Homepagina » Mens en Dier » Zwarte econoom: ‘Meer blanke slaven in Noord-Afrika dan zwarte slaven in VS’
zwarte

Zwarte econoom: ‘Meer blanke slaven in Noord-Afrika dan zwarte slaven in VS’

Na politiegeweld tegen een zwarte man is de positie van Afro-Amerikanen, afstammelingen van slaven uit Afrika, weer ter discussie komen te staan in de Verenigde Staten. Een soortgelijke discussie is uitgelokt over Zwarte Piet. Sommigen beweren dat zwarte mensen zich geen slachtofferrol moeten aanmeten omdat blanke Europeanen net zo goed zijn onderworpen aan slavernij.

De zwarte econoom en schrijver Thomas Sowell stelt bijvoorbeeld dat er in Noord-Afrika meer Europese slaven zijn gehouden dan dat er Afrikaanse slaven zijn verscheept naar de VS en de Amerikaanse koloniën daarvoor.

Uit cijfers blijkt dat er tussen 1500 en 1900 zo’n 400.000 slaven naar Noord-Amerika gingen. Volgens diverse historici, waaronder Robert C. Davis, belandden er tussen 1530 en 1780 tot 1,25 miljoen blanke slaven in Noord-Afrika, waar de Barbarijse piraten actief waren.

Slavernij was wijdverbreid, aldus Sowell. “In 1776, toen Adam Smith ‘The Wealth of Nations’ publiceerde en de VS ontstonden, zei hij dat West-Europa de enige plek ter wereld was waar geen slavernij was. En dat terwijl zich op het westelijk halfrond veel West-Europese slaven bevonden.”

Kijken:


Het volledige interview is hier te bekijken.

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
7 maanden geleden

Het gaat uiteraard niet om slavernij of onrecht of racisme, het tuig dat overal loopt te protesteren met die kozp imbecielen en antifa mongolen voorop denken dat ze in een computerspel leven. Hebben geen enkel contact met de realiteit en zijn voor het leven verloren, geen tegengas gehad in hun leven, er zijn nooit grenzen gesteld aan wat ze wel of niet konden en kunnen doen omdat de ouders ook van diezelfde types zijn en helemaal geen idee hebben en hadden hoe je een kind op voedt. Daarbij worden ze gefaciliteerd door lieden uit de politiek, lokaal en nationaal en zijn er geen consequenties voor hun gedrag. Ze kopieren gedrag zoals die zichzelf rapper noemende Akwasi ofzoiets die heel stoer verkondigd dat hij de 1e zwarte Piet die hij ziet voor zijn bek schopt, daarna zegt ik ben er klaar mee en dan demonstratief de microfoon laat vallen, de demonstratie mongolen klappen en juichen. Het is zielig allemaal, maar ze komen met alles weg en dat zijn ze ook gewend, bedankt lieve ouders, gtst en gamen en smsen enz was veel belangrijker dan je kind grootbrengen met fatsoen, nu zien jullie wat jullie hebben aangericht. Er is ook niemand die zulke types aanpakt, politie pakt ze ook nauwelijks op, nee politie knielt voor ze net als ze in een moskee doen, blanke politie ja. wat weerhoudt mij om mijn verstand te verliezen, als ik al zo’n type hoor praten zakt mij IQ met 60 punten.

exegese
exegese
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Ik ben het roerend met je eens Willem. Dat hele racisme gedoe is niets anders dan een smerig foefje om mensen tegen elkaar op te zetten en het wordt door beide partijen gretig omarmd. Als een zwarte iets voor de voeten krijgt wat hem/haar ook maar enigszins niet bevalt wordt onmiddellijk de racismekaart gespeeld. De witte medemens wordt opgezadeld met een schuldgevoel (om helemaal niets) wat weer gretig ondersteund wordt door de meesten van zijn eigen soortgenoten en klaar is Kees, iedereen heeft mot met elkaar en is het zicht op wat er werkelijk aan de hand is volledig vertroebeld. Vervolgens kan het schuim der aarde in Den Haag ongestoord verder gaan ons richting afgrond te duwen.

salvar
salvar
Reactie op  exegese
7 maanden geleden

@exegese

ik heb en krijg ook nooit een schuldgevoel.
ik ken die lui niet (niet persoonlijk althans) en wil ze niet kennen.
die lullen of je al 400 jaar leeft en verantwoordelijk ben voor de slaaf van toendertijd.
de eerste slavendrijvers waren zwarten.
de badgasten kunnen beter proberen werk te krijgen ipv de ruif leeg vreten o sorry ze worden niet aangenomen omdat ze zwart zijn.
ik begrijp nog steeds niet waarom ze in dit land blijven als je zo,n slecht leven hebt.

