Buitenland

Zwitserse politie dreigt te stoppen met handhaven van covidregels

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zwitserse politieagenten hebben gedreigd te stoppen met het handhaven van de coronaregels. Een groep agenten uit het Alpenland heeft een brief geschreven aan de Zwitserse federatie van politieagenten (FSFP) waarin zij waarschuwt voor ongehoorzaamheid bij het handhaven van draconische wetten.

“Als de maatregelen in strijd zijn met de overheersende opvatting van de burgers en hun fundamentele rechten op disproportionele wijze inperken, zullen veel politieagenten niet langer bereid zijn om ze te handhaven,” schreef de groep in de brief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Agenten riskeren straf

Lockdownsceptici hebben verheugd gereageerd op de brief. De FSFP probeerde de brief af te doen als onbelangrijk door te beweren dat de groep slechts een klein deel van de politieagenten vertegenwoordigt.

Adrian Gaugler, voorzitter van de Zwitserse conferentie van kantonnale politiecommandanten, ging nog een stap verder en dreigde met sancties voor agenten die weigeren. “Een agent die weigert de wet te handhaven, kan worden gestraft,” zei Gaugler.

Niet het enige land

Zwitserland is niet het enige land waar de politie kritiek heeft op de coronamaatregelen. Eerder dit jaar weigerden Canadese politieagenten nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven.

In die provincie kreeg de politie in april verregaande bevoegdheden ‘om de verspreiding van corona tegen te gaan’. Zo mocht de politie individuen en automobilisten aanspreken en vragen waarom ze hun woning hadden verlaten. Mensen die niet meewerkten, kregen een boete van minimaal 750 dollar.

[Summit News]

4.8 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Celia
Celia
2 jaren geleden

Eindelijk komt de politie in opstand. Nu de Nederlandse politie! Maar als ik aan de beelden terugdenk van Berlijn, dan heb ik er niet zo heel veel vertrouwen in. Er moet een omslag komen, misschien is dit een begin.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Natuurlijk hartstikke mooi dat er Zwitserse politieagenten zijn, die hun hakken in het zand zetten. Maar…. het zal helaas niet gaan helpen.
Ik kreeg daarstraks een berichtje binnen (kan ZELF niet verifiëren of het correct is), dat ze in Frankrijk nota bene mensen uit de Oekraïne willen gaan opleiden als politieman of -vrouw.
Daarmee tackelen ze dus direct de Franse politiemensen, die NIET meer mee willen doen. Probleem opgelost!
Het is natuurlijk een koud kunstje om dat OOK in andere Europese landen te gaan doen.
Als ik mij goed herinner, wil de EU al geruime tijd een Europese politiemacht inzetten. NU begrijpen wij gelijk waarom dat is.
Het is natuurlijk heel gemakkelijk om DIE mensen, die niets hebben met een bepaalde bevolking van een land, de orde te laten herstellen. Succes verzekerd!
Deze mensen hebben totaal geen affiniteit met de mensen, die ze moeten gaan onderdrukken.
Het worden nog zware tijden voor ons. Dit is pas het begin van de storm.

Jodocus
Jodocus
2 jaren geleden

Mooi. Alle beetjes helpen. En ze hebben natuurlijk gelijk, op een gegeven moment wordt het zo belachelijk, dan pikken zelfs de ??? het niet meer.

Arwijn
Arwijn
2 jaren geleden

Niet dreigen, gewoon DOEN!

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x