Natuur en Milieu

Zwitserse meteoroloog is klaar met klimaatonzin in de media en klimt in de pen. Lees hier zijn boodschap

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Zwitserse meteoroloog Jorg Kachelmann ergert zich groen en geel aan de klimaatonzin die iedere dag via de media over ons wordt uitgestort.

In een opiniestuk voor het Duitse magazine Bayernkurier veegt hij de vloer aan met de mensen die klimaathysterie verspreiden.

De doorgewinterde meteoroloog stelt dat milieugroepen wegkomen met foute uitspraken, en dat onderzoeksinstituten ‘domme’ onderzoeken publiceren en ‘zichzelf zien als profeten die het einde van de wereld inluiden’.

Wanhopig

Kachelmann maakt ook gehakt van groene activisten die iedere extreme weergebeurtenis proberen te linken aan klimaatverandering.

“Dat is wanhopig en wetenschappelijk gezien volstrekt onjuist,” klinkt het.

Eén van de redenen dat de activisten zo luidruchtig zijn is volgens Kachelmann dat de media aan de lopende band sensationele verhalen publiceren zonder zelf onderzoek te doen.

Onzin verkoopt goed

Alles draait om de hits en views, en op domme dingen wordt nu eenmaal veel geklikt, zegt Kachelmann.

“De media blijven het publiceren want onzin verkoopt goed,” benadrukt hij.

In Duitsland wordt verder veel gedebatteerd over fijnstofvervuiling. Duitse beleidsmakers leggen de schuld neer bij de automobilisten.

Gestimuleerd

Dat terwijl deze vervuiling niet te wijten is aan het verkeer, maar aan houtkachels, aldus Kachelmann.

In de afgelopen jaren heeft de Duitse overheid het gebruik hiervan zelf gestimuleerd.

[NoTricksZone]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
3 jaren geleden

Wat dacht je van werelds grootste vervuiler; defensie?

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Zou eigenlijk is tijd worden dat al die wetenschappers, samen met de mensen die hen geloven, de boel in Brussel is plat gooien. Aldaar een grote demonstratie en het woord verkondigen. Want als ze zich verenigen, zou dat wat kunnen uitmaken. Ik denk dat een paar publicaties via de media als deze, toch niet serieus genomen wordt. Dames/heren professoren, dokters en andere geleerden … maak is een vuist met elkaar! en stop deze waanzin. Namens een dankbare bevolking.

René
René
3 jaren geleden

De nieuw Volksziekte numero uno wordt: Klimaat-Moeheid.

bart
bart
3 jaren geleden

Inderdaad word onderhand strontziek van dat soort berichten ik lees al die onzin rommel niet meer . En ook dat kind uit Zweden was het geloof ik , ronduit belachelijk waar die mee op de proppen komt . Die behoort op school te zitten en met poppen te spelen . Gaat behoorlijk knap vervelen die klimaat idiooterie , het lijkt wel of al die mensen gehersenspoeld zijn of zoiets , 2019 is een geworden tot een achterlijke wereld zo lijkt het wel .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x