
Een enzym dat wordt toegevoegd aan voedselproducten om de houdbaarheid te verlengen, is gelinkt aan coeliakie. Het staat nergens op de ingrediëntenlijst en wordt verborgen gehouden door de industrie.
Het afweersysteem van mensen met coeliakie herkent gluten als āgevaarlijkā waarop een ontstekingsreactie volgt.
Niemand weet precies wat de achterliggende oorzaak is.
Waarschuwingen
Een analyse in het tijdschrift Frontiers in Pediatrics heeft nu aangetoond dat een voedseladditiefĀ zo’n reactie kan veroorzaken en uitlokken.
De onderzoekers roepen op om waarschuwingen op voedselverpakkingen te zetten.
Bij 1 op de 100 mensen met glutenintolerantie kan zelfs één hap brood een immuunreactie uitlokken die de dunne darm beschadigt, waardoor het steeds moeilijker wordt om voedingsstoffen op te nemen.
Directe correlatie
Diverse studies hebben transglutaminase, een enzym dat op grote schaal wordt verwerkt in vlees-, zuivel- en bakproducten, gelinkt aan de aandoening, blijkt uit de analyse.
Met transglutaminase worden eiwitten aan elkaar āgelijmdā zodat producten er beter uitzien en langer houdbaar zijn, aldus Aaron Lerner van het Aesku.Kipp Institute in Duitsland.
Er is volgens Lerner en coauteur dr. Matthias Torsten een directe correlatie tussen het toenemende gebruik van enzymen in bakproducten en het aantal gevallen van coeliakie in de afgelopen vier decennia.
Indringers
Als gluten in aanraking komen met transglutaminase,Ā ontstaan erĀ peptiden. Deze peptiden worden op hun beurt gezien als āindringersā en aangevallen door het afweersysteem.
Lerner pleit voor waarschuwingen op de verpakking van bewerkt voedsel waar transglutaminase in zit.
In Zwitserland moeten dergelijke producten bijvoorbeeld zijn voorzien van een label waarop staat dat ze ongeschikt zijn voor mensen met coaliakie.
Wat word ik zo moe van in deze criminele achterwaartse maatschappij te leven. Wat motiveert mensen nog om hun best te doen als je dit allemaal leestā¦wraakroepend !
Chemtrails?