Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald’s in IJsland er na zes jaar uit
VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald's in IJsland er na zes jaar uit

VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald’s in IJsland er na zes jaar uit

Toen de filialen van McDonald’s in IJsland eind oktober 2009 alle drie definitief de deuren sloten, kocht Hjörter Smárason de allerlaatste hamburger die in het land te verkrijgen was. Hij besloot het voedsel niet op te eten, maar na te gaan of het gerucht klopte dat de hamburgers van de keten nooit bederven.

Smárason bewaarde de hamburger en de frietjes drie jaar lang in een plastic zak. In 2012 doneerde hij de onaangetaste hamburger aan het Nationaal Museum van IJsland. Een expert uit Denemarken zei dat het museum de hamburger niet kon bewaren, waarna Smárason het voedsel weer terug kreeg.

“Ze hebben zich vergist want de hamburger blijft uit zichzelf goed bewaard,” zei hij. Museumbezoekers zouden nog van de frietjes gegeten hebben. De maaltijd werd vervolgens ondergebracht bij vrienden die een hotel in Reykjavik runnen. Ze stellen de na bijna zes jaar onvoorstelbaar goed bewaarde maaltijd nu tentoon.

[De Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Zit toch met een vraagje. Automatisering/technologie enz. is hier ver gevorderd onder veel mensen. Op veel andere plekken in de wereld niet. Wat geeft dat voor consequenties op langer termijn? Naar mijn idee zijn die mensen zonder al die sh*t veel gezonder dan wij. Zij zullen er toch ook een keer achter komen wat hier weer gebeurt? Ook al zijn die mensen arm enz, dat zegt nog niet dat ze dom zijn. In principe zitten wij al in een onzichtbare holocaust/gouden kooitje. Dan erbij als men de automatisering over de hele wereld moet doorvoeren, dan heb je heel veel energie nodig. We hebben nu al te kort. Ben erg benieuwd hoe dit dan verder zal gaan ontwikkelen. Ook vervuiling zal steeds verder toenemen. Er zal dus op een gegeven moment afremming moeten plaatsvinden.

Elise49
Elise49
6 jaren geleden

Sorry, dit bericht had bij pas op voor tv… moeten staan.

peter
peter
6 jaren geleden

Ik ben niet tegen hamburgers, wel tegen McD. Ik hoor nu voor het eerst dat al in 2009 de laatste Mcd in IJsland is gesloten en vind dat een van de beste nieuwtjes die ik de laatste tijd heb gehoord. IJsland, dat ook al de banken de wacht aanzegde, gidsland?

Catharina
Catharina
6 jaren geleden

Ja we weten het allemaal wel zo langzamerhand nu hoor; Mc.D zuigt, overal.

Powerzhea
Powerzhea
6 jaren geleden

IJsland het nieuwe Atlantis van deze tijdperk?
Ijsland is duidelijk het land waar de hele wereld van moet leren, eigen geldsysteem, gezond voedsel, en alles wat slecht voor de mensen is, en vooral de onderdanen van een land verbannen uit het land.

Roy
Roy
Reactie op  Powerzhea
6 jaren geleden

Uuuhhhh McDonalds heeft zelf de twee zaken daar gesloten omdat het te duur werd om te importeren vanuit Duitsland. Waarschijnlijk gaan ze daar verder onder een andere naam met goedkopere ijslandse producten.

Roswell Grey
Roswell Grey
6 jaren geleden
Liquid
Liquid
Reactie op  Roswell Grey
6 jaren geleden

Het is toch knap dat iets dat allang achterhaald is steeds weer op deze website verschijnt…. Zo houd je de fabeltjes wel in stand. 😉

Paulus
Paulus
Reactie op  Roswell Grey
6 jaren geleden

Ik word er ook moe van om dit verhaal elke keer weer te zien verschijnen.

En natuurlijk zijn de producten van McDonald’s niet helemaal natuurlijk en gezond. Maar niemand gaat dood van af en toe een Big Mac menu.

Ik vind het alleen jammer dat “restaurants” als McDonald’s en Burger King het eerste zijn waar mensen aan denken bij het woord “hamburger”, terwijl er wel degelijk goede hamburgers te krijgen zijn die bereid zijn met hoogwaardig vlees en verse ingrediënten.

x

Check Also

ijsland

In IJsland zijn 3 mensen overleden na het coronavaccin

In IJsland zijn drie mensen overleden nadat ...

stille moordenaar

5 tips om ‘de stille moordenaar’ te slim af te zijn

In deze blog willen we het hebben ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x