exegese
exegese
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

@salvar, ik ben getrouwd met een vrouw van Indische komaf. Ze is weliswaar donker van uiterlijk maar is geboren in Bussum en is de Nederlandse taal beter machtig dan menig blanke Nederlander. Ze steekt de handen uit de mouwen, is nergens te beroerd voor en naadloos vergroeid met de Nederlandse cultuur, zo dus ook met het Sinterklaas feest INCLUSIEF zwarte Piet. Ze heeft natuurlijk in haar leven wel eens ooit een opmerking gekregen van mensen die haar niet kennen met een vooroordeel op haar donkere uiterlijk, maar heeft van racisme nog nooooooit last gehad. Een ieder die de cultuur en leefgemeenschap enigszins omarmd en die als eigen wil zien zal in Nederland nooit of te nimmer gebukt kunnen gaan onder het zogenaamde racisme. Racisme leeft in Nederland niet ! Ieder weldenkend mens in Nederland gruwt van racisme en dat is behalve de paar uitzonderingen nagenoeg iedereen, zo kunnen wij uit eigen ervaring zeggen. Racisme heeft in Nederland geen enkel bestaansrecht behalve als je de illusie wilt wekken van wel en er alles aan doet om de aandacht te vestigen op al wat maar de schijn zou kunnen hebben racistisch te kunnen zijn. Dat is waar men steeds weer mee bezig is. Niemand in Nederland keek naar zwarte Piet met het idee met racisme te maken te hebben totdat men ons ertoe verplichtte. Alles waar buitensporige aandacht aan geschonken wordt zal groeien, alles wat genegeerd wordt zal uiteindelijk verschrompelen en volledig verdwijnen.. Dat is een natuurwet ! Laten we de overheden en al wat daar achter schuil gaat wereldwijd totaal gaan negeren en alles zal goed komen.

Willem
Willem
7 maanden geleden

Nog even dit, iets wat ik al eerder plaatste en ook een vorm van verzet is om je eigen hoofd gezond te houden. Zorg dat je altijd een duimstok bij je hebt, wordt je dan aangesproken door een bruinhemd boa of politieagent houd ze dan op afstand, ook vanuit je autoraam. Vragen ze om ie ID of rijbewijs weiger dit dan omdat het glad plastic is en ze het virus aan hun handen of handschoenen kunnen hebben en dat blijft exact 72 uur leven op glad plastic volgens van Dissel. Hiermee toon je de waanzin aan en misschien gaan er dan wat boa’s en agenten het licht zien. Denk het niet want het slavengen “befehl ist befehl” zit er diep in bij die figuren en van zelf nadenken hebben ze nog nooit gehoord of gelezen maar dan heb je er tenminste zelf nog enig plezier aan zodat je niet helemaal doordraait in deze achterlijkheid.

Rayoflight
Rayoflight
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

goede tip willem

Maar is Boa irriteren wel zo verstandig ? Als je tegen 1.5 maatschappij bent ben je eigenlijk tegen de Bezetter.

Lijkt me eerst dat je de kennis en de kunde moet hebben een confrontatie aan te gaan. Een soort protocol eigenlijk.

Willem
Willem
Reactie op  Rayoflight
7 maanden geleden

Nee want je houdt je aan de regels door er op te staan dat ze anderhalve meter bij je vandaan blijven en niet je ID of wat dan ook af geeft want dat is gevaarlijk, dat zijn de regels en kunnen ze je niks maken.

Evert
Evert
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Mij lijkt het beste om ogenschijnlijk mee te doen, al is het maar voor de angsthazen om je heen en natuurlijk om boetes te voorkomen als er handhavers in de buurt actief zijn.
De schapen, angsthazen en handhavers aanspreken heb ik overwogen, maar dan krijg je stank voor dank. Ik zie meer in non-verbale slordigheden/ nonchalance en in grappen, maar ieder mag het zelf weten en in de familie- en kennissenkring kan aanspreken wel makkelijker
.

