Gezondheid

Paardenbloem is antioxidant en kankermedicijn

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De paardenbloem heeft een krachtige helende werking waar slechts weinigen mee bekend zijn. De paardenbloem bevat tevens veel vitamines en mineralen, met name kalium.

Het kruid reinigt de galblaas en de lever en doordat het levervetten afbreekt is het een effectief diureticum. Uit recent onderzoek blijkt dat de bloem diverse kankersoorten helpt genezen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wetenschappers van de Universiteit van Chieti in Italië vergeleken in 2010 extracten van de kurkuma, paardenbloem, rozemarijn en artisjok. De onderzoekers stelden vast dat de kruiden een positief effect hebben op zowel de lever als de galblaas. De kurkuma bleek de meeste antioxidanten te bevatten.

Oxidatieve stress

Het extract van de paardenbloem bleek goed in staat de oxidatieve stress terug te dringen in ratten waarvan de lever was beschadigd als gevolg van blootstelling aan koolstoftetrachloride, een chemische stof die wordt gebruikt in brandblussers en koelmiddelen en zeer giftig is gebleken voor de lever.

In 2008 publiceerde het International Journal of Oncology een studie over de positieve effecten van paardenbloemthee. Paardenbloemthee bleek de strijd aan te gaan met borst- en prostaatkanker. De bladeren bleken een geneeskrachtige werking te hebben, maar de wortels niet. De wetenschappers concludeerden dat het paardenbloemextract kan worden gezien als kankermedicijn.

Apoptose

In januari 2011 verscheen een studie in het Journal of Ethnopharmacology waarin de effecten van de paardenbloemthee op leukemiecellen werden getest. Er werd gebruik gemaakt van de wortels van de bloem. De thee bleek apoptose of het proces van geprogrammeerde celdood in de leukemiecellen in gang te zetten. Onderzoekers vonden het interessant dat de paardenbloemthee gezonde cellen met rust liet. Deze wetenschappers waren van mening dat de paardenbloem zou moeten worden overwogen als kankermedicijn.

Het International Journal of Oncology kwam in 2011 met een rapport waarin werd geconcludeerd dat de paardenbloem de groei van prostaatkankercellen onderdrukt.

In een andere studie uit 2011 naar paardenbloemen werd klinisch bewijs geleverd dat het extract van de paardenbloemwortel de celdood in gang zet in medicijnresistente melanoomcellen zonder daarbij gezonde cellen te vergiftigen of te beschadigen. De studie prees de paardenbloem als therapie voor medicijnresistente kankersoorten.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annelies
Annelies
11 jaren geleden

Kun je dan ook thee trekken van verse bladeren? Kun je dan ook de bloemen meenemen in de thee?
De bladeren zou je ook kunnen eten, maar smaken bitter.

John
John
8 jaren geleden

Na het lezen van het stuk heb ik bij mijn collega informatie ingewonnen over de stand van zaken rond dit thema.

Er is weinig onderzoek gedaan naar het effect van paardenbloem(extracten) op kankercellen. Er is eigenlijk maar 1 onderzoeksgroep die zich daar structureel mee bezighoudt en dat is die van de Canadese universiteit van Windsor die ook in uw mail genoemd wordt.

Dr. Pandey, Ovadje en Hamm hebben een paar laboratoriumstudies gedaan (bij alvleesklierkanker- , leukemie- en melanoomcellen). Dr. Ovadje is er op gepromoveerd (zie proefschrift). Hun conclusie is dat extracten van de paardenbloemwortel kankercellen aanzetten tot zelfvernietiging (apoptose) zonder gezonde cellen te beschadigen.

Het betreft cellijnen, dus er is nog geen onderzoek gedaan bij patiënten. Er is inmiddels Canadese goedkeuring voor een klinische studie, maar die is nog niet geopend.

Behalve deze onderzoeksgroep is er nog 1 relevante publicatie gedaan in het Internation Journal of Oncology. Dat artikel is hier te vinden. Ook die studie suggereert dat paardenbloemextracten of componenten mogelijk potentie hebben als basis voor nieuwe kankergeneesmiddelen.

Vooralsnog zijn de bewijzen heel summier en pril. Omdat het echter een natuurlijke geneeswijze betreft, wordt het breed uitgemeten binnen alternatieve kringen en daar bulkt het van op internet. Binnen het reguliere circuit is Taraxacum officinale (de paardenbloem) absoluut geen hot topic. Het is daarmee nog te vroeg om hier een uitspraak over te doen. Verder onderzoek moet de werkelijke waarde van paardenbloem(extracten) aantonen.

Natuurlijk hopen wij net zo goed als u dat de werking van paardenbloemextract (een deel van) de oplossing kan worden. Dit is op dit moment echter nog niet mogelijk.

Het mag wel duidelijk zijn, dat het absoluut nog niets vast staat dat paardenbloem kanker binnen een aanzienlijke tijd zal of kan genezen. dat zijn allemaal onzin verhalen tot heden, en wellicht zal het verstandiger zijn, om eerst op onderzoek uit te laten voeren of deze claim gegrond is dat je van kanker geneest. Er zijn diverse soorten kanker, de ene kanker is de andere niet. KWF, RIVM en HWO heeft mij ook duidelijk aangegeven, dat het helemaal niet eens vast staat dat paardenbloem kanker geneest en of verminderd. Gaan we nu naar Canada, aldaar heb ik telefonisch contact gehad met de canada’s FDA. Eveneens daar staat totaal niets bekend is of in hun systeem dat paardenbloem geneeskrachtige werking heeft op kanker.

Linken die hier bij horen
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=pandey+%5Bau%5D+dandelion
http://scholar.uwindsor.ca/cgi/viewcontent.cgi?article=6208&context=etd
http://www.spandidos-publications.com/ijo/32/5/1085/download

Naast dat feit allemaal, is het altijd dit in overleg te doen met de oncoloog, ga nooit van zijn levensdagen zelf experimenteren op dit gebied. Er KAN een mogelijkheid aanwezig zijn, dat de behandeling die u krijgt in het ziekenhuis het tegenovergestelde werking kan geven.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x