Gezondheid

Zout: ‘één van de grootste leugens die de geneeskunde ooit heeft verteld’

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!

Eén van de grootste leugens die ooit door de geneeskunde aan de mensheid is verteld, is dat zout slecht voor je is en dat zout je bloeddruk verhoogt. Dat beweert althans dr. Bryan Ardis.

Op de website van het Voedingscentrum staat: ‘Te veel zout eten kan leiden tot een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk verhoogt de kans op hart- en vaatziekten’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Grootste onderzoek

Zout verhoogt de bloeddruk niet en je bent voorgelogen, aldus Ardis. Big Pharma verdient goud geld aan medicijnen tegen hoge bloeddruk.

In 2016 kwam de Universiteit van Tel Aviv met het grootste onderzoek ooit naar hoge bloeddruk. De onderzoekers volgden 500.000 mensen uit 49 landen gedurende 10 jaar. De mensen met de beste bloeddruk aten het meeste zout, zei Ardis.

Tussen de 6 en 9 gram

De Gezondheidsraad adviseert volwassenen om dagelijks niet meer dan 6 gram zout te nemen. Dit staat gelijk aan 2,4 gram natrium.

Als je je bloeddruk op peil wilt houden, doe je er verstandig aan dagelijks tussen de 6 en 9 gram zout te eten, benadrukte dr. Ardis.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 219 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

176 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
7 maanden geleden

Hoge bloeddruk krijg je niet van zout, maar van een corrupte Overheid met hun steunpilaar de media.

Treinenfan
Treinenfan
7 maanden geleden

Je heb het goede ongeraffineerde zout nodig , zeezout of berg zout ! Ik pak bij het koken altijd zeezout ! Hetzelfde met vet, je hebt vet nodig, wel de goede vetten zoals Olijfolie, Kokos olie , rode palm olie ! En ik proberr de goede suikers te pakken in de vorm van goede honing, kokosbloesem suiker , palm suiker , ook alles ongeraffineerd !

Icksy Nixx
Icksy Nixx
7 maanden geleden

Het nemen van te veel koolhydraten (geraffineerde suikers in taartjes, snoepgoed, drop etc.etc.) is de boosdoener.

Veel en intensief bewegen, bescheiden maaltijden en veel ontspanning zijn goede preventieve zaken.

Frits Gnahs
Frits Gnahs
7 maanden geleden

Maar dan niet het chemische Jozo zout of andere spul uit de supermarkt.
Dan hebben we die wel over Keltisch zout, zeezout of het witte goud.
Zeer belangrijk om te vermelden in het artikel!

rrr
rrr
7 maanden geleden
  1. Natrium is een essentieel mineraal voor het menselijke lichaam. Voedingscentrum is een van de corruptiebolwerken van de overheid waar de vreemdste voedingsadviezen gegeven worden zonder deze ook te kunnen of willen onderbouwen.
Rose
Rose
7 maanden geleden

Idd, zout, natrium en wat suikerenergie, zijn ook de bouwstenen van je cellen. In fruit heb je veel natuurlijke suikers. Mijn moeder in de home 10 jaar lang geweest, eten zonder zout en suiker, ze was diabetes…..en zwaar dement geworden.

Helga
Helga
7 maanden geleden

mijn overgrootouders wisten al dat, als je als vrouw te weinig zout nam, je last kreeg van hormonale stoornissen ( zal dan bij mannen naw ook zo werken). maar toch… de zgn. moodswings tijdens de overgang en het vochtvasthouden komt gewoon door hormonen en als die niet in balans zijn door bv. te weinig zout… tja.. dan krijg je dus allerlei klachten.
Ik gebruik gewoon zout als ik er zin in heb, en als het bv. erg warm is, dan wat meer. Dus die hele medisch onethische wetenschap, probeert ons al decennia ziek te houden en dat lukt aardig. Behalve dan voor de mensen die hun gezonde boeren verstand BLIJVEN gebruiken.

jackie
jackie
7 maanden geleden

Kreeg ooit medicatie voorgeschreven tegen hoge bloeddruk. Binnen een week had ik het vaarwel gezegd, want de bijwerkingen (misselijk enz.) waren niet van de lucht. Ben trouwens tegen allerlei voorgeschreven medicatie (alleen als het echt noodzakelijk is) zeker waar een maagbeschermer bij wordt geadviseerd!