Willem
Willem
Reactie op  Evert
7 maanden geleden

Ja maar dan doe je indirect mee aan het in stand houden van deze gekte Evert, laten de angsthazen maar rekening met ons, normale mensen, houden. We hebben bijna drie maanden op onze tenen gelopen om de tere zieltjes maar niet te kwetsen, ja dag, genoeg is genoeg.

salvar
salvar
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

@willem
je hoef nooit je ID of Paspoort of rijbewijs af te geven er (ondanks dat iedereen het doet ) mag om gevraagd worden om het te tonen.

of er moet iets in de wet veranderd zijn buiten mijn weten.

duimstok is geweldig idee , die houden we erin.
lachen geblazen.

Rayoflight
Rayoflight
Reactie op  Willem
7 maanden geleden

Nogmaals duimstok geweldig idee. Maar waar het om gaat is dat deze mensen getraind zijn om confrontatie aan te gaan.

Zie hier net dat @salvar zegt dat je nooit id of paspoort hoeft af te geven ? is dat zo ?

Een protocol geeft iemand meer houvast. Wat mag Wat kan ? En hoe kan men zoveel mogelijk weerstand bieden binnen het wettelijk toegestane.

Willem
Willem
Reactie op  Rayoflight
7 maanden geleden

Ach ik ben jarenlang portier/uitsmijter geweest ook in Antilliaanse en Marokkaanse tenten dus voor confrontatie draai ik mijn hand niet om al ben ik nu een ouwe zak.

Rob
Rob
Reactie op  Rayoflight
7 maanden geleden

Rayoflight. Het is maar wat je onder confrontatie verstaat. Iedereen wordt met zichzelf geconfronteerd in deze wereld. Dat is de interactie. Het ligt er aan hoe je dan in elkaar steekt. Agenten zijn niet getraind om de confrontatie aan te gaan want dan zouden ze zichzelf onder ogen moeten komen. Ze zijn getraind om agressief te werk te gaan, dat is iets heel anders dan de confrontatie aan te gaan. Bij een confrontatie hoef je niet persé agressief te zijn. Als je gewoon rustig kunt blijven dan reageren anderen ook niet zo agressief want dan ben je niet zo vatbaar voor hen omdat je hen niet triggert. Macht is strijd, geen confrontatie. En dat is wat de politie hanteert, macht en strijd,. Zeker in deze tijd is die strijd uitgegroeid tot oorlog en dat is de agressie die de politie hanteert. Maar als je dan kijkt naar wat kracht is dan is de politie slappe hap geworden. Ze kunnen niet eens meer fatsoenlijk met twee agenten één persoon arresteren. Dat omdat ze die kracht helemaal niet meer hebben. Een arrestatie hoeft helemaal niet zo agressief te verlopen. Omdat ze puur macht toepassen kunnen ze dat überhaupt niet meer. In plaats daarvan duiken ze meestal minimaal met vier man als zombies op hun slacht-offer. Een slacht offer is een offer die afgeslacht wordt. Wat is de kern van offers die afgeslacht worden? Als daar het antwoord op weet dan kom je uit bij degenen die overal de macht over hebben in deze wereld.

Rayoflight
Rayoflight
7 maanden geleden

Ben Ooit in Rwanda geweest voor een NGO.

Hoe zwarte mensen daar behandelen lusten de honden geen brood van. Gewoon een feit pygmeen zijn daar gewoon slaven. Deze mensen kunnen echt niet in een stad wonen.
Ja het klinkt racistisch maar het is een feit Mbote(pygmeen) zijn anders intelligent. Ze zijn uitstekend aangepast om in bossen te leven maar in de stad worden ze in mijn ogen misbruikt.En dat gaat er keihard aan toe !

De westerse amenleving leeft in een collectieve schuld die allang is afgelost. Daar in Afrika is het NU gebruikelijk om mensen als slaven te behandelen.
Maar ja leugenmediapropaganda zal daar nooit over praten. Al dat gezeur over racisme op de media zorgt uiteindelijk alleen voor meer leed.

SHOUT FOR FREEDOM :MENSEN LAAT JE NIET VERDELEN DE VIJAND IS NWO EN NIET JE MEDEMENS !

