Homepagina » Binnenland » ‘Bewuste provocatie’: Amerika heeft 200 kernbommen naar onder meer Nederland en Turkije gestuurd
"Amerika heeft 200 kernbommen naar onder meer Nederland en Turkije gestuurd"

‘Bewuste provocatie’: Amerika heeft 200 kernbommen naar onder meer Nederland en Turkije gestuurd

De Verenigde Staten hebben zo’n 200 kernbommen naar Europa gestuurd. Dat zeggen de Russische autoriteiten, toevoegende dat de politiek-militaire situatie in de wereld verslechtert door de militaire operaties van de NAVO onder leiding van Amerika.

“Er zijn ongeveer 200 Amerikaanse kernbommen gestuurd naar Nederland, België, Italië, Duitsland en Turkije,” zei de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu vrijdag, meldt persbureau Sputnik.

De Russische minister is niet te spreken over de uitbreiding van de legeractiviteiten van de VS en de NAVO, die volgens hem verantwoordelijk zijn voor de verslechterde politiek-militaire situatie in de wereld.

Non-proliferatieverdrag

“We zien hoe het NAVO-blok steeds verder wordt uitgebreid,” zei hij. “In relatief korte tijd is het aantal leden van de NAVO verdubbeld.”

Er zijn onder meer kernwapens gebracht naar de militaire bases Büchel in Duitsland, Incirlik in Turkije en Aviano in Italië om de oudere versie van de atoombom te vervangen. Het vernieuwen van de kernbommen kost vele miljarden euro’s.

Het Duitse parlement heeft in maart 2010 de regering tevergeefs opgeroepen om ervoor te zorgen dat alle Amerikaanse kernwapens van Duitse bodem verdwijnen. Oud-secretaris-generaal Willy Wimmer van het Duitse ministerie van Defensie noemt de plaatsing van de wapens ‘een bewuste provocatie van onze Russische buurman’.

Tegenmaatregelen

Rusland is zeer ontstemd over het plaatsen van de nieuwe kernbommen. Volgens het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt daarmee het non-proliferatieverdrag geschonden, dat in het leven is geroepen om de verspreiding van kernwapens juist tegen te gaan.

“Wij zijn verontrust dat landen die eigenlijk geen atoomwapens hebben, wel oefenen met het eventueel inzetten van die wapens in het kader van het NAVO-programma van nucleaire deelneming,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

Een woordvoerder van president Poetin zei dat Rusland genoodzaakt is tegenmaatregelen te nemen om zo de ‘strategische balans en gelijkheid’ te herstellen. Rusland zou overwegen om ballistische Iskander-raketten te sturen naar de basis in Kaliningrad, bij de Poolse grens.

[PressTV]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Buitengewone ZIEKE actie van de VS! Oprotten met radioactieve tering zooi! Wij hoeven Rusland niet onder schot te houden! Ik ben de NAVO en de westerse insteek in wereld politiek van de huidige ‘leidershap’ in het weste ZAT!

Brianwashed
Brianwashed
5 jaren geleden

Misschien heeft die oude bulgaarse blinde waarzegster dan toch gelijk over een kernoorlog voor 2016…

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
5 jaren geleden

WW III in the making…

vakantie
vakantie
5 jaren geleden

The Good, the Bad and the Ugly
in VVK

x

Check Also

kuzu

Kuzu haalt tijdens coronadebat snoeihard uit naar D66’er Jan Paternotte: ‘Wat een eikel’

Kamerlid Jan Paternotte (D66) wees Denk-voorman Tunahan ...

medicijn

Aantal medicijndoden in Nederland: 17.000-20.000 per jaar. Aantal coronadoden: 17.839

Er gaat op social media een filmpje ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x