dus niet in te zitten. Dat is dan toch weer positief.

  1 likes
  • days of our lives schreef:

   Er komt wel schimmel op, echter het broodje droogt snel uit, waardoor de groei daarvan snel stopt.
   Stop je zo’n hamburger in een goed afgesloten wekpot, waar vocht amper uit kan ontsnappen, dan heb je binnen no-time de schimmels erop zitten. Overigens: conserveermiddelen vertragen de schimmelvorming, maar houdt het niet tegen. Vroeg of laat ontstaat schimmel hoe dan ook.

   Dit is groep 6 basisschool kennis. Wij moesten destijds als huiswerk twee boterhammen smeren met beleg. Eentje werd bewaard in de open lucht, de ander in een afgesloten plastic zakje. De boterham in het zakje werd groen en zwart. De boterham buiten het zakje net als deze hamburger: hard en droog.

   Probeer het maar eens uit! Dit verhaal over de McDonald’s hamburgers is pure laster. Beter kun je je richten op hun producten met weinig voedingswaarde, het vele verpakkingsmateriaal wat ze gebruiken e.d.

   13 likes
  • Elroy schreef:

   Is kanker geen ziekte meer?

   0 likes
 • hilda schreef:

  Ook wij hebben een broodje hamburger bewaard om te zien wat er gebeurde na vijf en half jaar het broodje in orginele verpakking te bewaren in de keukenkast gewoon op plankje was er niets veranderd wel uitgedroogd en het broodje brak in twee stukken voor de rest geen schimmelgroei of niets hoezo een chemisch broodje?

  5 likes
  • Solar schreef:

   Eigenlijk zou je eens precies het zelfde moeten doen met een sojaburger en broodje uit de eco winkel…

   Al eeuwen wordt het proces van drogen gebruikt om voedsel houdbaar te maken. Dat drogen is precies wat je gedaan hebt, leuk experiment maar het zegt niets over McDonalds.

   Het is zelfs één van de oudste methodes voor het conserveren van voedsel en tevens één van de meest natuurlijke om dat er geen chemie bij aan te pas komt. Het wordt ook gebruikt voor het conserveren van vis, fruit, kruiden, noem maar op en ook al eeuwen bekend bij volkeren zoals de indianen in Noord en Zuid Amerika.

   8 likes
 • Sebastian schreef:

  Al onze producten worden echter geproduceerd volgens de hoogste hygiëne- en voedselveiligheidstandaarden binnen de industrie.

  Dat is weer een keiharde leugen. Ik werk er zelf en kan je nageven dat er niet volgens de hygiëneregeltjes gewerkt word, de reden? Simpel omdat ze te laks zijn om hun handen te wassen. En ik kan je zeggen dat arbeiders op de werkvloer op een slechte manier worden behandeld. Als er iets stuk gaat bijv. Duurt het gerust 3 voordat er wat aan gedaan gaat worden. Laatst moesten alle medewerkers van de mc donald een tevredenheid onderzoek in vullen, bij ons in het restaurant hoorden je de managers letterlijk zeggen: “Wel goed invullen hè” met andere woorden: Hier heb je een formulier, vul dat maar in en gooi het vervolgens maar in de prullenbak. Want we weten toch al wat de uitslag word. En zo kan ik blijven doorgaan over de oh zo bekende mc donalds. Het stinkt aan alle kanten letterlijk en figuurlijk!

  7 likes
  • Roy schreef:

   dat mensen bij jullie de handen niet wassen zegt meer wat over de hygiëne van de personen die bij jullie werken en het wil niet zeggen dat het in ieder filiaal zo is. Buiten dat zegt het al helemaal niets over de hygiëne bij de productie van de producten, maar meer over de vieze mensen die er naderhand mee werken.
   Er is mij altijd geleerd om mn handen te wassen voordat ik met eten aan de slag ga, dus wat jij roept is meer een persoonlijk hygiëne punt.

   5 likes
 • Jan Hulshorst schreef:

  Als chemicus heb ik samen met een collega een aantal hamburgers, verkregen bij verschillende filialen van Mc Donalds volledig getest op de aanwezigheid van toevoegingen. De uitslag was bij iedere burger het zelfde, er is niets maar dan ook niets van chemische rotzooi te vinden, sterker nog, het vlees is gewoon puur en van een zeer goede kwaliteit. Helaas pindakaas dus voor alle tegenstanders.
  Waarom hoor ik jullie nooit over vleeswaren van b.v supermarktketen Jan Linders? Want ik kan jullie nu al vertellen dat daar namelijk wel mee gesjoemeld wordt.
  Zo bevat hun achterham meer dan 10 E stoffen…. Maak hier maar eens een artikel over in plaats van de Mc Donalds steeds onnodig in een kwaad daglicht te zetten.

  9 likes
 • Pascal schreef:

  Zou het niet zo kunnen zijn dat Mc Donalds het beste verkoopt wat er op deze planeet aan fast food te koop is?