(ergens in een stad in nederland zul je me horen scheeuwen , nu alleen straks misschien niet meer)

rop
rop
7 maanden geleden

Het hele systeem is er een van door mensen zelf gecreëerde en gevormde religie, de religie hoe oud het ook mag zijn is een geloof systeem waarmee mensen onder het gevormde religie werden geplaatst, het ontstaan ervan heeft te maken met de ontwikkeling van de mens en de onwetendheid van het dier zelf, in hele vroege tijden tienduizenden jaren geleden leeft de mensachtige met de natuur om zich heen,en moest zich daarmee in leren leven ,te overleven dus, het menselijke verstand is beetje bij beetje steeds meer de richting opgegaan van een Religie, de mens verbaasde Rijken van de Natuur en al zijn vreemde eigenschappen heeft de mens betoverd en kwam er een religie eruit voort, het geloof in een bovennatuurlijke Macht,uit deze Macht kwam weer de religie met een geloof in een god, en uit deze god vloeide weer het gebod,en uit het gebod hebben we nu duizende verboden en geboden en is daarmee een systeem ontstaan van slavernij, de slavernij van goed en slecht, is uit een geloof geboren ,en deze gelden tot aan de dag van vandaag en is een wereld systeem geworden, door dat mensen in duizende jaren geleden een houvast zochten in de natuur om er ook in te overleven werd er een systeemmatige houvast gevonden .het geloof, wat natuurlijk nog niet als een systeem werd gezien ,maar als en houvast erin ,en deze houvast is langzaamaan gegroeid naar de huidige systeem van NU, uit het geloof is een slaaf geboren, maar tevens ook waarmee de vrijheden van de mens werden beperkt,of zeg maar langzaamaan is verdwenen, menselijke vrijheden zijn waar de mens duizende jaren geleden in leefde zonder het besef van een religie , ze leefde als dieren en waren op dat zich vrij als de dieren van nu ,zij kennen geen grenzen, mensen hebben met hun verstand grenzen gevormd en daarmee gelijk zijn vrijheden in gedamd, begonnen al duizende jaren geleden, daar zijn de fundamenten die de mens tot slaaf van zichzelf heeft gemaakt,en waardoor vele in een overheersing van mens over mens ging regeren, dat zie je nu overal om de mens heen door regeringen en in de maatschappij zelf ,de Slaaf, en een ieder is eraan onderworpen, zelfs de rijken mensen zijn een slaaf, meer dan verslaaft, aan de slaaf onder zich, die het arbeid moet verrichten en dat zal ze ook zo lang mogelijk vasthouden om de heerschappij te waarborgen, maar mensen worden steeds meer wakkerde en door deze wakker zijn zal uiteindelijk een gevolg op kunnen treden van de nu al vele demonstraties wereldwijd, de mensen willen van het slaaf zijn AF, Maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan, O wee De Rijke niet alleen de rijken Mens ,maar ook de wereldrijken gevormde systemen,
zullen uiteindelijk door chaos een verandering onder gaan,Het echte menselijke moet nog geboren worden, hoe dat eruit gaat zien ligt aan de mens zelf en ook aan elk individu in het onbewuste ligt het er, maar word nu nog te veel met het bewuste verstand , die alleen maar van dualiteit leeft, ontstaan in de vroegere mens met een overleving in de Natuur,en deze nu de heerschappij vormt van alles wat NU is en Bestaat.
De mens zal moeten samenwerken om een evenwichtige samenleving te vormen, geheel over de hele wereld heen, zonder een oordeel of veroordeel kan deze er komen, maar zolang we dat niet doen, zal rassenhaat slavernij enzv blijven bestaan. Er is maar Een richting die kan worden gevormd, deze richting is de richting waarin elk mens zijn naaste ziet als zichzelf,en er ook in vrede ermee wil leven,en waarin geen geoordeeld meer in valt, maar wederzijdse begrip, Maar dat word nog een lange weg , de korten weg is bij je zelf beginnen, en bewust worden dat het universum bestaat en al zijn gevormde eigenschappen en van vreemdheid ervan in alles is doordrongen ,maar niet Dualistische is. MAAR een EENHEID. DE WETENDE MENS weet dan ook dat alles in de schepping behoort te zijn om de eigenschappen ervan te Zien en TE Weten, en dat deze niet dualistische is van Aard. alleen het menselijke verstand uit zich daarin.

