Great ResetBinnenland

‘Onteigening zoals bij boeren straks bij IEDEREEN mogelijk’

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Er is een kleurplaat gepresenteerd met verder geen enkel kader. Dus alleen een kleurplaat, want meer is het niet. Dan zie je jouw gebiedje, waarbij staat: 95 procent stikstofreductie. “Hoe dan?” vroeg Sieta van Keimpema, woordvoerder van Farmers Defence Force, in het tv-programma Ongehoord Nieuws.

“Wat voor de boeren mogelijk wordt gemaakt – men verandert nu de wet om het onteigenen mogelijk te maken – dat geldt ook voor jou met je huisje en je tuintje,” waarschuwde Van Keimpema.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als de overheid denkt dat daar beter een weg aangelegd kan worden of als Google daar een datacenter wil maken, kan het ook zo zijn dat je je woning uit wordt gezet,” zei ze. “Dit houdt niet op bij de boeren. Ze beginnen bij de boeren, maar de veranderde regelgeving geldt voor iedereen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Je kan niet zomaar iemand onteigenen

Farmers Defence Force heeft Den Haag de rug toegekeerd. “Wij hebben niks aan mensen die alleen maar uit zijn op ons faillissement. Wij gaan ook met juristen kijken naar de wet, want je kan niet zomaar iemand onteigenen.”

Er wordt al gekeken naar een andere wet die de overheid gebruikt om woonruimte te vorderen. Het gaat om de wet verplaatsing bevolking, een afgestofte wet uit 1952 die burgemeesters de bevoegdheid geeft panden te vorderen voor Oekraïense vluchtelingen.

Geheel verkeerd gebruik

Oud-advocaat Frank Stadermann stelt dat het kabinet oneigenlijk gebruikmaakt van deze wet. De wet is namelijk uitsluitend bedoeld voor het geval de bevolking moet worden geëvacueerd in het geval van oorlog of oorlogsdreiging. Daarvan is geen sprake, zegt Stadermann.

“De overheid maakt door de Wet verplaatsing bevolking (deels) in werking te stellen om de crisis rond Oekraïense vluchtelingen het hoofd te bieden, een geheel verkeerd gebruik van die wet,” aldus de oud-advocaat.

Bij een eventuele volgende stap kan de burgemeester de bevoegdheid krijgen om inwoners te dwingen vluchtelingen in hun huis toe te laten of hen zelfs dwingen hun huis te verlaten, waarschuwt Stadermann.

Geen benul

“Veel Nederlanders hebben werkelijk geen benul hoe de ingrijpende wetswijzigingen van de afgelopen maanden – zoals de Wet verplaatsing bevolking en dergelijke – hun leven binnenkort dramatisch zullen gaan veranderen. Een blinde vlek, die voortkomt uit de wens zichzelf voor de gek te houden,” reageert journalist Erick Overveen.

Jurist Sietske Bergsma spreekt er hier over met Stadermann:


4.9 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

104 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Nou, dat besef is wel aanstaande hoor, nadat het kalf verdronken is. En Rutte’s bende zegt dan gerust dat ze een mandaat van het volk hadden. Maar goed, van mij mag de pleuris wel uitbreken, want linksom of rechtsom, dit en nog veel meer, moet stoppen.

marianna
marianna
1 jaar geleden

nu valt het kwartje.

M.Rutte heeft al gezegd, dat we in oorlog zijn.

de dubbele bodem/ mogelijkheden om te onteigenen groeien met de dag!

daar is over nagedacht, reken maar.

Soruis
Soruis
1 jaar geleden

Ahhhh vandaar Rutje z’n opmerking dat de oorlog ook onze oorlog is.
Hij denkt dan dat die oude wet van pas komt en dus zijn WEF programma door douwen.

Henk
Henk
1 jaar geleden

Hopelijk wordt de leden van die kabinet en aanverwanten vastgezet en nooit meer losgelaten.
Maar eigenlijk hebben zij al levenslang, want je kunt niet meer over straat, je haalt het einde van de weg/straat niet zonder een klap te vangen.

Back to top button
104
0
We lezen graag je reactie!x