Gezondheid

“Ik leef al 13 jaar zonder suiker”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe moeilijk is dat: een leven lang zonder suiker? Mai besloot 13 jaar geleden alle suikers uit haar eten en dat van haar kinderen te schrappen. Voor haar geen cornflakes, koekjes en frisdrank.

In de supermarkt koopt Mai sowieso bijna niks, want daar zit in zoveel spullen suiker, zelfs in soep, sauzen, chips en pindakaas. Ze doet haar boodschappen daarom bij biologische winkels en eet nooit kant-en-klaar maaltijden, daar zitten ook altijd veel suikers in.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
"Ik leef al 13 jaar zonder suiker"
Een blikje cola bevat 8 klontjes suiker (Corbis)

Het gaat volgens Mai niet zozeer om dat klontje suiker in je koffie, maar vooral om de onnodig toegevoegde suiker in heel veel producten, waardoor je onbewust suiker naar binnen werkt. “Als je die hoeveelheden bij elkaar optelt, denk ik dat veel mensen zouden schrikken.” Ze vervangt suiker door alternatieve zoetmiddelen zoals rijststroop, dadelstroop of appelstroop.

Als Mai met haar gezin op vakantie gaat, is ze vrij lang bezig om alle etiketten te scannen. Op het moment dat er ‘suikervrij’ op staat, weet ze vaak al dat er iets anders in zit wat zij en haar kinderen niet eten, zoals aspartaam.

Haar kinderen zijn 13 en 11 en eten nog steeds geen toegevoegde suikers. Volgens Mai raakt je lichaam van toegevoegde suiker in de war. Het zorgt voor grotere schommelingen in het bloed, sommige kinderen worden er prikkelbaar of onrustig van of krijgen last van stemmingswisselingen.

Andere mensen die suikervrij leven hebben het over gunstige effecten: een constanter energieniveau, minder migraine, een gezond gebit en minder kans op rimpels.

De volgende boeken kunnen je helpen naar een suikervrij leven:

Sterker dan suiker

100% suikervrij in dertig dagen

De suikerdetox

[Grazia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
José
José
9 jaren geleden

Waar doe je je boodschappen Mai?

densie
densie
9 jaren geleden

misschien geeft Mai antwoord…
langs deze weg, wil ik je zeggen…dat er vele natuurvoedingswinkels zijn in Nederland…en ook vele sites op dat gebied op het internet!
heerlijk…het enige dat ik gebruik, al zo’n 28 jaar, is af en toe een beetje honing in de koffie en de thee en het zelfgemaakte gebak en de chutneys bijvoorbeeld…zelfs geen rietsuiker, of palm- of vruchtensuiker…en zeker geen gedenaturaliseerde druivensuiker! Ook een heel gevaarlijk goedje…verse groenten van de bio dyn. landbouw en fruit …
ja, je gezondheid gaat er sprongen mee vooruit en je helderheid van Geest ook!

Patricia van Moffeland
Patricia van Moffeland
9 jaren geleden

De schade die door suiker wordt veroorzaakt staat in geen relatie tegenover de schade die door de expositie aan permanente digitale straling wordt veroorzaakt. Dit is het grootste kwaad, hieraan moeten jullie vooral iets aan doen! Dit heeft het grootste impact op de gezondheid!

Enkidoe
Enkidoe
9 jaren geleden

Mai drinkt dus alleen water een eet ijsblokjes? Ook de zogenaamde natuurwinkels verkopen suikerproducteen. Suiker of toevoegingen zijn, mede doordat het steeds anders heet, onmogelijk te ontlopen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x