Archeologie

Mysterie rond ‘het Stonehenge van de Amazone’

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Braziliaanse jungle heeft nog lang niet al haar geheimen prijsgegeven. Lailson Camelo da Silva stuitte in het land op ‘het Stonehenge van de Amazone’, schrijft de New York Times.

Wetenschappers ontdekten tegen het eind van de 19e eeuw al enorme granieten blokken in de vorm van een cirkel in Rego Grande in de staat Amapá, maar ze schonken er verder weinig aandacht aan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Sommige van de in totaal 127 blokken zijn bijna drie meter hoog.

Heilige plek

Oud-voorman Da Silva vond de stenen voor het eerst in de jaren zestig, toen hij aan het jagen was.

Hij bezocht ze opnieuw in de jaren negentig toen hij betrokken was bij de houtkap in het gebied. Hij bleef bewust 30 jaar uit de buurt bij de steencirkel.

“Het voelde als een heilige plek, alsof we daar niet hoorden te zijn,” zei hij.

Sterrenwacht

Enkele jaren geleden kregen Braziliaanse archeologen toestemming om de stenen te bestuderen.

De experts hebben de structuren gedateerd op 1000 jaar oud en zeggen dat ze zijn opgezet als een sterrenwacht.

Haaks

De vondst lijkt haaks te staan op eerdere theorieën dat er in de oudheid op een enkele nomadische stam na geen mensen in de regio leefden.

De experts zeggen dat er meer onderzoek nodig is om te kunnen vaststellen of de stenen daadwerkelijk werden gebruikt voor astronomische waarnemingen.

Bekijk ook onderstaand filmpje over het Stonehenge in de Braziliaanse jungle:

[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

“De experts zeggen dat er meer onderzoek nodig is om te kunnen vaststellen of de stenen daadwerkelijk werden gebruikt voor astronomische waarnemingen.”

Van wanneer is deze tekst, 50 jaar geleden ofzo?

Het amazonegebied is gedeeltelijk gecultifeerd. Overal in Zuid-Amerika zijn sporen van bewoning, ook in het amazonegebied…

Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Heeft de verkeerde tekst gepakt, moet zijn: De vondst lijkt haaks te staan op eerdere theorieën dat er in de oudheid op een enkele nomadische stam na geen mensen in de regio leefden.

rob
rob
7 jaren geleden

Daar heb je het woordje mysterie weer , het is helemaal geen mysterie of mysterieus. het is een object van een onbekend bouw of natuur werk, van wat het is en kan wezen dat dient ingevuld te worden en waar een woord word aan vast word geplakt aan een ontdekte bouwwerk om dat het niet maar zo te analyseren valt.. zo zijn er nog veel onontdekte objecten en zal er nog genoeg het woordje mysterieus vallen aan een object in de toekomst ..[zomaar even een paranormale voorspelling] en invullen maar met de aller dwaze theorieën,. de natuur heeft veel meer in zich tot een vorm van verandering in zich tot een creatie vermogen dan men denkt en dat men dat gewoon niet meer zo ziet is dat het zo gewoon is geworden neem als voorbeeld een dier, een mens, een boom, een wolk waar zo maar een figuur vluchtig kan worden gezien zijn dat niet allemaal creaties van het Natuurlijk vermogen tot een vorm van figuren zoals van steen hout en van vlees en bloed …de Natuur heeft genoeg onbekend en bekende verschijnsel tot een creatieve verschijnsels in zich verborgen omdat het een vermogen tot creaties heeft en nog wel meer laat zien ,daar valt de eigenlijk de mens ook onder ..ook al zo mysterieus Wezen ..dus er valt nog genoeg te ontdekken en te bedekken met woorden en objecten die nog ontdekt en bedekt word met het woordje mysterieus..zo blijft het interessant en word het gevuld met allerlei theorieën..

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Al die oude wereld monumenten(zonnewijzers/primitieve hemel bereken apparatuur/kalenders) bewijzen, dat we nu in een geheel verkeerd systeem leven. We leven niet meer op bioritme. Voedsel is gemanipuleerd enz.
Deze natuurklokken zijn gemaakt om te weten, wanneer men moest zaaien, oogsten, rusten enz. Ook kon/kun je met deze kennis varen/reizen en dus handelen in goederen. Ook kon men natuurlijk rampen/stormen/winter enz. aflezen en zo voedsel opslaan. De 24 uurs economie is niet goed voor de aarde, levende schepselen enz. Vandaar de blijvende mysterie.
Om een nieuw tijdperk te creëren worden alle natuurlijke dingen overgenomen(via codering/technologie) om daarna weer een natuurlijk systeem weer neer te zetten. Liefste ook nog veel mensen opruimen. Dit is het grote geheim. Niet voor niks moesten de heksen/barbaren/zonne kennis aanbidders/wilden/indianen enz. weg of overgenomen worden door geloven. Pure macht om 1 wording en om zoveel mogelijk over te houden na grote natuurrampen. It’s all in the game.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x