Bewustzijn

De (bijna-)dood ontrafeld: “Revolutionaire nieuwe verklaring voor bijna-doodervaring”

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland zijn er zo’n 600.000 mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Desalniettemin rust er op het begrip BDE nog een zeker taboe. Het gaat om authentieke ervaringen, die ook de wetenschappelijke wereld niet onberoerd laten.

De wetenschap hanteert al eeuwenlang een strikte scheiding tussen het bovennatuurlijke en het fysieke domein. Dit geldt ook voor bijna-doodervaringen. Mensen die een BDE hebben gehad ervaren onder meer buitenlichamelijkheid, een tunnel en een schitterend liefdevol licht.

Geesteswetenschapper Maureen Venselaar kwam tijdens haar werk in aanraking met vragen rond het leven, de dood en bijna-doodervaringen. Ze begon een uitgebreide detailstudie naar BDE’s. Ze heeft een nieuwe BDE-theorie opgesteld op basis van de astrofysica.

Lichtenergie

De bijna-doodervaring is een indrukwekkende ervaring op de grens van leven en dood, aldus Venselaar. Mensen ervaren – nadat ze bewusteloos zijn geraakt – dat ze uit hun fysieke lichaam gaan, bewust blijven, een lichaam krijgen van puur lichtenergie en met een enorme snelheid door een tunnel gaan naar een andere werkelijkheid van licht en liefde. Deze lijkt lichtjaren ver weg te zijn.

BDE’s worden vaak neurologisch of bovennatuurlijk verklaard, maar beide theorieën kunnen volgens Venselaar niet alle BDE-kenmerken verklaren en koppelen de BDE ook niet exclusief aan het naderen van het levenseinde. Ze overstijgt de oude dualistische neurologische en bovennatuurlijke verklaring.

Fibonacci-code

De (bijna-)dood ontrafeld: "Een revolutionaire nieuwe verklaring voor bijna-doodervaringen"Op basis van onderzoek naar honderden bijna-doodervaringen kan Venselaar naar eigen zeggen een tipje van de sluier oplichten van wat ons te wachten staat op het moment dat wij de grens van het leven naderen. Ze stelt dat diep in ons fysieke lichaam een proces op gang komt waarbij lichtenergie vrijkomt. Dit is volgens haar bewezen. “Deze lichtenergie, die uit fotonen bestaat, vormt de basis van ons nieuwe bestaan.”

Fotonen hebben volgens Venselaar te maken met bewustzijn, met informatieopslag en met de relativiteit van ruimte en tijd. Tegen die achtergrond is het mogelijk dat wij bij onze (bijna-)dood uit ons fysieke lichaam gaan als een wezen van lichtenergie, aldus de geesteswetenschapper, toevoegende dat omstanders dit in sommige gevallen hebben zien gebeuren.

BDE’ers hebben verder aangegeven zelfbewust te zijn, ‘dezelfde’ te blijven, een volgend leven te ervaren en de grenzen van ruimte en tijd te passeren. Venselaar stelt dat de geheimen van de Fibonacci-code op bijzondere wijze bijdragen aan de verklaring van alle kenmerken, zoals het zien een grote ‘zandloper’, die door BDE’ers en sterrenkundigen exact hetzelfde wordt omschreven.

Boekentip: De (bijna-)dood ontrafeld

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

“Fotonen hebben volgens Venselaar te maken met bewustzijn, met informatieopslag en met de relativiteit van ruimte en tijd. Tegen die achtergrond is het mogelijk dat wij bij onze (bijna-) dood uit ons fysieke lichaam gaan als een wezen van lichtenergie, aldus de geesteswetenschapper, toevoegende dat omstanders dit in sommige gevallen hebben zien gebeuren.”

Tekst. Dat is het. Maar wat zegt het ?
Mij niets. Een spaghetti van woorden.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

eerst het zuur, dan het zoet (…) daarna reïncarnatie. de wet van behoud van ellende is universeel en tijdloos voor ons allen

Thijs
Thijs
7 jaren geleden

Dit is een prachtig boek, heb het een flinke tijd al eens uitgelezen. Momenteel ben ik bezig met het bekijken van “de dood” en BDE vanuit verschillende invalshoeken. Velen zullen het boek “Eindeloos Bewustzijn” van Pim van Lommel ook wel kennen, echter bovenstaand boek gaat nog iets verder.
Daarnaast kan ik iedereen de boeken “Kosmische Visie” (vertaald naar Nederlands) van Ervin Laszlo en “The Self-Aware Universe” van Amit Goswami aanbevelen. De tweede heb ik geen Nederlandse vertaling van kunnen vinden, dus die zal in het Engels gelezen moeten worden. Er zijn natuurlijk ontzettend veel boeken te vinden over BDE ervaringen en ook al is “The Self-Aware Universe” niet gericht op BDE of de dood, het bevat ontzettend veel zinvolle informatie over hoe het universum werkt gekeken vanuit het perspectief van kwantummechanica.

Het laatste boek legt prachtig uit welke magie er schuil gaat in kwanta en wat deze betekenen voor ons bewustzijn. Fotonen zijn maar een onderdeel van wat bewustzijn eigenlijk betekent. De impact van een tijdloos bestaan doordat kwanta zich ten alle tijde kunnen aanpassen aan de waarnemer (de “bewuste”) is gigantisch. Niets is wat het lijkt, de wereld kan letterlijk gisteren (als gisteren al bestaat) een andere wereld zijn geweest dan het vandaag is. Het hebben van een BDE is naar mijn mening een kijkje in een gigantische overkoepelende dimensie waar we nu eigenlijk al in zitten, maar waar we in onze huidige vorm niet naar kunnen kijken. Er is geen “voor” of “na” het leven of de dood. Er is nu, aangepast in een vorm die het andere nu nog niet kan zien.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Er bestaat ook een visie die beweert dat het licht een lokmiddel van satan is om je opnieuw te vangen in de reïncarnatie van een slavenbestaan. Dus je zou die donkere tunnel moeten kiezen om niet meer te hoeven reïncarneren en een oneindig leven als god kunnen leiden…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x