TOS
TOS
7 maanden geleden

Van alles wat goed is wil ‘men’ liever dat je het als slecht ziet.
Van alles wat slecht is wil ‘men’ liever dat je het als goed ziet.

Annette
Annette
7 maanden geleden

Inderdaad. Wij zijn jarenlang voorgelogen.
Ik kan mij nog goed herinneren, tientallen jaren geleden, dat ik, toen ik zwanger was, eerst zoutarm en daarna zoutloos moest eten. Walgelijk!

Heel fijn dat hier nu eindelijk aandacht voor is.

Wel wil ik daar nog wat aan toevoegen: Het gewone natriumzout, dat je bij de supermarkt koopt, is ronduit bagger. ALLE belangrijke mineralen zijn er namelijk in de fabriek uitgehaald.

Als je gezond ZOUT wilt gebruiken, kan je het beste Keltisch zeezout gebruiken. Een tweede optie zou Himalayazout kunnen zijn.

Het Keltische zeezout heeft de voorkeur, omdat dat gewonnen wordt uit de zee.
Een mens bestaat voor het grootste deel uit vocht (water), dus wordt dat door je lichaam prima geabsorbeerd.

Dit in tegenstelling tot het gewone natriumzout. Omdat alle belangrijke stoffen eruit zijn gehaald, gaat je lichaam, zodra je dit inneemt, die belangrijke stoffen onttrekken aan je eigen lichaam.

En DAT is natuurlijk juist niet de bedoeling.

Realist
Realist
7 maanden geleden

Himalayan Rock Salt. Prima spul!

frt
frt
7 maanden geleden

Zout geneest bijna alle ziekten van huid en slijmvliezen. Niet voor niets neemt men zout baden en zoutwater neus spoelingen.

malion
malion
7 maanden geleden

Kijk en dat is ook een van de vele dingen die de wappies al heel lang weten. De ziekenhuizen , artsen, farma zijn allemaal geïnfiltreerd door het WEF en WHO. Wat denk je van alle reclames? en wat er in zogenaamde gezondheidsblaadjes te lezen is! Alles wat geraffineerd is (het woord zegt het al) is slecht voor de gezondheid.
De mensen die het aanbevelen moeten weten dat het niet klopt.

Mikkie
Mikkie
7 maanden geleden

Sinds 1.5 jaar zelfgemaakte CAYENNEPEPER capsules. Bloeddruk nu 120/80. En dat voor een 60+.

Wakkere
Wakkere
7 maanden geleden

Dan wel zeezout.
Himalaya zout is nog beter.
Keukenzout is NaCl natriumchloride.
Dat bindt zich aan andere mineralen die je nodig hebt en krijg je langzaam aan mineralen tekort wat zorg voor gevaarlijke kwaaltjes

Boervrou
Boervrou
7 maanden geleden

Tafelsout is nie sout !

Realitas
Realitas
7 maanden geleden

Veel mensen hebben juist een tekort aan gezonde zouten. Ze eten vaak chips omdat het lichaam aangeeft dat het zout tekort komt. Het is een signaal van het lichaam.
En die arme oude mensen in het verzorgingstehuis lijden ook door zouttekort. Het eten dat ze voorgeschoteld krijgen is zo smaakloos omdat zout zogenaamd slecht voor hen zou zijn.
Hoge bloeddruk komt voornamelijk van suikers en stress.

Zeeuwse Babbelaar
Zeeuwse Babbelaar
7 maanden geleden

Jodium houdend zout, heeft een
enorm goede reinigende werking !
Ben ermee grootgebracht, gebruik
dit mijn hele leven en heb nog nooit
een hoge bloeddruk gehad !
De leugens over het cholesterol
en het suikergehalte in het bloed
(diabetes type-2)
zijn ook enorm gaan overheersen !
LEUGENS, LEUGENS….veel teveel
medische onwaarheden….

Zeeuwse Babbelaar
Zeeuwse Babbelaar
7 maanden geleden

Het menselijk lichaam kan niet zonder:
cholesterol, suikers en zouten !

Olaf
Olaf
7 maanden geleden

Vermeld dan wel even waar mensen dan wel hoge bloeddruk van krijgen!
Het is het antiklontermiddel in zout waar men hoge bloeddruk van krijgt.
Ook wel bekend als E504 en E535.
Dat is de boosdoener!

tbja
tbja
7 maanden geleden

“we know whats best for you!”

