Homepagina » Buitenland » Zwitserse politie dreigt te stoppen met handhaven van covidregels
zwitser
Foto: Politie in Zürich (Unsplash)

Zwitserse politie dreigt te stoppen met handhaven van covidregels

Zwitserse politieagenten hebben gedreigd te stoppen met het handhaven van de coronaregels. Een groep agenten uit het Alpenland heeft een brief geschreven aan de Zwitserse federatie van politieagenten (FSFP) waarin zij waarschuwt voor ongehoorzaamheid bij het handhaven van draconische wetten.

“Als de maatregelen in strijd zijn met de overheersende opvatting van de burgers en hun fundamentele rechten op disproportionele wijze inperken, zullen veel politieagenten niet langer bereid zijn om ze te handhaven,” schreef de groep in de brief.

Agenten riskeren straf

Lockdownsceptici hebben verheugd gereageerd op de brief. De FSFP probeerde de brief af te doen als onbelangrijk door te beweren dat de groep slechts een klein deel van de politieagenten vertegenwoordigt.

Adrian Gaugler, voorzitter van de Zwitserse conferentie van kantonnale politiecommandanten, ging nog een stap verder en dreigde met sancties voor agenten die weigeren. “Een agent die weigert de wet te handhaven, kan worden gestraft,” zei Gaugler.

Niet het enige land

Zwitserland is niet het enige land waar de politie kritiek heeft op de coronamaatregelen. Eerder dit jaar weigerden Canadese politieagenten nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven.

In die provincie kreeg de politie in april verregaande bevoegdheden ‘om de verspreiding van corona tegen te gaan’. Zo mocht de politie individuen en automobilisten aanspreken en vragen waarom ze hun woning hadden verlaten. Mensen die niet meewerkten, kregen een boete van minimaal 750 dollar.

[Summit News]
4.8 82 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Celia
Celia
2 maanden geleden

Eindelijk komt de politie in opstand. Nu de Nederlandse politie! Maar als ik aan de beelden terugdenk van Berlijn, dan heb ik er niet zo heel veel vertrouwen in. Er moet een omslag komen, misschien is dit een begin.

Annette
Annette
2 maanden geleden

Natuurlijk hartstikke mooi dat er Zwitserse politieagenten zijn, die hun hakken in het zand zetten. Maar…. het zal helaas niet gaan helpen.
Ik kreeg daarstraks een berichtje binnen (kan ZELF niet verifiëren of het correct is), dat ze in Frankrijk nota bene mensen uit de Oekraïne willen gaan opleiden als politieman of -vrouw.
Daarmee tackelen ze dus direct de Franse politiemensen, die NIET meer mee willen doen. Probleem opgelost!
Het is natuurlijk een koud kunstje om dat OOK in andere Europese landen te gaan doen.
Als ik mij goed herinner, wil de EU al geruime tijd een Europese politiemacht inzetten. NU begrijpen wij gelijk waarom dat is.
Het is natuurlijk heel gemakkelijk om DIE mensen, die niets hebben met een bepaalde bevolking van een land, de orde te laten herstellen. Succes verzekerd!
Deze mensen hebben totaal geen affiniteit met de mensen, die ze moeten gaan onderdrukken.
Het worden nog zware tijden voor ons. Dit is pas het begin van de storm.

Jodocus
Jodocus
2 maanden geleden

Mooi. Alle beetjes helpen. En ze hebben natuurlijk gelijk, op een gegeven moment wordt het zo belachelijk, dan pikken zelfs de 🐑🐑🐑 het niet meer.

Arwijn
Arwijn
2 maanden geleden

Niet dreigen, gewoon DOEN!

x

Check Also

agema

Fleur Agema geeft De Jonge flinke uitbrander: ‘Niemand snapt uw beleid nog’

“De besmettingen lopen weer op. Daarom moeten ...

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

73
0
We lezen graag je reactie!x