  Zou het zomaar kunnen zijn dat wij al vele jaren in de maling genomen worden en dat zij al jaren hamburgers en vlees verkopen wat uit het Laboratorium komt. Het moet dan dus gemaakt vlees zijn wat zeer diervriendelijk moet zijn en waar geen giftige stoffen in zitten.

  Ik ben al enige tijd gaan inzien dat alles wat zeer negatief in de media komt dat het een zeer positief iets is net als Monsanto.

  Helaas kunnen vele die manier van denken nog niet bereiken en denken nog steeds in die gemanipuleerde gemaakte vorm.

  Het is mijn manier van denken en ik wens jullie succes met die van jullie.

  1 likes
  • Calvin schreef:

   Als dat zo zou zijn, zou het niet zo’n succesvol bedrijf zijn, met een extreem grote marketing machine. Je laat je juist nog te veel door de mainstream media beinvloeden, die verhalen over hoe slecht McDonalds is, komen uit de alternatieve media. Dus jouw redenatie gaat niet op.
   Bovendien blijkt uit pas gedaan onderzoek, dat de amerikaanse consument de McDonalds burger als slechtste beoordeeld qua smaak. Google ook eens Jamie Oliver en McDonalds hamburger. Dan zul je zien dat McDonalds wel ‘echt’ vlees gebruikt, helaas is dit afvalvlees……..

   0 likes
   • san schreef:

    afvalvlees, vol conserveringstroep, kijk maar eens naar de film supersize me, dan zkan je zien wat het voer bvan deze burgrgigant met je lichaam doet in twee maanden tijd.

    4 likes
    • Pascal schreef:

     Hoi San,

     Ik denk dat je de wereld een beetje anders moet gaan zien!

     De makers van jou film maar ook de ontdekkers van Chemtrails en de aangevers van het Monsanto GIF zijn naar mijn mening allemaal gemaakte figuren die hun werk doen voor die ELITE die chaos en paniek maken in deze wereld.

     Je geeft de zogenaamde wetenschappers een verhaal op het net en ieder doorgeslagen figuur maakt zijn eigen verhaal en maakt zo als een piramide spel de wereld gek wat heel goed lukt met Chemtrails, Monsanto, Mc Donalds en meer.

     De ELITE maken er een volledig THEATER van waar jullie allemaal onbewust aan meedoen.

     Ik geloof niet in al die gemaakte onzin en maak dat vaak op een harde manier duidelijk.

     Ga eens voor jezelf denken en ga niet met al die manipulatie mee!!!!!

     0 likes
    • hader schreef:

     Ik denk dat je fout zit. Deze leraar heeft bewezen dat het voedsel van Mc Donalds niet automatisch gelinkt is aan aankomen van gewicht. Als je maar rekening houdt met je calorieën intake. Geen fiction maar fact. https://www.youtube.com/watch?v=nEFXTsnJjJ8

     0 likes
   • Pascal schreef:

    Beste Calvin,

    Ik laat me geheel niet meeslepen door de mainsteam media.

    Ik zie dat je me niet begrijpt en dat jij ook wellicht in die groep hoort die ik in mijn 1 na laatste zin vermelde.

    “Helaas kunnen vele die manier van denken nog niet bereiken en denken nog steeds in die gemanipuleerde gemaakte vorm.”

    Hier bedoel ik mee dat er nog veel mensen zijn die DE gemanipuleerde vorm nog niet verlaten hebben en die nog steeds niet uit hun eigen gemaakte wereld kunnen denken.

    Ik zeg dit niet gauw over andere maar nu wel.

    3 likes
 • Woppaaa schreef:

  Alles bij elkaar genomen kun je ook weer je voordeel doen met die hamburgert. Stop het onder je schoen, als je schoenzool is versleten. Slijtvast en… het schimmelt niet!

  8 likes
 • Jansen james schreef:

  Heeft ie ter vergelijking ook een broodje hamburger van de keurslager er naast gelegd, anders is het geen goed onderzoek…

  6 likes
 • pleiadian schreef:

  Het drogen van voedsel is een traditionele manier om het lang houdbaar te maken…

  3 likes
 • Dolex schreef:

  Boordevol anti-oxidanten? 😉

  1 likes
 • Peter C. schreef:

  Ik moet MD feliciteren dat ze geen dieren slachten en toch vlees aanbieden:-)

  0 likes
 • x

  Check Also

  De laatste IJslandse McDonald's-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

  De laatste IJslandse McDonald’s-burger die zelfs na 10 jaar maar niet wil bederven. Zo ziet hij er nu uit

  De laatste McDonald’s op IJsland ging in 2009 ...

  Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

  Broccoli blijkt extreem effectief te zijn tegen deze vorm van kanker

  Broccoli beschermt tegen verschillende kankersoorten, waaronder borst-, ...

  >