Binnenland

‘Bewuste provocatie’: Amerika heeft 200 kernbommen naar onder meer Nederland en Turkije gestuurd

Help door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten hebben zo’n 200 kernbommen naar Europa gestuurd. Dat zeggen de Russische autoriteiten, toevoegende dat de politiek-militaire situatie in de wereld verslechtert door de militaire operaties van de NAVO onder leiding van Amerika.

“Er zijn ongeveer 200 Amerikaanse kernbommen gestuurd naar Nederland, België, Italië, Duitsland en Turkije,” zei de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu vrijdag, meldt persbureau Sputnik.

De Russische minister is niet te spreken over de uitbreiding van de legeractiviteiten van de VS en de NAVO, die volgens hem verantwoordelijk zijn voor de verslechterde politiek-militaire situatie in de wereld.

Non-proliferatieverdrag

“We zien hoe het NAVO-blok steeds verder wordt uitgebreid,” zei hij. “In relatief korte tijd is het aantal leden van de NAVO verdubbeld.”

Er zijn onder meer kernwapens gebracht naar de militaire bases Büchel in Duitsland, Incirlik in Turkije en Aviano in Italië om de oudere versie van de atoombom te vervangen. Het vernieuwen van de kernbommen kost vele miljarden euro’s.

Het Duitse parlement heeft in maart 2010 de regering tevergeefs opgeroepen om ervoor te zorgen dat alle Amerikaanse kernwapens van Duitse bodem verdwijnen. Oud-secretaris-generaal Willy Wimmer van het Duitse ministerie van Defensie noemt de plaatsing van de wapens ‘een bewuste provocatie van onze Russische buurman’.

Tegenmaatregelen

Rusland is zeer ontstemd over het plaatsen van de nieuwe kernbommen. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt daarmee het non-proliferatieverdrag geschonden, dat in het leven is geroepen om de verspreiding van kernwapens juist tegen te gaan.

“Wij zijn verontrust dat landen die eigenlijk geen atoomwapens hebben, wel oefenen met het eventueel inzetten van die wapens in het kader van het NAVO-programma van nucleaire deelneming,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

Een woordvoerder van president Poetin zei dat Rusland genoodzaakt is tegenmaatregelen te nemen om zo de ‘strategische balans en gelijkheid’ te herstellen. Rusland zou overwegen om ballistische Iskander-raketten te sturen naar de basis in Kaliningrad, bij de Poolse grens.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Buitengewone ZIEKE actie van de VS! Oprotten met radioactieve tering zooi! Wij hoeven Rusland niet onder schot te houden! Ik ben de NAVO en de westerse insteek in wereld politiek van de huidige ‘leidershap’ in het weste ZAT!

Brianwashed
Brianwashed
6 jaren geleden

Misschien heeft die oude bulgaarse blinde waarzegster dan toch gelijk over een kernoorlog voor 2016…

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
6 jaren geleden

WW III in the making…

vakantie
vakantie
6 jaren geleden

The Good, the Bad and the Ugly
in VVK

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

36
0
We lezen graag je reactie!x