Gezondheid

VIDEO: Zo vers ziet de laatst verkochte hamburger van McDonald’s in IJsland er na zes jaar uit

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen de filialen van McDonald’s in IJsland eind oktober 2009 alle drie definitief de deuren sloten, kocht Hjörter Smárason de allerlaatste hamburger die in het land te verkrijgen was. Hij besloot het voedsel niet op te eten, maar na te gaan of het gerucht klopte dat de hamburgers van de keten nooit bederven.

Smárason bewaarde de hamburger en de frietjes drie jaar lang in een plastic zak. In 2012 doneerde hij de onaangetaste hamburger aan het Nationaal Museum van IJsland. Een expert uit Denemarken zei dat het museum de hamburger niet kon bewaren, waarna Smárason het voedsel weer terug kreeg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Ze hebben zich vergist want de hamburger blijft uit zichzelf goed bewaard,” zei hij. Museumbezoekers zouden nog van de frietjes gegeten hebben. De maaltijd werd vervolgens ondergebracht bij vrienden die een hotel in Reykjavik runnen. Ze stellen de na bijna zes jaar onvoorstelbaar goed bewaarde maaltijd nu tentoon.

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Zit toch met een vraagje. Automatisering/technologie enz. is hier ver gevorderd onder veel mensen. Op veel andere plekken in de wereld niet. Wat geeft dat voor consequenties op langer termijn? Naar mijn idee zijn die mensen zonder al die sh*t veel gezonder dan wij. Zij zullen er toch ook een keer achter komen wat hier weer gebeurt? Ook al zijn die mensen arm enz, dat zegt nog niet dat ze dom zijn. In principe zitten wij al in een onzichtbare holocaust/gouden kooitje. Dan erbij als men de automatisering over de hele wereld moet doorvoeren, dan heb je heel veel energie nodig. We hebben nu al te kort. Ben erg benieuwd hoe dit dan verder zal gaan ontwikkelen. Ook vervuiling zal steeds verder toenemen. Er zal dus op een gegeven moment afremming moeten plaatsvinden.

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Sorry, dit bericht had bij pas op voor tv… moeten staan.

peter
peter
9 jaren geleden

Ik ben niet tegen hamburgers, wel tegen McD. Ik hoor nu voor het eerst dat al in 2009 de laatste Mcd in IJsland is gesloten en vind dat een van de beste nieuwtjes die ik de laatste tijd heb gehoord. IJsland, dat ook al de banken de wacht aanzegde, gidsland?

Catharina
Catharina
9 jaren geleden

Ja we weten het allemaal wel zo langzamerhand nu hoor; Mc.D zuigt, overal.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x