Binnenland

Deze gemeenten gaan drones inzetten om je te bespioneren

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!

De Friese gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel hebben duizenden euro’s vrijgemaakt om ambtenaren op te leiden tot dronepiloot, meldt WâldNet.

De gemeenten gaan binnenkort drones inzetten om te handhaven en toezicht te houden, met name in het ‘groendomein’. Het plan is om met een drone met camera erop overzicht te houden.

Inbreuk op privacy

“Met de inzet van drones wordt tijd bespaard en kunnen moeilijk begaanbare gebieden makkelijker gecontroleerd worden,” laat de gemeente weten. Om de inbreuk op privacy ‘te beperken’ wordt er alleen overdag gevlogen.

Er worden minstens twee medewerkers van de Eenheid Toezicht en Handhaving opgeleid om de drone te besturen. De drone kost naar schatting 2000 euro en de opleidingskosten bedragen 3500 euro per persoon, bericht RTV NOF.

Gevaarlijke ontwikkeling

Tijdens corona zette de politie in Australië in delen van Melbourne drones in om ‘corona-overtreders’ op te sporen. De drones waren vooral te zien boven parken en stranden.

Advocaat Lizzy O’Shea vond dat een gevaarlijke ontwikkeling. “Mensen hebben het recht om hun leven te leiden zonder dat ze continu in de gaten worden gehouden door de politie. Het gebruik van drones door de politie zou je eerder verwachten in China of Rusland,” zei ze.

“Vaak worden tijdens een crisis nieuwe vormen van technologie geïntroduceerd, nieuwe vormen van surveillance, en die zijn aan het einde van zo’n crisis heel moeilijk te ontmantelen,” voegde ze toe.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
223 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ziggi
ziggi
1 maand geleden

in zaandam ook

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 maand geleden

Dan moeten we ze maar uit de lucht schieten 😉

Henk
Henk
1 maand geleden

Overdag pilootje spelen met vliegende camera’s om de privacy te beschermen…
Meeste mensen zijn overdag actief, maar goed…
Blijkt de avondklok toch nog ergens goed voor geweest te zijn: testcase.

Bounk
Bounk
1 maand geleden

Stoorzender ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

223
0
We lezen graag je reactie!x