Sjefke
Sjefke
7 maanden geleden

Mensen hebben te weinig zout, dat blijkt bij ziekenhuisopname.
Het eerste wat je krijgt is een zak fysiologisch zout.
Daaruit blijkt genoeg!

Tim
Tim
7 maanden geleden

Bewerkt zout(tafelzout )is om het maar te zeggen ongezout slecht!
Daarintegen is bv Himalaya zout, Keltisch zout inderdaad heel goed
In zout zit ook chlorine wat goed is voor bv tegen parasieten in je darmen en maag

De indianen in Amerika aten zout
Toen de kolonisten hun intrede deden in het wilde westen met hun bewerkte voedsel oa suiker
Als ruilmiddel met de indianen werden ook zij ziek

Later kwam daar nog bloem, Coca Cola en voeding met veel minder voedingswaarde
En het afslachten van de bizon voor meestal hun huiden maar ook opzettelijk om de oorspronkelijke bewoners te verzwakken
Heden ten dage is er niet veel veranderd
Alleen zij die bewust genoeg zijn eten natuurlijk gezond

Marco
Marco
7 maanden geleden

Ik let nergens op, ik eet waar ik trek in heb, alleen niet teveel, dat is het enige. Gaat al decennia goed. Al die voedingsadviezen, teveel gedoe, geen zin in. Er zijn wel belangrijkere dingen in het leven.

Zeeuwse Babbelaar
Zeeuwse Babbelaar
7 maanden geleden

Kaneel, heeft eveneens een krachtig
reinigend effect.
Gebruik dit super kruid vaak, als extraatje door
groenten, vlees en salades.

trix
trix
7 maanden geleden

Ach, ik denk dat je t best naar je lichaam luisteren, kan, vetarm eten is ook niet altijd goed. Al die behoeften wisselen van mens tot mens.

Gaia
Gaia
7 maanden geleden

Volgens mij heeft hoge bloeddruk veel met stress te maken.
En de relatie tussen veel snacken en stress.
En het psychosomatische tussen zware gevoelens en ziektes.
Filosofie van boedisme helpt mij hierbij: lijden hoeft niet, oftewel je kan door actie er iets aan doen (bijv. posten op nignfornews), of je accepteert de situatie.
Bijv. dat je buur toch weer een gifprik haalt ondanks je waarschuwing.
Wanneet jij bij jexelf blijft zal daar een positieve energie uitstralen.

frt
frt
7 maanden geleden

Meen dat ene dokter Smalhout ooit gezegd had dat tijdens en na de WO2 veel kankers waren verdwenen doordat mens niet veel te eten had. Deze uitspraak werd hem niet in dank afgenomen…

Joka
Joka
7 maanden geleden

Alles is een leugen

Gammaflitser
Gammaflitser
7 maanden geleden

Heb het nog nooit zo zout gegeten…

Sam
Sam
7 maanden geleden

Maar is teveel zout ook goed voor de nieren

Niet bang
Niet bang
7 maanden geleden

Gelukkig altijd eigen weg gegaan. Luister naar je lichaam en geest. Je voelt wat het beste is voor je. Ik ben 63 jaar, gebruik geen medicijnen. Geloof in God, de bron, de ene, energie, of hoe je het noemt. Ik ben een dankbaar mens.

!!!zo effe!!!
!!!zo effe!!!
7 maanden geleden

Maar als het niet waar is..waarom doen de artsen en diëtisten toch mee?

Anja
Anja
7 maanden geleden

Van keukenzout (NaCl) krijg je wel een hoge bloeddruk, vanwege de rotzooi die erin verwerkt is. Maar zouten als Himalaya en Keltisch zeezout zijn juist hartstikke gezond.

Geurtje.
Geurtje.
7 maanden geleden

Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat er zoveel mensen zijn met artrose?
A.u.b. geen wetenschapper, want die doen het voor de poen !!

de bezorgde medeburger
de bezorgde medeburger
7 maanden geleden

Zo wordt je constant voorgelogen door de “Big Farma
Dit gebeurt ook met statiens ( kijk op you tube naar Pierre Capel hij geeft uitleg)
Kijk ook naar de meerde volkeren. amish) zeer gezond zijn en geen van
al die rommel slikken alwaar je lichaam ziek van wordt.

