Homepagina » Universum » ‘Zwart gat is deur naar ander heelal’
Zwart gat is deur naar ander heelal

‘Zwart gat is deur naar ander heelal’

De laatste decennia hebben veel theoretisch natuurkundigen gezegd dat er meerdere universa zijn.

Uit steeds meer onderzoeken wordt duidelijk dat we deel uitmaken van het multiversum, waarin ontelbaar afzonderlijke universa bestaan.

Het is tot nu toe onduidelijk hoe alle universa met elkaar verbonden zijn. Volgens één theorie lijkt het zaadje van een universum sterk op dat van een plant. Het is een bolletje dat alle essentiële materialen bevat en in een beschermend omhulsel wordt bewaard.

Centrum

Dit is precies wat in het binnenste van een zwart gat gebeurt. Zwarte gaten zijn in feite de resten van gigantische sterren. Wanneer dergelijke sterren geen brandstof meer hebben, implodeert hun kern. In het centrum van vrijwel ieder sterrenstelsel zijn zwarte gaten gevonden, waarvan sommige meer dan miljoenen keren groter zijn dan onze zon.

Natuurkundigen als Nikodem Poplawski zeggen dat de materie in een zwart gat een punt bereikt waarop het niet verder in elkaar kan worden gedrukt. Dit ‘zaadje’ mag dan ongelooflijk klein zijn, maar weegt meer dan een miljard zonnen.

Wortel

Materie wordt op een bepaald moment niet verder ineengedrukt omdat zwarte gaten extreem snel ronddraaien, aldus Poplawski. Volgens de natuurkundige is een zwart gat een deur naar een ander universum.

Met andere woorden, als je in het zwarte gat in de Melkweg valt is het mogelijk dat je uitkomt in een ander universum. Dit universum bevindt zich niet in het onze, maar kan worden gezien als een wortel die twee bomen met elkaar delen.

Bron: Nationalgeographic.com

Gerelateerd:

 Vond je deze info goed? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Het geheim van leven zullen we nooit weten. Ook de wetenschappers prutsen en zullen nooit de waarheid weten.
  Het was ook de bedoeling dat men nooit en dan ook nooit het geheim van het leven zal ontrafelen. We hebben die macht niet en zullen die ook niet krijgen. De mens leeft en gaat dood. De rest is gewoon werk en bezigheid, ehm… mind blowing? 🙂

  1 likes
 2. een zwart gat .kan men vergelijken met de dood van een mens, het weet niet precies wat er op volgt, er zijn genoeg verhalen daarover ,maar precies weten hoe het nu zit, dat is nog niet volledig bekend ,zo is het met zwarte gaten en de dood ook , als daarachter een ander universum is .een totale andere realiteit ,de mens is universeel verbonden met alles, alles is dan mogelijk op het gebied van zwarte gaten de dood en het leven is als een zwart gat van ontdekken
  het bewustzijn van de mens is universeel
  en we ontdekken ons zelf daarin..

  0 likes
 3. Goed nieuws voor mensen die gezond van lichaam en geest zijn. Zou er in het volgende universum ook een planeet met een warme Middellandse Zee zijn.
  Diegenen die de Aardse natuur stukmaken voor buitensporige financiële winst, zullen totdat de Zon de Aarde opslokt, waarschijnlijk reïncarneren als een toekomstige nieuwe soort kleine insecten.

  0 likes
 4. In het derde rijk noemde men het zwarte gat de “Zwarte Zon”. Het hakenkruis is een abstracte weergave van een sterrenstelsel zoals onze melkweg.
  Één van de mythes omtrent de zwarte zon is deze:
  „Der unbesiegbare Kraftquell war für sie die schwarze Sonne. Unendlich strahlt ihr Licht, das menschliche Auge kann sie nicht sehen und doch ist sie da. Wie die helle Sonne des Tages nach außen hin leuchtet, so strahlt die dunkle Sonne in das Innere des Menschen hinein. Durch sie leuchtet der Gottheit Licht.”

  0 likes
 5. Schrijver weet niets van bomen. Bomen delen geen wortels. Boom heeft eigen wortels. Een boom kan wel meerdere stammen hebben, dat is iets anders.

  0 likes
 6. Als een zwart gat een deur is naar een ander heelal, dan kun je er alleen samengeperst en door het sleutelgat doorheen en kom je er aan de andere kant als vliegend spaghettimonster weer uit.

  0 likes
 7. [quote name=”22one cL”]Goed nieuws voor mensen die gezond van lichaam en geest zijn. Zou er in het volgende universum ook een planeet met een warme Middellandse Zee zijn.
  Diegenen die de Aardse natuur stukmaken voor buitensporige financiële winst, zullen totdat de Zon de Aarde opslokt, waarschijnlijk reïncarneren als een toekomstige nieuwe soort kleine insecten.[/quote]
  Je bedoelt zoiets als muggen??? Kun je ook veel last van hebben hoor!

  0 likes
 8. In de trechter en uit de trechter. Een soort zandloper.

