Gezondheid

De voedselindustrie stopt stiekem iets in jouw eten wat coeliakie veroorzaakt. Dit additief is de boosdoener

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een enzym dat wordt toegevoegd aan voedselproducten om de houdbaarheid te verlengen, is gelinkt aan coeliakie. Het staat nergens op de ingrediëntenlijst en wordt verborgen gehouden door de industrie.

Het afweersysteem van mensen met coeliakie herkent gluten als ‘gevaarlijk’ waarop een ontstekingsreactie volgt.

Niemand weet precies wat de achterliggende oorzaak is.

Waarschuwingen

Een analyse in het tijdschrift Frontiers in Pediatrics heeft nu aangetoond dat een voedseladditief zo’n reactie kan veroorzaken en uitlokken.

De onderzoekers roepen op om waarschuwingen op voedselverpakkingen te zetten.

Bij 1 op de 100 mensen met glutenintolerantie kan zelfs één hap brood een immuunreactie uitlokken die de dunne darm beschadigt, waardoor het steeds moeilijker wordt om voedingsstoffen op te nemen.

Directe correlatie

Diverse studies hebben transglutaminase, een enzym dat op grote schaal wordt verwerkt in vlees-, zuivel- en bakproducten, gelinkt aan de aandoening, blijkt uit de analyse.

Met transglutaminase worden eiwitten aan elkaar ‘gelijmd’ zodat producten er beter uitzien en langer houdbaar zijn, aldus Aaron Lerner van het Aesku.Kipp Institute in Duitsland.

Er is volgens Lerner en coauteur dr. Matthias Torsten een directe correlatie tussen het toenemende gebruik van enzymen in bakproducten en het aantal gevallen van coeliakie in de afgelopen vier decennia.

Indringers

Als gluten in aanraking komen met transglutaminase, ontstaan er peptiden. Deze peptiden worden op hun beurt gezien als ‘indringers’ en aangevallen door het afweersysteem.

Lerner pleit voor waarschuwingen op de verpakking van bewerkt voedsel waar transglutaminase in zit.

In Zwitserland moeten dergelijke producten bijvoorbeeld zijn voorzien van een label waarop staat dat ze ongeschikt zijn voor mensen met coaliakie.

[Frontiers]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
3 jaren geleden

Wat word ik zo moe van in deze criminele achterwaartse maatschappij te leven. Wat motiveert mensen nog om hun best te doen als je dit allemaal leest…wraakroepend !

Only you
Only you
3 jaren geleden

Chemtrails?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x