Marianna
Marianna
7 maanden geleden

bloeddruk moet niet te laag zijn, bedenk dat het bloed in je hersenpan moet kunnen komen, anders gaat het daar niet goed

Evert
Evert
7 maanden geleden

Zoals altijd ; de mens “verbetert” de natuur en dan gaat het fout , onbewerkt zeezout is wel goed , maar jozo en ander keukenzout is slecht , is gebleekt en van mineralen ontdaan .Ook bv honing uit de supermarkt is als het echt honing is heet geperst zit niks heilzaams in , maar veel “honing “is suikersiroop met honingsmaak , natuurlijke producten zijn niet slecht voor je .

hans
hans
7 maanden geleden

Ook een leuke, ik weet niet wanneer dit precies bepaald is, maar (kan me voorstellen een EU besluit) Ze hebben met ingang van begin dit jaar alle siropen, limonades e.d. uitgerust met het uiterst giftige en zwaar kankerverwekkende aspartaam onder de mom – lekker voor de lijn – met zero sugar. Smerige vieze linkse bemoeial’s!! Ze zijn echt van plan, (niet de schapen die dit echt geloven) om ons voedsel en ook drinken te vergiftigen met deze kolerezooi!! De haat en woede word steeds groter, en maar doorgaan he. Helemaal de de-populatie agenda! Mensen zijn die lui SPUUGZAT!!

NietOns
NietOns
7 maanden geleden

Bakingsoda (natrium bicarbonaat) en (citroen)zuur samen voegen slaat nergens op. Daarmee hef je het zuur op maar ook de alkalische eigenschap van de bakingsoda. Deze reageren enorm met elkaar waardoor je eindigt in een iets zuur, of iets alkalische vloeistof van water en kleine hoeveelheid zout. Of het één of het ander, los van elkaar na een bepaalde periode heeft wel nut.
Hierbij moet je wel oppassen met natrium bicarbonaat (ook wel maagzout genoemd) wanneer je dit neemt. Het verlaagd het maagzuur waardoor je verteringsproblemen gaat krijgen. Bij een te laag maagzuur krijgt je juist last van “maagzuur” en neem je een hoop vitamines en mineralen niet op.

Juan
Juan
7 maanden geleden

Neem Himalya zout, dat is lekker en gezond.

NietOns
NietOns
7 maanden geleden

Genoeg zout is ook heel belangrijk om maagzuur aan te kunnen maken.
Bij te weinig of te lage zuurgraad van het maagzuur worden er bepaalde vitamines en mineralen niet meer opgenomen hetgeen op de lange termijn voor grote problemen gaat zorgen.

!!!strijder!!!
!!!strijder!!!
7 maanden geleden

Ik bak jaren al met roomboter..en ook bakkngsoda..je moet halve theelepel en met een beetje citroen effe laten bruisen tot het stopt dan pas water erbij en drinken..waarom? anders gaat het als het aanraking komt met maagzuur van de maag dan krijg je oprispingen..maar ik die niet te veel Citroën anders krijg je een dubbel werking citroen word omgezet in een bicarbonaat..en dat is baking soda al.

Liegebeest
Liegebeest
7 maanden geleden

We zijn nou eenmaal electro chemische wezens. En zout water geleid stroom beter. Zonder zout Kan je lichaam zich dus niet goed onderhouden. Communicatie stornissen tussen je organen.
Gewoon simpel logisch nadenken. Daar heb je geen achetenwappers voor nodig. Als zout zo slecht zou zijn was heel de Mediterranean wel uitgestorven ondertussen.

Chris
Chris
7 maanden geleden

De echte killers zijn suikers/koolhydraten maar daar hoor je vrijwel niemand over.

Steven O
Steven O
7 maanden geleden

Het is niet teveel zout (natrium) maar een gebrek aan kalium. Je lichaam heeft van allebei ongeveer evenveel nodig. Veel gezondheidsproblemen komen door gebrek aan kalium. Zit en vers eten of gewoon Lo-Salt.

