Gezondheid

De voedselindustrie stopt stiekem iets in jouw eten wat coeliakie veroorzaakt. Dit additief is de boosdoener

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een enzym dat wordt toegevoegd aan voedselproducten om de houdbaarheid te verlengen, is gelinkt aan coeliakie. Het staat nergens op de ingrediëntenlijst en wordt verborgen gehouden door de industrie.

Het afweersysteem van mensen met coeliakie herkent gluten als ‘gevaarlijk’ waarop een ontstekingsreactie volgt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Niemand weet precies wat de achterliggende oorzaak is.

Waarschuwingen

Een analyse in het tijdschrift Frontiers in Pediatrics heeft nu aangetoond dat een voedseladditief zo’n reactie kan veroorzaken en uitlokken.

De onderzoekers roepen op om waarschuwingen op voedselverpakkingen te zetten.

Bij 1 op de 100 mensen met glutenintolerantie kan zelfs één hap brood een immuunreactie uitlokken die de dunne darm beschadigt, waardoor het steeds moeilijker wordt om voedingsstoffen op te nemen.

Directe correlatie

Diverse studies hebben transglutaminase, een enzym dat op grote schaal wordt verwerkt in vlees-, zuivel- en bakproducten, gelinkt aan de aandoening, blijkt uit de analyse.

Met transglutaminase worden eiwitten aan elkaar ‘gelijmd’ zodat producten er beter uitzien en langer houdbaar zijn, aldus Aaron Lerner van het Aesku.Kipp Institute in Duitsland.

Er is volgens Lerner en coauteur dr. Matthias Torsten een directe correlatie tussen het toenemende gebruik van enzymen in bakproducten en het aantal gevallen van coeliakie in de afgelopen vier decennia.

Indringers

Als gluten in aanraking komen met transglutaminase, ontstaan er peptiden. Deze peptiden worden op hun beurt gezien als ‘indringers’ en aangevallen door het afweersysteem.

Lerner pleit voor waarschuwingen op de verpakking van bewerkt voedsel waar transglutaminase in zit.

In Zwitserland moeten dergelijke producten bijvoorbeeld zijn voorzien van een label waarop staat dat ze ongeschikt zijn voor mensen met coaliakie.

[Frontiers]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
5 jaren geleden

Wat word ik zo moe van in deze criminele achterwaartse maatschappij te leven. Wat motiveert mensen nog om hun best te doen als je dit allemaal leest…wraakroepend !

Only you
Only you
5 jaren geleden

Chemtrails?

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x