Homepagina » Buitenaards » Wetenschapper: ‘Bewijs voor leven op Mars vernietigd’
Wetenschapper: Bewijs voor leven op Mars vernietigd

Wetenschapper: ‘Bewijs voor leven op Mars vernietigd’

Astrobioloog Richard Hoover werkte meer dan 46 jaar voor NASA. Hij werd vooral bekend vanwege zijn onderzoek naar microfossielen in meteorieten.

Hoover, die buitenaards leven in meteorieten zegt te hebben gevonden, is momenteel verbonden aan de Athens State University en de Universiteit van Buckingham.

“Ik ben er zeker van dat leven niet beperkt is tot de aarde omdat ik resten van levensvormen heb gevonden die geen aardse herkomst hebben,” zei Hoover.

Over een vermeend organisme dat door Marsrover Opportunity is gefotografeerd zei Hoover het volgende: “In 2004 maakte Opportunity een foto van een fascinerende structuur met eigenschappen die doen denken aan organismen die op aarde bekend staan als zeelelies, dus het zijn dieren! Enkele uren na het maken van de foto werd de steen met het mogelijke fossiel van een zeer interessant organisme vernietigd door een stuk gereedschap van de Marswagen.”

De structuur zou zijn vernietigd om ‘in de steen naar koolstof te zoeken’. “Eenieder die werkzaam is als paleontoloog weet echter dat je niet naar koolstof hoeft te zoeken om een fossiel te vinden,” legde Hoover uit.

Bron: Openminds.tv Foto: Open Minds

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • r schreef:

  buitenaarts leven? alles is leven tot het met kleinste en grootse toe, het micro verbergt het grootste ,het grootste verbergt het kleinste
  in een groot steen of wat dan ook verbergt zich het kleinste deze samenklontering word zo het grootste
  alles word geboren uit het stof, het stof zelf is de aanzet tot leven.
  dus uit het stof ,de steen, een stuk hout, vuur, water, lucht, aarde,
  alles heeft een leven, het is het leven uit en van stof, en dit allemaal keert terug tot stof alles wat men ziet of het nu een steen hout of wat dan ook is leven ..er is niks wonderbaarlijker dan dit, alleen word de mens nu beetje bij beetje wakker, en iemand die echt wakker is verbaast zich niet als er buitenaardse leven bestaat, in een steen een stuk hout of een meteoor in dat alles verbergt zich leven en over het vernietigen van het leven is al helemaal niet waar. als men iets niet kan vinden wil niet zeggen dat het leven is vernietigt ,alleen het past niet in het beeld van hoe het leven gezien word door de ogen van wetenschap ,stof is stof,
  zo heb je een vaste materie die lijkt alsof het dood is ,maar voor het stof zelf, het deeltje bestaat dat [dood]niet eens wat niet beweegt wil niet zeggen dat het niet bestaat het bestaat gewoon.. alleen men raakt al gouw in vervoering als men leven vind wat betrekking heeft op het leven hoe en wij het willen zien..

  0 likes
 • Sander schreef:

  ”“In 2004 maakte Opportunity een foto van een fascinerende structuur met eigenschappen die doen denken aan organismen die op aarde bekend staan als zeelelies, dus het zijn dieren! ”

  Probeert deze man hier met dit ”argument” de laatste stuiptrekkingen van hetgeen ze vroeger retorica noemde te vernietigen? Ik zag eens een keer een steen die me sterk deed denken aan een schildpad, is het daarom een schildpad (en dus een dier) ? Kort maar krachtig, nee.

  0 likes
 • barsoomx schreef:

  Wij van de Barsoom Stealth Authority zijn verantwoordelijk voor het desintegreren van enige bewijzen van ons bestaan, niet de zogenaamd intelligente geesten van jullie NASA.

  0 likes
 • Rob schreef:

  Starfleet Command op Mars? http://letterfretter.blog.com/

  0 likes
 • Peter II schreef:

  ‘ Wetenschapper: ‘Bewijs voor leven op Mars vernietigd’

  Ahaaa, vandaar die dure congressen?
  Volgend onderwerp… 🙂

  0 likes
 • zeurpiet schreef:

  Tja, de ene keer als nasa iets claimt roept de complot hoek dat het niet waar is, je kent het wel, kennis en gerund door nazi’s, tak van de amerikaanse defensie blabla.. en nu zegt een medewerker van nasa iets dat wél in de gedachtengang van de complotdenkers en dan moet er wél waarde aan worden gehecht, want hij is tenslotte van nasa en die mensen liegen niet.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  supermarkt

  Sluiting ‘corona-supermarkt’ gepaard met groot machtsvertoon: ‘Dit hoort thuis in een politiestaat’

  In Noord Deurningen is een supermarkt gesloten ...

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  >