  0 likes
 9. Toen ik onderstaand verhaal ooit las als beeldspraak /metafoor voor ons heelal met alle zichtbare en (nog) onzichtbare materie …had ik zo iets van Dit is gewoon wat is…..en eigenlijk tegelijk ook heeel simpel.en hiermee wordt ook direct het ‘nieuwe leven’ ofwel eeuwige leven verklaard denk ik te weten…

  http://wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/de_perzik/de_perzik.html

  0 likes
 10. [quote name=”Haunebu”]Één van de mythes omtrent de zwarte zon is deze:
  „Der unbesiegbare Kraftquell war für sie die schwarze Sonne.[/quote]
  Nee, een zwarte zon is géén mythe.
  Weinig mensen weten dit, maar ook de oude Egyptenaren maakten al onderscheid tussen wit licht en zwart licht. Wij hebben zelf óók een zwarte zon, namelijk SATURNUS. Daar is een heel verhaal over te houden maar dat gaat hier te ver. Kortgezegd komt het erop neer dat satanisten eigenlijk Saturnus-aanbidders zijn. Ook ons weekend is eigenlijk een soort binair stelsel in de week, namelijk ZATER(saturn)-dag en ZON-dag. Op SATER-dag wordt altijd het meeste bier gezopen en gefeest, met alle gevolgen daarvan. En denk dan ook eens aan het karakter SIRIUS-black in de Harry Potter films. Dit geeft alleen maar aan dat er ook een SIRIUS-white is…

  0 likes
 11. [quote name=”Peter”][quote name=”Haunebu”]Één van de mythes omtrent de zwarte zon is deze:
  „Der unbesiegbare Kraftquell war für sie die schwarze Sonne.[/quote]
  Nee, een zwarte zon is géén mythe.
  Weinig mensen weten dit, maar ook de oude Egyptenaren maakten al onderscheid tussen wit licht en zwart licht. Wij hebben zelf óók een zwarte zon, namelijk SATURNUS. Daar is een heel verhaal over te houden maar dat gaat hier te ver. Kortgezegd komt het erop neer dat satanisten eigenlijk Saturnus-aanbidders zijn. Ook ons weekend is eigenlijk een soort binair stelsel in de week, namelijk ZATER(saturn)-dag en ZON-dag. Op SATER-dag wordt altijd het meeste bier gezopen en gefeest, met alle gevolgen daarvan. En denk dan ook eens aan het karakter SIRIUS-black in de Harry Potter films. Dit geeft alleen maar aan dat er ook een SIRIUS-white is…[/quote]

  is er ook een SIRIUS-light ?? M’n vriendin is aan de lijn en wil graag weten of dat dan misschien allemaal voor niets is dat afvallen.

  0 likes
 12. Hoe arrogant is het dan wel niet, te denken dat wij de enigste
  Planeet zijn waar leven op is.Als men hier spreekt over Multiversum.Het is een grote soep van planeten.

  gr Robert

  0 likes
 13. [quote name=”fons”]Toen ik onderstaand verhaal ooit las als beeldspraak /metafoor voor ons heelal met alle zichtbare en (nog) onzichtbare materie …had ik zo iets van Dit is gewoon wat is…..en eigenlijk tegelijk ook heeel simpel.en hiermee wordt ook direct het ‘nieuwe leven’ ofwel eeuwige leven verklaard denk ik te weten…

  http://wetenschap-eindtijd.com/kosmologie_en_astronomie/de_perzik/de_perzik.html%5B/quote%5D

  Heel mooi verhaal van die perzik maar tevens de zoveelste verklaring van het ontstaan van waarin en waarom wij heden leven. Conclusie: niemand heeft het antwoord en maar goed ook!

  0 likes
 14. Hier wat info voor de geïnteresseerden.

  Staat ook een artikel over zwarte gaten.

  Hoe de aarde zal sterven is ook een mooi verhaal dat is weer eens iets anders dan een poolshift :-))

  http://www.cosmosup.com/how-earth-will-die/

  0 likes
 15. [quote name=”Robert”]Hoe arrogant is het dan wel niet, te denken dat wij de enigste
  Planeet zijn waar leven op is.[/quote]

  Best arrogant ja. De enige instanties die dat roepen zijn de grotere religies in de wereld. En die hebben een grote aanhang…

  0 likes
 16. Zwarte gaten, die zijn bedacht omdat licht zich niet zo gedraagt als zou moeten.
  Is geen enkel bewijs voor hun bestaan,en de veronderstelling dat het een deur is,is helemaal van de pot gerukt.
  En de bewering hier dat het “arrogant” zou zijn om aan te nemen dat wij het enige leven zijn in het heelal is helemaal doorgedraaid.
  We weten niet eens wat leven is, laat staan dat we zomaar kunnen aannemen dat het “overal” kan ontstaan. Abiogenese is de meest onwaarschijnlijke wetenschap ooit, die nooit een antwoord zal vinden

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Waarom de afslankindustrie liegt om je dik te houden

Een dieet is het slechtste dat je ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

brees

BBC-presentatrice Anna Brees kan leugens en propaganda bij BBC niet meer verdragen en stapt op. Dit stoort haar nog het meest

De BBC, de Britse publieke omroep, is ...

minister

Minister verandert op de valreep de spelregels voor Ongehoord Nederland. Dit is een ‘typisch voorbeeld’ van een onbetrouwbare overheid

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland heeft bijna ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.