Sjazon
Sjazon
7 maanden geleden

Dus als een zwarte econoom het beweert dan is het ‘meer’ waar?
Appels met peren vergelijken is not done.
Ik ken geen Ieren die op de plantages moesten werken en de zweep kregen als de productie niet werd gehaald of een beetje te brutaal naar de opzichter keken of geveild werden op de lokale markt, wier gebit gekeurd werd zoals die van paarden, wier vrouwen half naakt aan palen gebonden te koop werden gezet.
Niet dat zwarten heilig zijn, maar de vergelijking gaat wel mank.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  Sjazon
7 maanden geleden

Hoe oud ben je Sjazon, of nooit naar de bibliotheek geweest? Zeker de Ieren zijn ‘over de hele wereld verplaatst om smerige klusjes als economische slaaf te doen’.
Heeft je ‘imam’ je opgedragen om te liegen over de waarheid dat moslims de grootste slavendrijvers waren en ZIJN tot op de dag van vandaag?
Lastig hè, om te erkennen dat die groep relidioten de meeste schuld dragen, stel je eens voor dat er nog een groep in de polarisatie carrousel wordt meegenomen.
Feit is, dat ontkenning van slavernij hetzelfde is als ontkennen dat de zon iedere dag opkomt. Schuld dragen echter zou geen enkel mens die zichzelf er niet schuldig aan heeft gemaakt aan moeten spiegelen, ergeren of bekennen.

Marc
Marc
Reactie op  Gea Breuker
7 maanden geleden

@Gea Breuker: mooi gezegd en de waarheid. Meneer Sjazon de vergelijking gaat niet mank maar jouw hersenspinsels blijkbaar wel.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Marc
7 maanden geleden

Wees eerlijk. Het gaat er niet om dat iedereen in de wereld als slaaf werd gehouden. Het gaat erom dat blanken zichzelf om een of ander reden moreel verhevener voelen dan anderen.
Ja, moslims zijn geen snars beter dan de blanken. Ook zij vinden dat ze door Allah als de meest verheven wezens zijn neergezet. Maar blijkbaar niet helemaal perfect, want een stukje huid moest nog af om het perfect te maken.
In ieder geval kunnen we het erover eens zijn dat de zwarten in de VS niet door Arabieren er naar toe zijn gebracht en niet voor de Arabieren moesten werken daar.
Het verschil tussen de Ieren en de zwarten: voor de Ieren was de VS een kans om te ontsnappen aan de bloeddorstige Engelse uitbuiting in eigen land en vrij te worden in de VS, voor de zwarten was er geen optie. Zelfs uit de zeilschip springen en terug zwemmen naar huis zat er niet in.

Odette
Odette
Reactie op  Sjazon
6 maanden geleden

Ooit gehoord van de Trans-Atlantische driehoekshandel?
De driehoekshandel of driehoeksvaart was de handel tussen Europa, Amerika en Afrika. Schepen vertrokken uit West-Europa met als handelswaar vooral vuurwapens, buskruit, ijzer en textiel. Die werd in West-Afrika met de plaatselijke machthebbers en Afrikaanse en Arabische slavenhandelaren geruild voor slaven, goud en ivoor.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Trans-Atlantische_driehoekshandel

Straalmans
Straalmans
7 maanden geleden

Het probleem is veroorzaakt doordat blanken altijd beweerd hebben dat ze moreler waren/zijn dan niet-blanken. Ja, dan wordt dat elke keer weer ingewreven van hoeveel moreler was je door slaven te houden en te mishandelen.

Sina
Sina
7 maanden geleden

Ik hoef aan niemand verantwoording af te leggen voor wie dan ook, en al helemaal niet aan mensen die ver voor mijn tijd hebben geleefd, op welke manier dan ook. Of het nu familie is, of totaal onbekende mensen. Ik ben maar voor 1 persoon verantwoordelijk en dat is mijzelf.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

Nou de REALITEIT is dat de anti Pietbeweging in april weer volop staan te klappen voor een familie die hoofdschuldige is aan de slavernij.
Onze voorouders stierven van de honger of werkte zich dood in een fabriek of op het land. Dus nee ik zal mij nooit verantwoordelijk voelen voor de misdaden begaan de Koning en de elitaire adellijke families. Ga daar maarheen om je frustratie te uiten.

Henk
Henk
7 maanden geleden

Jeej… we krijgen gratis geld van Afrika.

P.M.
P.M.
7 maanden geleden

Bas van stapelberg , (van de 21 reacties hier te lezen ) jij slaat de nagel volledig op zijn kop. Dat is pas gesproken taal.! Zo denk ik er ook over.!

x

Check Also

oostenrijkse

Oostenrijkse politicus laat zien dat cola positief test op corona: ‘Ongelooflijk’

Politicus Michael Schnedlitz (FPÖ) heeft tijdens een ...

gates

Bizar: Bill Gates maakt Westen warm voor kinderarbeid

Er is ophef ontstaan over een artikel ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x