Binnenland

Nederlandse staat en RIVM aangeklaagd: Mensen zeggen keihard ‘nee’ tegen beleid

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Website Viruswaanzin.nl eist in een kort geding dat de Nederlandse staat alle maatregelen intrekt. Initiatiefnemers Willem Engel en jurist Jeroen Pols zijn van mening dat de maatregelen enorme schade aanrichten zonder dat hiermee enig redelijk doel is gediend. Pols licht toe dat het Nederlandse beleid in strijd is met de Europese mensenrechtenverdragen.

Engel, van huis uit biowetenschapper, zegt over het beleid: “Elke wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt. Met alles wat we inmiddels weten over het virus kan een weldenkend mens niet van mening blijven dat deze bizarre situatie nog langer noodzakelijk is. Gebleken is dat Covid-19 qua bedreiging voor de volksgezondheid niet sterk afwijkt van een gemiddelde griepgolf.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Pols en Engel vermoeden bovendien dat het RIVM onderzoeksresultaten heeft vervalst en de Tweede Kamer onjuist heeft voorgelicht.

Democratische rechtsstaat afschaffen

Zij willen daarnaast dat de nieuwe coronawet onverbindend verklaard wordt. “Vanaf 1 juli zijn we wettelijk verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Met deze wet is de regering geen virus aan het bestrijden, maar onze democratische rechtsstaat aan het afschaffen. Daartegen verzetten wij ons,” verklaart Pols.

Een petitie tegen deze noodwet is al ruim 100.000 keer ondertekend. Tekenen kan hier.

Ook in België loopt inmiddels een kort geding tegen de staat in verband met de coronamaatregelen. Die zaak is aangespannen door advocaat Michael Verstraeten. In onderstaande video gaan trendwatcher Vincent Everts en voormalig NOS-verslaggever Charles Groenhuijsen in gesprek met Engel, Pols en Verstraeten:

[Vincent Everts]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Las op hun site dat pas op 25 juni wordt behandeld.
Uitspraak volgt voor zover ik weet 14 dagen later, als deze al volgt.

Dat betekent nog minimaal 29 dagen totalitair en dictatoriaal regiem.

Verder wordt HCQ nog steeds gebasht in de reguliere media. Flink gebasht. Zoals zojuist in RTL nieuws. Want in het ziekenhuis werkt het niet. Maar ja, dat was al voorspeld door onze verzetsheld Rob Elens.
Schande.
Maar dit https://zelfzorgcovid19.nl/leidsch-dagblad-omstreden-medicijn-hydroxychloroquine-lijkt-toch-waardevol-in-strijd-tegen-covid-19/ wordt zoals gewoonlijk genegeerd.
Maar remdesivir wordt door RTL nieuws wel gepropageerd terwijl ik weken geleden heb begrepen dat de onderzoeksdoelen zijn veranderd van sterftecijfer naar herstelperiode want in sterftecijfers was geen verschil te ontdekken, louter in hersteltijd. Of het moet zijn dat ik over achterhaalde informatie beschik.

Je vraagt je af welke machten er aan het werk zijn.

rop
rop
3 jaren geleden

Een heel goede zaak , de staat en de RIVM voor de rechter,hopelijk worden ze eens een beetje terug gefloten, ze nemen heel veel beslissingen, en deze zijn soms al veel omgeven met twijfels vaak nemen ze wel een beslissing maar op een latere tijdstip moet het weer veranderd worden of bijgeschaafd of de doofpot in als het te erg is,, en uit deze twijfels nemen ze een besluit naar berekeningen die soms helemaal van geen kant klopt, wat hebben we aan een regering die iets besluiten en later geheel van geen kant klopt, en dat noemen ze dan regeren, maar zo langzamerhand laat de burger zich niet mer bedotten, ze zullen er steeds meer moeite moeten doen om openheid van hun handelen, want ze handelen net als een markt koopman de zijn WAAR verkoopt aan de BURGER, alleen de markt man is wel een beetje eerlijker ,je krijgt direct je WAAR die je koopt ,maar bij regeringen krijg je een WAAR voor geschoteld , die veelal met leugens worden verkocht. en nu nota bene hebben ze met hun handel een heel land een regel opgelegd die toch echt te ver gaat, nee deze regering kan en moet eigenlijk door de rechter veroordeelt worden net als iedere burger als men word opgelicht, met regels die te ver gaan en vooral de verantwoordelijken die een besluit nemen. hopelijk worden ze eens uit hun bed gelicht wegens fraude met regels.

johan den haag
johan den haag
3 jaren geleden

Van Het tegenstrijdige wordt je zo moe

In Nederland is geen rassenhaat maar er moet wel overduidelijk tegen de coronamaatregelen geprotesteerd worden. Wel een feit is dat wegens het gunstig financiële klimaat veel Surinamers hier wonen.

Daarnaast worden anti corona demonstraties in de kiem gesmoord en moeten we de gekste dingen doen.

Je mag geen klimaatontkenner zijn. Maar ten wille van het milieu wordt toch de Moore docu gecensureerd?

Zou kun je oneindig veel lijstjes maken.

Wij bepalen welke landen slecht zijn en mogen een vele oorlogen beginnen met vele doden ten gevolge en er hoeft geen recht gesproken te worden : Afghanistan, Irak, Libië, Syrië etc.
Rusland probeert zijn grenzen veilig te stellen zonder echt oorlog te voeren maar is de grote boeman.

gezondheid zou geboost moeten worden met verbieden slecht voedsel en luisteren naar medici.
Veel slecht voedsel blijft er zijn en er komen en medicijnen met hoge winsten moeten oplossingen bieden.

etc. etc. etc

Evert
Evert
3 jaren geleden

Ach, ik doe voor de schijn maar mee met handen wassen, anderhalve meter zover het lukt, als het niet anders kan een mondkapje, maar dat heb ik nog steeds weten te vermijden. Helaas wil mijn vrouw volgende week naar Duitsland, maar we zien wel of ze alleen een winkel in wil.
Ik denk maar zo: als die malloten willen dat ik op woensdag buiten een gele hoed draag dan doe ik dat, of ik kom die dag niet buiten en als ik iedere eerste dag van de maand op iedere straathoek “santé” moet zeggen blijf ik die dag maar thuis of het moet wel heel dringend zijn.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x