Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald’s in IJsland er na zes jaar uit
VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald's in IJsland er na zes jaar uit

VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald’s in IJsland er na zes jaar uit

Toen de filialen van McDonald’s in IJsland eind oktober 2009 alle drie definitief de deuren sloten, kocht Hjörter Smárason de allerlaatste hamburger die in het land te verkrijgen was. Hij besloot het voedsel niet op te eten, maar na te gaan of het gerucht klopte dat de hamburgers van de keten nooit bederven.

Smárason bewaarde de hamburger en de frietjes drie jaar lang in een plastic zak. In 2012 doneerde hij de onaangetaste hamburger aan het Nationaal Museum van IJsland. Een expert uit Denemarken zei dat het museum de hamburger niet kon bewaren, waarna Smárason het voedsel weer terug kreeg.

“Ze hebben zich vergist want de hamburger blijft uit zichzelf goed bewaard,” zei hij. Museumbezoekers zouden nog van de frietjes gegeten hebben. De maaltijd werd vervolgens ondergebracht bij vrienden die een hotel in Reykjavik runnen. Ze stellen de na bijna zes jaar onvoorstelbaar goed bewaarde maaltijd nu tentoon.

[De Morgen]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met je kennissen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Ik ben niet tegen hamburgers, wel tegen McD. Ik hoor nu voor het eerst dat al in 2009 de laatste Mcd in IJsland is gesloten en vind dat een van de beste nieuwtjes die ik de laatste tijd heb gehoord. IJsland, dat ook al de banken de wacht aanzegde, gidsland?

  9 likes
  • Ik word er ook moe van om dit verhaal elke keer weer te zien verschijnen.

   En natuurlijk zijn de producten van McDonald’s niet helemaal natuurlijk en gezond. Maar niemand gaat dood van af en toe een Big Mac menu.

   Ik vind het alleen jammer dat “restaurants” als McDonald’s en Burger King het eerste zijn waar mensen aan denken bij het woord “hamburger”, terwijl er wel degelijk goede hamburgers te krijgen zijn die bereid zijn met hoogwaardig vlees en verse ingrediënten.

   2 likes
  • Het is toch knap dat iets dat allang achterhaald is steeds weer op deze website verschijnt…. Zo houd je de fabeltjes wel in stand. 😉

   1 likes
 2. IJsland het nieuwe Atlantis van deze tijdperk?
  Ijsland is duidelijk het land waar de hele wereld van moet leren, eigen geldsysteem, gezond voedsel, en alles wat slecht voor de mensen is, en vooral de onderdanen van een land verbannen uit het land.

  4 likes
  • Uuuhhhh McDonalds heeft zelf de twee zaken daar gesloten omdat het te duur werd om te importeren vanuit Duitsland. Waarschijnlijk gaan ze daar verder onder een andere naam met goedkopere ijslandse producten.

   0 likes
 3. Ja we weten het allemaal wel zo langzamerhand nu hoor; Mc.D zuigt, overal.

  3 likes
 4. Sorry, dit bericht had bij pas op voor tv… moeten staan.

  2 likes
 5. Zit toch met een vraagje. Automatisering/technologie enz. is hier ver gevorderd onder veel mensen. Op veel andere plekken in de wereld niet. Wat geeft dat voor consequenties op langer termijn? Naar mijn idee zijn die mensen zonder al die sh*t veel gezonder dan wij. Zij zullen er toch ook een keer achter komen wat hier weer gebeurt? Ook al zijn die mensen arm enz, dat zegt nog niet dat ze dom zijn. In principe zitten wij al in een onzichtbare holocaust/gouden kooitje. Dan erbij als men de automatisering over de hele wereld moet doorvoeren, dan heb je heel veel energie nodig. We hebben nu al te kort. Ben erg benieuwd hoe dit dan verder zal gaan ontwikkelen. Ook vervuiling zal steeds verder toenemen. Er zal dus op een gegeven moment afremming moeten plaatsvinden.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

ijsland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand op IJsland? 9000 aardbevingen in 10 dagen: ‘Grootste zwerm in 40 jaar’

Op IJsland hebben zich in 10 dagen ...

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...