Homepagina » Buitenland » 10 presidenten en politici die ons hebben verteld dat een ‘geheime overheid’ over de wereld heerst
10 presidenten en politici die ons hebben verteld dat een 'geheime overheid' over de wereld heerst

10 presidenten en politici die ons hebben verteld dat een ‘geheime overheid’ over de wereld heerst

Als je 10 jaar geleden tegen iemand zei dat er een geheime groep of geheime overheid was die aan de touwtjes trok, dan werd je gezien als een complotdenker. Mede dankzij de informatie die is gelekt door Edward Snowden, Julian Assange en andere klokkenluiders en activisten is daar verandering in gekomen.

De Amerikaanse spionagedienst NSA werd in 1952 opgericht, maar het bestaan ervan werd tot halverwege de jaren zestig geheimgehouden. Nog geheimzinniger is de National Reconnaissance Office, één van de 16 (!) inlichtingendiensten van de VS, die in 1960 werd opgericht, maar 30 jaar lang geheim bleef.

Dan zijn er nog de ‘Special Access Programs’, black operations waar slechts weinig mensen van op de hoogte zijn.

De Canadese oud-minister van Defensie Paul Hellyer zei: “Het is ironisch dat de VS peperdure oorlogen in Afghanistan en Irak voert, zogenaamd om democratie af te dwingen, terwijl het land zelf niet langer een democratie kan worden genoemd. Biljoenen, duizenden miljarden, worden geïnvesteerd in projecten waarvan het Congres noch de president weten dat ze bestaan.” (bron)

De 28e president van de VS, Woodrow Wilson, schreef in zijn boek The New Freedom: “De grootste spelers in de financiële en industriële sector zijn bang voor iemand, voor iets. Ze weten dat er een macht is die zo georganiseerd, zo subtiel, zo verweven en zo doordringend is, dat ze maar beter kunnen fluisteren als ze er kwaad over spreken.” (bron)

De 35e president van de VS, John F. Kennedy, hield een beroemde toespraak, waarin hij zei: “We worden wereldwijd tegengewerkt door een genadeloze samenzwering die met name afhankelijk is van geheime projecten om zijn invloedssfeer uit te breiden. Het gaat om een systeem dat een nauw verweven, zeer efficiënte machine heeft gebouwd die de militaire, diplomatieke, economische, wetenschappelijke en politieke operaties bundelt.” (bron)

John C. Calhoun, de 7e vicepresident van de VS, zei: “Binnen de overheid is een machtsblok ontstaan dat boven de mensen staat en bestaat uit veel verschillende machtige partijen. Het wordt bijeen gehouden door de banken.” (bron)

John F. Hylan, van 1918 tot 1925 burgemeester van New York, sprak van een onzichtbare overheid, die als een reusachtige octopus zijn tentakels uitspreidt over het land. Hij zei dat machtige internationale bankiers de Amerikaanse overheid aansturen, puur voor eigengewin. “Ze hebben de macht over de beide partijen (Democraten en Republikeinen) en zijn eigenaar van de meeste kranten en tijdschriften. De onzichtbare overheid heeft de macht over de directeuren, rechtbanken, scholen, kranten en elk overheidsagentschap dat is opgericht voor bescherming van de burgers.” (bron)

Senator William Jenner zei in 1954 tegenover het Congres dat de VS op weg is naar een dictatuur. Hij sprak van een goed georganiseerde politieke actiegroep, die vastbesloten is de grondwet te vernietigen. Deze groep opereert volgens hem in het geheim. “Deze genadeloze, machtswellustige elite is de ziekte van deze eeuw. Deze groep legt verantwoording af aan de president noch het Congres en kan niet worden afgezet.” (bron)

Senator Daniel K. Inouye zei: “Er bestaat een schaduwregering met een eigen luchtmacht en een eigen marine die boven de wet staat.” (bron)

De 34e president van de VS, Dwight Eisenhower, zei tijdens zijn afscheidstoespraak dat we moeten oppassen voor de macht van het militair-industrieel complex. (bron)

De eerste Joodse premier van Groot-Brittannië, Benjamin Disraeli, zei: “De wereld wordt bestuurd door hele andere personen dan zij die niet achter de schermen staan vermoeden.” (bron)

De 26e president van Amerika, Theodore Roosevelt, had het volgende te melden: “Achter de vermeende overheid bevindt zich een onzichtbare overheid die geen enkele verantwoording aflegt aan het volk.” (bron)

[Collective-evolution]


Vond je deze informatie goed? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

epidemioloog

Epidemioloog is verbijsterd: ‘Hoe kan onze overheid zo dom zijn?’

Is Covid-19 gevaarlijk? Nee, tenzij je aan ...

verpleegster

Verpleegster in tranen: ‘Patiënten sterven niet aan corona, ze worden vermoord’

Opnieuw heeft een verpleegster zich uitgesproken over ...