Mens en Dier

Universiteit van Oxford gaat op zoek naar de Yeti

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Universiteit van Oxford gaat Yetihaar en -tanden analyseren in een poging de welhaast mythische diersoort op te sporen. Dat meldt het tijdschrift Wired.

Daartoe vraagt de universiteit mensen en onderzoeksinstellingen cryptozoölogisch materiaal op te sturen. De nieuwste DNA-technologie staat paraat om de monsters te analyseren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De haren en tanden kunnen anoniem worden gedoneerd. Afzenders mogen in een begeleidend schrijven hun eigen theorieën delen. Andere namen voor de Yeti zijn Bigfoot, Sasquatch, Meh-Teh, Migoi en Orang Pendek.

Monster van Loch Ness

Cryptiden zijn diersoorten waarvan het bestaan in het verleden is geopperd, maar nooit bevestigd door de wetenschap. De Yeti is één van de meest bekende cryptiden. Mythen over het wezen worden vrijwel over de hele wereld aangetroffen, van Noord-Amerika tot Rusland. Ook het Monster van Loch Ness behoort tot de cryptiden.

Theorieën over de soort waar de Yeti aan toebehoort lopen uiteen van hominoïde soorten als de Homo neanderthalensis of Homo floresiensis tot grote primaten zoals Gigantopithecus of onbekende zwarte of bruine beersoorten, aldus Bryan Sykes van Wolfson College van de Universiteit van Oxford.

Bestendig tegen vervalsing

Volgens Sykes is de reguliere wetenschap niet overtuigd van het bestaan van de Yeti vanwege het gebrek aan toetsbaar bewijs en het grote aantal vervalste verslagen. Recente ontwikkelingen in technieken voor de genetische analyse van organische resten bieden echter een objectief mechanisme dat bestendig is tegen vervalsing.

Mocht je beschikken over de hoofdhuid van een Yeti en wil je weten of het gaat om een authentiek exemplaar dan kun je deelnemen aan het project.

Bron: Wired.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
12 jaren geleden

Onnodige tijdverspilling!

Duffe
Duffe
12 jaren geleden

Orang pendek is een kleine mensachtige..

Marcel Koenders
Marcel Koenders
12 jaren geleden

Beter laat dan nooit. Deze technieken zijn al geruime tijd voor handen. Eindelijk wordt dit taboe, het plegen van wetenschappelijk onderzoek, doorbroken. Ja, er zit verandering in de lucht.

Alpha Centauri
Alpha Centauri
12 jaren geleden

@ Westbound,

Hoezo onnodige tijdverspilling?
Omdat je zeker weet dat ie bestaat?
Of omdat je er zeker van bent dat ie niet bestaat?

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x