Jack
Jack
7 maanden geleden

Al die “gezondheidsadviezen” klopt geen reet van.
De uitspraken omtrent gezond eten veranderen constant.
Zelfs Jus d’orange is niet gezond volgens de huisarts. Pffffffff

Sizu_Sun
Sizu_Sun
7 maanden geleden

En dan het Liefste wel ECHT Keltisch zeezout. Bewerkt zout is niet erg gezond namelijk.

gerritje
gerritje
7 maanden geleden

bla bla gezond bla bla , ik hou aan wat ik in mijn jeugd (jaren 70) heb geleerd en gegeten, die mensen worden nu gemiddeld 85 a 90 , en ik heb al 30 jaar geen dokter gezien.
Al die fratsen, je ontregeld je hele systeem, en DAT is juist funest

la vérité
la vérité
7 maanden geleden

ik raak onwel als ik te weinig zout eet zelfs.

Julia
Julia
7 maanden geleden

Gebruik goed zout maar met mate. https://eostrace.be/artikelen/het-belang-van-jodium-en-hoe-voldoende-binnen-te-krijgen. Het recept is niet alles te geloven wat ons wordt wijs gemaakt en zelf gezond verstand te gebruiken. Zoals ook vlees is slecht sorry maar dat zit vol belangrijke bouwstoffen evenals vis en zuivel. Dus vergeet ook het sprookje Vegan.

Julia
Julia
7 maanden geleden

Een mens kan uitsluitend hoge bloeddruk krijgen van alle leugens die ons worden verkocht. Evenals de angstporno die dagelijks door onze strot wordt geduwd het is pure onderdrukking meer niet. Wat zullen ook nu weer miljoenen mensen last van hartkwalen krijgen het volgende verzinsel Morgen is het weer zover en mogen we allemaal de klok een uur terugzetten en een uur langer slapen. Wat zouden wij moeten doen om onszelf te beschermen als we de mainstream media niet hadden om ons te waarschuwen voor allerlei onheil? Want, we leven niet meer in een maatschappij waar je zomaar alles kunt doen zonder dat dit grote gevolgen heeft. Zelfs een eenvoudig iets zoals het terugzetten van de klok kan je al aanzienlijke problemen opleveren. Maar, over het terugzetten van die klok moet je niet te licht denken want je kansen op een hartaanval of beroerte worden aanzienlijk groter. De expert waarschuwde dat deze ogenschijnlijk kleine verandering je risico op ernstige medische noodgevallen, zoals hartaanvallen en beroertes, met maar liefst 70 procent kan verhogen. Lewtas zei: “Oudere patiënten en patiënten met een hoger risico op hartaandoeningen lopen een verhoogd risico door het verzetten van de klok. “Vrouwen lopen mogelijk ook een hoger risico, maar er is veel minder consensus over het bewijs. Wel bijzonder dat men dit soort risico’s opeens ‘begint te zien’ na de ‘veilige en effectieve’ coronaprikken waarbij ondertussen duizenden mensen zijn gestorven door een hartaanval of beroerte. Whats next. Ẅelk weldenkend mens laat zich nog langer gek maken.

Evert
Evert
7 maanden geleden

(de goede) zout zorgt juist voor dat water de cel kan binnen dringen. Zonder de goede zouten krijg je juist een hoge bloeddruk omdat je lichaam dmv hoge bloeddruk het water je cel in wil forceren! Heel interresant stuk https://www.youtube.com/watch?v=-FT8y478KuY

Jeroen
Jeroen
7 maanden geleden

We weten allemaal dat “TE” nooit goed is (behalve “tevreden”). De vraag begint wel steeds meer te worden waar de “te” grens ligt en als ik ’t narratief al volg is dat dan wel bij iedereen hetzelfde? Ik heb zelf al regelmatig hele zakken chips EN dubbelzoute drop moeten leegeten OP DOKTERS ADVIES!!! Destijds ook vanwege mijn bloeddruk.
Gek genoeg merk ik wel dat als ik een tijd lang heel erg zout heb gegeten dat ik er dan opeens geen trek in heb, of als ik lange tijd weinig zout op heb, of wanneer het bloedheet weer it, ik just dan zin heb in erg zout eten. Zou dit gewoon een instinct zijn?

Evert
Evert
7 maanden geleden

(de goede: himalaya en keltisch) zouten zorgt juist voor dat water de cel kan binnen dringen. Zonder de goede zouten dehydrateerd je lichaam ookal drink je nog zoveel water. dmv van hoge bloeddruk probeert je lichaam dan het water je cellen in te forceren! Dus hoge bloeddruk komt door een tekort aan zout. Heel interresant stuk https://www.youtube.com/watch?v=-FT8y478KuY

peter
peter
7 maanden geleden

Zout is belangrijk evenals dierlijke vetten. Wij gebruiken keltisch zeezout -met alle mineralen uit de zee waaruit we zijn ontstaan- en doen ons daar echt te goed aan. We zijn nooit ziek.

