Mens en Dier

Zwarte econoom: ‘Meer blanke slaven in Noord-Afrika dan zwarte slaven in VS’

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na politiegeweld tegen een zwarte man is de positie van Afro-Amerikanen, afstammelingen van slaven uit Afrika, weer ter discussie komen te staan in de Verenigde Staten. Een soortgelijke discussie is uitgelokt over Zwarte Piet. Sommigen beweren dat zwarte mensen zich geen slachtofferrol moeten aanmeten omdat blanke Europeanen net zo goed zijn onderworpen aan slavernij.

De zwarte econoom en schrijver Thomas Sowell stelt bijvoorbeeld dat er in Noord-Afrika meer Europese slaven zijn gehouden dan dat er Afrikaanse slaven zijn verscheept naar de VS en de Amerikaanse koloniën daarvoor.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Uit cijfers blijkt dat er tussen 1500 en 1900 zo’n 400.000 slaven naar Noord-Amerika gingen. Volgens diverse historici, waaronder Robert C. Davis, belandden er tussen 1530 en 1780 tot 1,25 miljoen blanke slaven in Noord-Afrika, waar de Barbarijse piraten actief waren.

Slavernij was wijdverbreid, aldus Sowell. “In 1776, toen Adam Smith ‘The Wealth of Nations’ publiceerde en de VS ontstonden, zei hij dat West-Europa de enige plek ter wereld was waar geen slavernij was. En dat terwijl zich op het westelijk halfrond veel West-Europese slaven bevonden.”

Kijken:


Het volledige interview is hier te bekijken.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Het gaat uiteraard niet om slavernij of onrecht of racisme, het tuig dat overal loopt te protesteren met die kozp imbecielen en antifa mongolen voorop denken dat ze in een computerspel leven. Hebben geen enkel contact met de realiteit en zijn voor het leven verloren, geen tegengas gehad in hun leven, er zijn nooit grenzen gesteld aan wat ze wel of niet konden en kunnen doen omdat de ouders ook van diezelfde types zijn en helemaal geen idee hebben en hadden hoe je een kind op voedt. Daarbij worden ze gefaciliteerd door lieden uit de politiek, lokaal en nationaal en zijn er geen consequenties voor hun gedrag. Ze kopieren gedrag zoals die zichzelf rapper noemende Akwasi ofzoiets die heel stoer verkondigd dat hij de 1e zwarte Piet die hij ziet voor zijn bek schopt, daarna zegt ik ben er klaar mee en dan demonstratief de microfoon laat vallen, de demonstratie mongolen klappen en juichen. Het is zielig allemaal, maar ze komen met alles weg en dat zijn ze ook gewend, bedankt lieve ouders, gtst en gamen en smsen enz was veel belangrijker dan je kind grootbrengen met fatsoen, nu zien jullie wat jullie hebben aangericht. Er is ook niemand die zulke types aanpakt, politie pakt ze ook nauwelijks op, nee politie knielt voor ze net als ze in een moskee doen, blanke politie ja. wat weerhoudt mij om mijn verstand te verliezen, als ik al zo’n type hoor praten zakt mij IQ met 60 punten.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Nog even dit, iets wat ik al eerder plaatste en ook een vorm van verzet is om je eigen hoofd gezond te houden. Zorg dat je altijd een duimstok bij je hebt, wordt je dan aangesproken door een bruinhemd boa of politieagent houd ze dan op afstand, ook vanuit je autoraam. Vragen ze om ie ID of rijbewijs weiger dit dan omdat het glad plastic is en ze het virus aan hun handen of handschoenen kunnen hebben en dat blijft exact 72 uur leven op glad plastic volgens van Dissel. Hiermee toon je de waanzin aan en misschien gaan er dan wat boa’s en agenten het licht zien. Denk het niet want het slavengen “befehl ist befehl” zit er diep in bij die figuren en van zelf nadenken hebben ze nog nooit gehoord of gelezen maar dan heb je er tenminste zelf nog enig plezier aan zodat je niet helemaal doordraait in deze achterlijkheid.

Rayoflight
Rayoflight
3 jaren geleden

Ben Ooit in Rwanda geweest voor een NGO.

Hoe zwarte mensen daar behandelen lusten de honden geen brood van. Gewoon een feit pygmeen zijn daar gewoon slaven. Deze mensen kunnen echt niet in een stad wonen.
Ja het klinkt racistisch maar het is een feit Mbote(pygmeen) zijn anders intelligent. Ze zijn uitstekend aangepast om in bossen te leven maar in de stad worden ze in mijn ogen misbruikt.En dat gaat er keihard aan toe !

