Gezondheid

Zout: ‘één van de grootste leugens die de geneeskunde ooit heeft verteld’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Eén van de grootste leugens die ooit door de geneeskunde aan de mensheid is verteld, is dat zout slecht voor je is en dat zout je bloeddruk verhoogt. Dat beweert althans dr. Bryan Ardis.

Op de website van het Voedingscentrum staat: ‘Te veel zout eten kan leiden tot een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

(Video verwijderd? Klik hier...)

Grootste onderzoek

Zout verhoogt de bloeddruk niet en je bent voorgelogen, aldus Ardis. Big Pharma verdient goud geld aan medicijnen tegen hoge bloeddruk.

In 2016 kwam de Universiteit van Tel Aviv met het grootste onderzoek ooit naar hoge bloeddruk. De onderzoekers volgden 500.000 mensen uit 49 landen gedurende 10 jaar. De mensen met de beste bloeddruk aten het meeste zout, zei Ardis.

Tussen de 6 en 9 gram

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om dagelijks niet meer dan 6 gram zout te nemen. Dit staat gelijk aan 2,4 gram natrium.

Als je je bloeddruk op peil wilt houden, doe je er verstandig aan dagelijks tussen de 6 en 9 gram zout te eten, benadrukte dr. Ardis.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 191 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

173 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
11 dagen geleden

Hoge bloeddruk krijg je niet van zout, maar van een corrupte Overheid met hun steunpilaar de media.

Treinenfan
Treinenfan
11 dagen geleden

Je heb het goede ongeraffineerde zout nodig , zeezout of berg zout ! Ik pak bij het koken altijd zeezout ! Hetzelfde met vet, je hebt vet nodig, wel de goede vetten zoals Olijfolie, Kokos olie , rode palm olie ! En ik proberr de goede suikers te pakken in de vorm van goede honing, kokosbloesem suiker , palm suiker , ook alles ongeraffineerd !

Icksy Nixx
Icksy Nixx
11 dagen geleden

Het nemen van te veel koolhydraten (geraffineerde suikers in taartjes, snoepgoed, drop etc.etc.) is de boosdoener.

Veel en intensief bewegen, bescheiden maaltijden en veel ontspanning zijn goede preventieve zaken.

Frits Gnahs
Frits Gnahs
11 dagen geleden

Maar dan niet het chemische Jozo zout of andere spul uit de supermarkt.
Dan hebben we die wel over Keltisch zout, zeezout of het witte goud.
Zeer belangrijk om te vermelden in het artikel!

Back to top button
173
0
We lezen graag je reactie!x