Bastiaan2000
Bastiaan2000
7 maanden geleden

Een nog grotere leugen is de cholesterol leugen, dat je slecht cholesterol zou hebben. Cholesterol is een levensader, bouwsteen van bijna elke metabolische werking aan het lichaam, vitaminen, mineralen. Direct of indirect, kalium oa, deze zorgt voor de tonische druk, ook van de aders. Tekort kan een collaps veroorzaken met hartstilstand tot gevolg, kalium erft als grondstof cholesterol. Het zogenaamde HDL en LDL zijn geen cholesterol, maar transporteiwitten voor vervoer naar het lichaam of de lever. Het grootste gedeelte van cholesterol wordt aangemaakt door het lichaam zelf.
Een te laag cholesterol mist vrouwelijke of mannelijke eigenschappen, vitamine opbouw, mineralen werking
kortom. Wie cholesterol wil verlagen is niet goed bij zijn hoofd, bedrijven die of door voeding of medicatie cholesterol willen verlagen zijn erger dan de mafia.

cees
cees
7 maanden geleden

TJA het maar net hoe je het bekijkt oke laten we zeggen dat die dokter gelijk heeft wat hoge bloedruk maar hoe zit het dan met je nieren kan hij daar wat over vertellen mijn dokter zegt dat mijn nieren last hebben van het zout gebruik van mij ? terwijl ik eigenlijk zo weinig mogelijk zout probeer te nemen daar hoor je niks over
erg erg jammer vind ik

Janny
Janny
7 maanden geleden

Klopt kennisen van ons kregen nooit zout omde bloeddruk ,nu werd ze laatst heel duizelig ,had ze een natrium tekort en moesten ze zout gaan eten

Désirée Röver
Désirée Röver
7 maanden geleden

Onder zout versta ik niet dat witte spul in een tafelstrooier van Albert Hein. Dat is bewerkt om niet nat te worden, zout trekt namelijk water aan (is hygroscopisch).
Onder zout versta ik het mineraalrijke Keltisch zeezout dat wordt gewonnen in zoutpannen in Bretagne.
Zout is onontbeerlijk voor ons immuunsysteem, vandaar dat het Rockefeller geneeskundig verdienmodel — ofwel de Westerse patentgeneesknudde — rondvertelt dat zout niet goed voor ons is…

So it is
So it is
7 maanden geleden

Real Salt is ongeraffineerd, oeroud zeezout precies zoals de natuur het gemaakt heeft. We noemen het ‘Nature’s First Sea Salt’®.” Het bevat meer dan 60 natuurlijk voorkomende sporenelementen en het is nooit verwerkt of chemisch behandeld. Ons fijne zeezout is onze meest populaire korrelgrootte en is een perfect alledaags keukenzout. Het is geweldig voor kokend water, het kruiden van je eten, bakken en meer. Als u uw shakers wilt hergebruiken, afval wilt verminderen en uw maaltijden vol van smaak wilt houden

Zoek op : Redmond Real Salt

Atlan53
Atlan53
7 maanden geleden

Belangrijk is een zout met voldoende mineralen erin. Himalaia of Keltisch zout en niet NaCl waar alleen die twee ingrediënten inzitten.

Firstme
Firstme
7 maanden geleden

“Ze” hebben over Werkelijk alles gelogen, alles 180 graden verdraaid. Ons leven is 1 GROOTE LEUGEN!

Anita
Anita
7 maanden geleden

Het ligt eraan hoe je het gebruikt, zout kan ook werken als een gif voor de lever bv. als je het in je drinkwater doet in grote hoeveelheden, meer dan een klein kneepje op de nuchtere maag. Zie https://podcasts.apple.com/us/podcast/071-salting-your-water-the-dangers-of-adding-salt/id1133835109?i=1000676123281

Catz
Catz
6 maanden geleden

Mijn art zegt dat zout ook ongezond zijn voor de nieren. Zijn dat waar?

Back to top button
176
0
We lezen graag je reactie!x