Homepagina » Natuur en Milieu » Zwitserse meteoroloog is klaar met klimaatonzin in de media en klimt in de pen. Lees hier zijn boodschap
meteoroloog

Zwitserse meteoroloog is klaar met klimaatonzin in de media en klimt in de pen. Lees hier zijn boodschap

De Zwitserse meteoroloog Jorg Kachelmann ergert zich groen en geel aan de klimaatonzin die iedere dag via de media over ons wordt uitgestort.

In een opiniestuk voor het Duitse magazine Bayernkurier veegt hij de vloer aan met de mensen die klimaathysterie verspreiden.

De doorgewinterde meteoroloog stelt dat milieugroepen wegkomen met foute uitspraken, en dat onderzoeksinstituten ‘domme’ onderzoeken publiceren en ‘zichzelf zien als profeten die het einde van de wereld inluiden’.

Wanhopig

Kachelmann maakt ook gehakt van groene activisten die iedere extreme weergebeurtenis proberen te linken aan klimaatverandering.

“Dat is wanhopig en wetenschappelijk gezien volstrekt onjuist,” klinkt het.

Eén van de redenen dat de activisten zo luidruchtig zijn is volgens Kachelmann dat de media aan de lopende band sensationele verhalen publiceren zonder zelf onderzoek te doen.

Onzin verkoopt goed

Alles draait om de hits en views, en op domme dingen wordt nu eenmaal veel geklikt, zegt Kachelmann.

“De media blijven het publiceren want onzin verkoopt goed,” benadrukt hij.

In Duitsland wordt verder veel gedebatteerd over fijnstofvervuiling. Duitse beleidsmakers leggen de schuld neer bij de automobilisten.

Gestimuleerd

Dat terwijl deze vervuiling niet te wijten is aan het verkeer, maar aan houtkachels, aldus Kachelmann.

In de afgelopen jaren heeft de Duitse overheid het gebruik hiervan zelf gestimuleerd.

[NoTricksZone]


Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Wat dacht je van werelds grootste vervuiler; defensie?

  16 likes
 2. Inderdaad word onderhand strontziek van dat soort berichten ik lees al die onzin rommel niet meer . En ook dat kind uit Zweden was het geloof ik , ronduit belachelijk waar die mee op de proppen komt . Die behoort op school te zitten en met poppen te spelen . Gaat behoorlijk knap vervelen die klimaat idiooterie , het lijkt wel of al die mensen gehersenspoeld zijn of zoiets , 2019 is een geworden tot een achterlijke wereld zo lijkt het wel .

  14 likes
 3. Zou eigenlijk is tijd worden dat al die wetenschappers, samen met de mensen die hen geloven, de boel in Brussel is plat gooien. Aldaar een grote demonstratie en het woord verkondigen. Want als ze zich verenigen, zou dat wat kunnen uitmaken. Ik denk dat een paar publicaties via de media als deze, toch niet serieus genomen wordt. Dames/heren professoren, dokters en andere geleerden … maak is een vuist met elkaar! en stop deze waanzin. Namens een dankbare bevolking.

  13 likes
 4. zo en nu de hele wereld ontbossen.
  wat is het verschil tussen een houtkachel of bosbranden?
  waarom zijn er de laatste jaren zo verschrikkelijk veel bosbranden en volgens mij worden die nog aangestoken ook, kunnen ze het klimaat de schuld geven.
  vergeet een ding niet de klimaatgekken deinzen nergens voor terug al is het maar om gelijk te krijgen.

  moeten we ook vulkanen opblazen of een stop erin duwen?
  hoe gek kan je wezen om te denken dat de mens het klimaat zou kunnen veranderen, hooguit verzieken.

  10 likes
 5. De nieuw Volksziekte numero uno wordt: Klimaat-Moeheid.

  6 likes
 6. Ach nog even en dan barst de bom in het midden oosten en wordt de wereld meegezogen in een gigantisch conflict. en dan komt de eerste die op de nucleaire knop drukt en dan boem!!!! weg alle problemen.
  Fijne feest dagen alvast.

  5 likes
 7. Houtkachels!? Het slijten van de banden van auto’s, vooral de zware vrachtwagens, veroorzaakt 30% van de luchtvervuiling, en niet alleen ‘s winters maar het hele jaar door.
  Dan de waanzin die zich op de jaarwisseling gaat afspelen, tonnen met giftige troep wordt door weldenkende volwassen mensen de atmosfeer ingeblazen. Nog weken daarna vind je de giftige overblijfselen van het vuurwerk in straten en plantsoenen.
  Maar verder heeft de beste man gelijk.

  4 likes
 8. was het maar zo simpel Wil. Aan de andere kant, is dat ook waarom we er nog zijn. Als jij daar blij mee bent, dan ik ook. Dan kunnen we er ook nog wat van gaan maken Wil …. of niet soms?

  0 likes
 9. Ieder logisch denkend mens gelooft dat toch niet !!! Klimaatverandering……..DUHHHHH. In de history hebben we 2 ijstijden gehad. Wat was daar de oorzaak van dan !!???

  0 likes
 10. Zwitsers 😂 vuile hypocrieten, wat een show

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zweden

Zweden (geen lockdown) verrast iedereen met groei economie

Terwijl de economie in de meeste Europese ...

duitse

Duitse overheid ernstig in verlegenheid door gelekt rapport: ‘Corona was vals alarm’

De Duitse overheid en mainstream media doen ...