De westerse amenleving leeft in een collectieve schuld die allang is afgelost. Daar in Afrika is het NU gebruikelijk om mensen als slaven te behandelen.
Maar ja leugenmediapropaganda zal daar nooit over praten. Al dat gezeur over racisme op de media zorgt uiteindelijk alleen voor meer leed.

SHOUT FOR FREEDOM :MENSEN LAAT JE NIET VERDELEN DE VIJAND IS NWO EN NIET JE MEDEMENS !

(ergens in een stad in nederland zul je me horen scheeuwen , nu alleen straks misschien niet meer)

rop
rop
3 jaren geleden

Het hele systeem is er een van door mensen zelf gecreëerde en gevormde religie, de religie hoe oud het ook mag zijn is een geloof systeem waarmee mensen onder het gevormde religie werden geplaatst, het ontstaan ervan heeft te maken met de ontwikkeling van de mens en de onwetendheid van het dier zelf, in hele vroege tijden tienduizenden jaren geleden leeft de mensachtige met de natuur om zich heen,en moest zich daarmee in leren leven ,te overleven dus, het menselijke verstand is beetje bij beetje steeds meer de richting opgegaan van een Religie, de mens verbaasde Rijken van de Natuur en al zijn vreemde eigenschappen heeft de mens betoverd en kwam er een religie eruit voort, het geloof in een bovennatuurlijke Macht,uit deze Macht kwam weer de religie met een geloof in een god, en uit deze god vloeide weer het gebod,en uit het gebod hebben we nu duizende verboden en geboden en is daarmee een systeem ontstaan van slavernij, de slavernij van goed en slecht, is uit een geloof geboren ,en deze gelden tot aan de dag van vandaag en is een wereld systeem geworden, door dat mensen in duizende jaren geleden een houvast zochten in de natuur om er ook in te overleven werd er een systeemmatige houvast gevonden .het geloof, wat natuurlijk nog niet als een systeem werd gezien ,maar als en houvast erin ,en deze houvast is langzaamaan gegroeid naar de huidige systeem van NU, uit het geloof is een slaaf geboren, maar tevens ook waarmee de vrijheden van de mens werden beperkt,of zeg maar langzaamaan is verdwenen, menselijke vrijheden zijn waar de mens duizende jaren geleden in leefde zonder het besef van een religie , ze leefde als dieren en waren op dat zich vrij als de dieren van nu ,zij kennen geen grenzen, mensen hebben met hun verstand grenzen gevormd en daarmee gelijk zijn vrijheden in gedamd, begonnen al duizende jaren geleden, daar zijn de fundamenten die de mens tot slaaf van zichzelf heeft gemaakt,en waardoor vele in een overheersing van mens over mens ging regeren, dat zie je nu overal om de mens heen door regeringen en in de maatschappij zelf ,de Slaaf, en een ieder is eraan onderworpen, zelfs de rijken mensen zijn een slaaf, meer dan verslaaft, aan de slaaf onder zich, die het arbeid moet verrichten en dat zal ze ook zo lang mogelijk vasthouden om de heerschappij te waarborgen, maar mensen worden steeds meer wakkerde en door deze wakker zijn zal uiteindelijk een gevolg op kunnen treden van de nu al vele demonstraties wereldwijd, de mensen willen van het slaaf zijn AF, Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan, O wee De Rijke niet alleen de rijken Mens ,maar ook de wereldrijken gevormde systemen,
zullen uiteindelijk door chaos een verandering onder gaan,Het echte menselijke moet nog geboren worden, hoe dat eruit gaat zien ligt aan de mens zelf en ook aan elk individu in het onbewuste ligt het er, maar word nu nog te veel met het bewuste verstand , die alleen maar van dualiteit leeft, ontstaan in de vroegere mens met een overleving in de Natuur,en deze nu de heerschappij vormt van alles wat NU is en Bestaat.
De mens zal moeten samenwerken om een evenwichtige samenleving te vormen, geheel over de hele wereld heen, zonder een oordeel of veroordeel kan deze er komen, maar zolang we dat niet doen, zal rassenhaat slavernij enzv blijven bestaan. Er is maar Een richting die kan worden gevormd, deze richting is de richting waarin elk mens zijn naaste ziet als zichzelf,en er ook in vrede ermee wil leven,en waarin geen geoordeeld meer in valt, maar wederzijdse begrip, Maar dat word nog een lange weg , de korten weg is bij je zelf beginnen, en bewust worden dat het universum bestaat en al zijn gevormde eigenschappen en van vreemdheid ervan in alles is doordrongen ,maar niet Dualistische is. MAAR een EENHEID. DE WETENDE MENS weet dan ook dat alles in de schepping behoort te zijn om de eigenschappen ervan te Zien en TE Weten, en dat deze niet dualistische is van Aard. alleen het menselijke verstand uit zich daarin.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x